Anne&Stiil artikkel transseksuaalist

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 25 Juul 2025 15:23
Guest kirjutas: 25 Juul 2025 12:48
Guest kirjutas: 25 Juul 2025 11:25

Vikipeedia järgi on neid inimesi ühiskonnast umbes viie protsendi kandis, ehk siis üsnagi vähe. Kuid vaadates, kui palju nad tähelepanu soovivad saada, tundub juba, et neid on enamik ühiskonnast ja hoopis nn tavainimesi ehk heterosid on viis protsenti. Igas kooliklassis on tänapäeval teismelisi tüdrukuid, kes äkki teatavad, et olla sündinud "valesse kehasse" ja tahtvat olla hoopis poisid. Seda ei või kuidagi kahtluse alla seada, vaid peab hakkama kohe "toetama". Laialt levitatakse narratiivi, mille kohaselt pidavat neid inimesi kohutavalt "taga kiusatama", kutsumaks esile haletsust ja kaastunnet. Loomulikult valitakse meedias sõna võtma ainult sellised selle kogukonna liikmed, kes mõjuvad hästi meeldivalt ja tunduvad toredad ja oskavad hästi põhjendada ja on rikkad ja ilusad. Sellises võrdluses jäävad tavalised, keskmise toimetulekuga inimesed ehk siis "heterod" muidugi selgelt alla.
Kas transseksuaale on viis protsenti? Kui kokku võtta kõik nö kõrvalekalded (transvestiidid, homod jne jne), siis kahtlustan, et neid on ikka rohkem. Vaata, kas või Iha portaali. Seal on kõiksugu uskumatuid veidrusi lausa massides. Ja kindlasti on terve hulk inimesi, kes istuvad kapis ja tunnistaks oma kõrvalekallet ka mitte anonüümselt.

Aga sellega olen nõus, et see ülisuur tähelepanu, mida nad nõuavad, ei ole ok. Samas ei ole ok selliseid endast teistsuguseid inimesi "kividega pilduda" ja raevunult vihata, nagu seda paljud teevad.
Keegi ei pillu neid kividega ega vihka raevunult. See ongi osa nende narratiivist, millega saada tähelepanu ja haletsust. Kui on normaalne inimene, kellega koos töötan samas osakonnas või õpin koolitusel, mis pagana pärast ma peaks teda hakkama kividega pilduma?

Pigem on vihkamisega probleem neid endil. Lapsevanemad, kelle tütred teismeliseks saades äkitselt teatavad, et nüüd nemad tahtvat olla hoopis poisid, sõimavad oma vanemaid "homofoobideks" paljalt selle eest, kui nood ei hakka 12-aastase piiga rindade amputeerimiseks kohe kuulekalt raha koguma. Kõik, kes nende sekti ideedega lennult kaasa ei jookse, saavad kaela sõimuvalingu. Kus see suur sallivus neil endil on?
Kividega pildumine oli siiski ülekantud tähenduses. Aga siiski, selliseid inimesi, just meeste seas, on küll ja veel, kes neid raevunult vihkavad ja mingil momendil oleks valmis ka kividega loopima. Mul on oma tutvusringkonnaski selliseid.

Mu tööandja-ettevõt tolereerib avalikult seksuaalvähemusi. Ja meil on küll ja veel raevunud kodanikke, kes on meile teada andnud, et lõpetavad meiega kliendisuhte, kuna nad ei soovi olla selle asutuse kliendid, kes toetavad värdjaid.

Kas kuskilt saab rohkem lugeda nende näidete kohta, kus teismelised nõuavad rindade amputeerimist?
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juul 2025 15:19
Guest kirjutas: 25 Juul 2025 13:30
Guest kirjutas: 25 Juul 2025 12:59

Vihkamine on üldse üks kole tunne. Aga kahju on mul küll neist. Ja nende peredest ka. Küllap see ikkagi mingi psüühikanihe on. Mõtlema paneb aga see, et kui inimene ütleb, et ta on Napoleon või ema Teresa, siis ei hakata talle ju takka kiitma ja innustama neid välimust muutma, vaid määratakse ravi. Kust see piir siis läheb?
Ma arvan, et vaimuhaigus või seksuaalne kõrvalekalle on erinevad asjad. Üks on haigus, teine on nö normist kõrvalekalle. Seksuaalse kõrvalekaldega või teise seksuaalse orinetatsiooniga inimene ei ole ju igapäevaelus mitte mingilgi moel kehvem kui nn tavaline inimene. Sageli vastupidi - kui palju andekaid inimesi on homode seas.

Kui inimene kujutab end Napoleoniks, siis on ta ilmselgelt vaimuhaige, kelle igapäevaelu on ka muul moel pärsitud.

Nii et ma ei mõista, mis "piiri" siin on vaja vedada?
No aga mis vahet seal on, kas üks mees väidab, et ta on Napoleon või et ta on naine? Mõlemad on ju väärkujutelmad, minapilt on vildak. Samas kummalgi juhul ei pea kaasnema ilmtingimata seda, et inimene igapäevaeluga toime ei tuleks või mõnel alal lausa andekas ei võiks olla.
Ei saa aru, miks homoseksuaali või valesse kehasse sündinu mina-pilt peaks vildak olema?

Inimene, kes peab end Napoleoniks on ilmselgelt skisofreenik-vaimuhaige. Ja skisofreenik ei tule haigushoo ajal igapäevaeluga edukalt toime, vaid istub nelja seina vahel.

Võrrelda vaimuhaiget ja tavapärastest erineva seksuaalorinetatsiooniga inimest on ikka suhteliselt kummaline.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juul 2025 15:37
Ma arvan, et vaimuhaigus või seksuaalne kõrvalekalle on erinevad asjad. Üks on haigus, teine on nö normist kõrvalekalle. Seksuaalse kõrvalekaldega või teise seksuaalse orinetatsiooniga inimene ei ole ju igapäevaelus mitte mingilgi moel kehvem kui nn tavaline inimene. Sageli vastupidi - kui palju andekaid inimesi on homode seas.

Kui inimene kujutab end Napoleoniks, siis on ta ilmselgelt vaimuhaige, kelle igapäevaelu on ka muul moel pärsitud.

No aga mis vahet seal on, kas üks mees väidab, et ta on Napoleon või et ta on naine? Mõlemad on ju väärkujutelmad, minapilt on vildak. Samas kummalgi juhul ei pea kaasnema ilmtingimata seda, et inimene igapäevaeluga toime ei tuleks või mõnel alal lausa andekas ei võiks olla.
Ei saa aru, miks homoseksuaali või valesse kehasse sündinu mina-pilt peaks vildak olema?
No on ju vildak, kui füsioloogilised sootunnused ja peegelpilt näitavad ühte kindlat sugu, aga tema tunneb, et on teisest soost või ei ole üldse mingist soost.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2025 15:37Ei saa aru, miks homoseksuaali või valesse kehasse sündinu mina-pilt peaks vildak olema?

Inimene, kes peab end Napoleoniks on ilmselgelt skisofreenik-vaimuhaige.
Mis olulist erinevust selles on? Kui sulle on selline naise/mehe keha antud, siis hakkad ennast vastavalt kehale tunnetama.
Külaline

Ma vaatan ka kadedusega mehi, et kus neil on jõudu ja tehnikaga osavust antud, aga ma ei hakka ometi selle tõttu ennast mehena ette kujutama.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juul 2025 15:37

On ju täiega vildakas, kui inimene tunneb, et on valesse kehasse sündinud! Mismoodi saab olla valesse kehasse sündinud? Kui sünnid, siis oledki õiges kehas. Samahästi võiks mõni teine avastada, et tema peaks üleüldse loom või lind olema!
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juul 2025 15:33
Guest kirjutas: 25 Juul 2025 12:48

Kas transseksuaale on viis protsenti? Kui kokku võtta kõik nö kõrvalekalded (transvestiidid, homod jne jne), siis kahtlustan, et neid on ikka rohkem. Vaata, kas või Iha portaali. Seal on kõiksugu uskumatuid veidrusi lausa massides. Ja kindlasti on terve hulk inimesi, kes istuvad kapis ja tunnistaks oma kõrvalekallet ka mitte anonüümselt.

Aga sellega olen nõus, et see ülisuur tähelepanu, mida nad nõuavad, ei ole ok. Samas ei ole ok selliseid endast teistsuguseid inimesi "kividega pilduda" ja raevunult vihata, nagu seda paljud teevad.
Keegi ei pillu neid kividega ega vihka raevunult. See ongi osa nende narratiivist, millega saada tähelepanu ja haletsust. Kui on normaalne inimene, kellega koos töötan samas osakonnas või õpin koolitusel, mis pagana pärast ma peaks teda hakkama kividega pilduma?

Pigem on vihkamisega probleem neid endil. Lapsevanemad, kelle tütred teismeliseks saades äkitselt teatavad, et nüüd nemad tahtvat olla hoopis poisid, sõimavad oma vanemaid "homofoobideks" paljalt selle eest, kui nood ei hakka 12-aastase piiga rindade amputeerimiseks kohe kuulekalt raha koguma. Kõik, kes nende sekti ideedega lennult kaasa ei jookse, saavad kaela sõimuvalingu. Kus see suur sallivus neil endil on?
Kividega pildumine oli siiski ülekantud tähenduses. Aga siiski, selliseid inimesi, just meeste seas, on küll ja veel, kes neid raevunult vihkavad ja mingil momendil oleks valmis ka kividega loopima. Mul on oma tutvusringkonnaski selliseid.

Mu tööandja-ettevõt tolereerib avalikult seksuaalvähemusi. Ja meil on küll ja veel raevunud kodanikke, kes on meile teada andnud, et lõpetavad meiega kliendisuhte, kuna nad ei soovi olla selle asutuse kliendid, kes toetavad värdjaid.

Kas kuskilt saab rohkem lugeda nende näidete kohta, kus teismelised nõuavad rindade amputeerimist?
Aga palun, võta Delfi lahti ja loe: https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1202 ... ud-oigused

Või see: https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1202 ... da-ei-tohi

Või see: https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1202 ... ine-tudruk

Ja nüüd me tahaksime vägagi teada, mis huvitava ettevõttega teil tegemist on, et teil olevat "küll ja veel raevunud kodanikke", kes pidavat lõpetama teie ettevõttega kliendisuhte, kuna te toetavat transseksuaale. Tänades.
Külaline

Muidugi ei peaks toetama alaealiste soo muutmist. Samas on väga lühinägelik väita, et keegi ei vaata geidele või transsoolistele viltu. Kasvõi facebook on selliste inimeste mõnitamist täis, kui vähegi teema mõnes grupis jutuks tuleb. Mulle väga meeldib, kui ettevõtted teadlikult kvääre toetavad. Käisin eelmisel aastal Riias Pridel - seal oli terve hulk ettevõtteid koos meiega marssimas. Ma ise ei ole gei, aga tundsin, et tahan nende toetuseks minna ja osaleda. Mulle on väga oluline, et kedagi ei mõnitataks ega solvataks nende erinevuse tõttu.
Külaline

Nii ilus poiss oli. Naisena on pigem inetu. Aga mis teha. Kui ta ise nüüd on rahul endaga, siis on ju hästi.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juul 2025 21:17 Muidugi ei peaks toetama alaealiste soo muutmist. Samas on väga lühinägelik väita, et keegi ei vaata geidele või transsoolistele viltu. Kasvõi facebook on selliste inimeste mõnitamist täis, kui vähegi teema mõnes grupis jutuks tuleb. Mulle väga meeldib, kui ettevõtted teadlikult kvääre toetavad. Käisin eelmisel aastal Riias Pridel - seal oli terve hulk ettevõtteid koos meiega marssimas. Ma ise ei ole gei, aga tundsin, et tahan nende toetuseks minna ja osaleda. Mulle on väga oluline, et kedagi ei mõnitataks ega solvataks nende erinevuse tõttu.
Ausalt öeldes veider jutt. Kui minu töökoht sunniks mind marssima mingitel poliitilistel meeleavaldustel, siis kaaluksin ka mina töökoha vahetamist. See gei uhkuse marss ei muuda küll ühiskonda sugugi tolerantsemaks, vaid pigem just häälestab tavakodanikke nende vastu - isegi neid, kes ennem olid neutraalsed. Miks teised vähemused ega erivajadused tänaval uhkeldamas ei käi?
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juul 2025 16:57 Ma vaatan ka kadedusega mehi, et kus neil on jõudu ja tehnikaga osavust antud, aga ma ei hakka ometi selle tõttu ennast mehena ette kujutama.
Kõik mehed ei ole ju ka tugevad. Aga nõrgad mehed ei tunne end ju automaatselt naisena.
Mina olen naine, aga mina küll ei tea, milline on see müstiline "naise" tunne on, mida ma tundma peaks. Mulle näiteks ei meeldi kontsad, ei naudi "päevi", aga ometi olen naine, need asjad ei sega mind kuidagi naine olemast.
Pigem ma näen, et omatakse hästi stereotüüpset ettekujutust soorollidest ja kui neile ei vastata, siis on tunne, et on vale sugu või vale keha.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2025 09:24Käisin eelmisel aastal Riias Pridel - seal oli terve hulk ettevõtteid koos meiega marssimas. Ma ise ei ole gei, aga tundsin, et tahan nende toetuseks minna ja osaleda.
Selliste liputamisürituste tõttu nad vastikuks muutuvadki. Elagu vaikselt nagu heterod oma imelikku elu ja keegi ei halvustaks.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juul 2025 23:35 Nii ilus poiss oli. Naisena on pigem inetu. Aga mis teha. Kui ta ise nüüd on rahul endaga, siis on ju hästi.
Arvan sama. Lisaks pole temas grammigi naiselikkust. Näeb välja lihtsalt nagu pikkade juustega meigitud mees.
Külaline

Vaatasin ka, et poisina oli silmapaistvalt kena, modellinagi töötasid vendadega koos.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2025 12:02Vaatasin ka, et poisina oli silmapaistvalt kena, modellinagi töötasid vendadega koos.
Kes?
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juul 2025 19:57
Guest kirjutas: 25 Juul 2025 15:33

Aga palun, võta Delfi lahti ja loe: https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1202 ... ud-oigused

Või see: https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1202 ... da-ei-tohi

Või see: https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1202 ... ine-tudruk

Ja nüüd me tahaksime vägagi teada, mis huvitava ettevõttega teil tegemist on, et teil olevat "küll ja veel raevunud kodanikke", kes pidavat lõpetama teie ettevõttega kliendisuhte, kuna te toetavat transseksuaale. Tänades.
Minu arust olin neid suurettevõtteid päris palju, kes toetavad seksuaalvähemusi. Esimesena meenuvad Telia ja Swedbank.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Juul 2025 13:27
Külaline kirjutas: 26 Juul 2025 12:02Vaatasin ka, et poisina oli silmapaistvalt kena, modellinagi töötasid vendadega koos.
Kes?
https://www.ohtuleht.ee/melu/567828/fot ... valimuselt
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2025 14:02https://www.ohtuleht.ee/melu/567828/fot ... valimuselt
Kõik muutusid naiseks või?
Külaline

Guest kirjutas: 26 Juul 2025 14:08
Külaline kirjutas: 26 Juul 2025 14:02https://www.ohtuleht.ee/melu/567828/fot ... valimuselt
Kõik muutusid naiseks või?
???
Hüppasid poole pealt sisse või lugesid teemat ka?
Külaline

kas kõik 3 nüüd sellised https://autismikool.ee/joellemarcelleantson/
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 1 külaline