Ajateenistus kaitseväes

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 22 Juun 2025 10:29 Nuu, hea idee ju siit Isamaale võtta: muuta kaitsevägi kohustuslikuks kõigile naistele. Vabastuse saavad ainult need, kellel titt ette näidata. Küll siis naised kukuvad sünnitama.
Selles vanuses 18-20 paljudel see titt on? Ei kuku. Ainult sul mehena on paanika teiste meeste ees. Miks naised peaks ajateenistust kartma nii hullult, et ülepeakaela tittesid kukuks tegema? Kuidas mõni mees nii lödi on, et nuudkui hakab aga naised... Naisi juba on vabatahtlikena üpris palju. Mis on sinu panus naise kõrval, kes läbinud ajateenistuse ja sünnitanud kolm naist. Mehed muutuks selliste naiste kõrval eriti haledateks olenditeks.
Külaline

Miks ajateenistuse läbinud naine üldse sünnitama peaks? Meestega võrdne panus sellega antud. Ajateenistuse läbinud naiste kallal sa enam oma hambaid teritada ei saaks. Sinu sõnul on see ju sünnitamisefa võrdne panus
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juun 2025 11:39
Guest kirjutas: 22 Juun 2025 10:29 Nuu, hea idee ju siit Isamaale võtta: muuta kaitsevägi kohustuslikuks kõigile naistele. Vabastuse saavad ainult need, kellel titt ette näidata. Küll siis naised kukuvad sünnitama.
Selles vanuses 18-20 paljudel see titt on? Ei kuku. Ainult sul mehena on paanika teiste meeste ees. Miks naised peaks ajateenistust kartma nii hullult, et ülepeakaela tittesid kukuks tegema? Kuidas mõni mees nii lödi on, et nuudkui hakab aga naised... Naisi juba on vabatahtlikena üpris palju. Mis on sinu panus naise kõrval, kes läbinud ajateenistuse ja sünnitanud kolm naist. Mehed muutuks selliste naiste kõrval eriti haledateks olenditeks.
Südapäevgi pole veel käes, aga sina juba nii vines, et vaevu saad klahvidele pihta.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juun 2025 11:43Miks ajateenistuse läbinud naine üldse sünnitama peaks?
Ei peagi, kes ütles, et peab?
Külaline

Guest kirjutas: 22 Juun 2025 09:33 Mina mõtlen, et praegu, kui sõjaoht on nii suur, on igsugune sõjaline väljaõpe ainult kasuks. Et kui olukord eskaleerub, siis mingid teadmised Kaitseväest ikka on saadud ja ei pea pea laiali ringi jooksma, et mis ma teen ja kus ma lähen.
Teine asi on see, et minu venelasest töökaaslase, kelle eestimeelsuses ma sugugi kindel ei ole, mõlemad pojad on Kaitseväes käinud; Jana Toomi poeg on Kaitseväes käinud, aga minu noor eestlasest töökaaslane hakkas töö juures nutma, kui sõjaväekutse sai. Asi oli küll pruudis, kellest ta ei tahtnud lahus olla, aga ikkagi. Kes meil siis lõpuks sõjalise ettevalmistusega on, kas eesti poisid või vene rahvusest poisid? Mõelge ise edasi.
Palju venelased ei käi Kaitseväes Eestile mõeldes, vaid neile lihtsalt meeldib sõjaline väljaõpe, saadud teadmisi. Neid oskusi saab vabalt ka eestlaste peal rakendada.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 22 Juun 2025 11:39
Mina eelistaks, et minu tütred koos pudinatega siiski Eestist jalga laseks kui sõjaoht kummitab. Kaitseväe/Kaitseliiduga võiksid ühineda alles siis, kui lapsed juba suured.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Kuna endal poeg juulis kaitseväkke minemas, siis küsiks vahele täitsa praktilise küsimuse - mida sellist oleks vaja kindlasti kaasa pakkida, mille peale kohe ise ei tuleks ning mis listis kirjas pole? Kõikjalt jookseb läbi, et vaja mingit teipi osta jalgade kaitseks ... teab keegi, millisest teibist jutt käib? Kui keegi viitsiks jaga muljeid ajateenistusest Tapal (õhutõrjes), oleks veel eriti tore :) Eriti huvitab, millal on lootust, et koju saab ja kuidas on lood telefoni kasutamisega?
Külaline

Guest kirjutas: 23 Juun 2025 23:25 Kuna endal poeg juulis kaitseväkke minemas, siis küsiks vahele täitsa praktilise küsimuse - mida sellist oleks vaja kindlasti kaasa pakkida, mille peale kohe ise ei tuleks ning mis listis kirjas pole? Kõikjalt jookseb läbi, et vaja mingit teipi osta jalgade kaitseks ... teab keegi, millisest teibist jutt käib? Kui keegi viitsiks jaga muljeid ajateenistusest Tapal (õhutõrjes), oleks veel eriti tore :) Eriti huvitab, millal on lootust, et koju saab ja kuidas on lood telefoni kasutamisega?
Mis sa ette murersed. Kõik selgub asja käigus, saad ju külastada ja asju viia jne.
Külaline

Mina arvan, et tänapäeva kaitsevägi küll õpetab mingil määral distsipliini ja ehk ka austust aga loota, et teeb "meheks" küll vist ei juhtu.
Ma mäletan, et mu isa(67a oleks hetkel isa) rääkis oma sõjaväe ajast. Seal ikka sai verd, higi ja pisaraid. Lükati jumalt venekeelsesse keskkonda ja pea iga õhtu sai saabastest verist higi välja kallata.

Minu poeg on diabeetik, ja temal kohustust ei ole. Küll aga tänapäeval vist ise osadel juhtidel juba saab ka ise vabatahtlikult ka diabeediga sõjaväkke minna. Mingile kergemale positsioonile. Kusagilt nagu on kõrva jäänud.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 22 Juun 2025 07:14Ise olen Kaitseliitlane ja Eesti kaitseks vajalikke oskusi ma nõuka armees ei saanud, seega pidin läbima Kaitseliidu raames ka lühikese väljaõppe sõduri baasoskuste omandamiseks. Seega võib öelda, et ajateenistus nõuka armees oli ajaraisk.
Kas sõjaväes käimine oli nõuka aeg ajaraisk või mitte, see on selline kellele ema kellele tütar vaidlus, kus õiget vastust pole. Ilmselt võib vaielda ka samamoodi Kaitseväes käimise üle. Nõuka aeg oli lihtsalt "valik" suurem, võis sattuda allveelaeva peale , tankiväkke ja muudesse väeliikidesse, mida meil Eesti Kaitseväes ei ole ega ei tule. Mõni poiss ai vene armees ühe korra automaati käes hoida, teine jälle sai piisavalt pauku teha, nii et teenistused olid erinevad. Oskused kipuvad ikka ununema, kui neid ei ole vaja kasutada, teisalt on maail muutunud ja isegi Eesti Kaitseväes 2000 aastal omandatud oskused ei ole täna paljuski enam nii pädevad. Relvasüsteemid on uuenenud ja ukr-vene sõda on paljuski "ümber vaadanud" sõjapidamise algtõdesid. Eriti DROONIDE massiline kasutamine. Toon ühe näite. Kas täna on soositud sõjaväes välilaagris olles ühes telgis paljukesi magamine? Mis juhtub, kui droon telki öösel lendab? Nii et tõutäkk, pead hakkama uuesti baasoskuseid omandama :)
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juun 2025 23:25 Kuna endal poeg juulis kaitseväkke minemas, siis küsiks vahele täitsa praktilise küsimuse - mida sellist oleks vaja kindlasti kaasa pakkida, mille peale kohe ise ei tuleks ning mis listis kirjas pole? Kõikjalt jookseb läbi, et vaja mingit teipi osta jalgade kaitseks ... teab keegi, millisest teibist jutt käib? Kui keegi viitsiks jaga muljeid ajateenistusest Tapal (õhutõrjes), oleks veel eriti tore :) Eriti huvitab, millal on lootust, et koju saab ja kuidas on lood telefoni kasutamisega?
Must isoleer on seljakotil mingite paelte kinnitamiseks.
Telefoni said kasutada õhtul vabal ajal kui kuskil metsas pole. Koju said praktiliselt igal nädalavahetusel.
Päris algul vist said koju peale kolme nädalat.
Külaline

Naistel on juba suur huvi. Aga paljudelt koolineidudelt olen kuulnud, et kui nad kooli ajal mõnele tutvustavale üritusele läksid, siis need laigulised onkud isegi ei vaata nende suunas. Mehed ise ei ole valmis, et naised tulevad.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Juun 2025 14:06
Tõutäkk kirjutas: 22 Juun 2025 07:14Ise olen Kaitseliitlane ja Eesti kaitseks vajalikke oskusi ma nõuka armees ei saanud, seega pidin läbima Kaitseliidu raames ka lühikese väljaõppe sõduri baasoskuste omandamiseks. Seega võib öelda, et ajateenistus nõuka armees oli ajaraisk.
Kas sõjaväes käimine oli nõuka aeg ajaraisk või mitte, see on selline kellele ema kellele tütar vaidlus, kus õiget vastust pole. Ilmselt võib vaielda ka samamoodi Kaitseväes käimise üle. Nõuka aeg oli lihtsalt "valik" suurem, võis sattuda allveelaeva peale , tankiväkke ja muudesse väeliikidesse, mida meil Eesti Kaitseväes ei ole ega ei tule. Mõni poiss ai vene armees ühe korra automaati käes hoida, teine jälle sai piisavalt pauku teha, nii et teenistused olid erinevad. Oskused kipuvad ikka ununema, kui neid ei ole vaja kasutada, teisalt on maail muutunud ja isegi Eesti Kaitseväes 2000 aastal omandatud oskused ei ole täna paljuski enam nii pädevad. Relvasüsteemid on uuenenud ja ukr-vene sõda on paljuski "ümber vaadanud" sõjapidamise algtõdesid. Eriti DROONIDE massiline kasutamine. Toon ühe näite. Kas täna on soositud sõjaväes välilaagris olles ühes telgis paljukesi magamine? Mis juhtub, kui droon telki öösel lendab? Nii et tõutäkk, pead hakkama uuesti baasoskuseid omandama :)
Minu arvates võiks selle nõokogude armee heietuse üldse teemast välja jätta. See hoiab emades ja poistes endiselt üleval täiesti mõttetut hirmu. Teenimine kusagil kaugel ligadilogadi võõrkeeles okupatsiooni armees, on nii kapitaalselt teine asi ja milleks jahuda kui räägime tänapäevasest ajateenistusest.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 24 Juun 2025 16:26
Guest kirjutas: 24 Juun 2025 14:06
Minu arvates võiks selle nõokogude armee heietuse üldse teemast välja jätta. See hoiab emades ja poistes endiselt üleval täiesti mõttetut hirmu. Teenimine kusagil kaugel ligadilogadi võõrkeeles okupatsiooni armees, on nii kapitaalselt teine asi ja milleks jahuda kui räägime tänapäevasest ajateenistusest.
Hirmu tunda pole vaja, tänane ajateenistus on lapsemäng nõuka armees teenimise kõrval. Siis oldi kodust kaugel, venekeelses keskkonnas, vohas dedovtsina. Mereväes oldi veel 3 aastat.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Juun 2025 11:43 Miks ajateenistuse läbinud naine üldse sünnitama peaks? Meestega võrdne panus sellega antud. Ajateenistuse läbinud naiste kallal sa enam oma hambaid teritada ei saaks. Sinu sõnul on see ju sünnitamisefa võrdne panus
Naine pole kunagi füüsiliselt mehega võrdne. Kui ajateenistuses, sõjas või spordis, satub mehele paariliseks naine, siis peab mees alati rohkem tööd tegema kui siis, kui ta paariliseks oleks sattunud teine mees. Ja naine alateadlikult ootab, et mees EI võtaks teda kui võrdset, vaid alati jätaks nt palgi kergema otsa naise kanda ja mees võtaks raskema otsa. Olen ise naine, aga ellujäämisvõistlused huvitavad, vaatasin mingit välismaist vastupidavuvõistlust, no ei vedanud neil meestel, kelle paarilisteks mingis ülesandes said naised. Ka naiste ajateenistus ei ole meeste ajateenistusega võrdse raskusega. Ja hädas olles võib määravaks saada, kas su päästja, tuletõrjuja on musklis mees või õbluke naine. USA viimases tulekahjus sai, Naistuletõrjujad ei jõudnud ratastooliinimest tõsta ja välja kanda, noor inimene suri seetõttu, vett ei olnud, minutite jooksul oli vaja elude päästmiseks haavatuid vedada-tassida.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Juun 2025 23:25 Kuna endal poeg juulis kaitseväkke minemas, siis küsiks vahele täitsa praktilise küsimuse - mida sellist oleks vaja kindlasti kaasa pakkida, mille peale kohe ise ei tuleks ning mis listis kirjas pole? Kõikjalt jookseb läbi, et vaja mingit teipi osta jalgade kaitseks ... teab keegi, millisest teibist jutt käib? Kui keegi viitsiks jaga muljeid ajateenistusest Tapal (õhutõrjes), oleks veel eriti tore :) Eriti huvitab, millal on lootust, et koju saab ja kuidas on lood telefoni kasutamisega?
Minu poeg käis aasta tagasi Tapal, nüüd lõpetas esimese kursuse ülikoolis. Läksid vist kolmapäeval umbes, esimene nädalavahetus oli juba külastuspäev. Järgmine nädalavahetus sai koju ja nii kuni teenistuse lõpuni enam-vähem igal nädalavahetusel. Mõnikord pidi valves ka olema. Teipi jalgade kaitseks ei mäleta, mingi villiplaaster võiks olla, sest saapad võivad algul harjumatud olla. Mingi suvalise tekstiilist rullplaastri võid ju osta, ehk see ennetab villide teket. Enamus neid asju, mis kindlasti tuleb kaasa võtta vist tegelikult vaja ei läinud, hõõrdumise vastane kreem näiteks ja niiskete salvrätikute pakk jäi ka peaaegu terveks, sellega nad võtsid kamuflaazi maha. Telefoni sai vist õhtul vabal ajal kasutada. Tapal oli täitsa OK ja suvises kutses ongi vist asjalikumad vennad, lühikesse lähevad pigem need kes tegelikult minna ei taha . Ma ka natuke muretsesin, et kuidas mu laps päriselus hakkama saab, aga ilmaasjata. Hästi sai hakkama ja talle pigem meeldis.
Külaline

kuidas siis 14ndal juulil ajateenistusse läinute muljed on? enda poiss Tapal ja minu üllatuseks ei ole suurt kurtmist veel olnud ... osadel muidugi juba jalad ville täis, aga minu oma sellest saatusest veel õnneks pääsenud. toitlustamine tundub küll 5+ olema, menüü nagu mingis peenes bufees :)
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juul 2025 22:53 kuidas siis 14ndal juulil ajateenistusse läinute muljed on? enda poiss Tapal ja minu üllatuseks ei ole suurt kurtmist veel olnud ... osadel muidugi juba jalad ville täis, aga minu oma sellest saatusest veel õnneks pääsenud. toitlustamine tundub küll 5+ olema, menüü nagu mingis peenes bufees :)
Palavust kurdab. Ja sauna tahaks :D Muud nurinat pole. Pühapäeval lähevad kohe metsa juba.
Külaline

Täna alles teine päev. Kas neil on seal siis internet ja nutiseadmed igapäevases kasutuses?
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juul 2025 23:24 Täna alles teine päev. Kas neil on seal siis internet ja nutiseadmed igapäevases kasutuses?
Miks ei peaks olema? Ja kolmas päev on, õigemini oli.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kiisu, roosaroos ja 5 külalist