Näiteks meie kodus on see nii seepärast, et meest ei huvita, et aknad puhtad oleks. No kolme aasta pärast ehk huvitab. See on tähtsusetu pisiasi tema jaoks. Aga tema jällegi on ainus, kes maja hooldab, märkab niiskuskashjustusi kuskil nurgas, uuendab värvi aknalaual jne. Need ei tule jällegi mulle pähe. Ma arvan, et suur osa naiste süüdistustest meeste suunas tulebki prioriteetidest - kahjuks ei suuda paljud naised ette kujutada, et teistel ehk polegi samad eelistused ja valikud kui neil. Mehed ehk ei suuda ka, ma ei tea, aga nemad vist ei räägi sellest nii palju. Aga räägivad muidugi vahepeal ka, nagu siingi foorumis näha.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 18:50 Täna hommikul raadios küsis naissaatejuht meestelt, mitu tundi nad aknapesu jaoks on kulutanud. Vastus oli 0. Sest aknaid pesevad neil elukaaslased, ehk nende naised. Muidugi nad kiitsid ja tänasid neid, et selline töö kogu aeg nende teha on olnud, aga ikkagi. See on eriti vastik töö tegelt. Ja see on läbi aastate ikka naiste teha. Miks?
Naine ja mees tööturul
-
Külaline
-
Külaline
Kelle? Mismoodi?Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 18:15Diskrimineerimine.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 18:09"Kaela" ei ajagi. See on reaalne põhjus. Kui naiste huvi malemängu vastu saab meeste omaga võrdväärseks, siis võib kokku panna. Aga seni on sul valus, et naised kuskil omaette mängivad ja võistlevad? Auhinnarahad ja glamuur nende ümber on nagunii olematu võrreldes meessoost malemängijatega. Või mida täpselt nad meestelt ära võtavad?
-
Külaline
Mis õigused on naistel, mida pole meestel?Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 18:22 Mis õigused on meestel, mida pole naistel?
-
Külaline
Keegi siin väitis, et meestel on endiselt rohkem õigusi. Vastupidist pole minu teada keegi väitnud. Seepärast küsisingi, et mis need õigused on, mis meestel on ja naistel pole?
-
Külaline
Selge, siis on meil mõlemal retoorilised küsimused, millele vastust polegi olemas. Pole selliseid õigusi, mis oleks soospetsiifilised. Kui just õigust sünnitada selleks mitte pidada.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 19:14Keegi siin väitis, et meestel on endiselt rohkem õigusi. Vastupidist pole minu teada keegi väitnud. Seepärast küsisingi, et mis need õigused on, mis meestel on ja naistel pole?
-
Külaline
Siis jätame selle jutu äkki järgi, et meestel on rohkem õigusi. Ei ole. Meestel on rohkem kohustusi.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 19:39Selge, siis on meil mõlemal retoorilised küsimused, millele vastust polegi olemas. Pole selliseid õigusi, mis oleks soospetsiifilised. Kui just õigust sünnitada selleks mitte pidada.
-
Külaline
Ma ei ole kordagi aknaid pesnud, tellin teenuse. Miks te pesete ise, kui see on eriti vastik töö? Kord aastas jaksate maksta küll.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 18:50 Täna hommikul raadios küsis naissaatejuht meestelt, mitu tundi nad aknapesu jaoks on kulutanud. Vastus oli 0. Sest aknaid pesevad neil elukaaslased, ehk nende naised. Muidugi nad kiitsid ja tänasid neid, et selline töö kogu aeg nende teha on olnud, aga ikkagi. See on eriti vastik töö tegelt. Ja see on läbi aastate ikka naiste teha. Miks?
-
Külaline
Mina ei ole väitnud, et meestel on rohkem õigusi. Ja kohustusi on ka meestel ning naistel mõlematel. Kellel ja kui palju, see ei jaotu mitte sugu, vaid isiksust mööda - on laisemad ja virgemad, on kiiremad ja aeglasemad, on äpumad ja osavamad.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 20:23Siis jätame selle jutu äkki järgi, et meestel on rohkem õigusi. Ei ole. Meestel on rohkem kohustusi.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 19:39Selge, siis on meil mõlemal retoorilised küsimused, millele vastust polegi olemas. Pole selliseid õigusi, mis oleks soospetsiifilised. Kui just õigust sünnitada selleks mitte pidada.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 19:14
Keegi siin väitis, et meestel on endiselt rohkem õigusi. Vastupidist pole minu teada keegi väitnud. Seepärast küsisingi, et mis need õigused on, mis meestel on ja naistel pole?
-
Külaline
Tõesti või? Mis kohustusi? Hoiakud ühiskonnas on nende suhtes ju tunduvalt leebemad. Oma lapsed võib südamerahuga hooletusse jätta ja ära unustada. Kui naine nii teeb, saab väga suure ühiskondliku hukkamõistu osaliseks. Näiteid võib tooma jäädagi, kuidas ühe ja sama asja suhtes on hoiakud meeste ja naiste puhul erinevad.Meestel on rohkem kohustusi.
-
Külaline
Meestel on kohustus läbida ajateenistus, registreeruda riigikaitse reservi ja mobiliseerimise korral võidelda oma elu eksistentsiaalsesse ohtu pannes.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 20:59Tõesti või? Mis kohustusi? Hoiakud ühiskonnas on nende suhtes ju tunduvalt leebemad. Oma lapsed võib südamerahuga hooletusse jätta ja ära unustada. Kui naine nii teeb, saab väga suure ühiskondliku hukkamõistu osaliseks. Näiteid võib tooma jäädagi, kuidas ühe ja sama asja suhtes on hoiakud meeste ja naiste puhul erinevad.Meestel on rohkem kohustusi.
Pole just väike kohustus.
-
Külaline
Jah, tõesti, see kohustus meestel on. Ajateenistust ma siin muidugi välja tooks, sinna läheb suurem osa poisse heameelega ning kes ei soovi, saab alati asendusteenistuse valida, samuti on muid viise kõrvale hoidmiseks, keegi sõjaväepolitseiga sind koju kinni võtma ei tule. Nime poolest kohustus, tegelikult mitte nii väga. Kohustus sõjaolukorras võitlema minna on aga tõsine asi, kuid natuke naljakas on välja tuua sõdimiskohustust, kui sõjaolukorda tegelikult pole olnud üle 50 aasta. Jah, hetkel on teisiti, oht on suurem, aga eriolukordades me küll ei peaks võrdlema, kellel on mis kohustus. Ühesõnaga tahan ma öelda, et jah, meestel on teoreetiliselt küll siin suurem kohustus kui naistel, aga sellest ei peaks me rääkima, kui teemaks on laiem meeste ja naiste kohustuste tasakaal. Igapäevaelus on kõigil meil ühepalju kohustusi.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 21:45Meestel on kohustus läbida ajateenistus, registreeruda riigikaitse reservi ja mobiliseerimise korral võidelda oma elu eksistentsiaalsesse ohtu pannes.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 20:59Tõesti või? Mis kohustusi? Hoiakud ühiskonnas on nende suhtes ju tunduvalt leebemad. Oma lapsed võib südamerahuga hooletusse jätta ja ära unustada. Kui naine nii teeb, saab väga suure ühiskondliku hukkamõistu osaliseks. Näiteid võib tooma jäädagi, kuidas ühe ja sama asja suhtes on hoiakud meeste ja naiste puhul erinevad.Meestel on rohkem kohustusi.
-
Külaline
Ja on perekondlikud traditsioonid.Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2025 20:52Mina ei ole väitnud, et meestel on rohkem õigusi. Ja kohustusi on ka meestel ning naistel mõlematel. Kellel ja kui palju, see ei jaotu mitte sugu, vaid isiksust mööda - on laisemad ja virgemad, on kiiremad ja aeglasemad, on äpumad ja osavamad.
Meie majas mehed vastutavad maja üldise heaolu eest - et katus oleks korras, kraanid ei tilguks, kanalisatsioon toimiks ja imbsüsteem oleks korras hoitud, vajalikul ajal parendatud,
et mets oleks hooldatud ja piisavalt küttepuid kohale organiseeritud.
-
Külaline
Mäng snuuker. Tipptasemel lubatakse ka naised mängima, kui nad saavad eelvoorudest edasi. Ma pole paar aastat täpsemalt jälginud, aga lõppturniiridele on pääsenud mõned korrad vaid naiste maailmameister. Tundub, et no mis seal siis on, ajada kuulikesi auku. Aga see on nii pagana keeruline mäng tegelikult, et see käeosavus on üliväike osa vaid (see võib meestel ja naistel tõesti sarnane olla), loeb hoopis mitmeid käike ette mõtlemine, kuhu oma kuulid juhtida. Ja mis teha, naised ei suuda meestega võistelda. Kuigi neil on võimalus olemas võrdsetel alustel võistelda, ei jõua naised veerandfinaali.
-
Külaline
Vale järeldus. Naisi jõuab veerandfinaali vähe samal põhjusel, mis eespool male kohta välja toodi - sest naissoost üritajaid on kümneid, kui mitte sadu kordi vähem kui mehi. Loomulikult on siis ka tippe vähe. Jällegi ajaloolised põhjused. Erinevust naiste ja meeste vaimsetes võimetes pole teaduslikult küll tuvastatud.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 23:04 Mäng snuuker. Tipptasemel lubatakse ka naised mängima, kui nad saavad eelvoorudest edasi. Ma pole paar aastat täpsemalt jälginud, aga lõppturniiridele on pääsenud mõned korrad vaid naiste maailmameister. Tundub, et no mis seal siis on, ajada kuulikesi auku. Aga see on nii pagana keeruline mäng tegelikult, et see käeosavus on üliväike osa vaid (see võib meestel ja naistel tõesti sarnane olla), loeb hoopis mitmeid käike ette mõtlemine, kuhu oma kuulid juhtida. Ja mis teha, naised ei suuda meestega võistelda. Kuigi neil on võimalus olemas võrdsetel alustel võistelda, ei jõua naised veerandfinaali.
-
Külaline
Kui teaksid tänapäeva snuukrist rohkem, siis sa nii ei väidaks.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2025 00:14Vale järeldus. Naisi jõuab veerandfinaali vähe samal põhjusel, mis eespool male kohta välja toodi - sest naissoost üritajaid on kümneid, kui mitte sadu kordi vähem kui mehi. Loomulikult on siis ka tippe vähe. Jällegi ajaloolised põhjused. Erinevust naiste ja meeste vaimsetes võimetes pole teaduslikult küll tuvastatud.
Ja üks väga suur näitaja on 147 punkti (maksimumi) saavutamine. Mida mehed teevad pidevalt, naistel on õnnestunud ca 45 aasta jooksul vist vaid üks kord. Kuigi mängijaid on maailmatuuridel võrdselt meestega. Ja kõik naised, keda see mäng huvitab, on ammuilma omakeskis tegijad ja kuulsad, ammu juba on neil võrdsed võimalused meestega võistelda.
-
Külaline
Mis need salapärased "ajaloolised põhjused" on? Ma ei saa hästi aru? Kui me oletame, et ajalooliselt kunagi naistele keelati snookerit mängida ( tegelikult ei keelatud), siis see keeld ju ei kehti enam põlvkondi kindlasti! Ja kui mulle oleks mingi asi olnud keelatud, siis ma läheks kohe seda proovima, kui jälle saab! Et miks keelatud ja tahaks ka proovida.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 00:14Vale järeldus. Naisi jõuab veerandfinaali vähe samal põhjusel, mis eespool male kohta välja toodi - sest naissoost üritajaid on kümneid, kui mitte sadu kordi vähem kui mehi. Loomulikult on siis ka tippe vähe. Jällegi ajaloolised põhjused. Erinevust naiste ja meeste vaimsetes võimetes pole teaduslikult küll tuvastatud.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 23:04 Mäng snuuker. Tipptasemel lubatakse ka naised mängima, kui nad saavad eelvoorudest edasi. Ma pole paar aastat täpsemalt jälginud, aga lõppturniiridele on pääsenud mõned korrad vaid naiste maailmameister. Tundub, et no mis seal siis on, ajada kuulikesi auku. Aga see on nii pagana keeruline mäng tegelikult, et see käeosavus on üliväike osa vaid (see võib meestel ja naistel tõesti sarnane olla), loeb hoopis mitmeid käike ette mõtlemine, kuhu oma kuulid juhtida. Ja mis teha, naised ei suuda meestega võistelda. Kuigi neil on võimalus olemas võrdsetel alustel võistelda, ei jõua naised veerandfinaali.
Praegune üldine vabandus "ajaloolistel põhjustel" ei päde. Neegritel ei lubatud ajalooliselt USAs kõrtsis käia ja relva omada. Mis sa arvad, kas neegrid käivad täna "ajaloolistel põhjustel" vähem kõrtsis ja omavad vähem relvi? Hoopis rohkem.
-
Külaline
Täitsa oma viga kui neid vähem on. Ilmselt võimed ei võimalda.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 00:14Vale järeldus. Naisi jõuab veerandfinaali vähe samal põhjusel, mis eespool male kohta välja toodi - sest naissoost üritajaid on kümneid, kui mitte sadu kordi vähem kui mehi. Loomulikult on siis ka tippe vähe. Jällegi ajaloolised põhjused. Erinevust naiste ja meeste vaimsetes võimetes pole teaduslikult küll tuvastatud.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 23:04 Mäng snuuker. Tipptasemel lubatakse ka naised mängima, kui nad saavad eelvoorudest edasi. Ma pole paar aastat täpsemalt jälginud, aga lõppturniiridele on pääsenud mõned korrad vaid naiste maailmameister. Tundub, et no mis seal siis on, ajada kuulikesi auku. Aga see on nii pagana keeruline mäng tegelikult, et see käeosavus on üliväike osa vaid (see võib meestel ja naistel tõesti sarnane olla), loeb hoopis mitmeid käike ette mõtlemine, kuhu oma kuulid juhtida. Ja mis teha, naised ei suuda meestega võistelda. Kuigi neil on võimalus olemas võrdsetel alustel võistelda, ei jõua naised veerandfinaali.
-
Külaline
Jajah, pisendad ja vingerdad, kuid on fakt, et meeste kohustused on sünnist saati suuremad, oled sunnitud seda möönma.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 22:24Jah, tõesti, see kohustus meestel on. Ajateenistust ma siin muidugi välja tooks, sinna läheb suurem osa poisse heameelega ning kes ei soovi, saab alati asendusteenistuse valida, samuti on muid viise kõrvale hoidmiseks, keegi sõjaväepolitseiga sind koju kinni võtma ei tule. Nime poolest kohustus, tegelikult mitte nii väga. Kohustus sõjaolukorras võitlema minna on aga tõsine asi, kuid natuke naljakas on välja tuua sõdimiskohustust, kui sõjaolukorda tegelikult pole olnud üle 50 aasta. Jah, hetkel on teisiti, oht on suurem, aga eriolukordades me küll ei peaks võrdlema, kellel on mis kohustus. Ühesõnaga tahan ma öelda, et jah, meestel on teoreetiliselt küll siin suurem kohustus kui naistel, aga sellest ei peaks me rääkima, kui teemaks on laiem meeste ja naiste kohustuste tasakaal. Igapäevaelus on kõigil meil ühepalju kohustusi.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 21:45Meestel on kohustus läbida ajateenistus, registreeruda riigikaitse reservi ja mobiliseerimise korral võidelda oma elu eksistentsiaalsesse ohtu pannes.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 20:59
Tõesti või? Mis kohustusi? Hoiakud ühiskonnas on nende suhtes ju tunduvalt leebemad. Oma lapsed võib südamerahuga hooletusse jätta ja ära unustada. Kui naine nii teeb, saab väga suure ühiskondliku hukkamõistu osaliseks. Näiteid võib tooma jäädagi, kuidas ühe ja sama asja suhtes on hoiakud meeste ja naiste puhul erinevad.
Kuni naiste kohustused ühiskonnas on väiksemad ja meeste omad suuremad, ei ole ka kõik jutud võrdsusest päris tõsiseltvõetavad.
-
Külaline
Väga naljakas on hüpata mingi kohustusega, mida pole aastakümneid olnud. Kus sa sõdimas oled käinud siis? Praegune sõjavägi on rohkem nagu spordilaager, ega sinnagi ei pea minema, kui ei taha. Mis suur kohustus see nüüd on siis? Naised sünnitavad lapsi, kasvatavaid neid ja istuvad nendega kodus. See on kümme korda suurem kohustus.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 07:29Jajah, pisendad ja vingerdad, kuid on fakt, et meeste kohustused on sünnist saati suuremad, oled sunnitud seda möönma.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 22:24Jah, tõesti, see kohustus meestel on. Ajateenistust ma siin muidugi välja tooks, sinna läheb suurem osa poisse heameelega ning kes ei soovi, saab alati asendusteenistuse valida, samuti on muid viise kõrvale hoidmiseks, keegi sõjaväepolitseiga sind koju kinni võtma ei tule. Nime poolest kohustus, tegelikult mitte nii väga. Kohustus sõjaolukorras võitlema minna on aga tõsine asi, kuid natuke naljakas on välja tuua sõdimiskohustust, kui sõjaolukorda tegelikult pole olnud üle 50 aasta. Jah, hetkel on teisiti, oht on suurem, aga eriolukordades me küll ei peaks võrdlema, kellel on mis kohustus. Ühesõnaga tahan ma öelda, et jah, meestel on teoreetiliselt küll siin suurem kohustus kui naistel, aga sellest ei peaks me rääkima, kui teemaks on laiem meeste ja naiste kohustuste tasakaal. Igapäevaelus on kõigil meil ühepalju kohustusi.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 21:45
Meestel on kohustus läbida ajateenistus, registreeruda riigikaitse reservi ja mobiliseerimise korral võidelda oma elu eksistentsiaalsesse ohtu pannes.
Kuni naiste kohustused ühiskonnas on väiksemad ja meeste omad suuremad, ei ole ka kõik jutud võrdsusest päris tõsiseltvõetavad.
-
Külaline
Aga kui see pole nii hull asi, siis miks mitte teha see kohustuslikuks kõigile?Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 09:58Väga naljakas on hüpata mingi kohustusega, mida pole aastakümneid olnud. Kus sa sõdimas oled käinud siis? Praegune sõjavägi on rohkem nagu spordilaager, ega sinnagi ei pea minema, kui ei taha. Mis suur kohustus see nüüd on siis? Naised sünnitavad lapsi, kasvatavaid neid ja istuvad nendega kodus. See on kümme korda suurem kohustus.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 07:29Jajah, pisendad ja vingerdad, kuid on fakt, et meeste kohustused on sünnist saati suuremad, oled sunnitud seda möönma.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 22:24 Jah, tõesti, see kohustus meestel on. Ajateenistust ma siin muidugi välja tooks, sinna läheb suurem osa poisse heameelega ning kes ei soovi, saab alati asendusteenistuse valida, samuti on muid viise kõrvale hoidmiseks, keegi sõjaväepolitseiga sind koju kinni võtma ei tule. Nime poolest kohustus, tegelikult mitte nii väga. Kohustus sõjaolukorras võitlema minna on aga tõsine asi, kuid natuke naljakas on välja tuua sõdimiskohustust, kui sõjaolukorda tegelikult pole olnud üle 50 aasta. Jah, hetkel on teisiti, oht on suurem, aga eriolukordades me küll ei peaks võrdlema, kellel on mis kohustus. Ühesõnaga tahan ma öelda, et jah, meestel on teoreetiliselt küll siin suurem kohustus kui naistel, aga sellest ei peaks me rääkima, kui teemaks on laiem meeste ja naiste kohustuste tasakaal. Igapäevaelus on kõigil meil ühepalju kohustusi.