Mina nüüd ei saa aru. Messenger eksisteerib ju ka FB-st eraldi, selle kasutamiseks ei pea omama FB kontot. Minul kontot ei ole, messengeris olen kõikides mind puudutavates gruppides ja saan kätte puhta asjassepuutuva info ilma mingi FB-ta.Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 10:51 Ma ei mõista neid, kes on tulihingelised fb vastased. Mul üks tuttav ka. Selgitus on see, et see raiskab terve päeva ära.
No, mismoodi? Ega fb postituste läbivaatamine ei ole ju kohustuslik. Küll aga on fb eelis see, et saad kasutada messengeri, mis on minu arvates kõige mugavam suhtlusvahend üldse võrreldes meili või smsi saatmisega. Samuti on võimalik fb-s valida endale sobivaid teemasid ja gruppe. Näiteks, mina olen aiagrupis, seenegrupis ja olen liitnud ka mitme kokkamise grupiga. Need on mul lehekülje vasakpoolsel menüüribal ja sealt saan ise siis valida ja vaadata. Ega igasuguse jamaga, mida fb otse lehele pakub, ei peagi tegelema. Nendest tuleb lihtsalt mööda vaadata. Nii nagu sa ajalehti loed - lihtsalt jätad reklaami tähelepanuta.
Aga, kui nüüd otse teemaalgataja murele vastata, siis tõttöelda mul on nii, et teatud grupid - treenigrupp ja sõpruskondade grupid on hoopis messengeris. Ehk siis, keegi seltskonnas avab messengeris grupi, kuhu liidab kõik asjaosalised, kellega soovitakse infot jagada. Ja siis tuleb kogu info hoopis sõnumina messengeri, mitte fb seinale. Viimane toimib tõesti viitega ja siis võib tänast puudutav info jõuda alles mitu päeva hiljem. Messengeri info jõuab aga kohe.
Seega TA, uuri, kas ehk sinu hobi või trennigrupid ei suhtle mitte hoopis messengeri grupis. Sind ehk pole vestlusse lihtsalt liidetud. Operatiivset infot saab ju kätte ainult messengeri sõnumiga.
Facebook - kuidas muuta endale kasulikuks?
-
Külaline
-
Külaline
Kunagi ei saanud. Ma mäletan, et lapsele sai ka just seetõttu konto tehtud, et messengeri kasutada saaks. Aga no see oli 4a tagasi ka. Võib-olla nüüd saab niisama ka messengeri kasutada.Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 07:50Mina nüüd ei saa aru. Messenger eksisteerib ju ka FB-st eraldi, selle kasutamiseks ei pea omama FB kontot. Minul kontot ei ole, messengeris olen kõikides mind puudutavates gruppides ja saan kätte puhta asjassepuutuva info ilma mingi FB-ta.Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 10:51 Ma ei mõista neid, kes on tulihingelised fb vastased. Mul üks tuttav ka. Selgitus on see, et see raiskab terve päeva ära.
No, mismoodi? Ega fb postituste läbivaatamine ei ole ju kohustuslik. Küll aga on fb eelis see, et saad kasutada messengeri, mis on minu arvates kõige mugavam suhtlusvahend üldse võrreldes meili või smsi saatmisega. Samuti on võimalik fb-s valida endale sobivaid teemasid ja gruppe. Näiteks, mina olen aiagrupis, seenegrupis ja olen liitnud ka mitme kokkamise grupiga. Need on mul lehekülje vasakpoolsel menüüribal ja sealt saan ise siis valida ja vaadata. Ega igasuguse jamaga, mida fb otse lehele pakub, ei peagi tegelema. Nendest tuleb lihtsalt mööda vaadata. Nii nagu sa ajalehti loed - lihtsalt jätad reklaami tähelepanuta.
Aga, kui nüüd otse teemaalgataja murele vastata, siis tõttöelda mul on nii, et teatud grupid - treenigrupp ja sõpruskondade grupid on hoopis messengeris. Ehk siis, keegi seltskonnas avab messengeris grupi, kuhu liidab kõik asjaosalised, kellega soovitakse infot jagada. Ja siis tuleb kogu info hoopis sõnumina messengeri, mitte fb seinale. Viimane toimib tõesti viitega ja siis võib tänast puudutav info jõuda alles mitu päeva hiljem. Messengeri info jõuab aga kohe.
Seega TA, uuri, kas ehk sinu hobi või trennigrupid ei suhtle mitte hoopis messengeri grupis. Sind ehk pole vestlusse lihtsalt liidetud. Operatiivset infot saab ju kätte ainult messengeri sõnumiga.
-
Külaline
Ei ilmuta, kohe tõesti üldse ei ilmuta! Mäletan, kunagi aastate eest hakati mu FB ajajoont üle uputama linnupiltidega. Ikka et, mis lind see on ja too, ja mismoodi nad laulavad. Kuude viisi sadade kaupa linnupilte. Ehkki ornitoloogia on minust eluaeg kaarega mööda käinud. Lõpuks tüdinesin ja kirjutasin Facebookile - ei mäletagi enam täpselt, kust aadressi sain - käratasin neile, et koristagu need linnupildid mu ajajoonelt minema!Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 00:06 Postitus on kustutatud
-
Külaline
Meta andmete kaudu kajastub väiksemgi sõnakõlks(sõnumid, messengeri vestlus ja isegi telefonikõnedest) ka fb ajavoos. Kõik google otsingud jne.Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 11:11Ei ilmuta, kohe tõesti üldse ei ilmuta! Mäletan, kunagi aastate eest hakati mu FB ajajoont üle uputama linnupiltidega. Ikka et, mis lind see on ja too, ja mismoodi nad laulavad. Kuude viisi sadade kaupa linnupilte. Ehkki ornitoloogia on minust eluaeg kaarega mööda käinud. Lõpuks tüdinesin ja kirjutasin Facebookile - ei mäletagi enam täpselt, kust aadressi sain - käratasin neile, et koristagu need linnupildid mu ajajoonelt minema!Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 00:06 Postitus on kustutatudJa üllatus, aga aitas. Ning nüüd on sama häda araablaste, eriti kurdide videotega. Ehkki tõesti ei huvita ega ole kunagi huvitanud.
Neid metaandmeid saab mingil määral hallata ka. Seadete alt on metakeskus vms.
Tegelikult inimesed ei mõista, kui palju tehnika kõikke jälgib vaikimisi inimese tehnikat.
-
Külaline
Olen jah sellest kuulnud, et toimub mingi pidev jälgimine. Võimalik. Kuid igatahes panevad need jälgijad järelduste tegemisega kõvasti puusse - korduvalt kogetud. Seega lollikindel too jälgimissüsteem küll ei ole.Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 11:33Meta andmete kaudu kajastub väiksemgi sõnakõlks(sõnumid, messengeri vestlus ja isegi telefonikõnedest) ka fb ajavoos. Kõik google otsingud jne.Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 11:11Ei ilmuta, kohe tõesti üldse ei ilmuta! Mäletan, kunagi aastate eest hakati mu FB ajajoont üle uputama linnupiltidega. Ikka et, mis lind see on ja too, ja mismoodi nad laulavad. Kuude viisi sadade kaupa linnupilte. Ehkki ornitoloogia on minust eluaeg kaarega mööda käinud. Lõpuks tüdinesin ja kirjutasin Facebookile - ei mäletagi enam täpselt, kust aadressi sain - käratasin neile, et koristagu need linnupildid mu ajajoonelt minema!Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 00:06 Postitus on kustutatudJa üllatus, aga aitas. Ning nüüd on sama häda araablaste, eriti kurdide videotega. Ehkki tõesti ei huvita ega ole kunagi huvitanud.
Neid metaandmeid saab mingil määral hallata ka. Seadete alt on metakeskus vms.
Tegelikult inimesed ei mõista, kui palju tehnika kõikke jälgib vaikimisi inimese tehnikat.
-
Külaline
Sina elad küll mingis üleeilases päevas.Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 07:55Kunagi ei saanud. Ma mäletan, et lapsele sai ka just seetõttu konto tehtud, et messengeri kasutada saaks. Aga no see oli 4a tagasi ka. Võib-olla nüüd saab niisama ka messengeri kasutada.
-
Külaline
See ei toimi nii, et proua Ilse Jõgevamaalt kirjutab FB-le ja nemad kohe eemaldavadki. Ilmselt kokkusattumus, et sul need häirivad pildid just sel ajal kadusid.Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 11:11Ei ilmuta, kohe tõesti üldse ei ilmuta! Mäletan, kunagi aastate eest hakati mu FB ajajoont üle uputama linnupiltidega. Ikka et, mis lind see on ja too, ja mismoodi nad laulavad. Kuude viisi sadade kaupa linnupilte. Ehkki ornitoloogia on minust eluaeg kaarega mööda käinud. Lõpuks tüdinesin ja kirjutasin Facebookile - ei mäletagi enam täpselt, kust aadressi sain - käratasin neile, et koristagu need linnupildid mu ajajoonelt minema!Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 00:06 Postitus on kustutatudJa üllatus, aga aitas. Ning nüüd on sama häda araablaste, eriti kurdide videotega. Ehkki tõesti ei huvita ega ole kunagi huvitanud.
Nii on tõesti, et kõik, mida me telefonis räägime või google abil otsime muutub Meta ja Google jaoks kasulikuks infoks, mida saab reklaami eesmärgil meile taas peale suruda. Peaaegu kõik otsimoororid salvestavad otsingu, samuti gmail. Kõik, mida sa oma telefonis teed, on nende jaoks kasulik info.
-
Külaline
Mulle tundus ka see kommentaar nii imelik, aga ei viitsinud reageerida. No mis mõttes, kirjutasin fb-sse, et nad minu uudisvoost mingi teatud tüüpi postitused eemaldaks. No ei käi need asjad niimoodi. Seal on omad süsteemid, mis teevad valiku, mida sulle näidata.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 08:31See ei toimi nii, et proua Ilse Jõgevamaalt kirjutab FB-le ja nemad kohe eemaldavadki. Ilmselt kokkusattumus, et sul need häirivad pildid just sel ajal kadusid.Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 11:11Ei ilmuta, kohe tõesti üldse ei ilmuta! Mäletan, kunagi aastate eest hakati mu FB ajajoont üle uputama linnupiltidega. Ikka et, mis lind see on ja too, ja mismoodi nad laulavad. Kuude viisi sadade kaupa linnupilte. Ehkki ornitoloogia on minust eluaeg kaarega mööda käinud. Lõpuks tüdinesin ja kirjutasin Facebookile - ei mäletagi enam täpselt, kust aadressi sain - käratasin neile, et koristagu need linnupildid mu ajajoonelt minema!Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 00:06 Postitus on kustutatudJa üllatus, aga aitas. Ning nüüd on sama häda araablaste, eriti kurdide videotega. Ehkki tõesti ei huvita ega ole kunagi huvitanud.
Nii on tõesti, et kõik, mida me telefonis räägime või google abil otsime muutub Meta ja Google jaoks kasulikuks infoks, mida saab reklaami eesmärgil meile taas peale suruda. Peaaegu kõik otsimoororid salvestavad otsingu, samuti gmail. Kõik, mida sa oma telefonis teed, on nende jaoks kasulik info.
-
Külaline
Mina kirjutasin selle kommentaari. See juhtus aastate eest ja tuletasin nüüd meelde, kuidas täpsemalt see oligi. Mul ei olnud meiliaadressi, seda küll. Kuid FB lõi mulle ette akna, kus küsiti minu kui kasutaja tagasisidet. Sinna aknasse saigi see tagasiside siis pandud ja pärast seda linnupildid kadusid.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 22:28Mulle tundus ka see kommentaar nii imelik, aga ei viitsinud reageerida. No mis mõttes, kirjutasin fb-sse, et nad minu uudisvoost mingi teatud tüüpi postitused eemaldaks. No ei käi need asjad niimoodi. Seal on omad süsteemid, mis teevad valiku, mida sulle näidata.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 08:31See ei toimi nii, et proua Ilse Jõgevamaalt kirjutab FB-le ja nemad kohe eemaldavadki. Ilmselt kokkusattumus, et sul need häirivad pildid just sel ajal kadusid.Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 11:11
Ei ilmuta, kohe tõesti üldse ei ilmuta! Mäletan, kunagi aastate eest hakati mu FB ajajoont üle uputama linnupiltidega. Ikka et, mis lind see on ja too, ja mismoodi nad laulavad. Kuude viisi sadade kaupa linnupilte. Ehkki ornitoloogia on minust eluaeg kaarega mööda käinud. Lõpuks tüdinesin ja kirjutasin Facebookile - ei mäletagi enam täpselt, kust aadressi sain - käratasin neile, et koristagu need linnupildid mu ajajoonelt minema!Ja üllatus, aga aitas. Ning nüüd on sama häda araablaste, eriti kurdide videotega. Ehkki tõesti ei huvita ega ole kunagi huvitanud.
-
Külaline
Tegelikult on ju nii, et isegi kui mulle jäi ette nunnu kiisupilt või -video ja ma seda pikemalt vaatasin, ei tähenda see, et ma edaspidi soovin oma ajajoonel sadu kiisupilte näha. Huvitav perversne arusaam inimeste soovidest küll.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline