Külaline kirjutas: ↑17 Nov 2024 19:27
Eks raha eest saab kõike. Kui musta kuuega mehele õiges suuruses rahatähe pihku pistad, siis ristitakse ära ka kõige suurem pagan.
Enne ristimist on kõik paganad ja mingit raha see ei nõua (va kirikumaks) või ka lihtsalt vaba annetus. Jätaks nüüd selle rumala umbropsu põhjamise oma suures vihas.
Mind oleks ka kunagi ristitud, kuigi ma jumalasse ei usu. Mu vanem vend soovis kiriklikku laulatust (või siis tema tulevane naine), tehti kiirleer, ristimine tehti meie kodus neile ja nende beebile. Mulle tundus imelik selline isegi ilma kiirleerita ristimine, olin noor täiskasvanu tollal ja usuvärk ning kõik kiriklik oli pop. Mulle tundus see ni vale ja ka kunagine unistus kirklikust pulmast kui milletski ilusast sai maha maetud, ma ei tahtnud oma elu ehitada valele .
Jäägu ristimine siiski kristlastest lapsevanematele või siis neile kes täiskasvanuna on usku pöördunud. Ja kõik muud kiriklikud protseduurd ka, laulatamine ja ära saatmine näiteks.
Anonymous kirjutas: ↑17 Nov 2024 19:53Ei pruugi olla. Ristitav võib olla ju enne ka juba kuskil ristitud, ega see otsaette kirjutatud ei ole. Kirikuid on ju nagu kirjuid koeri, tohutult palju erinevaid, mingi 20 kindlasti.
Kas siis kuskilt teada ja kontrollida ei saagi? Lähed lihtsalt ja ütled, et sündides ristiti seal või seal ja ongi usutav? Või on võimalik kirikuraamatuid kontrollida (kui ristimine on Eestis toimunud)?
Kas siis kuskilt teada ja kontrollida ei saagi? Lähed lihtsalt ja ütled, et sündides ristiti seal või seal ja ongi usutav? Või on võimalik kirikuraamatuid kontrollida (kui ristimine on Eestis toimunud)?
Postitus on kustutatud
Kristlased laovad miinuseid, aga nii see ju on!
Mis põhjusel selle nüüd ära pidi kustutama? Kõik kristlikud konfessioonid räägivad sallivusest, aga omavahel läbi ei saa ja kisklevad. See on puhas tõsi.
Miks selle ära pidi tsenseerima?
Külaline kirjutas: ↑19 Nov 2024 08:54
Misasi on? Kirikutoimingute jaoks on kirikuraamatud ja registrid juba aastasadu, pole kuulnud kunagi? Loomulikult on register olemas, kuidas muidu saaks registreerida abielusid jnejne. Miks sa räägid asjadest ikka veel, millest sa midagi ei tea?
Misasi on? Kirikutoimingute jaoks on kirikuraamatud ja registrid juba aastasadu, pole kuulnud kunagi? Loomulikult on register olemas, kuidas muidu saaks registreerida abielusid jnejne. Miks sa räägid asjadest ikka veel, millest sa midagi ei tea?
Kulla inimene, uskusid on maailmas 5000. Kas oled kindel et neil kõigil on korralik arvepidamine? Kristlaste kirikuid ainuüksi on Eestis üle 20 erineva, kas sa arvad tõesti et kui ma lähen mõne kiriku ukse taha ja palun ennast ristida, siis sealt keegi helistab kõik kirikud läbi, et äkki on juba kuskil arvel või?
Kuskohas seda registrit näha saaks, et kes on ristitud ja kus kirikus ning kes ristimata? Mulle tundub et sa ise ei tea neist asjust midagi.
Külaline kirjutas: ↑18 Nov 2024 19:21
Koguduste erakoolid on üha popimad ja seal saab juba kuni gümnaasiumi lõpuni käia. Koolide rahulolu küsitlustes on kristlikud koolid üleriigilise pingerea tipus. Lapsed rahul.
Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2024 23:53
Kui isa on ristitud, ema ristimata, kas siis last saab lasta ristida?
Mina olen ristimata ja usu suhtes üpris vaenulik ateist (pean seda kelmuseks ja katoliku ning õigeusu kirikuid kuritegelikeks organisatsioonideks), kuid pooled lapsed on ristitud. (Kuna naine on ristitud ja temapoolse suguvõsa jaoks on ristimine tähtis- mul ükskõik, kuigi mulle kirik ei meeldi, siis sellist perekondlikku traditsiooni pean ohutuks, olgu siis peale.)