Mul ei ole seal halli juhet, on 2 musta, sinine, pruun ja kollanerohekas
Mida tähendab 1F ja 3F
-
Külaline
-
Külaline
N on null, sinineKülaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 18:45Mul ei ole seal halli juhet, on 2 musta, sinine, pruun ja kollanerohekas
PE on maandus kollaroheline
need jäävad.
2musta ja pruun on sel juhul faasid.
need on L1,L2 ja L3
Need peaks ka vanal pliidil olema L1-3
Kindlasti on sel kaablil ees kaitse, mis enne välja võtta ja veenduda, et pliidil voolu pole sees.
-
Külaline
Ma homme valges võtan õue kapist voolu välja, tulemustest annan teada.Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 19:18N on null, sinine
PE on maandus kollaroheline
need jäävad.
2musta ja pruun on sel juhul faasid.
need on L1,L2 ja L3
Need peaks ka vanal pliidil olema L1-3
Kindlasti on sel kaablil ees kaitse, mis enne välja võtta ja veenduda, et pliidil voolu pole sees.
-
Külaline
Tänapäeva pliitidele paned tavalise 2.5 mm vaskjuhtme ja ongi kõik. Tööstusvool pliidi taga oli nõukogude ajal.
Mis tähendab mitu soont juhe on? Juhtmes on kolm traati, vaas mis on pruun, sinine on neutraalne ja kollane on maandus.
-
Külaline
Minu vaaside ulgas pruuni polegi, on sinine, punane, kollane, valge
-
Külaline
Kas selles on midagi halba või? Miks ainult nõukogude ajal? Mu 3 aastat tagasi ostetud Boschil on öeldud, et vahet pole ja ongi tööstusvoolu kaabliga ühendatud. See oli juba ammu õigesse kohta veetud (mitte nõuka ajal) ja ühendasime uue pliidi sama juhtme taha. Pliitidega ju tänapäeval juhtmeid kaasa ei panda.
-
Külaline
KUI annad... üldiselt võiks tööstusvoolu näppimise jätta oskajamale, sellega võib nimelt ennast juba edukalt ära tappa.Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 19:36 Ma homme valges võtan õue kapist voolu välja, tulemustest annan teada.
Mida eeldab
FAAS, mitte vaas
-
Külaline
-
Külaline
Siin TA kirjeldas kolme faasilist pliiti. See pliit ilmselt praeahjuga. Tööstusvool (rahvakeeles) ongi kolme faasiga( mitte vaasiga) on 3x 220v. Kahe faasi vahel on 380v.Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 19:49Tänapäeva pliitidele paned tavalise 2.5 mm vaskjuhtme ja ongi kõik. Tööstusvool pliidi taga oli nõukogude ajal.
Mis tähendab mitu soont juhe on? Juhtmes on kolm traati, vaas mis on pruun, sinine on neutraalne ja kollane on maandus.
Juhe või kaabel, selle sees kaks, kolm või viis soont või traati.
Ja TA teab ka, mis edasi- missuguses järjekorras ja missugused juhtmeotsad siis ühendada tuleb? Testerkruvikeeraja on?
Nalja nabani
narrida on sellist isegi nadi
2 faasi on pliidile, kolmas ahju jaoks. Ja elektrikilbi kaitse nimivõimsuse oled kontrollinud, eksole?
Nalja nabani
2 faasi on pliidile, kolmas ahju jaoks. Ja elektrikilbi kaitse nimivõimsuse oled kontrollinud, eksole?
Viimati muutis Barbara, 02 Nov 2024 20:39, muudetud 1 kord kokku.
-
Külaline
-
Külaline
02 Nov 2024 19:18 ma kirjutasin mismoodi.
Mis sul naljakat on?
-
Külaline
Kui postil olva maja peakaitsme välja võtta, siis pole majas kuskil enam voolu. Sinu nimetatud testerkruvikat pole vaja, see siis ei näita midagi, kui majas voolu pole.Barbara kirjutas: ↑02 Nov 2024 20:29 Ja TA teab ka, mis edasi- missuguses järjekorras ja missugused juhtmeotsad siis ühendada tuleb? Testerkruvikeeraja on?
Nalja nabaninarrida on sellist isegi nadi
Millises järjekorras ühendada pole vahet.
N külge sinise või paned enne PE külge kollarohelise või faasid L1-3 külge.
Hea oleks teada kas pliidi passis on kirjas milline kaabel ja kaitse peaks olema. See oleneb kui võimsad on pliidi plaadid ja preaahju küttekehad.
Siis teaks kas olemasolev kaabel ja selle ees olev kaitse on piisav uulele pliidile.
Kui pole piisav. Siis selles mõttes hullu pole, et midagi juhtub, kaitsme lööb ainult välja kui kõik korraga täisvõimsusel tööle panna.
Kui pliidiplaadil on 4 kohta ja preaahjus on 1 üleval, teine all, siis on kokku 6 küttekeha. Need jaotatakse kolmele faasile ära. Ehk 2faasi pliidile ja 1 faas ahjule nagu öeldud.
Ehk igale faasile 2 küttekeha.
-
Külaline
EL on sinine, pruun kollane. Siis on mitme faasiline juhe kus on (pruun, must, hall), sinine (neutral) ja kollane. Punane ja must saab olla ainult alalisvoolu juhtmestik.Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 20:05Minu vaaside ulgas pruuni polegi, on sinine, punane, kollane, valge
-
Külaline
No mida, sinise ehk neutrali külge ei panda kunagi kollast ehk maandust.Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 21:42Kui postil olva maja peakaitsme välja võtta, siis pole majas kuskil enam voolu. Sinu nimetatud testerkruvikat pole vaja, see siis ei näita midagi, kui majas voolu pole.Barbara kirjutas: ↑02 Nov 2024 20:29 Ja TA teab ka, mis edasi- missuguses järjekorras ja missugused juhtmeotsad siis ühendada tuleb? Testerkruvikeeraja on?
Nalja nabaninarrida on sellist isegi nadi
Millises järjekorras ühendada pole vahet.
N külge sinise või paned enne PE külge kollarohelise või faasid L1-3 külge.
Hea oleks teada kas pliidi passis on kirjas milline kaabel ja kaitse peaks olema. See oleneb kui võimsad on pliidi plaadid ja preaahju küttekehad.
Siis teaks kas olemasolev kaabel ja selle ees olev kaitse on piisav uulele pliidile.
Kui pole piisav. Siis selles mõttes hullu pole, et midagi juhtub, kaitsme lööb ainult välja kui kõik korraga täisvõimsusel tööle panna.
Kui pliidiplaadil on 4 kohta ja preaahjus on 1 üleval, teine all, siis on kokku 6 küttekeha. Need jaotatakse kolmele faasile ära. Ehk 2faasi pliidile ja 1 faas ahjule nagu öeldud.
Ehk igale faasile 2 küttekeha.
-
Külaline
Ei panda muidugi.Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 22:38
No mida, sinise ehk neutrali külge ei panda kunagi kollast ehk maandust.
Kust kohast sa selle välja lugesid, et pannakse?
Juhe on 1 soonKülaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 20:25Siin TA kirjeldas kolme faasilist pliiti. See pliit ilmselt praeahjuga. Tööstusvool (rahvakeeles) ongi kolme faasiga( mitte vaasiga) on 3x 220v. Kahe faasi vahel on 380v.Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 19:49Tänapäeva pliitidele paned tavalise 2.5 mm vaskjuhtme ja ongi kõik. Tööstusvool pliidi taga oli nõukogude ajal.Külaline kirjutas: ↑31 Okt 2024 18:50
Pilt oleks ka abiks. Kui sa kruvikeerajaga hakkama saad, siis saan aidata. Nuga võib ka vaja minna.
Juhe või kaabel, selle sees kaks, kolm või viis soont või traati.
Kaabel on 2 ja enam soont.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Tavalist elektripliiti saab ühendada nii 230v kui ka 3x 400v ühendusega, viimane on soovitatav, kuna saab vedada peenemaid kaableid ja väiksemaid kaitsmeid.Külaline kirjutas: ↑31 Okt 2024 15:36kuller tõi uue pliita, mõtlesin ühendan ära, vaatan taha seal on pilt ja pildil 1F ja 3F. Vana pliita traati ära veel ei kiskunud küljest. Mis teha?Külaline kirjutas: ↑31 Okt 2024 13:07 Ehk valgustaksid meid, millega need lühendid sul täpsemalt seostuvad? Meditsiiniga, kodumajapidamisega, tööriistade tähistusega vms? Lihtsalt 1F lühendit võidakse kasutada maailmas saja asja puhul.
Kui 4 plaadiline praeahjuga pliit on minimaalselt 2+2+1,5+1,5+1x2kw, ehk kokku min 9kw kui kõik tööle pandud, siis jagada 3faasi peale laiali, peaks olema minimaalselt 2,5mm ristlõikega juhtmesoontega kaabel. Kui aga sama vedada 1 faasilisena, siis peaks olema minimaalselt 10mm2 ristlõikega juhtmesoontega kaabel olema.
-
Külaline
Ei tea ühtegi lääne pliiti mis töötaks tööstusvoolu pealt. Miks toota lambijama?Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 20:08Kas selles on midagi halba või? Miks ainult nõukogude ajal? Mu 3 aastat tagasi ostetud Boschil on öeldud, et vahet pole ja ongi tööstusvoolu kaabliga ühendatud. See oli juba ammu õigesse kohta veetud (mitte nõuka ajal) ja ühendasime uue pliidi sama juhtme taha. Pliitidega ju tänapäeval juhtmeid kaasa ei panda.
Kõigil lääne pliitidel on kas 3F või 1F(kui kõik faasid sillatud) võimalus. Mul on olnud ka Husqvarna pliit mille küttekehad töötasidki 400v pealt.Külaline kirjutas: ↑03 Nov 2024 01:22Ei tea ühtegi lääne pliiti mis töötaks tööstusvoolu pealt. Miks toota lambijama?Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 20:08Kas selles on midagi halba või? Miks ainult nõukogude ajal? Mu 3 aastat tagasi ostetud Boschil on öeldud, et vahet pole ja ongi tööstusvoolu kaabliga ühendatud. See oli juba ammu õigesse kohta veetud (mitte nõuka ajal) ja ühendasime uue pliidi sama juhtme taha. Pliitidega ju tänapäeval juhtmeid kaasa ei panda.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Adierol ja 7 külalist