Mida tähendab 1F ja 3F

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 18:25
Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 18:14
Barbara kirjutas: 02 Nov 2024 17:53 Sellised "mehed" meil siis, kes ei oska kolme faasi ühendada... naeraks puruks, kui see kurb ei oleks.
Ma, NAINE, teen sulle spikri: must, pruun, hall on faasid, sinine on null ja kollaroheline maandusjuhe.
Seal taga on kirjad - L1, L2, L3, N, PE, kuidas ma juhtmed panema pean?

TA
L1, L2, L3 on faasid. Must, pruun, hall
mis järjekorras pole oluline.

N on null, sinine

PE on maandus kollaroheline
Mul ei ole seal halli juhet, on 2 musta, sinine, pruun ja kollanerohekas
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 18:45
Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 18:14
Seal taga on kirjad - L1, L2, L3, N, PE, kuidas ma juhtmed panema pean?

TA

N on null, sinine

N on null, sinine
need jäävad.

2musta ja pruun on sel juhul faasid.
need on L1,L2 ja L3

Need peaks ka vanal pliidil olema L1-3

Kindlasti on sel kaablil ees kaitse, mis enne välja võtta ja veenduda, et pliidil voolu pole sees.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 19:18
Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 18:45

N on null, sinine

N on null, sinine
need jäävad.

2musta ja pruun on sel juhul faasid.
need on L1,L2 ja L3

Need peaks ka vanal pliidil olema L1-3

Kindlasti on sel kaablil ees kaitse, mis enne välja võtta ja veenduda, et pliidil voolu pole sees.
Ma homme valges võtan õue kapist voolu välja, tulemustest annan teada.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 18:50
Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 17:44
Milline kaabel pliidi taha tuleb?
St mitu soont juhet on?
Pilt oleks ka abiks. Kui sa kruvikeerajaga hakkama saad, siis saan aidata. Nuga võib ka vaja minna.
Tänapäeva pliitidele paned tavalise 2.5 mm vaskjuhtme ja ongi kõik. Tööstusvool pliidi taga oli nõukogude ajal.
Mis tähendab mitu soont juhe on? Juhtmes on kolm traati, vaas mis on pruun, sinine on neutraalne ja kollane on maandus.
Külaline

Anonymous kirjutas: 02 Nov 2024 19:49Tänapäeva pliitidele paned tavalise 2.5 mm vaskjuhtme ja ongi kõik. Tööstusvool pliidi taga oli nõukogude ajal.
Mis tähendab mitu soont juhe on? Juhtmes on kolm traati, vaas mis on pruun, sinine on neutraalne ja kollane on maandus.
Minu vaaside ulgas pruuni polegi, on sinine, punane, kollane, valge
Külaline

Anonymous kirjutas: 02 Nov 2024 19:49Tööstusvool pliidi taga oli nõukogude ajal.
Kas selles on midagi halba või? Miks ainult nõukogude ajal? Mu 3 aastat tagasi ostetud Boschil on öeldud, et vahet pole ja ongi tööstusvoolu kaabliga ühendatud. See oli juba ammu õigesse kohta veetud (mitte nõuka ajal) ja ühendasime uue pliidi sama juhtme taha. Pliitidega ju tänapäeval juhtmeid kaasa ei panda.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 19:36 Ma homme valges võtan õue kapist voolu välja, tulemustest annan teada.
KUI annad... üldiselt võiks tööstusvoolu näppimise jätta oskajamale, sellega võib nimelt ennast juba edukalt ära tappa.

Mida eeldab :lol: :lol: et mees ei tea elektriasjast tuhkagi? Nooo ei paista just teistmoodi. Ise ei saa arugi, kui meeste margi maha teeb sellist asja SIIN küsides. Isegi guugeldada ei taipa...

FAAS, mitte vaas :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted:
Külaline

Anonymous kirjutas: 02 Nov 2024 20:19FAAS, mitte vaas :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted:
Anonymous kirjutas: 02 Nov 2024 20:05Tänapäeva pliitidele paned tavalise 2.5 mm vaskjuhtme ja ongi kõik. Tööstusvool pliidi taga oli nõukogude ajal.
:mrgreen:
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 19:49
Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 17:44
Milline kaabel pliidi taha tuleb?
St mitu soont juhet on?
Pilt oleks ka abiks. Kui sa kruvikeerajaga hakkama saad, siis saan aidata. Nuga võib ka vaja minna.
Tänapäeva pliitidele paned tavalise 2.5 mm vaskjuhtme ja ongi kõik. Tööstusvool pliidi taga oli nõukogude ajal.
Siin TA kirjeldas kolme faasilist pliiti. See pliit ilmselt praeahjuga. Tööstusvool (rahvakeeles) ongi kolme faasiga( mitte vaasiga) on 3x 220v. Kahe faasi vahel on 380v.
Juhe või kaabel, selle sees kaks, kolm või viis soont või traati.
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Ja TA teab ka, mis edasi- missuguses järjekorras ja missugused juhtmeotsad siis ühendada tuleb? Testerkruvikeeraja on?

Nalja nabani :roll: narrida on sellist isegi nadi

2 faasi on pliidile, kolmas ahju jaoks. Ja elektrikilbi kaitse nimivõimsuse oled kontrollinud, eksole?
Viimati muutis Barbara, 02 Nov 2024 20:39, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

https://www.ehitusfoorum.com/viewtopic.php?t=57524
Loe seda ka!
Külaline

Barbara kirjutas: 02 Nov 2024 20:29 Ja TA teab ka, mis edasi- missuguses järjekorras ja missugused juhtmeotsad siis ühendada tuleb?

Nalja nabani :roll:

2 faasi on pliidile, kolmas ahju jaoks.
02 Nov 2024 19:18 ma kirjutasin mismoodi.

Mis sul naljakat on?
Külaline

Barbara kirjutas: 02 Nov 2024 20:29 Ja TA teab ka, mis edasi- missuguses järjekorras ja missugused juhtmeotsad siis ühendada tuleb? Testerkruvikeeraja on?

2 faasi on pliidile, kolmas ahju jaoks. Ja elektrikilbi kaitse nimivõimsuse oled kontrollinud, eksole?
Kui postil olva maja peakaitsme välja võtta, siis pole majas kuskil enam voolu. Sinu nimetatud testerkruvikat pole vaja, see siis ei näita midagi, kui majas voolu pole.

Millises järjekorras ühendada pole vahet.
N külge sinise või paned enne PE külge kollarohelise või faasid L1-3 külge.

Hea oleks teada kas pliidi passis on kirjas milline kaabel ja kaitse peaks olema. See oleneb kui võimsad on pliidi plaadid ja preaahju küttekehad.
Siis teaks kas olemasolev kaabel ja selle ees olev kaitse on piisav uulele pliidile.
Kui pole piisav. Siis selles mõttes hullu pole, et midagi juhtub, kaitsme lööb ainult välja kui kõik korraga täisvõimsusel tööle panna.

Kui pliidiplaadil on 4 kohta ja preaahjus on 1 üleval, teine all, siis on kokku 6 küttekeha. Need jaotatakse kolmele faasile ära. Ehk 2faasi pliidile ja 1 faas ahjule nagu öeldud.
Ehk igale faasile 2 küttekeha.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 20:05
Anonymous kirjutas: 02 Nov 2024 19:49Tänapäeva pliitidele paned tavalise 2.5 mm vaskjuhtme ja ongi kõik. Tööstusvool pliidi taga oli nõukogude ajal.
Minu vaaside ulgas pruuni polegi, on sinine, punane, kollane, valge
EL on sinine, pruun kollane. Siis on mitme faasiline juhe kus on (pruun, must, hall), sinine (neutral) ja kollane. Punane ja must saab olla ainult alalisvoolu juhtmestik.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 21:42
Barbara kirjutas: 02 Nov 2024 20:29 Ja TA teab ka, mis edasi- missuguses järjekorras ja missugused juhtmeotsad siis ühendada tuleb? Testerkruvikeeraja on?

Kui postil olva maja peakaitsme välja võtta, siis pole majas kuskil enam voolu. Sinu nimetatud testerkruvikat pole vaja, see siis ei näita midagi, kui majas voolu pole.

Millises järjekorras ühendada pole vahet.
N külge sinise või paned enne PE külge kollarohelise või faasid L1-3 külge.

Hea oleks teada kas pliidi passis on kirjas milline kaabel ja kaitse peaks olema. See oleneb kui võimsad on pliidi plaadid ja preaahju küttekehad.
Siis teaks kas olemasolev kaabel ja selle ees olev kaitse on piisav uulele pliidile.
Kui pole piisav. Siis selles mõttes hullu pole, et midagi juhtub, kaitsme lööb ainult välja kui kõik korraga täisvõimsusel tööle panna.

Kui pliidiplaadil on 4 kohta ja preaahjus on 1 üleval, teine all, siis on kokku 6 küttekeha. Need jaotatakse kolmele faasile ära. Ehk 2faasi pliidile ja 1 faas ahjule nagu öeldud.
Ehk igale faasile 2 küttekeha.
No mida, sinise ehk neutrali külge ei panda kunagi kollast ehk maandust.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 22:38
No mida, sinise ehk neutrali külge ei panda kunagi kollast ehk maandust.
Ei panda muidugi.
Kust kohast sa selle välja lugesid, et pannakse?
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 20:25
Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 19:49
Siin TA kirjeldas kolme faasilist pliiti. See pliit ilmselt praeahjuga. Tööstusvool (rahvakeeles) ongi kolme faasiga( mitte vaasiga) on 3x 220v. Kahe faasi vahel on 380v.
Juhe või kaabel, selle sees kaks, kolm või viis soont või traati.
Juhe on 1 soon
Kaabel on 2 ja enam soont.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 15:36
Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 13:07 Ehk valgustaksid meid, millega need lühendid sul täpsemalt seostuvad? Meditsiiniga, kodumajapidamisega, tööriistade tähistusega vms? Lihtsalt 1F lühendit võidakse kasutada maailmas saja asja puhul.
kuller tõi uue pliita, mõtlesin ühendan ära, vaatan taha seal on pilt ja pildil 1F ja 3F. Vana pliita traati ära veel ei kiskunud küljest. Mis teha?
Tavalist elektripliiti saab ühendada nii 230v kui ka 3x 400v ühendusega, viimane on soovitatav, kuna saab vedada peenemaid kaableid ja väiksemaid kaitsmeid.
Kui 4 plaadiline praeahjuga pliit on minimaalselt 2+2+1,5+1,5+1x2kw, ehk kokku min 9kw kui kõik tööle pandud, siis jagada 3faasi peale laiali, peaks olema minimaalselt 2,5mm ristlõikega juhtmesoontega kaabel. Kui aga sama vedada 1 faasilisena, siis peaks olema minimaalselt 10mm2 ristlõikega juhtmesoontega kaabel olema.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 20:08
Anonymous kirjutas: 02 Nov 2024 19:49Tööstusvool pliidi taga oli nõukogude ajal.
Kas selles on midagi halba või? Miks ainult nõukogude ajal? Mu 3 aastat tagasi ostetud Boschil on öeldud, et vahet pole ja ongi tööstusvoolu kaabliga ühendatud. See oli juba ammu õigesse kohta veetud (mitte nõuka ajal) ja ühendasime uue pliidi sama juhtme taha. Pliitidega ju tänapäeval juhtmeid kaasa ei panda.
Ei tea ühtegi lääne pliiti mis töötaks tööstusvoolu pealt. Miks toota lambijama?
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 03 Nov 2024 01:22
Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 20:08
Ei tea ühtegi lääne pliiti mis töötaks tööstusvoolu pealt. Miks toota lambijama?
Kõigil lääne pliitidel on kas 3F või 1F(kui kõik faasid sillatud) võimalus. Mul on olnud ka Husqvarna pliit mille küttekehad töötasidki 400v pealt.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Adierol ja 7 külalist