Ei puhka end välja

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Oh, ja üldine soovitus on, et pärast 18 enam ei sööda.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 09:31
Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 09:28
Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 09:19

Loomulikult on ühiskond süüdi selles, et su lapsed kolistavad.
Pea peale kukkusid? 🧐
See on nüüd see koht, kus lolliga pole mõtet vaidlema hakata. Soovitan rohkem und, ajule kasulik.
Minul on hästi, aitäh. Siin inimene ärkab üles, sest ta lapsed kolistavad. No päriselt? Lõpetagu kolistsmine ja lasku emal magada.
Sa ei saada väikseid lapsi hommikuti kooli? Milleks sulle lapsed üldse, kui sa nende eest ei hoolitse?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 09:35
Pea peale kukkusid? 🧐
See on nüüd see koht, kus lolliga pole mõtet vaidlema hakata. Soovitan rohkem und, ajule kasulik.
Minul on hästi, aitäh. Siin inimene ärkab üles, sest ta lapsed kolistavad. No päriselt? Lõpetagu kolistsmine ja lasku emal magada.
Sa ei saada väikseid lapsi hommikuti kooli? Milleks sulle lapsed üldse, kui sa nende eest ei hoolitse?
Väiksed lapsed ei käi koolis. Vähemalt mitte eestis.
Külaline

Anonymous kirjutas: 07 Okt 2024 08:29Mul on pimendavad kardinad ja toas pime nagu koopas, selles pole asi. Asi on justnimelt selles ühiskondlikus kokkuleppes, mille järgi lapsed kella 8-ks kooli lähevad ja kell 7 tõusevad. Ideaalne tõusmise aeg on mul suveajal kell 9 ja talveajal kell 8. Vööndiaja järgi oleks ärkamine enamvähem õigel ajal. Et varem magama jääda ja unevõlga endale mitte tekitada, on mul unerohud.
Kui puhkus on suvel, pole probleemi. Magama lähen kell 00 ja tõusen kell 9, iga jumala päev. Sellised on keha tsirkadiaanirütmid. Suvel lõuna poole liikudes ja sealse aja järgi elades on mul väga mõnus olla.
Olen piisavalt palju aastaid elanud, et enda une- ja ärkvelolekuaega tundma õppida ja järeldusi teha. Ei olnud see ka mu enda kooliajal teisiti. Tol ajal ei tulnud isegi telekast midagi, et liikuvat pilti ja sinist ekraani süüdistada. Kellegi väited, et "sul ikka nii ei ole, vaid on hoopis nii" ei muuda minu unerütmides midagi.
Ootan väga talveaega keeramist.
Need lapsed lähevad sul ju ikka kella kaheksaks kooli. Mitte mingi valemiga ei saa siis ju kella üheksani magada. Isegi kaheksani ei saa, sest veidi hilja ju ärgata kui kool kell 8 hakkab. Kuidas see kella keeramine sind täpselt päästab? Ja kus see lõuna pool on? Vahemereääres on ju kell tund aega meist ees. Sulle peaks hoopis Moskva aeg sobima, see oli meil siin ka kunagi kasutuses.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 09:31 Vaevlen juba aastaid kroonilise väsimuse käes. Põhjus on selles, et minu unevajadus heaks enesetundeks on umbes 9 tundi. Kui magan vähem, tunnen hommikul ärgates, nagu oleksin teerulli alla jäänud ja kogu päev möödub väsimuse ja loiduse tähe all. Aga lahenduseks ei ole pikem ööuni, sest kui magan 9 tundi täis, siis ei suuda jällegi õhtul uinuda. Ühesõnaga - nõiaring. Tahaks kauem magada, ent kui seda teen, ei tule järgmisel õhtul und ning kokkuvõttes on seis veel hullem. Mis oleks ometi lahenduseks?
Uneapnoe?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 10:54
Anonymous kirjutas: 07 Okt 2024 08:29Mul on pimendavad kardinad ja toas pime nagu koopas, selles pole asi. Asi on justnimelt selles ühiskondlikus kokkuleppes, mille järgi lapsed kella 8-ks kooli lähevad ja kell 7 tõusevad. Ideaalne tõusmise aeg on mul suveajal kell 9 ja talveajal kell 8. Vööndiaja järgi oleks ärkamine enamvähem õigel ajal. Et varem magama jääda ja unevõlga endale mitte tekitada, on mul unerohud.
Kui puhkus on suvel, pole probleemi. Magama lähen kell 00 ja tõusen kell 9, iga jumala päev. Sellised on keha tsirkadiaanirütmid. Suvel lõuna poole liikudes ja sealse aja järgi elades on mul väga mõnus olla.
Olen piisavalt palju aastaid elanud, et enda une- ja ärkvelolekuaega tundma õppida ja järeldusi teha. Ei olnud see ka mu enda kooliajal teisiti. Tol ajal ei tulnud isegi telekast midagi, et liikuvat pilti ja sinist ekraani süüdistada. Kellegi väited, et "sul ikka nii ei ole, vaid on hoopis nii" ei muuda minu unerütmides midagi.
Ootan väga talveaega keeramist.
Need lapsed lähevad sul ju ikka kella kaheksaks kooli. Mitte mingi valemiga ei saa siis ju kella üheksani magada. Isegi kaheksani ei saa, sest veidi hilja ju ärgata kui kool kell 8 hakkab. Kuidas see kella keeramine sind täpselt päästab? Ja kus see lõuna pool on? Vahemereääres on ju kell tund aega meist ees. Sulle peaks hoopis Moskva aeg sobima, see oli meil siin ka kunagi kasutuses.
Kui Vahemere ääres on praegu kell 8, on meil juba 9.
Laste hilisem kooliminek ei muudaks midagi täiuslikuks, küll aga tervisele kasulikumaks. Lahenduseks on hetkel unerohud. Aga minu elu ja otsused ei aita kuidagi teemaalgatajat.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 11:05
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 09:31 Vaevlen juba aastaid kroonilise väsimuse käes. Põhjus on selles, et minu unevajadus heaks enesetundeks on umbes 9 tundi. Kui magan vähem, tunnen hommikul ärgates, nagu oleksin teerulli alla jäänud ja kogu päev möödub väsimuse ja loiduse tähe all. Aga lahenduseks ei ole pikem ööuni, sest kui magan 9 tundi täis, siis ei suuda jällegi õhtul uinuda. Ühesõnaga - nõiaring. Tahaks kauem magada, ent kui seda teen, ei tule järgmisel õhtul und ning kokkuvõttes on seis veel hullem. Mis oleks ometi lahenduseks?
Uneapnoe?
Ei usu, et oleks apnoe.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 09:35
Pea peale kukkusid? 🧐
Lastega tegeleb ja viib see vanem, kellele see rohkem sobib. Kui isa on hommiku-inimene, siis loomulikult isa. Meil oli küll nii-lasteaeda viis tema, järgi läksin mina. Ega mõlemad ei pea vara tõusma.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 09:32 Oh, ja üldine soovitus on, et pärast 18 enam ei sööda.
See on mingi stagna-aja lollus, mingit sellist soovitust pole olemas.
Ma lähen magama mitte enne 01.00, totrus oleks 7h enne söömine lõpetada. Pealegi söön järgmisel korral alles kell 12.00.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 18:21
Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 09:32 Oh, ja üldine soovitus on, et pärast 18 enam ei sööda.
Ma lähen magama mitte enne 01.00, totrus oleks 7h enne söömine lõpetada. Pealegi söön järgmisel korral alles kell 12.00.
Sa sööd kell 12, sest oled öösel end täis puginud. Kogu su organism töötab, aga äkki peaks siis magama?
Minul on 17 tundi vahet, ehk õun või tükk juustu tuleb vahepeal.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 10:54 Need lapsed lähevad sul ju ikka kella kaheksaks kooli. Mitte mingi valemiga ei saa siis ju kella üheksani magada. Isegi kaheksani ei saa, sest veidi hilja ju ärgata kui kool kell 8 hakkab.
Mina saadan lapse kooli ja magan edasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 19:26
Sa sööd kell 12, sest oled öösel end täis puginud. Kogu su organism töötab, aga äkki peaks siis magama?
Ma ei söö öösel, söön 21.00, 4h enne magaminekut, mis on väga normaalne. Mitte mingit põhjust pole hommikuti süüa, seda teevad vaid hommiku-inimesed.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 20:49
Ma ei söö öösel, söön 21.00, 4h enne magaminekut, mis on väga normaalne. Mitte mingit põhjust pole hommikuti süüa, seda teevad vaid hommiku-inimesed.
Sa nagu üldse ei saa aru, mida öeldakse? Söö varem, jääd varem magsma, magad oma 9 tundi täis. Ja sööd ka hommikust siis varem.
Külaline

Sul on 17h vahet, vahepeal õun või juust, aga minu 15h vahe, kus mitte midagi vahel ei ole, on täisõgimine? Nagu wtf?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 21:03
Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 20:49

Sa nagu üldse ei saa aru, mida öeldakse? Söö varem, jääd varem magsma, magad oma 9 tundi täis. Ja sööd ka hommikust siis varem.
Kuidas söömine ja magamine omavahel seotud on, päris imelikku juttu ajad siin. Mul pole magamisega probleeme, eluaeg nii maganud. Miks ma peaksin varem sööma ja magama minema? Mulle sobib mu söömis-ja magamisgraafik imehästi.
Külaline

Mina elan ka kroonilise väsimusega. Mul on käel Garmini kell, mis analüüsib mh und ja energiataset. Minu keha taastub nt hommikupoolse unega - ma voin minna magama ka kell 22, aga kui pean kell 7 ärkama, siis on mu energiatase ca 30-40. Kui aga saan magada 9ni, siis venitab ca 60 välja. Teen intensiivset ja vastutusrikast tööd ning päevane stressitase on ka kõrge. See hakkab langema (ja energiatase tõusma) alles vastu hommikut.
Lahenduseks töötan samuti kohal, kus saan alustada kodukontoris. Ärkan kell 7.15, saadan 7.45 lapsed kooli umbes pooltel koolipäevadel ja siis magan veel kasvõi pool tundi. Mina ärkan ka enamasti hommikul üles kui lapsed ja mees vara ärkavad. Aga lohutan end, sest koolivaheaegadel heliseb meil kell 9 ja tööd alustan mina kell 9.30 ja mees 11. Ma olen ka produktiivsem õhtul ja kui peaksin nt kl 8 tööl olema, põrnitseksin paar esimest tundi tühja pilguga seina.
Külaline

Anonymous kirjutas: 08 Okt 2024 20:46Minu keha taastub nt hommikupoolse unega
Mul täpselt sama jama. Lähen 22 magama ja alles vara hommikul tuleb hea sügav uni ja kui kell heliseb 6.30, siis olen nii mõnusas unes, et nagu kott kohe. Vägisi ajan ennast üles ja haigutan siis tööl lõunani välja. Nõme elu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist