No just. Kasvõi vana hea käsitöö on hea lõõgastumise meetod.Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2024 18:05 Ma käisin mingis tööstressiga seotud loengus. Seal soovitati võtta päeva jooksul puhkepause. Nt vaadata nunnusid kassivideosid. Lõõgastumiseks. Huvitav miks ei soovitatud hoopis kolleegidega suhelda puhkepausi ajal ?
Mida teie arvate nutitelefonide keelustamisest koolis
-
Külaline
-
Külaline
Ma laseks üldse silma looja. Mõneks minutiks. Aga meil küll seda ei lubata. Aga telefoni näppida on ok.
-
Tutiga Täi
- Teerajaja
- Kontakt:
Minu meelest ebaprofessionaalne, see kassivideo soovitus. Nagunii on juba näha, kuidas noored "suhtlevad" pigem oma telefoni kui eakaaslasega ja oleks ikka jube küll, kui ka koolitajad sama suuna võtaksid. Et istuge aga nina telefonis, peaasi, et stressi maandatud saate.Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2024 18:05 Ma käisin mingis tööstressiga seotud loengus. Seal soovitati võtta päeva jooksul puhkepause. Nt vaadata nunnusid kassivideosid. Lõõgastumiseks. Huvitav miks ei soovitatud hoopis kolleegidega suhelda puhkepausi ajal?
Ma elan Rootsis ja siin (vähemasti minu valdkonnas) kasutatakse väga palju eneseabiks joogat, lõdvestavat hingamist ja harjutusi ning mindfullnessi. Soovitada stressimaandusena telefonis passimist tundub, nagu öeldud, lihtsalt ebaprofessionaalne.
-
Külaline
Jooga on küll mõttetu, samamoodi sisse imporditud mingi käitumine. Indias nad küll selle joogaga pingeid ei maanda.
Telefonides istumine kestab täpselt nii kaua kuni tuleb sellele mingi uus ja põnevam asendus. Hiinas on riiklikult reguleeritud kui palju tunde võib laps olla nutiseadmes, tahate siia ka sellist elu? Vist mitte, aga mida siis tahetakse?
Miks laps üldse nutikas tahab olla, äkki vanemad ei viitsi tegeleda lapsega, ei viitsinud juba siis kui teine titt oli? Mis see laps siis üksi teeks...
Telefonides istumine kestab täpselt nii kaua kuni tuleb sellele mingi uus ja põnevam asendus. Hiinas on riiklikult reguleeritud kui palju tunde võib laps olla nutiseadmes, tahate siia ka sellist elu? Vist mitte, aga mida siis tahetakse?
Miks laps üldse nutikas tahab olla, äkki vanemad ei viitsi tegeleda lapsega, ei viitsinud juba siis kui teine titt oli? Mis see laps siis üksi teeks...
-
Külaline
Mul on kaks teismelist last. Nende koolis on telefonid keelatud (päeva alguses korjatakse mingisse kappi vmt, pärast saavad tagasi) ja nad ei ole kordagi kurtnud selle üle. Koolis on omad reeglid, see on lihtsalt üks nendest ja ma ei ole ka kuulnud, et keegi oleks üldse seda teemat tõstatanud, et äkki peaks kuidagi teisiti olema. Loomulikult, kui a la pea hakkab valutama vmt, siis saab õpetaja käest oma telefoni küsida ja tema juuresolekul vanemale helistada jne.
-
Külaline
Selline asi on inimõiguste ja Eesti seaduste rikkumine. Igal inimesel on õigus sidepidamise saladusele. Telefonikõnet tohib pealtkuulata ainult kohtu loal.Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2024 18:25 Mul on kaks teismelist last. Nende koolis on telefonid keelatud (päeva alguses korjatakse mingisse kappi vmt, pärast saavad tagasi) ja nad ei ole kordagi kurtnud selle üle. Koolis on omad reeglid, see on lihtsalt üks nendest ja ma ei ole ka kuulnud, et keegi oleks üldse seda teemat tõstatanud, et äkki peaks kuidagi teisiti olema. Loomulikult, kui a la pea hakkab valutama vmt, siis saab õpetaja käest oma telefoni küsida ja tema juuresolekul vanemale helistada jne.
-
Külaline
Ma olen täna siis vähemalt 5000 korda "seadust" rikkunud.Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2024 18:35Selline asi on inimõiguste ja Eesti seaduste rikkumine. Igal inimesel on õigus sidepidamise saladusele. Telefonikõnet tohib pealtkuulata ainult kohtu loal.Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2024 18:25 Mul on kaks teismelist last. Nende koolis on telefonid keelatud (päeva alguses korjatakse mingisse kappi vmt, pärast saavad tagasi) ja nad ei ole kordagi kurtnud selle üle. Koolis on omad reeglid, see on lihtsalt üks nendest ja ma ei ole ka kuulnud, et keegi oleks üldse seda teemat tõstatanud, et äkki peaks kuidagi teisiti olema. Loomulikult, kui a la pea hakkab valutama vmt, siis saab õpetaja käest oma telefoni küsida ja tema juuresolekul vanemale helistada jne.
-
Külaline
Ühel päeval võetakse persest kinni.Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2024 18:51Ma olen täna siis vähemalt 5000 korda "seadust" rikkunud.Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2024 18:35Selline asi on inimõiguste ja Eesti seaduste rikkumine. Igal inimesel on õigus sidepidamise saladusele. Telefonikõnet tohib pealtkuulata ainult kohtu loal.Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2024 18:25 Mul on kaks teismelist last. Nende koolis on telefonid keelatud (päeva alguses korjatakse mingisse kappi vmt, pärast saavad tagasi) ja nad ei ole kordagi kurtnud selle üle. Koolis on omad reeglid, see on lihtsalt üks nendest ja ma ei ole ka kuulnud, et keegi oleks üldse seda teemat tõstatanud, et äkki peaks kuidagi teisiti olema. Loomulikult, kui a la pea hakkab valutama vmt, siis saab õpetaja käest oma telefoni küsida ja tema juuresolekul vanemale helistada jne.
-
Külaline
No siis on ka laste kooli sundimine üks suur inimõigust rikkumine ja lapsel on õigus jääda koju pikutama, kui ta ikka nii tunneb. Me ei saa kõik töö juures kogu aeg telefoni näppida. Mõne töö puhul ei tule üldse kõne allagi. Jälle üks suur inimõiguste rikkumine. A kas on õiglane, et ma kõigi nende sõltlaste raviarveid ja sõltuvuse tõttu halvasti tehtud tööd pean maksumaksjana kinni plekkima?
-
Külaline
Samahästi võiks pidada inimõiguseks suitsuakki või kanepit lapse taskus. Mis õigusega kool piirab suitsetamist?
Ei, sellist seadust pole. Eraelu ja sidesaladuse puutumatus on aga Eesti seadustes kirjas. Eraellu ja sidepidamise saladuses ei tohi keegi sekkuda ilma kohtu loata.Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2024 19:47 Samahästi võiks pidada inimõiguseks suitsuakki või kanepit lapse taskus. Mis õigusega kool piirab suitsetamist?
-
Külaline
Meie koolis on kuni 7.klassini telefonid keelatud. Mu laps viiendas ja ei jõua ära oodata, et võiks ka koolis telefonis olla. Ma oleks täiesti nõus, kui keelataks telefonis istumine koolis üldse ära. Peale kooli on nagunii nad ninapidi nutis.
-
Külaline
Kujuta ette, et ka lapsevanemad käivad tööl ja neil on päeva jooksul muud targematki teha kui oma lapse nutikella kaudu sinu tundi pealt kuulata. Kui vanemad on sunnitud seda tegema, siis tekib küsimus, mis teil seal nii hullusti mäda on?Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2024 17:51 See kahe voi lausa kolme telefoni kooli kaasa tassimine hakkab sel juhul olema. Tean kooli, kus algklassiopetaja pani klassi seinale nn telefonitaskud, need taideti hommikul vanemate-vanavanemate igivanade nuppudega telefonidega, aga uued nutikad jaid taskusse edasi. Wcd olid vahetunnis netis surfavaid lapsi tais. Muide mina keelaks ka nutikellad, ma ei tunne end opetajana tunnis turvalisena, kui tean, et iga nutikella omaniku vanem saab suva hetkel lapse kella kaudu tundi pealt kuulsts, seaduse silmis on see keelatud jalitustegevus, aga isegi perekoolis kiitlesid eelmisel aastal mitmed mammad, et teevad seda, nii kooli kui lasteaia puhul
-
Külaline
Minu lapsel on diabeet ja diabeedisensor töötab nutitelefoniga. Tööraadius on paar meetrit. Seega peab tal mobiil koolikotis olema ja töötama. Ka paljud teised meditsiiniseadmed töötavad tänapäeval nutitelefoniga. Seega olen totaalse ärakeelamise vastu.
Loomulikult peab lastele õpetama, et nina nutikas ei tohi olla. Kui keeldu eirab, saab märkuse.
Loomulikult peab lastele õpetama, et nina nutikas ei tohi olla. Kui keeldu eirab, saab märkuse.
-
Külaline
See ei ole pealtkuulamine muideks. Mul kolleeg siin istub mul vastas ja muudkui helistab ja helistab päev läbi. Töö tal selline. Ja mina muudkui kuulen ja kuulen, mida ta telefonis räägib. Ja ikka nii päev läbi ja päevade kaupa.Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2024 18:35Selline asi on inimõiguste ja Eesti seaduste rikkumine. Igal inimesel on õigus sidepidamise saladusele. Telefonikõnet tohib pealtkuulata ainult kohtu loal.Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2024 18:25 Mul on kaks teismelist last. Nende koolis on telefonid keelatud (päeva alguses korjatakse mingisse kappi vmt, pärast saavad tagasi) ja nad ei ole kordagi kurtnud selle üle. Koolis on omad reeglid, see on lihtsalt üks nendest ja ma ei ole ka kuulnud, et keegi oleks üldse seda teemat tõstatanud, et äkki peaks kuidagi teisiti olema. Loomulikult, kui a la pea hakkab valutama vmt, siis saab õpetaja käest oma telefoni küsida ja tema juuresolekul vanemale helistada jne.
Saada sinikiivrid meid vahistama.
-
Külaline
SALAJA pealt kuulataKülaline kirjutas: ↑30 Sept 2024 18:35Selline asi on inimõiguste ja Eesti seaduste rikkumine. Igal inimesel on õigus sidepidamise saladusele. Telefonikõnet tohib pealtkuulata ainult kohtu loal.Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2024 18:25 Mul on kaks teismelist last. Nende koolis on telefonid keelatud (päeva alguses korjatakse mingisse kappi vmt, pärast saavad tagasi) ja nad ei ole kordagi kurtnud selle üle. Koolis on omad reeglid, see on lihtsalt üks nendest ja ma ei ole ka kuulnud, et keegi oleks üldse seda teemat tõstatanud, et äkki peaks kuidagi teisiti olema. Loomulikult, kui a la pea hakkab valutama vmt, siis saab õpetaja käest oma telefoni küsida ja tema juuresolekul vanemale helistada jne.
Kui sa ikka üle kogu trammi telefoni pasundad, et unustasid tampoonid täna koju, siis - tead mis - kogu bussitäit rahvast ei pandagi vangimajja.
-
Külaline
Seelisel juhul on ju õpetaja teadöik sellest ja sellisele lapsele tehakse erand.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 17:02 Minu lapsel on diabeet ja diabeedisensor töötab nutitelefoniga. Tööraadius on paar meetrit. Seega peab tal mobiil koolikotis olema ja töötama. Ka paljud teised meditsiiniseadmed töötavad tänapäeval nutitelefoniga. Seega olen totaalse ärakeelamise vastu.
Mul ka lapsel sensor töötab telefoniga. Nagu ka eelnevalt kirjutasin, siis koolis(Soomes) on küll üldine keeld aga 3-el diadeetikul klassis, on telefon selle eesmärgiga lubatud. Ja ka madala/kõrge helid. Muud teavitused peavad maas olema.
See on pealtkuulamine kui sa lapse erakõnet vastu tema tahtmist pealt kuulad.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 17:07See ei ole pealtkuulamine muideks. Mul kolleeg siin istub mul vastas ja muudkui helistab ja helistab päev läbi. Töö tal selline. Ja mina muudkui kuulen ja kuulen, mida ta telefonis räägib. Ja ikka nii päev läbi ja päevade kaupa.Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2024 18:35Selline asi on inimõiguste ja Eesti seaduste rikkumine. Igal inimesel on õigus sidepidamise saladusele. Telefonikõnet tohib pealtkuulata ainult kohtu loal.Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2024 18:25 Mul on kaks teismelist last. Nende koolis on telefonid keelatud (päeva alguses korjatakse mingisse kappi vmt, pärast saavad tagasi) ja nad ei ole kordagi kurtnud selle üle. Koolis on omad reeglid, see on lihtsalt üks nendest ja ma ei ole ka kuulnud, et keegi oleks üldse seda teemat tõstatanud, et äkki peaks kuidagi teisiti olema. Loomulikult, kui a la pea hakkab valutama vmt, siis saab õpetaja käest oma telefoni küsida ja tema juuresolekul vanemale helistada jne.
Saada sinikiivrid meid vahistama.
Ei käi praeguse juhtumi kohta. Aga kui sa lapsele annad telefoni tingimusel et saad ta kõnet pealt kuulata, siis see on rikkumine.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 17:18SALAJA pealt kuulataKülaline kirjutas: ↑30 Sept 2024 18:35Selline asi on inimõiguste ja Eesti seaduste rikkumine. Igal inimesel on õigus sidepidamise saladusele. Telefonikõnet tohib pealtkuulata ainult kohtu loal.Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2024 18:25 Mul on kaks teismelist last. Nende koolis on telefonid keelatud (päeva alguses korjatakse mingisse kappi vmt, pärast saavad tagasi) ja nad ei ole kordagi kurtnud selle üle. Koolis on omad reeglid, see on lihtsalt üks nendest ja ma ei ole ka kuulnud, et keegi oleks üldse seda teemat tõstatanud, et äkki peaks kuidagi teisiti olema. Loomulikult, kui a la pea hakkab valutama vmt, siis saab õpetaja käest oma telefoni küsida ja tema juuresolekul vanemale helistada jne.
Kui sa ikka üle kogu trammi telefoni pasundad, et unustasid tampoonid täna koju, siis - tead mis - kogu bussitäit rahvast ei pandagi vangimajja.
-
Külaline
No kuule, kuidas saab üldse nii mõelda, et tuleb täiesti paindumatu kivisse raiutud reegel. Loomulikult, kui see on põhjendatud ja suisa eluliselt vajalik ja vanemaga asjad räägitud, siis tehakse erandeid.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 17:02 Minu lapsel on diabeet ja diabeedisensor töötab nutitelefoniga. Tööraadius on paar meetrit. Seega peab tal mobiil koolikotis olema ja töötama. Ka paljud teised meditsiiniseadmed töötavad tänapäeval nutitelefoniga. Seega olen totaalse ärakeelamise vastu.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: libakägu, Mortal, Triibu ja 12 külalist