Stereotüübid

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Eesti naine on tark, aus, truu ja peret hoidev. Paraku ka see väide ei vasta tõele.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 14:34 Eesti naine on tark, aus, truu ja peret hoidev. Paraku ka see väide ei vasta tõele.
Trollib.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 19:26 Räägitakse, et igal stereotüübil on ka päriselt alust. Millised on teie kogemused - millised stereotüübid vastavad teie kogemuse põhjal tõele ja kas vastate ka ise mõnele stereotüübile. Loomulikult on alati erandeid ja "üldistusi pole kena teha" aga räägime justnimelt üldiselt ja isiklikest eelarvamustest, mis on teie jaoks kinnitust leidnud.

*Ameeriklased on "lihtsakesed". - Ameeriklased ei raiska aega sellele mis ei too neile raha sisse, milleks siis mõelda kus asub planeedil eesti eks?
*Tallinlased on superiority kompleksiga. - tallinnas elavad rohkem venelased kui eestlased, aga kuna tallinn on linn, siis jah, teised eesti linnad on külad.
*Eestlane on oma loomult kade ja õel. - ei tea kas õel ja kade, aga eestlane on suur nõuandja ja targutaja, palju muretseb mida elevant temast arvab.
*Kõige suuremad "elumehed" on tegelikult kuival. - ei ole kuival
*Päriselt rikas ei räägi sellest pea kunagi. - oleneb kuidas rikkaks saadi. kui tööga, siis ei taheta kiidelda, kui läbi õnne, siis kiideldakse.

jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 14:34 Eesti naine on tark, aus, truu ja peret hoidev. Paraku ka see väide ei vasta tõele.
Muidugi ei vasta tõele.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 11:17 Firmakatega kiitlevad ainult need, kes neid tegelikult endale lubada ei saa.
Mis need firmakad siis on? pool eestit ostab temust ja sinsayst oma riided
Külaline

Et paljulapselised on vaesed ja nende lastel on vähe võimalusi saada haridust ja heale elujärjele.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 01:42
Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 11:17 Firmakatega kiitlevad ainult need, kes neid tegelikult endale lubada ei saa.
Mis need firmakad siis on? pool eestit ostab temust ja sinsayst oma riided
Kui sa tõesti ei ole kunagi selliste brändipededega kokku puutunud, siis las ta olla. Siin peetakse silmas teatud tüüpi inimesi, kes ostab justnimelt suure LV, Gucci, Prada, MK, Hilfiger jne. logodega kaupa, et seda teistele demonstreerida. Demonstreerimine ise käib nii logo nähtavale sättimise (ilmale mittevastavalt hõlmad lahti, toas müts peas või jope/jakk seljas vmt) kui vastava valjuhäälse jutuga sinna juurde (kust osteti, mis maksid). Kontrollitakse, kas logo on nähtavale sätitud ja silmitsetakse siis ümbritsevaid ilmel "kadestage mind, te vaesed rotid."

Ülejäänud riided, mida laiemale publikule ei demonstreerita, on ilmselt nii endal, kui lastel ostetud Temust, Pepcost ja Sinsay'st..
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 07:54 Et paljulapselised on vaesed ja nende lastel on vähe võimalusi saada haridust ja heale elujärjele.
üldiselt nii on
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 10:48
Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 07:54 Et paljulapselised on vaesed ja nende lastel on vähe võimalusi saada haridust ja heale elujärjele.
üldiselt nii on
Ei ole! Igaüks teab vaesuses elavaid väikeperesid rohkem kui suurperesid. Kontrolli oma stereotüüpi palun.
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

iiR kirjutas: 24 Sept 2024 12:30 Mina alati imestan, kui õhatakse, kui erakordselt kaunis on Eesti loodus. Et see on nagu Eesti visiitkaart.
Mu meelest on isegi lähiriigid looduslikult palju mitmekesisemad ja huvitavamad, muidugi Eestis on ka toredaid ja keni paiku, aga kõik on kuidagi... no mõõdukalt ilus, mitte hingemattev. Ärgu saadagu valesti aru: minugi meelest on Eesti kõige armsam paik maailmas, sest see on minu kodu, siin on minu keel ja kultuur ja muidugi on minu meelest ka väga tore Eestis looduses viibida, matkata rabas või mere ääres või metsas. Aga kõike seda, mis Eestis on, on mu meelest lihtsalt niiiiiii paljudes teistes riikides väga palju enam, palju suuremalt... no palju kõrgemad mäed, palju rohkem ägedat rannikujoont, maalilisemad järved, reljeefsemad saared, kõrgemad puud jne jne. Võib-olla Eesti looduse võlu ongi see mõõdukus, delikaatsus, aga mulle tundub, et selle hindamiseks peabki peast veits eestlane olema. Ja see arvamus on mus tekkinud just teistes riikides matkates või välismaalastele Eesti loodust tutvustades - et kui hakata mõtlema, kuhu siis inimene päriselt viia, kus oleks lihtsalt vapustavalt ilus, siis tegelikult neid kohti nii palju polegi.
Eesti looduse teeb erakordseks, et väiksel ala on palju erinevaid kooslusi, looma-linnuliike elab koos, kega nt Lõuna-Euroopas ei ole (kasvõi hunt). SEE on see, mis toob loodusturiste tetresid vaatama jne. Ja kuna meil pole väga palju inimesi, siis on meil puutumata loodust muu Euroopaga võrreldes ikka palju rohkem, kasvõi Kesk-Eesti rabad. Jah, ka mina vaimustun Norra mägedest või Ungari kuumaveealiikatest jnejne, aga Eesti loodus on ka armas. "Müõõdukalt ilus" vast on sellepärast, et sa oled seda eluaeg näinud, samas kui reisidel vaatest vaimustuda on palju lihtsam kui sellest, mis pidevalt olemas on.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 12:15 Ei ole! Igaüks teab vaesuses elavaid väikeperesid rohkem kui suurperesid. Kontrolli oma stereotüüpi palun.
Me siin räägime selles, missugused stereoptüübid on meie enda kogemusel tõeks osutunud. Olid vaesed need suurpered kelle lapsed, kes käisid minu endaga koos koolis, paljudel neist on omal nüüd samuti suurpered ja jõukalt või ka keskmiselt ei ela neist keegi, pole erilist haridust ei neil endal ega ka nende lastel. Minu erinevas vanuses laste koolikaaslaste seas olevad suurte perede lastel on samuti elu-olu mitte just jõukal tasemel. Nendest on praeguseks (varastes kahekümnendates) hariduse omandanud küll enamus aga mitmel neist on ka juba omad lapsed. Samamoodi suhtelisse vaesusse.

Ma ei eita, et teistsuguseid suurperesid on ka. Sinu kogemus võib olla hoopis teistsugune. Minu kogemus on aga selline ja seega on minu jaoks stereotüüp "vaesest suurperest" end ka tõestanud. Vaesuses väikepered ei puutu sellesse stereotüüpi üldse mitte kuidagi.
Külaline

Rahvusel põhinevad eelarvamused.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 12:54 Rahvusel põhinevad eelarvamused.
Millised neist? Mis rahvuse? On need sinu jaoks kinnitust leidnud või on su kogemus need hoopis ümber lükanud?
Külaline

Barbara kirjutas: 25 Sept 2024 12:33
iiR kirjutas: 24 Sept 2024 12:30 Mina alati imestan, kui õhatakse, kui erakordselt kaunis on Eesti loodus. Et see on nagu Eesti visiitkaart.
Mu meelest on isegi lähiriigid looduslikult palju mitmekesisemad ja huvitavamad, muidugi Eestis on ka toredaid ja keni paiku, aga kõik on kuidagi... no mõõdukalt ilus, mitte hingemattev. Ärgu saadagu valesti aru: minugi meelest on Eesti kõige armsam paik maailmas, sest see on minu kodu, siin on minu keel ja kultuur ja muidugi on minu meelest ka väga tore Eestis looduses viibida, matkata rabas või mere ääres või metsas. Aga kõike seda, mis Eestis on, on mu meelest lihtsalt niiiiiii paljudes teistes riikides väga palju enam, palju suuremalt... no palju kõrgemad mäed, palju rohkem ägedat rannikujoont, maalilisemad järved, reljeefsemad saared, kõrgemad puud jne jne. Võib-olla Eesti looduse võlu ongi see mõõdukus, delikaatsus, aga mulle tundub, et selle hindamiseks peabki peast veits eestlane olema. Ja see arvamus on mus tekkinud just teistes riikides matkates või välismaalastele Eesti loodust tutvustades - et kui hakata mõtlema, kuhu siis inimene päriselt viia, kus oleks lihtsalt vapustavalt ilus, siis tegelikult neid kohti nii palju polegi.
Eesti looduse teeb erakordseks, et väiksel ala on palju erinevaid kooslusi, looma-linnuliike elab koos, kega nt Lõuna-Euroopas ei ole (kasvõi hunt). SEE on see, mis toob loodusturiste tetresid vaatama jne. Ja kuna meil pole väga palju inimesi, siis on meil puutumata loodust muu Euroopaga võrreldes ikka palju rohkem, kasvõi Kesk-Eesti rabad. Jah, ka mina vaimustun Norra mägedest või Ungari kuumaveealiikatest jnejne, aga Eesti loodus on ka armas. "Müõõdukalt ilus" vast on sellepärast, et sa oled seda eluaeg näinud, samas kui reisidel vaatest vaimustuda on palju lihtsam kui sellest, mis pidevalt olemas on.
Kui tuttav kunagi Kolumbias käis, siis iga foto mis ta tegi, oli suur vaatamisväärtus. Oli seal mingi lobudik maja, tavalised inimesed tänaval, pildid dzunglist, kõik olid erakordsed, hästi värvilised pildid. Eesti on hülgehall, isegi meie taimed ei ole selliselt rohelised nagu on ekvaatoril. Linnud on meil mustad ja hallid. Eesti loodus on lihtsalt igav.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 13:46
Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 12:54 Rahvusel põhinevad eelarvamused.
Millised neist? Mis rahvuse? On need sinu jaoks kinnitust leidnud või on su kogemus need hoopis ümber lükanud?
Mustlased on ebaausad, venelased on ülbed, neegrid on laisad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot], Triibu ja 13 külalist