Kõrini Ukraina sõja uudistest

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 28 Juul 2025 15:27 Vist hoopis nii oli, et see sõjaväe saade oli enne ja siis oli mingi "Pudilnik", lastesaade. Ma tahtsin seda lastesaadet vaadata, aga ärkasin varem ja siis tuli see sõjaväeasi. Ja pärast Pudilnikut pidin õppima minema.
Budilnik oli selle saate nimi. Meie peres vene tv-d ei vaadatud, aga vahel ikka telekas mängis taustaks ja siis sai kõiki neid propagandasaated ära nähtud.

Kõigepealt oli Budilnik ja seejärel "Teenin nõukogude liitu". Siis tulid mingid lastefilmid, "Elektrooniku seiklused", "Neli tankisti" või muud N-Liidu toodangut.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Juul 2025 23:46
Külaline kirjutas: 28 Juul 2025 15:27 Vist hoopis nii oli, et see sõjaväe saade oli enne ja siis oli mingi "Pudilnik", lastesaade. Ma tahtsin seda lastesaadet vaadata, aga ärkasin varem ja siis tuli see sõjaväeasi. Ja pärast Pudilnikut pidin õppima minema.
Budilnik oli selle saate nimi. Meie peres vene tv-d ei vaadatud, aga vahel ikka telekas mängis taustaks ja siis sai kõiki neid propagandasaated ära nähtud.

Kõigepealt oli Budilnik ja seejärel "Teenin nõukogude liitu". Siis tulid mingid lastefilmid, "Elektrooniku seiklused", "Neli tankisti" või muud N-Liidu toodangut.
Ei olnud nii. Teenin nõukogude liitu oli kõigepealt ja kohe pärast Budilnikut tuli lastefilm.
Ottotriin
Kontakt:

Postitus Postitas Ottotriin »

Teie vaidlus on suht mõttetu, kui te ei täpsusta aastat. Vanad ajalehed koos saatekavadega on netis olemas ning näiteks 1980. aastal oli Budilnik vahetult ennem saadet "Teenin Nõukogude Liitu", mis algas siis kell 10:00 pühapäeval hommikul. Hiljem oli see "Teenin bla-bla.." erinevatel kellaaegadel saatekavas, nii kell 09:00 hommikul kui mõnikord peale lõunat (kas siis kordus või oli mingi muusikasaade ka sama nimega).
Külaline

Ottotriin kirjutas: 29 Juul 2025 01:06 Teie vaidlus on suht mõttetu, kui te ei täpsusta aastat. Vanad ajalehed koos saatekavadega on netis olemas ning näiteks 1980. aastal oli Budilnik vahetult ennem saadet "Teenin Nõukogude Liitu", mis algas siis kell 10:00 pühapäeval hommikul. Hiljem oli see "Teenin bla-bla.." erinevatel kellaaegadel saatekavas, nii kell 09:00 hommikul kui mõnikord peale lõunat (kas siis kordus või oli mingi muusikasaade ka sama nimega).
Minu arust ka naljakas vaidlus. Vahet pole, mis järjekorras midagi oli. Selline jama seal igatahes oli jah, mis järjekorras, mis vahet seal on.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2025 21:40 80ndatel tavalises väikses Eestimaa maakoolis oli meil mingi regulaarne gaasimaskid peas keldris koolisööklas istumine, samal ajal harjutasime marlimaski tegemist. Siis joonistasime mingis tsiviilkaitse tunnis tuumaseent ja rahutuvisid. Toimusid mingid maakondlikud Põuavälgu võistlused, kuhu siis kooli tublimad gaasimaski kandjad saadeti.
Minu meelest see Põuavälgu võistlus oli päris äge, kui suutsid kaasnevale propaganda värgile läbi sõrmede vaadata. Mulle meeldis, sest läbi selle saii õppida vajalikke ja huvitavaid oskusi, signaleerimist, morset, haavatute hooldust, loomulikult gaasimaski käsitsemist ja palju muud. Kui suutsid seda kõike vaadelda läbi spordi- ja huumoriprisma siis oli see lihtsalt üks põnev tegevus.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Juul 2025 15:44
Külaline kirjutas: 28 Juul 2025 21:40 80ndatel tavalises väikses Eestimaa maakoolis oli meil mingi regulaarne gaasimaskid peas keldris koolisööklas istumine, samal ajal harjutasime marlimaski tegemist. Siis joonistasime mingis tsiviilkaitse tunnis tuumaseent ja rahutuvisid. Toimusid mingid maakondlikud Põuavälgu võistlused, kuhu siis kooli tublimad gaasimaski kandjad saadeti.
Minu meelest see Põuavälgu võistlus oli päris äge, kui suutsid kaasnevale propaganda värgile läbi sõrmede vaadata. Mulle meeldis, sest läbi selle saii õppida vajalikke ja huvitavaid oskusi, signaleerimist, morset, haavatute hooldust, loomulikult gaasimaski käsitsemist ja palju muud. Kui suutsid seda kõike vaadelda läbi spordi- ja huumoriprisma siis oli see lihtsalt üks põnev tegevus.
Minu jaoks olid hoopis teised tegevused põnevad ja ilmselt olen juba sünnist saati paadunud patsifist. Kõik vägivallaga, eriti sõjaga seotud on vastuvõetamatu. Olgu see siis põnevaks ja huvitavaks tehtud või mitte. Asi peab olema minu jaoks loogiline ja mõtestatud, mitte suvaline õpetaja käsul ringi trampimine ja marssimine ja loosungite hüüdmine ja mõttetute tegevuste tegemise pärast tegemine.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2025 17:14
Guest kirjutas: 29 Juul 2025 15:44
Minu jaoks olid hoopis teised tegevused põnevad ja ilmselt olen juba sünnist saati paadunud patsifist. Kõik vägivallaga, eriti sõjaga seotud on vastuvõetamatu. Olgu see siis põnevaks ja huvitavaks tehtud või mitte. Asi peab olema minu jaoks loogiline ja mõtestatud, mitte suvaline õpetaja käsul ringi trampimine ja marssimine ja loosungite hüüdmine ja mõttetute tegevuste tegemise pärast tegemine.
Igale oma. Lisaks, ega väga palju propagandavälist huvitegevust nõukaajal ei olnud. Ma pean siis silmas sellist laiema haardega huvitegevust, mitte kossu või võrkpallitrenni. Kui tahtsid N-Liidus ringi reisida, teisi riike ja rahvaid näha, siis olid sellised Põuavälgu taolised üritused suurepärane moodus midagigi teha. Meie kool näiteks orgunnis matku kõrbesse ja mägedese, kuhu vähegi nõukaajal minna sai. Mul oli nii kahju, et see kõrbematk toimus ajal, kui mul ei olnud võimalik sellega liituda ja hiljem pidin ainult piltide vaatamisega piirduma. Ja ega sealgi mingit erilist propagandat toimunud, võrreldes näiteks tavalise pioneerilaagriga, kus oli igahommikune äratus rivistuse, lipuheiskamise ja fanfaari saatel.
Külaline

Mõtlemisainet:

https://eestinaine.delfi.ee/artikkel/12 ... -vaba-aega
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 5 külalist