Juuste pesemise teemal:Külaline kirjutas: ↑14 Mai 2025 14:36Minul on ka rasune nahk. Töötan kodukontoris, seega ei pea iga päev esinduslik välja nägema ja pesema. Võin kinnitada, et 5+ aastat juuste harvem pesemist ei ole neid mitte kuidagi treeninud. Lähevad täpselt samamoodi ülejärgmiseks päevaks mustaks nagu viis aastat tagasi.Tolmukübe kirjutas: ↑14 Mai 2025 14:28See ei ole müüt. Mul on endal rasused juuksed, võtsin ükskord kätte ja otsustasin pesta nii tihti siis, et nad enam rasused pole. Mida tihedamini ma pesin, seda rutem juuksed rasuseks läksid. Fakt.Külaline kirjutas: ↑14 Mai 2025 11:48 Veel üks müütidest, mille üle olen oma sugulastega pikalt vaielnud: juuste rasueritust saab vähese pesemisega kuidagi "treenida", tihe pesemine ei ole hea. Ei teagi, kust selline valearvamus on tulnud.
Tegelikult on nii, et juukseid tuleb pesta siis, kui peanahk on rasune. Kes iga päev, kes ülepäeviti, kes iga 3 päeva tagant, kes kord nädalas. See on nii individuaalne. Tuleb lihtsalt peanaha- ja juuksetüübile sobivad tooted valida.
Ka samastun sellega, et mingit imelist isepuhastumist ei toimu.
Olen katsetanud. Kõige pikem periood oli 2 nädalat pesemata pead.
Ma nüüd olen 5a oma loomuliku värviga. Juus on peen ja üldiselt ludus vastu pead. Tavaline tume kartul. Kui ma veel värvisin, ma ütleks, et töödeldud ja kuivem/paksem juus isegi püsis kauem puhas.
AGA siis ma avastasin, et kui ma pesen kaks korda šhampooniga, siis püsivad kauem puhtad. Seda soovitust olen ka juuksuritelt kuulnud(et 2x pesta järjest).
Muidu pesin ka üle päeva aga 2x pestes on juuksed päriselt 3-4 päeva puhtad. Järgmine päev lausa nii puhtad ja siledad, et isegi patsikumm peas ei püsi.