Mis te siis Trumpi ja Zelenskõi kohtumiseset arvate?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 19:18
Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 18:33 Õudselt vastik ja ebakindel aeg on praegu kogu maailmas, tunnen, et mõjub elurõõmule. Just eile ütles isegi teismeline poeg, et kuidagi raske tunne on kogu aeg.
Mina olen juba aastaid ja aastaid aegajalt mõelnud, et mis tunne oli 1930-ndate lõpus elanutel. Nüüd saan teada, mis tunne, pidev äng kuskil taustal, samas üllatavalt rahulik, tuleb, mis tuleb. Ehk läheb mööda, aga ehk ei lähe.
Pigem 60-80'dad ja külm sõda
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mär 2025 08:45 Sellele kremlitrollile küsimus. Kuidas tunne oleks, kui Venemaa marsiks Eestisse sisse, korraldaks kohalike tapatalgud, teataks, et Eesti on Venemaa ajalooline osa. Ja, sõltumata sellest, mida soovib Eesti riik, hakkaks üle meie peade tegema kokkuleppeid hoopis Saksamaa ja ütleme, näiteks, Ühendriigid.
Kuidas küll suur sõda lõpetada? Ei, selle peale, et okupant võiks oma koju tagasi minna, me üldse ei mõtlegi.
Ahaa, me teame. Ameerikale jääb siinne fosforiit, Saksamaale tuulepargid, näed, kaablidki juba kaevatud. Ja Venemaale Eesti oblast.
See, mida endine iseseisev riik tahab, ei huvita kedagi. Mis riik?
Majanduslik huvi ei tunne põhiseadust.
See juba toimub, tulevad meid "vabastama".

https://epl.delfi.ee/artikkel/120361179 ... abastamine
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mär 2025 17:03
Külaline kirjutas: 05 Mär 2025 08:45 Sellele kremlitrollile küsimus. Kuidas tunne oleks, kui Venemaa marsiks Eestisse sisse, korraldaks kohalike tapatalgud, teataks, et Eesti on Venemaa ajalooline osa. Ja, sõltumata sellest, mida soovib Eesti riik, hakkaks üle meie peade tegema kokkuleppeid hoopis Saksamaa ja ütleme, näiteks, Ühendriigid.
Kuidas küll suur sõda lõpetada? Ei, selle peale, et okupant võiks oma koju tagasi minna, me üldse ei mõtlegi.
Ahaa, me teame. Ameerikale jääb siinne fosforiit, Saksamaale tuulepargid, näed, kaablidki juba kaevatud. Ja Venemaale Eesti oblast.
See, mida endine iseseisev riik tahab, ei huvita kedagi. Mis riik?
Majanduslik huvi ei tunne põhiseadust.
See juba toimub, tulevad meid "vabastama".

https://epl.delfi.ee/artikkel/120361179 ... abastamine
No see on toimunud tegelikult ikka juba aastaid, juba veel enne 2022. aasta veebruari levis netis klipp, kus sõjaväevormi mees mingis avalikus telesaates näitab kaardi pealt, et näe, võtame siit Suwalki ära, siis paneme oma poisid Gotlandile ja siis tasakesi võtame kogu Baltikumi tagasi. Nad pole sellest mõtlemist kunagi jätnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2025 20:41 Tänu Trumpi sõgedustele, kaotasin ainult tänase päevaga väärtpaberites 3K.
Hea uudis.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2025 14:40
Külaline kirjutas: 04 Mär 2025 14:36 See on nii koomiline, et kui keegi julgeb milleski kahelda siis sõimatakse iga asja peale vene agendiks, Kremli käsilaseks või tembeldatakse muude kulunud loosungitega – nagu katkine makk, mis ainta ühte ja sama fraasi korrutab. Ei meeldi automaks - oled Kremli käsilane. Puhake jalga ausõna.
Ei ole Kremli käsilane, vaid rumal, analüüsivõimetu tegelane.
“Kasulik idioot” öeldi üksvahe selliste kohta.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mär 2025 18:48
Külaline kirjutas: 04 Mär 2025 20:41 Tänu Trumpi sõgedustele, kaotasin ainult tänase päevaga väärtpaberites 3K.
Hea uudis.
Mis selles head peaks olema? Mehel kadus ka eile 2K. Kokku läks päevaga Eesti 3 kuu palk.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mär 2025 19:07
Külaline kirjutas: 04 Mär 2025 14:40
Külaline kirjutas: 04 Mär 2025 14:36 See on nii koomiline, et kui keegi julgeb milleski kahelda siis sõimatakse iga asja peale vene agendiks, Kremli käsilaseks või tembeldatakse muude kulunud loosungitega – nagu katkine makk, mis ainta ühte ja sama fraasi korrutab. Ei meeldi automaks - oled Kremli käsilane. Puhake jalga ausõna.
Ei ole Kremli käsilane, vaid rumal, analüüsivõimetu tegelane.
“Kasulik idioot” öeldi üksvahe selliste kohta.
Kasutu idioot.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mär 2025 17:00
Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 19:18
Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 18:33 Õudselt vastik ja ebakindel aeg on praegu kogu maailmas, tunnen, et mõjub elurõõmule. Just eile ütles isegi teismeline poeg, et kuidagi raske tunne on kogu aeg.
Mina olen juba aastaid ja aastaid aegajalt mõelnud, et mis tunne oli 1930-ndate lõpus elanutel. Nüüd saan teada, mis tunne, pidev äng kuskil taustal, samas üllatavalt rahulik, tuleb, mis tuleb. Ehk läheb mööda, aga ehk ei lähe.
Külm sõda oli vähemalt Eestis küll lihtsalt sõnakõlks. Keegi mingit sõda reaalselt ei kartnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mär 2025 20:36
Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 19:18 Mina olen juba aastaid ja aastaid aegajalt mõelnud, et mis tunne oli 1930-ndate lõpus elanutel. Nüüd saan teada, mis tunne, pidev äng kuskil taustal, samas üllatavalt rahulik, tuleb, mis tuleb. Ehk läheb mööda, aga ehk ei lähe.
Külm sõda oli vähemalt Eestis küll lihtsalt sõnakõlks. Keegi mingit sõda reaalselt ei kartnud.
Räägi enda eest.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 1970 03:09
[/quote]
Siis juba räägiti, et NATO on üks hirmus asi. See tuleb kohe kallale.
See Nato sõna on iga venemaalase hirm.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mär 2025 22:45
Külaline kirjutas: 01 Jaan 1970 03:09
Siis juba räägiti, et NATO on üks hirmus asi. See tuleb kohe kallale.
See Nato sõna on iga venemaalase hirm.
[/quote]

Aleksander Baslachev "Podvig razvedchika", leidub ytubes ka tõlkega.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 19:18 Mina olen juba aastaid ja aastaid aegajalt mõelnud, et mis tunne oli 1930-ndate lõpus elanutel. Nüüd saan teada, mis tunne, pidev äng kuskil taustal, samas üllatavalt rahulik, tuleb, mis tuleb. Ehk läheb mööda, aga ehk ei lähe.
Jah, ka minu vanemate ja tädide-onude põhilised tegutsemisaastad möödusid 60-80ndad. Mingit hirmu ja külmale sõjale mõtlemist ei olnud. Kosmose vallutamisest mõeldi, aga ka sellest rohkem teaduse ja tehnika arengu mõttes. Kõige pingevabamad aastad üldse.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mär 2025 02:04

Jah, ka minu vanemate ja tädide-onude põhilised tegutsemisaastad möödusid 60-80ndad. Mingit hirmu ja külmale sõjale mõtlemist ei olnud. Kosmose vallutamisest mõeldi, aga ka sellest rohkem teaduse ja tehnika arengu mõttes. Kõige pingevabamad aastad üldse.
See hirmu kujutlemine külma sõja ajale on omane noortele, kes on sellest ajast ainult õpikutest ja raamatutest lugenud. Tegelikult poliitika ei läinud lihtrahvale korda, sellest mõeldi palju vähem kui nüüd Eesti ajal.,
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mär 2025 02:08
Külaline kirjutas: 05 Mär 2025 20:36 Külm sõda oli vähemalt Eestis küll lihtsalt sõnakõlks. Keegi mingit sõda reaalselt ei kartnud.
See hirmu kujutlemine külma sõja ajale on omane noortele, kes on sellest ajast ainult õpikutest ja raamatutest lugenud. Tegelikult poliitika ei läinud lihtrahvale korda, sellest mõeldi palju vähem kui nüüd Eesti ajal.,
Ainult juhul kui me räägime tavalistest lollidest. Mõtlevad inimesed arutasid siiski palju rohkem ja probleemid olid, erinevalt tänasest, eksistentsiaalsed.
Külaline

Lollid ja lihtsad ei mõtle kunagi kaugemale kui enda isiklik elu. Ega praegugi pole lihtrahval sõjast midagi, ainult siinne hinnatõus ajab närvi, mida sageli põhjendatakse julgeoleku ja sõjaga. Eks sel ajal oli samamoodi, targemad ja nutikamad mõtlesid küll ka poliitilisele olukorrale.
Külaline

Praegu lihtsalt seda sõjateemat rohkem ja uudised netist kohe võtta. Millepeale mõned kel närvid nõrgemad need selle peale põevad. Mõte toob igasugu asju pähe mis võib juhtuda ja keegi peab end siis lihtrahvast targemaks ja nutikamaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mär 2025 20:36 Külm sõda oli vähemalt Eestis küll lihtsalt sõnakõlks. Keegi mingit sõda reaalselt ei kartnud.
??? Ilmselt olid sa tollal väga väike, või lihtsalt väga rumalate inimeste perest.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mär 2025 05:26

Ainult juhul kui me räägime tavalistest lollidest. Mõtlevad inimesed arutasid siiski palju rohkem ja probleemid olid, erinevalt tänasest, eksistentsiaalsed.
Arutleti loomulikult kõikvõimalike asjade üle, nii eksistentsiaalseid kui ajaloolisi ning rahvuslikke teemasid, aga me rääkisime sõjahirmust. Seda ei olnud, ka mitte (või just eriti) intelligentsemal rahval.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mär 2025 09:55
Külaline kirjutas: 06 Mär 2025 05:26

Arutleti loomulikult kõikvõimalike asjade üle, nii eksistentsiaalseid kui ajaloolisi ning rahvuslikke teemasid, aga me rääkisime sõjahirmust. Seda ei olnud, ka mitte (või just eriti) intelligentsemal rahval.
Sa oled idioot. Sõda oli kaotatud ja käis Eesti rahva väljasuretamine, hirm oli eksistentsiaalne. Kas jääda rahvana üldse kestma? See on hullem kui sõjahirm. Sõjas võid pommiga pihta saada, aga võid ka ellu jääda. Venestamise käigus hukkub rahvas kindlasti.
See on sama hea kui seal sulus elada. Lollakas mõtleb, et "kõik on ok, söödetakse hästi, toitu ei peagi ise otsima".
Tark teab, mis sügisel juhtub.

Ma mäletan väga hästi seda ängi ja jõuetust. Ja kindlasti mäletavad näiteks need inimesed, kelle tegevuse pinnapealne osa oli 40 kiri.
Aga lollide meelest oli kõik muidugi parimas korras.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Külaline kirjutas: 06 Mär 2025 10:21Sa oled idioot. Sõda oli kaotatud ja käis Eesti rahva väljasuretamine, hirm oli eksistentsiaalne. Kas jääda rahvana üldse kestma? See on hullem kui sõjahirm. Sõjas võid pommiga pihta saada, aga võid ka ellu jääda. Venestamise käigus hukkub rahvas kindlasti.
See on sama hea kui seal sulus elada. Lollakas mõtleb, et "kõik on ok, söödetakse hästi, toitu ei peagi ise otsima".
Tark teab, mis sügisel juhtub.

Ma mäletan väga hästi seda ängi ja jõuetust. Ja kindlasti mäletavad näiteks need inimesed, kelle tegevuse pinnapealne osa oli 40 kiri.
Aga lollide meelest oli kõik muidugi parimas korras.
Ma olen su jutuga muidu üsna nõus, aga milleks nii tige ja halvustav suhtlusviis, päriselus ka räägidki teiste inimestega sel moel?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist