Ee.. metsas treileri ootamine on konkreetselt siit teemast, kus keegi kelkis, et tal on nii äge leping, et ta tuleb treiler igale poole järgi. Ses mõttes on tõsi, et ma kuidagi ei saa üle sellest. See oli päris naljakas jah.
Aa, et jälle lausa kelkis? Enamik autodel on kasko peal, seega tuleb vajadusel ka treiler. Abi tuleb ka siis, kui kütus saab otsa või kui rehv on tühi. Euroopa piires.
Otsisin isegi välja selle kommentaari, et üle vaadata. Jaa, kelkis ja oligi päris naljakas kommentaar. Mäletasin õigesti. Tal ei ole lihtsalt kasko, tal on superkasko! Sest mida muud uuelt autolt tahta kui tasuta äravedu.
Miks see "superkasko" siis nii naljakas on? See on ju lepinguliigi nimetus, mida inimene ise ei ole välja mõelnud.
Mul on autol näiteks eliitkasko. Kas sa arvad, et ma pean nüüd ennast sellepärast elitaarseks inimeseks? Mis mina parata saan, et kindlustusfirma just sellise nimetuse oma lepingule välja on mõelnud?
Ilmselt tõi see kasutaja lepingu liigi just sellepärast välja, et see on laiema kindlustuskaitsega kui tavakasko.
Minu pärast kontrolli kasvõi iga päev. aga tegelikult see pole normaalne, et sul need rehvid kogu aeg lekivad ja pead seda häiresse minekut normaalseks. See tegelikult ei ole normaalne ja teised inimesed ei tegele pidevalt mingi rehvirõhu mõõtmisega ega häirenuppude väljalülitamisega.
Kust sa seda lugesid, et mu rehvid KOGU AEG lekivad?
Mul ei lähe midagi koguaeg häiresse, vaid mul see hüümärk istubki statsionaarselt kollasena seal armatuuril. Pakun, et kuskil kaheksa aastat juba, ehk siis sellest ajast, kui ma enam esinduses ei käinud rattaid vahetamas. Kuna edaspidi on mees rattaid vahetanud, siis jäigi see nn häire peale, sest ratta vahetuse käigus tuli see häire peale, kuna kodustes tingimustes ei saanud asja korda seadistada. See aga ei tähenda, et mu rehvid tegelikult ka tühjad on.
Jeesus küll, kõigil istub see pärast rehvivahetust. Kui sul automaatset resetti ei paku, siis mine menüüsse ja tee manuaalne reset. Ega esinduski seda niisama maha võta, selleks tuleb autoga teatud maa sõita, et auto rõhud ära kontrolliks, kui õiged, kaob tuluke ära.
Ükskord veel, ja hästi aeglaselt! Manuaalselt, ise, kodus minu autol seda maha võtta ei saa. Vaid autoesinduses on võimalik see maha võtta. Ja Amserv võtab selle liigutuse eest 26 eurot. Miks see nende hinnakirjas siis üldse on, kui inimene saaks ise selle maha võtta? Milline loll seda esindusse tegema läheks?
Ma üldse ei vaidle. Võib-olla uutel autodel saabki ise maha võtta. Minu omal (11 aastat vana) ei saa!
Otsisin isegi välja selle kommentaari, et üle vaadata. Jaa, kelkis ja oligi päris naljakas kommentaar. Mäletasin õigesti. Tal ei ole lihtsalt kasko, tal on superkasko! Sest mida muud uuelt autolt tahta kui tasuta äravedu.
Kui sa oma auto sodiks või sõidukõlbmatuks sõidad, jätad sinna, kus on? Äravedu ei soovi? Keset Tallinna linna?
Minul on olnud alati suhteliselt vanad autod ja ei ole mingit superkaskot. 20 aasta jooksul on üks kord juhtunud, et auto on seisma jäänud. Siis tellisin suvalise puksiirauto ja lasin auto remonditöökotta viia. Puksiir tuli 10 minutiga. Mina arvan, et olen ikka väga suuri summasid kokku hoidnud sellega, et pole mingit superkaskot võtnud selle ühe korra pärast 20 aasta jooksul. Keset Tallinna linna annab ikka auto sodiks sõita. Su jutt on ikka päris imelik.
Kuule! Kas sa tõesti arvad, et 70 000 eurot maksev, 1-2 aastat vana mersu, mida TA plaanib osta, peaks ilma kaskota sõitma? Või, miks sa enda näite praegu siia tood?
Kasko muide kaitseb paljude erinevate asjade vastu. Sodiks sõitmine on vaid üks nendest. Loodusõnnetus, vargus või kokkupõrge looma-linnuga - ehk siis õnnetused, mis ei sõltu eriti palju kasutajast endast.
Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2025 22:02
Kust sa seda lugesid, et mu rehvid KOGU AEG lekivad?
Mul ei lähe midagi koguaeg häiresse, vaid mul see hüümärk istubki statsionaarselt kollasena seal armatuuril. Pakun, et kuskil kaheksa aastat juba, ehk siis sellest ajast, kui ma enam esinduses ei käinud rattaid vahetamas. Kuna edaspidi on mees rattaid vahetanud, siis jäigi see nn häire peale, sest ratta vahetuse käigus tuli see häire peale, kuna kodustes tingimustes ei saanud asja korda seadistada. See aga ei tähenda, et mu rehvid tegelikult ka tühjad on.
Jeesus küll, kõigil istub see pärast rehvivahetust. Kui sul automaatset resetti ei paku, siis mine menüüsse ja tee manuaalne reset. Ega esinduski seda niisama maha võta, selleks tuleb autoga teatud maa sõita, et auto rõhud ära kontrolliks, kui õiged, kaob tuluke ära.
Ükskord veel, ja hästi aeglaselt! Manuaalselt, ise, kodus minu autol seda maha võtta ei saa. Vaid autoesinduses on võimalik see maha võtta. Ja Amserv võtab selle liigutuse eest 26 eurot. Miks see nende hinnakirjas siis üldse on, kui inimene saaks ise selle maha võtta? Milline loll seda esindusse tegema läheks?
Ma üldse ei vaidle. Võib-olla uutel autodel saabki ise maha võtta. Minu omal (11 aastat vana) ei saa!
Appi. Kui esindus saab, saad sina ka. Löö oma auto youtube otsingusse ja saad teada, kust Amserv nendele, kes kodus ei viitsi, teenust teeb.
Siin 13a vana Toyota:
Või kui hakkama ei saa, mine sõida teinekord normaalsesse rehvivahetusse, rehvide vahetuseks ei pea muuseas esinduses käima, selleks on rehvivahetuspunktid, kes muuhulgas teavad, kus sul see koht on, kust maha võtta.
Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2025 22:15
Appi. Kui esindus saab, saad sina ka. Löö oma auto youtube otsingusse ja saad teada, kust Amserv nendele, kes kodus ei viitsi, teenust teeb.
Siin 13a vana Toyota:
Või kui hakkama ei saa, mine sõida teinekord normaalsesse rehvivahetusse, rehvide vahetuseks ei pea muuseas esinduses käima, selleks on rehvivahetuspunktid, kes muuhulgas teavad, kus sul see koht on, kust maha võtta.
Homme mees tegeleb. Mul muidugi pole Camry, aga vaatame....
Ma ei käi esinduses ega rehvivahetuspunktides rattaid vahetamas.
Külaline kirjutas: ↑19 Jaan 2025 13:40
Mul on küll veider neid vastuseid lugeda ausaltöeldes keegi ei käse ju neid lisasi kasutada. Tagurdamiskaameraga autol on ju peeglid ka olemas ning rehvirõhu ise kontrollimine ei ole keelatud jne. Umbes sama hea minna osta trükimasin, sest ei taha, et arvutil on ID-kaardi lugeja Suht arusaamatu.
Ei, sa ei ole asjast aru saanud. Probleem on selles, et kõik need vidinad on kapriissed ja nagu nt see bensiinitaseme hoiataja - pead ekstra pingutama, et seda välja lülitada, kui üldse saab. Rehvirõhu andureid ei saagi vist välja lülitada ja nagu öeldud, toovad need kaasa täiendavaid probleeme selle näol, et varuratast ei saagi kasutada ja uuematel autodel polegi enamasti varurattaid. Ehk siis hulk jama, mida mõni juba algusest peale ei taha, kuid mis on peale sunnitud.
no oleneb, mis auto ostad. volvol pole küll nende lisavidinatega kunagi mingit jama olnud - kõik töötab laitmatult ja teeb elu mõnusaks ja mugavaks. ma näiteks ei kujuta ette, et istun hommikul külma autosse ja enne seda kraabin hingega jääd. milleks. klõpsan toas nupule ja auto läheb suhinal soojaks. ja mis puutub kõikvõimalikesse hoiatustesse ja piiksumistesse - siis veedad pool tunnikest autos - seadistad kõik täpselt nii, nagu sulle sobib - ja muretu elu garanteeritud.
Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2025 22:28
Siin 13a vana Toyota:
Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2025 00:57
Siin 13a vana Toyota:
Teil on kodus rehvi tasakaalustuspink?
Ei ole!
Rattaid ei pea igal vahetusel balansseerima. Piisab, kui seda teha paari-kolme aasta tagant. Seega, kui see aeg kätte jõuab, lähen juba ära vahetatud ratastega kusagile töökotta ja lasen ära balansseerida. Tuleb oluliselt odavam.
Ja, mis ratta vahetusse puutub, siis oleks ikka äärmiselt naljakas lasta seda teha kellelgi teisel, raha eest, kui endal oskus olemas. Kunagi, mingis sarnases teemas, teatas keegi tähtsalt, et on prestiiži küsimus, kui käid kuskil autosalongis rattaid vahetamas. Nojah, eks igasugu lollust võib suust välja ajada, et ennast ilusamaks, rikkamaks ja tähtsamaks upitada.
Rattaid ei pea igal vahetusel balansseerima. Piisab, kui seda teha paari-kolme aasta tagant. Seega, kui see aeg kätte jõuab, lähen juba ära vahetatud ratastega kusagile töökotta ja lasen ära balansseerida. Tuleb oluliselt odavam.
Ja, mis ratta vahetusse puutub, siis oleks ikka äärmiselt naljakas lasta seda teha kellelgi teisel, raha eest, kui endal oskus olemas. Kunagi, mingis sarnases teemas, teatas keegi tähtsalt, et on prestiiži küsimus, kui käid kuskil autosalongis rattaid vahetamas. Nojah, eks igasugu lollust võib suust välja ajada, et ennast ilusamaks, rikkamaks ja tähtsamaks upitada.
Nu ja kelleks sa ise en upitad?
Ei kellekski! Vastasin vaid kellegi sarkastilisele küsimusele, kas mul on kodus tasakaalustuspink.