Riided ja vanus

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 20 Juul 2025 16:38 Mõni pensioniealine on mulle öelnud, ei tema seda selga ei saa panna,sest see pole kõrge kaelusega, sest vana inimese kael ei ole selline, mis kõlbaks ilma katmata jätta. Mis te arvate?
Kui kaelale päikest ei võta ja kaal hoida kogu aeg samana, näeb kael ka 50-60 a vanuses sama hea välja ning mingeid kõrge kaelusega riideid pole kogu aeg vajagi (küll aga siis päikese käes). Räägin kogemusest.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2025 12:37
Guest kirjutas: 20 Juul 2025 12:58 Millises vanuses võib veel kanda riideid, mis meeldivad, ning millal peaks hakkama kandma niiöelda vanainimeseriideid?
Mis asjad on "vanainimeseriided"? Iga inimene kannab seda mida tahab. Oluline on ise ennast oma riietes hästi tunda ja see pole vähimalgi määral teiste asi, mis kellelgi teisel seljas on.
Eks vanemateinimeste seljas tagasihoidlikud toonid ongi mõistetavad - loomus on rahulikum, hormoonid enam ei mölla. Kõigi kohta see ei kehti, jällegi jõuame selleni välja, et igaüks kannab seda, milles end hästi tunneb.
Siin on näiteks üks vägagi elegantne "vanaininene", kes oskab riietuda:

Pilt
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2025 20:34Siin on näiteks üks vägagi elegantne "vanaininene", kes oskab riietuda:
Olen nõus. Aga sellise figuuriga vanainimesi on siiski suht vähe. Enamasti minnakse ikka peale menopausi õunaks ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2025 17:51
Külaline kirjutas: 26 Juul 2025 20:34Siin on näiteks üks vägagi elegantne "vanaininene", kes oskab riietuda:
Olen nõus. Aga sellise figuuriga vanainimesi on siiski suht vähe. Enamasti minnakse ikka peale menopausi õunaks ära.
Siis väheke empaatiat võiks ka olla. Sest õuntele ei tehta ka normaalseid riideid. Sellepärast ongi ebamääraste riietega nii palju "mammisid", sest midagi normaalset osta pole.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Absoluutselt ei loo seost riiete ja vanuse vahel. Riietun nii nagu olen alati riietunud: praegu botased, lühikesed püksid, t-särk ja nokats. Eks kui vanust juurde koguneb tuleb vahest hakata riietuma vastavalt tervisele ja vajadusele.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Juul 2025 18:53
Siis väheke empaatiat võiks ka olla. Sest õuntele ei tehta ka normaalseid riideid. Sellepärast ongi ebamääraste riietega nii palju "mammisid", sest midagi normaalset osta pole.
Olensellega väga nõus. Ei ole enam riidepoodidesse asja, kuna seal mulle midagi parajat pole lihtsalt. Olen 97 kilo ja kaalulangetuse katsed pole seni õnnestunud (eks püüan edasi). Aga seni tahaks ju ka normaalselt riides käia. Ma vihkan neid kirevavärvilisi või musti Türgis toodetud mammihõlste, enamik mingite suurte lilledega - ja ometi kannan neid praegu ise. Sest muud tõesti pole.

Mu täiskasvanud tütar jällegi on väga pisikest kasvu, jalanumber 35. Ja temal vastupidine mure - leiab endale riideid ning jalanõusid põhiliselt lasteosakondadest. Et siis ongi nii, et poodides on rõivaid ainult väga kitsale suuruste diapasoonile ja kes üle või alla, need on hädas ja peavad leppima riietega, mis neile tegelikult ei meeldi.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Juul 2025 18:00
Olensellega väga nõus. Ei ole enam riidepoodidesse asja, kuna seal mulle midagi parajat pole lihtsalt. Olen 97 kilo ja kaalulangetuse katsed pole seni õnnestunud (eks püüan edasi). Aga seni tahaks ju ka normaalselt riides käia. Ma vihkan neid kirevavärvilisi või musti Türgis toodetud mammihõlste, enamik mingite suurte lilledega - ja ometi kannan neid praegu ise. Sest muud tõesti pole.

Mu täiskasvanud tütar jällegi on väga pisikest kasvu, jalanumber 35. Ja temal vastupidine mure - leiab endale riideid ning jalanõusid põhiliselt lasteosakondadest. Et siis ongi nii, et poodides on rõivaid ainult väga kitsale suuruste diapasoonile ja kes üle või alla, need on hädas ja peavad leppima riietega, mis neile tegelikult ei meeldi.
Tegelikult see pole nii. Lastesuuruse ja 100 kilo vahele jääb päris palju riidenumbreid ja nende valik on üsna mitmekesine. Eriti kui otsida neid kuskilt netipoest Zalandost, AboutYoust jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2025 18:00
Guest kirjutas: 27 Juul 2025 18:53

Olen mõlemas otsas olnud.
Hetkel olen paks "mammi", just see sama õun. Olen 36 ja peale viimast last ei lähe alla.
Kuni 30.ndateni olin xxs kandja(olen lühike) ja siis jälle polnud naisteosakonnast midagi osta.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Juul 2025 18:15
Guest kirjutas: 28 Juul 2025 18:00

Tegelikult see pole nii. Lastesuuruse ja 100 kilo vahele jääb päris palju riidenumbreid ja nende valik on üsna mitmekesine. Eriti kui otsida neid kuskilt netipoest Zalandost, AboutYoust jne.
Oeh :) Just täpselt see oligi mu kirjutise point - et lastesuuruse ja 100 kilo vahele jääb päris palju riidenumbreid ja nende valik on üsna mitmekesine. Just nimelt - nende vahele!
Aga need täiskasvanud, kes ongi päriselt laste suuruses ja siis need 100-kilosed, vot nemad peavad endale riideid tikutulega taga otsima. Mu abikaasa on üsna pikk mees ja lisaks on aastad toonud kehakaalu omajagu, ning temal on väga raske leida T-särki, mis ei jätaks naba paljaks. Kõik T-särgid on liiga lühikesed. Mõtlen juba, et kas pean meesterahva T-särkidele ise mingisuguse volangi otsa õmblema?
Külaline

Guest kirjutas: 28 Juul 2025 19:57
Oeh :) Just täpselt see oligi mu kirjutise point - et lastesuuruse ja 100 kilo vahele jääb päris palju riidenumbreid ja nende valik on üsna mitmekesine. Just nimelt - nende vahele!
Aga need täiskasvanud, kes ongi päriselt laste suuruses ja siis need 100-kilosed, vot nemad peavad endale riideid tikutulega taga otsima. Mu abikaasa on üsna pikk mees ja lisaks on aastad toonud kehakaalu omajagu, ning temal on väga raske leida T-särki, mis ei jätaks naba paljaks. Kõik T-särgid on liiga lühikesed. Mõtlen juba, et kas pean meesterahva T-särkidele ise mingisuguse volangi otsa õmblema?
No mõne üksiku ebastandartse kehaga inimese pärast ei hakata ju ometi ebastandrtseid riideid tootma. Kui ikka kere on selline, et poest midagi ei sobi, tuleb õmbleja teenuseid kasutada.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Juul 2025 22:02
Guest kirjutas: 24 Juul 2025 21:52 Maarja-Liis Ilus oli juba lapsena selliste laugudega, seega pole põhjust neid ka lõigata. Kaunimaks see ei tee.
No mis jutt see on, et kaunimaks ei tee. Kui inimesel on lapsest saati käsn keset nina, siis pole mõtet ära lõigata, sest kaunimaks niikuinii ei tee ja läheb teist nägu?
Sa ise ei ole mõelnud endale midagi juurde opereerida, aju nt kui selle asemel on käsn? Või peaamputatsioon, et käsna eemaldada?
Külaline

Guest kirjutas: 24 Juul 2025 12:58
Guest kirjutas: 23 Juul 2025 12:37 Mis asjad on "vanainimeseriided"?
Poolde säärde ulatuvad neerumustriga krimpleenhõlstid.
Krimpleeni polegi juba mitukümmend aastat näinud. Hõlsti sellest ka ei saa, materjal selleks liiga jäik.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 1 külaline