Seenele või seenile?

vana hea klassika
Simon says:
Kontakt:

Postitus Postitas Simon says: »

Nisu Kuuno kirjutas: 30 Aug 2024 13:24 Ma imestan, et siin foorumis on niipalju keelepedesid koos kes viitsivad mingi tühise asja üle juba 5 lehekülge vaielda.
Tunniplaanide koostamine on ilmselgelt jäetud reaalainete õpetajatele;)))
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 30 Aug 2024 02:31
Külaline kirjutas: 30 Aug 2024 00:00
Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 11:02

Aga mitmus on ju seened, mitte seenid
Heldeke küll! On ju ka marjad, mitte marjud, aga ometigi öeldakse “marjule”. See vorm ei moodustu nimetavast käändest! “Seeni” esineb ju mitmes muus käändes: osastavas on seeni (ja marju), seesütlevas on seenis/seentes (marjus/marjades), alalütlev on seenil/seentel (marjul/marjadel) jne.
Et siis sina käid üldse seentel?
Sa oled ehe näide sellest, et seleta kuidas iganes, tohman ei saa ikka aru.
Külaliiine

Postitus Postitas Külaliiine »

Ku solvamiseks läheb, siis on järelikult viimasegki argumendi moodi raasukesed otsa saanud.
Ok, kui sõnaveeb ja vana ÕS isegi seda mainib, siis kirjutage "seenil käima" ja kasutage. Mina ei hakka kunagi nii rääkima, kirjutama ja tunnen vastikust sellist keelt kuuldes. Lubatud võib see olla, ilmselgelt mitte põhiline väljend, isegi murre mitte.
Külaline

Simon says: kirjutas: 30 Aug 2024 13:52
Nisu Kuuno kirjutas: 30 Aug 2024 13:24 Ma imestan, et siin foorumis on niipalju keelepedesid koos kes viitsivad mingi tühise asja üle juba 5 lehekülge vaielda.
Tunniplaanide koostamine on ilmselgelt jäetud reaalainete õpetajatele;)))
Mis ajast õpetajad tunniplaane koostavad?
Simon says:
Kontakt:

Postitus Postitas Simon says: »

Külaliiine kirjutas: 30 Aug 2024 17:15 Ku solvamiseks läheb, siis on järelikult viimasegki argumendi moodi raasukesed otsa saanud.
Ok, kui sõnaveeb ja vana ÕS isegi seda mainib, siis kirjutage "seenil käima" ja kasutage. Mina ei hakka kunagi nii rääkima, kirjutama ja tunnen vastikust sellist keelt kuuldes. Lubatud võib see olla, ilmselgelt mitte põhiline väljend, isegi murre mitte.
Keeldun magamast silmatäitki teie poolt pakutavat und!
Külaline

Simon says: kirjutas: 30 Aug 2024 18:46 Keeldun magamast silmatäitki teie poolt pakutavat und!
On sul veel papa Lauteri aegseid kilde või ainult sellised ongi? Sa reedad oma vanust, vanaisa :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 12:35
Simon says: kirjutas: 30 Aug 2024 18:46 Keeldun magamast silmatäitki teie poolt pakutavat und!
On sul veel papa Lauteri aegseid kilde või ainult sellised ongi? Sa reedad oma vanust, vanaisa :lol:
Rahu, Tuvi! Tegu on aegumatu eesti rahva kultuurikihiga, mida sul tundub nappivat. Neid tsitaate teab ja kasutab nii kuueteist kui kuuekümne aastane :lol:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 7 külalist