Tunniplaanide koostamine on ilmselgelt jäetud reaalainete õpetajatele;)))Nisu Kuuno kirjutas: ↑30 Aug 2024 13:24 Ma imestan, et siin foorumis on niipalju keelepedesid koos kes viitsivad mingi tühise asja üle juba 5 lehekülge vaielda.
Seenele või seenile?
-
Simon says:
- Kontakt:
-
Külaline
Sa oled ehe näide sellest, et seleta kuidas iganes, tohman ei saa ikka aru.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2024 02:31Et siis sina käid üldse seentel?Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2024 00:00Heldeke küll! On ju ka marjad, mitte marjud, aga ometigi öeldakse “marjule”. See vorm ei moodustu nimetavast käändest! “Seeni” esineb ju mitmes muus käändes: osastavas on seeni (ja marju), seesütlevas on seenis/seentes (marjus/marjades), alalütlev on seenil/seentel (marjul/marjadel) jne.
-
Külaliiine
Ku solvamiseks läheb, siis on järelikult viimasegki argumendi moodi raasukesed otsa saanud.
Ok, kui sõnaveeb ja vana ÕS isegi seda mainib, siis kirjutage "seenil käima" ja kasutage. Mina ei hakka kunagi nii rääkima, kirjutama ja tunnen vastikust sellist keelt kuuldes. Lubatud võib see olla, ilmselgelt mitte põhiline väljend, isegi murre mitte.
Ok, kui sõnaveeb ja vana ÕS isegi seda mainib, siis kirjutage "seenil käima" ja kasutage. Mina ei hakka kunagi nii rääkima, kirjutama ja tunnen vastikust sellist keelt kuuldes. Lubatud võib see olla, ilmselgelt mitte põhiline väljend, isegi murre mitte.
-
Külaline
Mis ajast õpetajad tunniplaane koostavad?Simon says: kirjutas: ↑30 Aug 2024 13:52Tunniplaanide koostamine on ilmselgelt jäetud reaalainete õpetajatele;)))Nisu Kuuno kirjutas: ↑30 Aug 2024 13:24 Ma imestan, et siin foorumis on niipalju keelepedesid koos kes viitsivad mingi tühise asja üle juba 5 lehekülge vaielda.
-
Simon says:
- Kontakt:
Keeldun magamast silmatäitki teie poolt pakutavat und!Külaliiine kirjutas: ↑30 Aug 2024 17:15 Ku solvamiseks läheb, siis on järelikult viimasegki argumendi moodi raasukesed otsa saanud.
-
Külaline
On sul veel papa Lauteri aegseid kilde või ainult sellised ongi? Sa reedad oma vanust, vanaisa
-
Külaline
Rahu, Tuvi! Tegu on aegumatu eesti rahva kultuurikihiga, mida sul tundub nappivat. Neid tsitaate teab ja kasutab nii kuueteist kui kuuekümne aastaneKülaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 12:35On sul veel papa Lauteri aegseid kilde või ainult sellised ongi? Sa reedad oma vanust, vanaisa![]()
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 7 külalist