Isiklikust kogemusest, need tavaliselt on need inimesed, kes peavad kl 8 kuskil kohal olema. Ma töötasin varem ettevõttes, kus oli ainult kohapeal töö ja võib õelda, et aastatega said kolleegidest väga head sõbrad, suhtlesime ka töövälisel ajal. Üks hetk vahetasin töökohta ning asusin samal erialal kodukontorisse, mis arvate kelle poolt need kõige nõmedamad kommentaarid tulid?Kodukontori fänn kirjutas: ↑28 Okt 2024 23:59 Miks siin üks kasutaja nii hirmus pahatahtlikult rõõmus ja parastav on nende uudiste üle, kui mingi firma töötajatel kodust kontorisse minna käsib? Mingi isiklik kahjurõõm, kibestumus või milles asi?
Kas töötate efektiivsemalt Balil või kontoris?
-
Külaline
-
Külaline
Ei saa ka aru sellest ussitamisest kodukontori teemal.
On ameteid, kus ei sa kodukontorit teha, ja neid, kus saab, ja kus see võib olla tulemuslikum, kui kontoris olles. See on fakt.
Teine fakt on see, et iga firma, mis ei nõua TULEMUST, lõpetab varem või hiljem tegevuse. Aga TULEMUSE saavutamiseks ei ole koht oluline. Ise olin reedel kontoris, pool päeva läks lobisemise ja kohvitamise ehk "sotsiaaliseerumise" peale. Kes ei taha, see ei leiab võimaluse laisklemise, vahet pole, kus ta siis viibib parajasti.
On ameteid, kus ei sa kodukontorit teha, ja neid, kus saab, ja kus see võib olla tulemuslikum, kui kontoris olles. See on fakt.
Teine fakt on see, et iga firma, mis ei nõua TULEMUST, lõpetab varem või hiljem tegevuse. Aga TULEMUSE saavutamiseks ei ole koht oluline. Ise olin reedel kontoris, pool päeva läks lobisemise ja kohvitamise ehk "sotsiaaliseerumise" peale. Kes ei taha, see ei leiab võimaluse laisklemise, vahet pole, kus ta siis viibib parajasti.
-
Külaline
Kui sa ei suuda kontoris pool päeva muud teha kui kohvitada, siis on väga väike tõenäosus, et sa koduski produktiivsem oled.Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 13:13 Ise olin reedel kontoris, pool päeva läks lobisemise ja kohvitamise ehk "sotsiaaliseerumise" peale. Kes ei taha, see ei leiab võimaluse laisklemise, vahet pole, kus ta siis viibib parajasti.
-
Külaline
Seda ma ju räägingi, et laiselda saab alati ja igal pool. Ka nt. koosolekul hoopis oma asjadele mõeldes.Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 13:36Kui sa ei suuda kontoris pool päeva muud teha kui kohvitada, siis on väga väike tõenäosus, et sa koduski produktiivsem oled.Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 13:13 Ise olin reedel kontoris, pool päeva läks lobisemise ja kohvitamise ehk "sotsiaaliseerumise" peale. Kes ei taha, see ei leiab võimaluse laisklemise, vahet pole, kus ta siis viibib parajasti.
-
Külaline
Ettevõtte juhina näen enda ja alluvate pealt, et kohal käimine on siiski vajalik. Ise kodus asju tehes tähelepanu hajub - laps tuleb küsib midagi, külmkapp paistab ahvatlev, õues on ilus ilm, lähen jalutan, chatin sõpradega jne. Vabalt võin pool päeva lihtsalt scrollida ja todo nimekirjast ainult poole ära teha. Kuigi idee järgi ju istun laua taga ja toimetan, eksole. Töökohas on enamikel inimestel distipliini järgimist ja enese suunamist lihtsam teha.
-
Külaline
A see nõme ju. Loiva mingisse kontorisse ja pärast tagasi. Ülim mõttetus ajakasutuse osas. Rohkem nagu söögikohad, kinnisvaraärikatel vesi ahjus kui kallite ruumikate kontoripindade järele nõudlus väheneb ja keegi su ülehinnatud 8 eur borši või seljankat ostma ei tule. Kütusemüüjad müüvad vähem benssu jne.Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 14:16 Ettevõtte juhina näen enda ja alluvate pealt, et kohal käimine on siiski vajalik. Ise kodus asju tehes tähelepanu hajub - laps tuleb küsib midagi, külmkapp paistab ahvatlev, õues on ilus ilm, lähen jalutan, chatin sõpradega jne. Vabalt võin pool päeva lihtsalt scrollida ja todo nimekirjast ainult poole ära teha. Kuigi idee järgi ju istun laua taga ja toimetan, eksole. Töökohas on enamikel inimestel distipliini järgimist ja enese suunamist lihtsam teha.
On lugematu arv inimesi kelle rahaline tulu väheneb kui kodukontorisse jäädajse, ärme seda unusta eks. Aga jutuks kõlbab muidugi kuidas siis oleme eriti suur ja tugev tiim kui te kõik kohale loivate ja ikka mõnusalt kuuest ärkate ummikutes passimiseks. Töömotivatsioon laes. Oma kodus saab kah vähem aega veeta. Mõnna.
-
Külaline
Kodus ikka rahaline tulu suureneb, mitte väheneb.Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 14:27A see nõme ju. Loiva mingisse kontorisse ja pärast tagasi. Ülim mõttetus ajakasutuse osas. Rohkem nagu söögikohad, kinnisvaraärikatel vesi ahjus kui kallite ruumikate kontoripindade järele nõudlus väheneb ja keegi su ülehinnatud 8 eur borši või seljankat ostma ei tule. Kütusemüüjad müüvad vähem benssu jne.Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 14:16 Ettevõtte juhina näen enda ja alluvate pealt, et kohal käimine on siiski vajalik. Ise kodus asju tehes tähelepanu hajub - laps tuleb küsib midagi, külmkapp paistab ahvatlev, õues on ilus ilm, lähen jalutan, chatin sõpradega jne. Vabalt võin pool päeva lihtsalt scrollida ja todo nimekirjast ainult poole ära teha. Kuigi idee järgi ju istun laua taga ja toimetan, eksole. Töökohas on enamikel inimestel distipliini järgimist ja enese suunamist lihtsam teha.
On lugematu arv inimesi kelle rahaline tulu väheneb kui kodukontorisse jäädajse, ärme seda unusta eks. Aga jutuks kõlbab muidugi kuidas siis oleme eriti suur ja tugev tiim kui te kõik kohale loivate ja ikka mõnusalt kuuest ärkate ummikutes passimiseks. Töömotivatsioon laes. Oma kodus saab kah vähem aega veeta. Mõnna.
-
Külaline
Töötajatel küll. Kinnisvaraarendajatel mitte, kütusemüüjatel, toidukohtadel. Mida sa arendad kui 600+ matsi kodus istuvad ja suure kontoripinna jaoks vaajdust pole? Äriga kaputt.Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 14:38Kodus ikka rahaline tulu suureneb, mitte väheneb.Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 14:27A see nõme ju. Loiva mingisse kontorisse ja pärast tagasi. Ülim mõttetus ajakasutuse osas. Rohkem nagu söögikohad, kinnisvaraärikatel vesi ahjus kui kallite ruumikate kontoripindade järele nõudlus väheneb ja keegi su ülehinnatud 8 eur borši või seljankat ostma ei tule. Kütusemüüjad müüvad vähem benssu jne.Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 14:16 Ettevõtte juhina näen enda ja alluvate pealt, et kohal käimine on siiski vajalik. Ise kodus asju tehes tähelepanu hajub - laps tuleb küsib midagi, külmkapp paistab ahvatlev, õues on ilus ilm, lähen jalutan, chatin sõpradega jne. Vabalt võin pool päeva lihtsalt scrollida ja todo nimekirjast ainult poole ära teha. Kuigi idee järgi ju istun laua taga ja toimetan, eksole. Töökohas on enamikel inimestel distipliini järgimist ja enese suunamist lihtsam teha.
-
Külaline
Ettevõtte juht võiks suuta ikka aru saada, et olulised ei ole mitte laua taga istutud tagumikutunnid, vaid reaalne töö, mis on kas tehtud või tegemata. Või tuleb sinu ettevõtte kasum sellest, mitu mutti sul 8 tundi silma all istub?Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 14:16 Ettevõtte juhina näen enda ja alluvate pealt, et kohal käimine on siiski vajalik. Ise kodus asju tehes tähelepanu hajub - laps tuleb küsib midagi, külmkapp paistab ahvatlev, õues on ilus ilm, lähen jalutan, chatin sõpradega jne. Vabalt võin pool päeva lihtsalt scrollida ja todo nimekirjast ainult poole ära teha. Kuigi idee järgi ju istun laua taga ja toimetan, eksole. Töökohas on enamikel inimestel distipliini järgimist ja enese suunamist lihtsam teha.
-
Külaline
Meil poleks iga inimese jaoks isegi kohta kontoris. Tahaks näha, kuidas surutakse inimesed kontorisse, kui neid pole kuhugi panna. Parkimiskohti on veel vähem. Millega me tööle peaks tulema, kui pole kuhugi jätta autot ja kohale jõudes pole isiklikku vaikset kohta, kus tööd teha.
Lisaks see avatud kontor. Elu sees ma ei usu, et inimesed teevad tööd paremini, kui kuulevad terve korruse jutte pealt igal ajahetkel. Juba aastaid enne covidit oli meil lubatud kodukontorit teha, teisiti ei saa teha keskendumist nõudvat tööd.
Saan aru kohustuslikust kontoripäevast iga nädal, siis on koosolekud ja sünnipäevad jne
Aga sellel päeval ei toimu mõttetööd, see toimub vaikuses, oma laua taga.
Lisaks see avatud kontor. Elu sees ma ei usu, et inimesed teevad tööd paremini, kui kuulevad terve korruse jutte pealt igal ajahetkel. Juba aastaid enne covidit oli meil lubatud kodukontorit teha, teisiti ei saa teha keskendumist nõudvat tööd.
Saan aru kohustuslikust kontoripäevast iga nädal, siis on koosolekud ja sünnipäevad jne
-
Külaline
No sellistes tingimustel oleks ju lausa naeruväärne nõuda seda kohal käimist.Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 15:25 Meil poleks iga inimese jaoks isegi kohta kontoris. Tahaks näha, kuidas surutakse inimesed kontorisse, kui neid pole kuhugi panna. Parkimiskohti on veel vähem. Millega me tööle peaks tulema, kui pole kuhugi jätta autot ja kohale jõudes pole isiklikku vaikset kohta, kus tööd teha.
Kui tööandja ei suuda tagada normaalset töökeskkonda, siis loogiline, et peab võimaldama kodukontorit ja ei saa seda keelata.
-
Külaline
Puhta lauaga avatud kontorid on suurtel ettevõtetel tavalised. Mõtlemist eeldavad osakonnad peavad sellisel juhul saama kodus töötada.Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 19:11No sellistes tingimustel oleks ju lausa naeruväärne nõuda seda kohal käimist.Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 15:25 Meil poleks iga inimese jaoks isegi kohta kontoris. Tahaks näha, kuidas surutakse inimesed kontorisse, kui neid pole kuhugi panna. Parkimiskohti on veel vähem. Millega me tööle peaks tulema, kui pole kuhugi jätta autot ja kohale jõudes pole isiklikku vaikset kohta, kus tööd teha.
Kui tööandja ei suuda tagada normaalset töökeskkonda, siis loogiline, et peab võimaldama kodukontorit ja ei saa seda keelata.
-
Külaline
Mina töötan kindlasti efektiivsemalt kodukontoris. Õnneks on see meil ka lubatud (Eesti piires, Balil me ei tööta) ja hetkel ei tundu, et see muutuma hakkab. Töötan suures rahvusvahelises firmas. Minu meeskonnas, kellega igapäevaselt koostööd teen, on inimesi kolmest eri riigist ja kokku neljast asukohast (Eestis on meil osad Tallinnas, osad Tartus). Seega mingi iganädalane paaripäevane kontoris käimine ei annaks tiimitööle midagi juurde. Meil korraldatakse iga paari kuu tagant paaripäevasei üritusi ühes asukohas, kuhu siis kõik kokku tulevad. Päeval teeme tööd, arutame mingeid teemasid läbi, õhtul mingi vaba üritus, koos õhtusöök või midagi muud. Minu arvates sellistest vahel kohtumistest piisab täiesti, et tiimitunnet hoida. Midagi ei annaks juurde, kui 3 põhikohaga Tallnnas töötajat kaks päeva nädalas kontoris oleksid, enamus meeskonda on ju ikka mujal.
Loodan, et mu tööandja on piisavalt mõistlik ja ei hakka iga hinna eest inimesi kontorisse ajama. Kui kelleggai peaks problemee tekkima, et töö tegemata või ei ole kättesaadav, kui teda vaja, eks temaga siis suheldakse eraldi ja otsustatakse kuidas edasi. Aga mileks sundida kontorisse kõiki neid, kes oma töö kenasti kodukontoris ära teevad?
Loodan, et mu tööandja on piisavalt mõistlik ja ei hakka iga hinna eest inimesi kontorisse ajama. Kui kelleggai peaks problemee tekkima, et töö tegemata või ei ole kättesaadav, kui teda vaja, eks temaga siis suheldakse eraldi ja otsustatakse kuidas edasi. Aga mileks sundida kontorisse kõiki neid, kes oma töö kenasti kodukontoris ära teevad?
-
Külaline
Kodus raudpolt kindlalt parem töötulemus. Istuva töö puhul on väga oluline, et tõustakse regulaarselt püsti ja puhatakse silmi. Kontorites istutatakse end haigeks, sest on imelik niisama püsti seista ja laudade vahel jalutada. Rääkimata sellest, et peetakse imelikuks, kui keegi niisama kaugusse jõllitab. Kontoris tekivad kergesti ka niisama ajaviitejutu ringid. Kust köögimööblit saab, millised on eilsed teatri muljed ja kuidas kulges puhkus Bali saarel. Need, kes parajasti puhkepausi teevad arvavad, et nüüd on sobiv moment jutt lahti lüüa. Mõnel teisel samal ajal jube kiire, aga viisakusest peab midagi vastu mömisema. Keskenduda on juba raske, kui iga viie minuti tagant ruumis midagi toimub.
-
Külaline
https://epl.delfi.ee/artikkel/120332789 ... a-taanduma
Hästi kokku võetud-töötajatele sobib, aga üldiselt ettevõtte kasvu ei toeta.
-
Külaline
-
Külaline
Muidugi ei toeta, kui see käib nii nagu mõned siin kirjeldavad, et ettevõttes puuduvad kodukontori reeglid ja järelvalve. Poolest lõunast ärgatakse, telefonile ei vastata ja ülemus laiutab ka käsi - mina ei tea mida ja palju nad teevad. Kindlasti mitte ei ole mõistlik, kui ametikohta sisaldab ka ülesandeid, milleks tuleb kontoris olla ja pole õige, et kodukontoris töötaja delegeerib need kellegi teise kaela vabandusega, et ta on kodus.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2024 12:07 https://epl.delfi.ee/artikkel/120332789 ... a-taanduma
-
Külaline
Püütakse majanduse elavdamiseks inimeste rahakotte tühjendada.
-
Külaline
Selge see, et Balil töötamine on lausa tipptasemel efektiivne, istud seal rannas, päike paistab, kookospähkel kõrval ja wifi signaal… noh, vahest pühib tuul selle minema…. Eriti produktiivne on hetk, kui palmi all ‘töö tegemiseks’ arvuti lahti lööd, ja mõne minuti pärast avastad end hoopis delfiinidega ujumast või joogafestivalilt. Ei mingit kontoriruumi müra ega kaastöötajaid tüütamas – ainult mina, mu läptop ja Bali kuulus töö ja puhkus käivad käsikäes mentaliteet.
No ja kui töötegemisest väsimus peale tuleb, siis pole muud, kui vahetad home office’i lihtsalt teise basseini ääre vastu või teed videokõne võimsa palmitausta ja ookeanivaatega – sest noh, kes ei tahaks kolleegidele muljet avaldada…Balil töötamine ongi ju see uus remote work tipptase – kõik näevad, et oled tööl, aga tegelikult oled päikese käes nagu tõeline digitaalne nomaad.
No ja kui töötegemisest väsimus peale tuleb, siis pole muud, kui vahetad home office’i lihtsalt teise basseini ääre vastu või teed videokõne võimsa palmitausta ja ookeanivaatega – sest noh, kes ei tahaks kolleegidele muljet avaldada…Balil töötamine ongi ju see uus remote work tipptase – kõik näevad, et oled tööl, aga tegelikult oled päikese käes nagu tõeline digitaalne nomaad.
-
Külaline
Õh, ma oleks enne nõus kontoris käima kui regulaarselt kuhugi karupeppu sõitma, et omast vabast ajast töökaaslasega sotsialiseeruda. Või teil makstakse kinni need tunnid?Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 21:08 Mina töötan kindlasti efektiivsemalt kodukontoris. Õnneks on see meil ka lubatud (Eesti piires, Balil me ei tööta) ja hetkel ei tundu, et see muutuma hakkab. Töötan suures rahvusvahelises firmas. Minu meeskonnas, kellega igapäevaselt koostööd teen, on inimesi kolmest eri riigist ja kokku neljast asukohast (Eestis on meil osad Tallinnas, osad Tartus). Seega mingi iganädalane paaripäevane kontoris käimine ei annaks tiimitööle midagi juurde. Meil korraldatakse iga paari kuu tagant paaripäevasei üritusi ühes asukohas, kuhu siis kõik kokku tulevad. Päeval teeme tööd, arutame mingeid teemasid läbi, õhtul mingi vaba üritus, koos õhtusöök või midagi muud. Minu arvates sellistest vahel kohtumistest piisab täiesti, et tiimitunnet hoida. Midagi ei annaks juurde, kui 3 põhikohaga Tallnnas töötajat kaks päeva nädalas kontoris oleksid, enamus meeskonda on ju ikka mujal.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist