Välismaal venelane

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Venelaseks peetakse ka sellist inimest, kes pole vaba, viisakas ja rõõmus, vaid tige ja mossis, ebaviisakas, kombeid pole.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 07 Juun 2025 11:28 Venelaseks peetakse ka sellist inimest, kes pole vaba, viisakas ja rõõmus, vaid tige ja mossis, ebaviisakas, kombeid pole.
Kunagi käisin Soomes kaubamajas, 90-ndatel, vaba Euroopa, kõik olid lahkete nägudega ja naeratasid, aga paar isikut olid tigedate, nagu krampis ja vingus nägudega, ja oligi, tegid suud lahti, vene keel tuli suust välja..
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 07 Juun 2025 12:06
Külaline kirjutas: 07 Juun 2025 11:28 Venelaseks peetakse ka sellist inimest, kes pole vaba, viisakas ja rõõmus, vaid tige ja mossis, ebaviisakas, kombeid pole.
Kunagi käisin Soomes kaubamajas, 90-ndatel, vaba Euroopa, kõik olid lahkete nägudega ja naeratasid, aga paar isikut olid tigedate, nagu krampis ja vingus nägudega, ja oligi, tegid suud lahti, vene keel tuli suust välja..
Minu jaoks üllatav see kõikide vene keelt rääkivate rahvuste vaenamine. Seda lihtsalt nende kultuurilise tausta pärast.

Ma elan ja töötan ligi 20 aastat välismaal ja minu töökaaslaste seas on mitmeid erinevatest riikidest pärit vene keelseid inimesi. Minu meelest on nad väga toredad ja abivalmid. Mu hea sõbranna on venelane ja mul oleks väga kahju, kui ta minuga mu eesti tausta pärast suhtlemise lõpetaks. Eestlane aga just nii paistab mõtlevat, et kui venelane, siis loll, harimatu ja sõjatoetaja. Õnneks see siiski nii ei ole.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juun 2025 12:55
Tolmukübe kirjutas: 07 Juun 2025 12:06
Minu jaoks üllatav see kõikide vene keelt rääkivate rahvuste vaenamine. Seda lihtsalt nende kultuurilise tausta pärast.

Ma elan ja töötan ligi 20 aastat välismaal ja minu töökaaslaste seas on mitmeid erinevatest riikidest pärit vene keelseid inimesi. Minu meelest on nad väga toredad ja abivalmid. Mu hea sõbranna on venelane ja mul oleks väga kahju, kui ta minuga mu eesti tausta pärast suhtlemise lõpetaks. Eestlane aga just nii paistab mõtlevat, et kui venelane, siis loll, harimatu ja sõjatoetaja. Õnneks see siiski nii ei ole.
Siin oli küsimus muus, sina kaitse venelasi mõnes teises teemas. Minule see näiteks ei meeldi, et mind kuskil välismaal venelaseks peetaks, õnneks pole ka peetud. Aga siin on toodud mõningaid põhjuseid, miks see nii võiks olla. Meil ei ole arutelu, et venelased ongi ju nii toredad.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Mina ei vaena vene keelt rääkivaid rahvusi, mina kirjeldasin uut ajaloolist inimtüüpi, homo soveticust. Soomes on soveticuse kohta omakeelne väljend, see on ryssä. See väljend ei ole sündinud tühjast kohast ja kirjeldab väga edukalt soveticust kui nähtust kui sellist. Ega's ma asjata oma postituses vaba Europpat ei maininud - ühelt poolt vaba Euroopa normaalse inimtüübiga, mnjah, aga teiselt poolt... Mis siis teiselt poolt nii väga paistab? Mäletan, sattusin kunagi ühe soomlasega soveticusest rääkima, kaupsi situatsioonist ta ei teadnud midagi, ütles soveticuse kohta, "nad on kurjad". Ka see tekst polnud tal endal välja mõeldud, ikka reaalsetele tähelepanekutele tuginev. Nüüd muidugi ryssä mõju väheneb, ajaga uued tuuled avaldavad mõju, uus põlvkond kasvab peale, jne.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juun 2025 11:14
Guest kirjutas: 07 Juun 2025 11:11
Guest kirjutas: 07 Juun 2025 10:50 Ida-Euroopale on iseloomulik, et naine on palju ilusam kui mees, aga naine on vait ja mees muudkui kamandab. Ida-Euroopa mehed on ülbed ja ebaviisaka käitumisega, koledad soengud. Ka on Ida-Euroopa inimesed sageli liiga üles löödud ja ei taba matsu, kus mida peaks kandma.
Jajah, eks me neid Lääne-Euroopa inimesi oleme ka näinud küll. Paksud mutid ja vanamehed botaste ja lohvakate T-särkidega. Ja paksud noored retuuside ja nabapluusiga, rasvavolt vahelt väljas.
Lääne-Euroopas on ka väga ilusaid inimesi, mehed on kohe palju ilusamad kui meie mehed, eriti Skandinaavias. Aga Skandinaavia kaunitari riietumisstiil on erinev Ida-Euroopa omast, tagasihoidlik ja väga luksuslik. Rikast inimest eristab eelkõige imeilusad juuksed, nahk, hoolitsetus, mitte kuld ja kard.
Ei ole olemas mingit idaeurooplast, sest eestlased, lätlased ja leedukad on venelastest märkimisväärselt erineva kultuuri, käitumise ja kommetega, mis tuleneb religiooni erinevustest, mis meid sajandeid kujundanud. Jah me oleme vaesemad ja seetõttu peame rohkem rahakoti peale mõtlema ja koonerdama.

Beibe stiili leidub absoluutselt igal pool ja täpselt samamoodi näeb Skandinaavias üle võlli üles aetud kohalikke beibesid. Minu arvates isegi rohkem kui Eestis. Eelmine suvi käisin esimest korda Taanis ja reedene linnapilt oli nagu oleks kuhugi Barbide paraadile sattunud. Mukitud, pepu paljad neiukesed gruppidena peole tõttamas.

Mu mees (kes ei ole eestlane) käis kord koos Skandinaavia kolleegidega Prantsusmaal restoranis ja pidi häbi pärast maa alla vajuma, sest etiketti üldse ei tunta, küll aga peetakse end maailma nabaks. Kusjuures kõik kõrgharitud kontoritöötajad.

Kui läbi Norra pika autoreisi tegin, siis ma vist pole iial nii palju dressides inimesi näinud.

Ilusad mehed? Valgete ripsmetega ja ei ei pööra naistele kaine peaga praktiliselt üldse tähelepanu. Nad ei ava sulle iial ühtegi ust ega paku istet.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 07 Juun 2025 13:33 Mina ei vaena vene keelt rääkivaid rahvusi, mina kirjeldasin uut ajaloolist inimtüüpi, homo soveticust. Soomes on soveticuse kohta omakeelne väljend, see on ryssä. See väljend ei ole sündinud tühjast kohast ja kirjeldab väga edukalt soveticust kui nähtust kui sellist.
See väljend käib kõigi endiste liiduvabariikide kodanike kohta. Eestlased ja Baltikum kaasaarvatud. Eesti inimene hellitab ennast mõttega, et oleme Lääne-Eurooplased ja teistest endistest N-liidu rahvastest justkui aste kõrgemal. Ei ole. Sommide, rootslaste ja teiste Lääne-Euroopa rahvaste jaoks oleme siiski N-liidu taagaga Ida-Eurooplased.
Külaline

Beibe stiili leidub absoluutselt igal pool ja täpselt samamoodi näeb Skandinaavias üle võlli üles aetud kohalikke beibesid. Minu arvates isegi rohkem kui Eestis. Eelmine suvi käisin esimest korda Taanis ja reedene linnapilt oli nagu oleks kuhugi Barbide paraadile sattunud. Mukitud, pepu paljad neiukesed gruppidena peole tõttamas.
Eks igal pool leidub igasuguseid, igal pool on maapiirkonnad ja seal on ka palju välismaalasi, kes võivad olla ka maitsetud, Oleneb, kus sa käid. Kehtib ka sinu mehe restoranikogemuse kohta. Ja üks asi on peostiil, siin käivad maitsetud neiud ka igapäevaselt nii riides.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Juun 2025 10:25
Külaline kirjutas: 04 Juun 2025 19:55Nojah, aga me ju ei tahaks ka seda, et meil on suur hulk Vene passidega elanikke. Neid saab Venemaa kasutada kavala ettekäändena, et meil vaja oma kodanikke kaitsta. Kuna tänane vene noor ongi siin juba a la neljas või viies põlvkond Eestis sündinud, siis oleks ju imelik mitte passi anda.
Eesti pass ei välista vene kodakondsust. Eestis on teada vähemalt 10 000 inimest, kellel on nii Eesti kui ka Venemaa kodakondsus. Nii et Eesti passide jagamine kõigile venelastele, kes Eestis praegu sünnivad, ei muuda midagi. Tekib ainult petlik mulje, et eestlasi on rohkem. Ja mida rohkem Eesti kodakondsusega venelasi, seda rohkem on venelasi, kes valivad meil riigikogu. Lõpuks valitsevadki eestlasi ainult Jevgenid, Mihhailid, Alekseid, Dmitrid.
Kui sa ei ole Eesti passi saanud kui sünnijärgne kodanik, siis välistab ikka küll. Kui oled sünnijärgne, siis ei saa riik midagi teha, kui mingi muu passi ka võtad, kui sul see võimalus. Terve see Petseri rajoon on sünnijärgseid kodanikke täis, sest see oli enne sõda Eesti territoorium ja neil Vene passid ka taskus.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juun 2025 14:06
Tolmukübe kirjutas: 07 Juun 2025 13:33 Mina ei vaena vene keelt rääkivaid rahvusi, mina kirjeldasin uut ajaloolist inimtüüpi, homo soveticust. Soomes on soveticuse kohta omakeelne väljend, see on ryssä. See väljend ei ole sündinud tühjast kohast ja kirjeldab väga edukalt soveticust kui nähtust kui sellist.
See väljend käib kõigi endiste liiduvabariikide kodanike kohta. Eestlased ja Baltikum kaasaarvatud. Eesti inimene hellitab ennast mõttega, et oleme Lääne-Eurooplased ja teistest endistest N-liidu rahvastest justkui aste kõrgemal. Ei ole. Sommide, rootslaste ja teiste Lääne-Euroopa rahvaste jaoks oleme siiski N-liidu taagaga Ida-Eurooplased.
See on pigem nende kehva hariduse ja silmaringi teema, millel pole meie endiga mingit pistmist. Mida nad seal üldse nõukaajast teavad? Mitte mütsigi. Nad ju ei käinud tol ajal siin reisimas ega omanud mingit kokkupuudet nõukogude inimesega. Kuna venelasi on väga palju, siis üks keskmine lääneeurooplane ongi kokku puutunud vaid venelastega ja see paraku annab ka tooni arvamuse kujunemisel, mis on seal Ida-Euroopas.

Küsi selt skandinaavlaselt misiganes muu kultuuri kohta ja nende teadmised on napid. Ka nende kultuuride kohta, kelle esindajaid neil juba päris palju riigis elab, ei tea nad suurt midagi. Neid ei huvita nende ajalugu, kombed, tavad.

Ja mis me siin räägime lääneeurooplastest, kui siia sattunud idaeurooplased, kes on endise nõukogude inimesed, imestavad lõuad maani, et kas te siis ei räägigi siin vene keelt. Narvas elavad eestlased räägivad, kuidas küsitakse, et miks teie lapsed üldse vene keelt ei oska ja koju kutsutud Ukraina töölised küsivad, miks riiulis ühtegi venekeelset raamatut ei ole.

Jah me olemegi oma käitumiselt alati olnud Lääne-Euroopa, sest meie religioon, sellega koos haridus ja kultuur tulid sealt. Nõukogude võim, mis meid venestama tuli, ei olnud ju meie valik ja imelik, et sa siin tuled eestlasi süüdistama, et neil nii pikalt puudus võimalus Lääne-Euroopaga läbi käia.
Külaline

Skandinaavia meeste puudub praktiliselt igasugune mehisus. Nagu teise naisega elaks koos.
Külaline

Kallimaid riideid jah kindlasti saavad osta, aga see on selline eputamise ja staatuse teema neil. Kui sul lapsel pole seda kõige vingemat telefoni ja kõige kallimat pusa, siis hakatakse teda narrima.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juun 2025 14:25 See on pigem nende kehva hariduse ja silmaringi teema, millel pole meie endiga mingit pistmist. Mida nad seal üldse nõukaajast teavad? Mitte mütsigi. Nad ju ei käinud tol ajal siin reisimas ega omanud mingit kokkupuudet nõukogude inimesega. Kuna venelasi on väga palju, siis üks keskmine lääneeurooplane ongi kokku puutunud vaid venelastega ja see paraku annab ka tooni arvamuse kujunemisel, mis on seal Ida-Euroopas.
Vale! Päris paljud Lääne-Eurooplased said reisuda N-liitu, see tähendas küll jah pisut rohkem asjaajamist, aga võimalus oli. Elan Skandinaavias ja tean mitut vanemat inimest, kes on nõukaajal reisinud nii Baltikumis kui näiteks Kesk-Aasia riikides.
Külaline kirjutas: 07 Juun 2025 14:25 Küsi selt skandinaavlaselt misiganes muu kultuuri kohta ja nende teadmised on napid. Ka nende kultuuride kohta, kelle esindajaid neil juba päris palju riigis elab, ei tea nad suurt midagi. Neid ei huvita nende ajalugu, kombed, tavad.
Jälle vale või siis lihtsalt võhiklikkus. Skandinaavia inimesed on vägagi kursis meie ajalooga ning huvitatud meie kommetest ning tavadest. Ei tea, mis tüüpidega sinul kokkupuude on olnud, aga mina olen peaasjalikult kohanud selliseid, kellel on lähiriikide oludest küllaltki hea ülevaade.
Külaline kirjutas: 07 Juun 2025 14:25 Jah me olemegi oma käitumiselt alati olnud Lääne-Euroopa, sest meie religioon, sellega koos haridus ja kultuur tulid sealt. Nõukogude võim, mis meid venestama tuli, ei olnud ju meie valik ja imelik, et sa siin tuled eestlasi süüdistama, et neil nii pikalt puudus võimalus Lääne-Euroopaga läbi käia.
Tõde on siiski see, et Lääne-Euroopa rahvaste jaoks on Eesti siiski Ida-Euroopa. Tahad sa seda või ei.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juun 2025 14:10
Külaline kirjutas: 04 Juun 2025 19:55Nojah, aga me ju ei tahaks ka seda, et meil on suur hulk Vene passidega elanikke. Neid saab Venemaa kasutada kavala ettekäändena, et meil vaja oma kodanikke kaitsta. Kuna tänane vene noor ongi siin juba a la neljas või viies põlvkond Eestis sündinud, siis oleks ju imelik mitte passi anda.
Eesti pass ei välista vene kodakondsust. Eestis on teada vähemalt 10 000 inimest, kellel on nii Eesti kui ka Venemaa kodakondsus. Nii et Eesti passide jagamine kõigile venelastele, kes Eestis praegu sünnivad, ei muuda midagi. Tekib ainult petlik mulje, et eestlasi on rohkem. Ja mida rohkem Eesti kodakondsusega venelasi, seda rohkem on venelasi, kes valivad meil riigikogu. Lõpuks valitsevadki eestlasi ainult Jevgenid, Mihhailid, Alekseid, Dmitrid.
Kui sa ei ole Eesti passi saanud kui sünnijärgne kodanik, siis välistab ikka küll. Kui oled sünnijärgne, siis ei saa riik midagi teha, kui mingi muu passi ka võtad, kui sul see võimalus. Terve see Petseri rajoon on sünnijärgseid kodanikke täis, sest see oli enne sõda Eesti territoorium ja neil Vene passid ka taskus.
Nüüd saavad kõik siin sündinud Eesti passi ja on sünnijärgsed kodanikud.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juun 2025 15:12
Guest kirjutas: 07 Juun 2025 14:10

Nüüd saavad kõik siin sündinud Eesti passi ja on sünnijärgsed kodanikud.
Ei nad ei saa passi kui sünnijärgsed. Sünnijärgne tähendab endiselt seda, et su kodakondsus on päritud esivanemalt, kes oli olid kodanik esimese vabariigi ajal.
Külaline

No see oli ikka väga suur erand, et keegi Nõukogude Liitu reisis ja neid oli vähe. Reisisid siia peamiselt need, kes olid ise sõjapõgenikuna lahkunud.

Sa räägid iseendale vastu. Sinu tuttavad jube hästi kursis Eesti ajaloo, kultuuri ja kommetega, aga ikka viskavad käega, et ah seal üks Ida-Euroopa kõik. Ilmselgelt pole neid üldse mingit ettekujutust Ida-Euroopa rahvastest, nende erinevustest ja taustast. Kui nad ei oska Baltikumi eristada slaavialadest, siis on see puhas harimatus.

Geograafiliselt oleme jah Ida-Euroopa. Kas selle peale peaks solvuma, kui öeldakse, et Eesti asub Ida-Euroopas?

Minu jaoks pole norrakatel ja rootslastel mingit vahet, aga ma saan aru, et nad ise minestavad vihast, kui neile seda öelda.

Ega lätlasel ja eestlasel ka muud vahet peale keele ei ole.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juun 2025 11:14
Guest kirjutas: 07 Juun 2025 11:11
Guest kirjutas: 07 Juun 2025 10:50 Ida-Euroopale on iseloomulik, et naine on palju ilusam kui mees, aga naine on vait ja mees muudkui kamandab. Ida-Euroopa mehed on ülbed ja ebaviisaka käitumisega, koledad soengud. Ka on Ida-Euroopa inimesed sageli liiga üles löödud ja ei taba matsu, kus mida peaks kandma.
Jajah, eks me neid Lääne-Euroopa inimesi oleme ka näinud küll. Paksud mutid ja vanamehed botaste ja lohvakate T-särkidega. Ja paksud noored retuuside ja nabapluusiga, rasvavolt vahelt väljas.
Lääne-Euroopas on ka väga ilusaid inimesi, mehed on kohe palju ilusamad kui meie mehed, eriti Skandinaavias. Aga Skandinaavia kaunitari riietumisstiil on erinev Ida-Euroopa omast, tagasihoidlik ja väga luksuslik. Rikast inimest eristab eelkõige imeilusad juuksed, nahk, hoolitsetus, mitte kuld ja kard.
Kas sa viibisid Eestis viimati 1995 või? Mis kuld ja kard? Mis tibistiil? Eestlased pole kunagi mingit kulla ja karra kandjad olnud. Tänapäeva noorte stiil on väga mugav ja sportlik. Mingeid kontsadel turnivaid beibesid ei näe enam isegi noorte venelannade hulgas. Miks meie kaubanduskeskuste kiirmoodide poed on täis somme ja rootslasi? Eestlased pole enam ammu mingid vaesed velled, reisivad palju ja kannavad kalleid brande. Välismaalate foorumis kogu aeg ohkimine ja ahkimine iga hinna pärast ja iga krdi teelusikas üritatakse Eestist lahkumise korra maha müüa, et senti korjata.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juun 2025 11:14mehed on kohe palju ilusamad kui meie mehed, eriti Skandinaavias.
Need enamuses geid ju.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juun 2025 18:35Geograafiliselt oleme jah Ida-Euroopa. Kas selle peale peaks solvuma, kui öeldakse, et Eesti asub Ida-Euroopas?
Kust otsast me geograafiliselt Ida-Euroopa oleme? Geograafiliselt on Eesti Põhja-Euroopas. Idaeurooplasteks tembeldatakse meid kunagise Euroopa poliitilise jaotuse alusel.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juun 2025 14:29 Skandinaavia meeste puudub praktiliselt igasugune mehisus. Nagu teise naisega elaks koos.
Mis kurdad? Peksa ei saa või?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Tolmukübe ja 5 külalist