Viljandi-Pärnu kandis metsas puidust-prügist "torn"

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Viljandi-Pärnu kandis metsas puidust-prügist "torn"

Postitus Postitas Külaline »

Kas keegi mäletab - aastaid tagasi (90-te paiku) oli Viljandi-Pärnu kandis (Suure-Jaani, Vändra, Kaansoo piirkonnas) metsas ühe vana naise tehtud puidust ja prügist päris kõrge tornilaadne ehitis. Lapsena sai seal klassiekskursioonidega mööda sõites ikka käidud piilumas seda salapärast ehitist. Kas keegi mäletab seda "torni" ja kas keegi oskab palun suunata, kuidas leiaks netist pilti selle kohta? Olen igatpidi googeldanud ja no null. Mitte midagi ei leia või ei oska leida. Tean, et nüüdseks on see ehitis lammutatud, kuid loodan, et äkki netis on ikka mõni fotojäädvustus.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 10:47 Kas keegi mäletab - aastaid tagasi (90-te paiku) oli Viljandi-Pärnu kandis (Suure-Jaani, Vändra, Kaansoo piirkonnas) metsas ühe vana naise tehtud puidust ja prügist päris kõrge tornilaadne ehitis. Lapsena sai seal klassiekskursioonidega mööda sõites ikka käidud piilumas seda salapärast ehitist. Kas keegi mäletab seda "torni" ja kas keegi oskab palun suunata, kuidas leiaks netist pilti selle kohta? Olen igatpidi googeldanud ja no null. Mitte midagi ei leia või ei oska leida. Tean, et nüüdseks on see ehitis lammutatud, kuid loodan, et äkki netis on ikka mõni fotojäädvustus.

Sellest on ajalehtedest juttu olnud, see naine on nüüd surnud ja aeg on teinud ehitistega oma töö.
Külaline

Tuleb meelde küll. Sõitsime vanematega sealt mööda, nii 80-ndate algupoolel. Mäletan, et see "ehitis" oli tehtud kõigest, mis kätte juhtus- oksaraod, lauajupid, piimapudelid ja olmeprügi. Põhiliselt oli siiski puitmaterjal. Räägiti, et see naine oli erak ja pisut omamoodi.
Külaline

Nende artiklite juures oli ka pilte ja naise nimi. Naise nime järgi leiaks ka pildid. Aga naise nime ei mäleta.
Külaline

Asjatundjad rääkisid , et arhitektuuriliselt ka silmapaistvad ehitised (neid oli palju, tal oli ehitamiskirg) Ta oskas ehitada ilma tööriistadeta, nt naelu kasutamata.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Mäletan ka. On artikleid ka veebis ilmunud, aga hetkel ei suuda midagi leida. Kui ma ei eksi, siis ta nimi oli Vaike.
Külaline

Oi, suur-suur aitäh abivalmiduse eest :)!!! Ma olen ise eelmisest nädalast saadik otsinud ja täitsa null...

Teemaalgataja
Külaline

Mina olen seal Vändra majakese juures ekskursioonil käinud. Aga mitte klassiga, vaid sugulastega. Tädi oli ka isehakanud ravitseja. Vaatas mu onu näonahka ja soovitas tal keratoosi laikudele verehurmarohtu peale määrida.
Külaline

See isehakanud ravitsemine oli küll päris hrmus lugeda. Nagu ühes artiklis kirjutas, koeral oli põletik ja lõi ise kirvega koeral jala maha. Ilmselgelt ta mingit tuimestust ei kasutanud.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Sügaval nõuka ajal Aegviidust edasi Tln poole oli ka selline ... ehitis, aga oluliselt väiksemas mahus ja veelgi arhailisem.
Tädike toimetas ekskursiooni ajal ringi seakamarat närides, mille ta oli külaliste silme all koodist kõige nüridama noaga lõppeks eraldanud.
Müstika oli ka see, kuidas ta oli üle mingi suht laia jõekese "ikka ise" sillamoodi asja rajanud.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 15:42 See isehakanud ravitsemine oli küll päris hrmus lugeda. Nagu ühes artiklis kirjutas, koeral oli põletik ja lõi ise kirvega koeral jala maha. Ilmselgelt ta mingit tuimestust ei kasutanud.
Tegelikult ongi järsk äkiline mahalõikamine kõige valutum. Isegi olen kogenud, et äkilisel teraval sisse lõikamisel tuleb valu väga palju hiljem.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 8 külalist