Ülekaaluline lapsevanem

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 19:13 Pole vaja üle 1500 kcal päevas süüa. 3-4 liikumist nädalas. Kaal kukub igal ülekaalulisel inimesel.
Kui inimene on nõus olema paks, hoolimata sellest, et mees jättis maha ja laps häbeneb-no tema valik. Aga see on loll jutt, et süües mõistlikult ja liikudes, ei saa kaalu alla!
Nii kõrvalinfona mainin, et 1500 on 100-kilose naise baasainevahetuseks vajalik energiakogus. See tähendab, et see kulub ära, kui üldse ei liigu ega tee midagi, lamad päev läbi voodil, isegi ei mõtle liiga intensiivselt. Liikudes ja päeva aktiivselt veetes on energiavajadus ikka 200-300 kcal rohkem, see tagab tervise säilimise.
Sa äkki üldse hoiaksid suu kinni, kui midagi tarka öelda ei ole? Täiesti mõttetu mõttekäik on see "kui inimene on nõus ...". Minu arust just see, et isegi sellise asjade käigu juures ei suuda inimene alla võtta, näitab, et on ikka tegu mingi tõsise takistusega sel teel. Miks sa inimestest nii halvasti arvad - et põhjus on kindlasti mitte pingutamises? Kas see on sulle endale omane käitumine, et seda joont teistes otsid?
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 17:34
Guest kirjutas: 26 Mai 2025 17:00
Guest kirjutas: 26 Mai 2025 16:10 "Paksugeen" kindlasti mõjutab omajagu.
Mul ema eluaeg võitles kaaluga. Õde mul ka teismeeast saati peab ikka väga piirama ja jälgima. Mina olin kuni 30.ndate alguseni pigem alakaalus. Sõin kõike(ka rämpsu) ja üsna kaootiliselt. Nüüd peale teist last on häda käes. Kuna rahaga priisata polnud, siis sõime tavalist kodutoitu. Ema tegi ise oma kaalujälgijat aga muu pere sõi kõik sama kodutoitu. Magusat ja mingeid poemahlu me ei saanud. Taskuraha ka mitte, et salaja krõpsu või saiakesi nurga taga mugida.
Isa poolt oli vanaema ümar nagu maakera(aga lühike). Ja tädi läks peale keskiga priskeks. Isa oli piitspeenike. Aga tal oli nagu õllekõht ees. Alkoholi ta aga ei joonud.
Et kui ema oli paks ja isa oli paks, nendepoolsed vanavanemad ka, siis ongi läinud lugu ja mis minagi oma toitumist piiran? Sellist asja nagu paksugeen pole olemas, on eelsoodumus. See ei tähenda, et inimene oma igapäevavalikutega midagi muuta ei saaks.
Aga samast me ju räägimegi. Eelsoodumus ei ole pärilik? Muidugi on. Jaa, alati saab midagi ette võtta, aga selleks vajalik pingutus erineb inimeseti nagu öö ja päev, seetõttu on selge, et kõik ei õnnestu selle eesmärgi saavutamisel. Ja siit järeldub ka, et need, kellel on vedanud ja peavad vähem pingutama, peaks ikka väga ettevaatlikud olema paksude kritiseerimisega. Nad ei saaks ise ka kehakaalu ohjamisega hakkama tõenäoliselt, kui neil oleks teine ainevahetuse (pärilik) pakett.
Mul on ka väga kõva eelsoodumus olla paks ja ma olengi paks olnud. Enesedistsipliin on see, kuidas ma oma "paksugeenist" jagu sain.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Mai 2025 20:09
Guest kirjutas: 26 Mai 2025 17:34
Guest kirjutas: 26 Mai 2025 17:00

Et kui ema oli paks ja isa oli paks, nendepoolsed vanavanemad ka, siis ongi läinud lugu ja mis minagi oma toitumist piiran? Sellist asja nagu paksugeen pole olemas, on eelsoodumus. See ei tähenda, et inimene oma igapäevavalikutega midagi muuta ei saaks.
Aga samast me ju räägimegi. Eelsoodumus ei ole pärilik? Muidugi on. Jaa, alati saab midagi ette võtta, aga selleks vajalik pingutus erineb inimeseti nagu öö ja päev, seetõttu on selge, et kõik ei õnnestu selle eesmärgi saavutamisel. Ja siit järeldub ka, et need, kellel on vedanud ja peavad vähem pingutama, peaks ikka väga ettevaatlikud olema paksude kritiseerimisega. Nad ei saaks ise ka kehakaalu ohjamisega hakkama tõenäoliselt, kui neil oleks teine ainevahetuse (pärilik) pakett.
Mul on ka väga kõva eelsoodumus olla paks ja ma olengi paks olnud. Enesedistsipliin on see, kuidas ma oma "paksugeenist" jagu sain.
Aga siit ju see geen väljendubki, et isadel on eelsoodumus selles, et peab ennast enesedistsipliiniga eluaeg piitsutama ja piirama ja seal samas teine võib sefiiritorti ja saiakaesi ilma mõtlemata ja tagajärgedeta näost sisse kühveldada.

Sellega nõustun, et osad seda vabandusena kasutavad. Et jah olen paksuheeniga.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 19:24
Guest kirjutas: 26 Mai 2025 17:51
Guest kirjutas: 26 Mai 2025 17:32 Ma ei räägi lollust. Suur roll sinu "kaasasündinud" eelistusel on siiski su kasvatusel. Kuidas neid geisid ja lesbisid tänapäeval äkki muidu siis nii palju on tekkinud, mõtle.
Tänapäeval julgetakse lihtsalt kapist välja tulla, ühiskond on sallivam. Homoseksuaalsus on eksisteerinud kogu aeg, olenemata ajast või riigikorrast.
No olid ikka kapid vanasti, hiiglaslikud ... muide, see kapist väljatulek on samuti valik. See valik on tänapäeval popim. Just nagu kirjutasingi. Mõtle natuke oma raamidest välja nüüd vahepeal. Sulle on pähe taotud seda kaasasündimise juttu, tegelikkus on palju keerulisem ja motiive geiks hakata palju rohkem kui see, et loodus on mind nii teinud. Oma orientatsioon otsustatakse noorena pigem selle järgi, kes SULLE tähelepanu pöörab. Muidugi on igasuguseid lugusid, aga miks sinu arvates on homoseksuaalide hulgas nii palju ebaatraktiivse välimusega inimesi, nii mehi kui naisi? Sest nad ei saa vastassoolt tihedas konkurentsis tähelepanu ning sel juhul on üks lahendusi pöörduda omasooliste poole. Ehk teha valik, teadlik orientatsiooni valik.
Vot sellel postitajal läks nüüd küll täiesti nihu! Kui palju tead neid gay ja lesbi inimesi? Mina tean kohe päris palju ja enamus neist näevad ikka väga head välja, targad ja headel töökohtadel on ka! Ka vastassugupoolelt tuleb neile palju tähelepanu. Ebaartraktiivsusega ei ole sellistel inimestel üldjuhul mitte midagi pistmist. Mõningad erandid võib-olla, aga see võib ka pigem tahtlik olla.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 12:45 Loen seda teemat ja kurb hakkab. See paksude mõnitamine ja nende kohtlemine umbes sellistena, nagu sureksid nad kohe maha (olles enne röövinud maksumaksjate rahakotid ennast ravides tühjaks) ei jäta küll erilist muljet sallivast tänapäevasest ühiskonnast. Julgeks keegi vaid homode või kõigusooliste kohta midagi ligilähedaseltki sarnast kirjutada, siis tapetaks ta sisuliselt ära. Ehkki soomuutmise operatsioonid on samuti ühed kallimad ravid. Miks inimesed sedasi valivad oma suhtumist, et see erinevus on jube hea ja supertore, aga too erinevus on kole paha ja sellise erinevusega inimesed ei tohiks üldse meie keskel elada?
Kes ülekaalulisi mõnitanud on? Ei näe ühtegi mõnitavat kommentaari. Või arvad sa, et soovitus mõelda radikaalsematele variantidele, on solvang? See inimene ju enne ei kirjutanud, et ta on Ozempicut juba proovinud.
Minu arust on see ülekaaluline inimene, kes siin mitu korda kommenteerinud, väga ebaviisakas.

P S Igaks juhuks ütlen, et siin rohkem kui üks inimene, kellele ta väga inetult vastu paugub.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 12:03
Külaline kirjutas: 26 Mai 2025 07:04Maolõikus ju tekitabki olukorra, kus sa enam ei soovi süüa. Isud kaovad. Ehkki tõsi, on ka inimesi, kes tõesti söövad end lõpuks suureks tagasi.
Ei, maolõikus piirab vaid toidukoguse söömist. Isud jäävad ikka. Kust kohast küll selline arusaam, et isud lausa kaotab?
Toimiks see ka isude peal, siis ei oleks maailmas üleüldse ülekaalulise probleemi.
Ju ma olen siis valesti aru saanud. Ja arstid kirjeldavad ka asja valesti.

Bypass operatsioon vähendab näljatunnet ja söödava toidu koguseid, samuti muudab operatsioon toidueelistusi. Süües saavutavad patsiendid täiskõhutunde juba väikeste toidukogustega, sest vähendatud magu täitub kiiresti. Toidu möödajuhtimisega suurest maost ja kaksteistsõrmiksoolest seadistatakse ümber soole ja aju vaheline tagasisidemehhanism, mis reguleerib meie söögiisu, nälja- ja täiskõhutunnet ning toiduvalikuid. Oma roll on ka toidu kiirel sattumisel väikesest maost peensoolde, sest peensoole kokkupuude värskelt neelatud toiduga võimendab veelgi söömisel tekkivat küllastustunnet.

Allikas:

https://www.kaalukirurgia.ee/maovahendu ... eratsioon/
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 11:43
Guest kirjutas: 26 Mai 2025 11:19
Guest kirjutas: 26 Mai 2025 11:15 Kas sa pead mind idioodiks? Mis järgmiseks, soovitad mul vähem süüa?
Jah, seda ka. Mis sul viga on?
1) kas ma küsisin nõu, kuidas kaalust alla võtta? 2) mis sul endal viga on, kui ma ütlen selgelt, et ma olen teemaga väga palju tegelenud ja väga kursis asjadega ja siis sa hakkad küsima mu käest aabitsatõdesid? kellelgi auto läheb rikki, siis küsid ka ikka kohe üle, kas ikka benssu on?
Kas tõesti on raske viisakalt öelda, et ma olengi juba Ozempicut proovinud, ja see ei aidanud, selmet teistele inimestele inetult kraesse karata?

Teised inimesed ju ei tea, kas ja mida sa oled proovinud. Inimeste teadmised nii õigest toitumisest, liikumisest kui ka erinevatest allavõtmise võimalustest on ju väga erinevad.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Mai 2025 22:39Kes ülekaalulisi mõnitanud on? Ei näe ühtegi mõnitavat kommentaari. Või arvad sa, et soovitus mõelda radikaalsematele variantidele, on solvang? See inimene ju enne ei kirjutanud, et ta on Ozempicut juba proovinud.
Minu arust on see ülekaaluline inimene, kes siin mitu korda kommenteerinud, väga ebaviisakas.

P S Igaks juhuks ütlen, et siin rohkem kui üks inimene, kellele ta väga inetult vastu paugub.
Kusjuures väldib veel igasugust mainimist, mida ta siis täpsemalt kaalulangetamiseks proovinud on, ainult raiub, et temal on tonnides kogemust ja miski pole aidanud. Ju kardab saada kriitikat ja vigadele osutamist ning ründab juba ette ära.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 23:05
Külaline kirjutas: 26 Mai 2025 22:39Kes ülekaalulisi mõnitanud on? Ei näe ühtegi mõnitavat kommentaari. Või arvad sa, et soovitus mõelda radikaalsematele variantidele, on solvang? See inimene ju enne ei kirjutanud, et ta on Ozempicut juba proovinud.

Kusjuures väldib veel igasugust mainimist, mida ta siis täpsemalt kaalulangetamiseks proovinud on, ainult raiub, et temal on tonnides kogemust ja miski pole aidanud. Ju kardab saada kriitikat ja vigadele osutamist ning ründab juba ette ära.
Ta lihtsalt juba tunneb sinusuguseid raisakulle. Tark naine! Ja ta ei peagi midagi seletama, sest teema oli hoopis muust.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 22:46
Külaline kirjutas: 26 Mai 2025 07:04Maolõikus ju tekitabki olukorra, kus sa enam ei soovi süüa. Isud kaovad. Ehkki tõsi, on ka inimesi, kes tõesti söövad end lõpuks suureks tagasi.
Ei, maolõikus piirab vaid toidukoguse söömist. Isud jäävad ikka. Kust kohast küll selline arusaam, et isud lausa kaotab?
Toimiks see ka isude peal, siis ei oleks maailmas üleüldse ülekaalulise probleemi.

Bypass operatsioon vähendab näljatunnet ja söödava toidu koguseid, samuti muudab operatsioon toidueelistusi. Süües saavutavad patsiendid täiskõhutunde juba väikeste toidukogustega, sest vähendatud magu täitub kiiresti. Toidu möödajuhtimisega suurest maost ja kaksteistsõrmiksoolest seadistatakse ümber soole ja aju vaheline tagasisidemehhanism, mis reguleerib meie söögiisu, nälja- ja täiskõhutunnet ning toiduvalikuid. Oma roll on ka toidu kiirel sattumisel väikesest maost peensoolde, sest peensoole kokkupuude värskelt neelatud toiduga võimendab veelgi söömisel tekkivat küllastustunnet.

Allikas:

Leidsid alles erapooletu allika 😀😀 - kliiniku, mis elab neist operatsioonidest!
Külaline

[quote=Guest post_id=96508 time=1748293439
Guest kirjutas: 26 Mai 2025 23:05

Ta lihtsalt juba tunneb sinusuguseid raisakulle. Tark naine! Ja ta ei peagi midagi seletama, sest teema oli hoopis muust.
[/quote]
Ma ei ole see, keda tsiteerid, aga ausalt öeldes jääb selline jutt arusaamatuks. Kui sa oled nii ülitundlik sel teemal, siis võiks ju üldse kirjutamata jätta. See on ikka päris tobe, et viskad inimestele õrritavalt kondi hambusse ja siis punud omale märtrioreooli ümber pea. Et noh raisakotkad....! Kus te olete!?
Külaline

Guest kirjutas: 25 Mai 2025 21:40
Guest kirjutas: 25 Mai 2025 12:05 Aga, praegu on ju päris tõhusaid vahendeid. Ozempic ja maovähendus operatsioon. Miks sa selle peale ei mõtle, kui miski muu ei õnnestu?
Ozempic pole mingi imerohi. See ei mõju kõigile, esiteks, teiseks võib ta olla mõnele sobimatu. Kolmandaks on see ikka megakallis ka, iga kuu 100€. Pole kõigile kättesaadav.
Ja no maovähenduse soovitamine on ka muidugi hea. Oled süvenenud, mida see tähendab, millised on ohud ja milline on tõenäosus, et sellest kasu on? Uuri nati.
Ja, mis sinu soovitus sellele inimesele on? Minu arust on väga pahatahtlik soovitada sellisele inimesele lihtsalt toitumist jälgida või jätkata edasi tegelemist sellega, mis seni ei ole mingeid tulemusi andnud.

Ülekaaluline millegipärast hirmsasti solvub nende peale, kes kaasa mõtlevad ja soovitusi annavad, aga sinusugusele demotiveerivale inimesele noogutab kaasa.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 00:05
Guest kirjutas: 26 Mai 2025 22:46

Allikas:

Leidsid alles erapooletu allika 😀😀 - kliiniku, mis elab neist operatsioonidest!
Minul on päris mitu tuttavat mingit laadi lõikuse teinud (neid on erinevaid). Kõigil on olnud tulemused. Ja keegi ei ole aastate jooksul ennast paksuks tagasi õginud.

Kui mul oleks diabeedioht, liigeste probleemid, kõrge vererõhk jmt mis eelkõige just ülekaalulisi ohustavad, siis ma igal juhul valiks selle tee. See oleks kahest halvast valikust parem.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 20:07
Guest kirjutas: 26 Mai 2025 19:13 Pole vaja üle 1500 kcal päevas süüa. 3-4 liikumist nädalas. Kaal kukub igal ülekaalulisel inimesel.
Kui inimene on nõus olema paks, hoolimata sellest, et mees jättis maha ja laps häbeneb-no tema valik. Aga see on loll jutt, et süües mõistlikult ja liikudes, ei saa kaalu alla!
Nii kõrvalinfona mainin, et 1500 on 100-kilose naise baasainevahetuseks vajalik energiakogus. See tähendab, et see kulub ära, kui üldse ei liigu ega tee midagi, lamad päev läbi voodil, isegi ei mõtle liiga intensiivselt. Liikudes ja päeva aktiivselt veetes on energiavajadus ikka 200-300 kcal rohkem, see tagab tervise säilimise.
Sa äkki üldse hoiaksid suu kinni, kui midagi tarka öelda ei ole? Täiesti mõttetu mõttekäik on see "kui inimene on nõus ...". Minu arust just see, et isegi sellise asjade käigu juures ei suuda inimene alla võtta, näitab, et on ikka tegu mingi tõsise takistusega sel teel. Miks sa inimestest nii halvasti arvad - et põhjus on kindlasti mitte pingutamises? Kas see on sulle endale omane käitumine, et seda joont teistes otsid?
Kuule, tarkpea-1500 kcal ongi allavõtuks sobilik kaloraaz. Päevas on soovituslik defitsiit 300-500 kcal. Äkki lõpetad põhjuste leidmise ning tõded, et tegu on nõrga enesedistsipliiniga ja kogu lugu. Ükski inimene pole paks, kui ta liigub ning kulutab oma sissesöödud kalorid. Ükski mees ei jäta maha naist, kes näeb tõesti vaeva, küll aga inimese, kes haliseb, aga kombeid ei muuda.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 00:23
Guest kirjutas: 25 Mai 2025 21:40
Guest kirjutas: 25 Mai 2025 12:05 Aga, praegu on ju päris tõhusaid vahendeid. Ozempic ja maovähendus operatsioon. Miks sa selle peale ei mõtle, kui miski muu ei õnnestu?
Ozempic pole mingi imerohi. See ei mõju kõigile, esiteks, teiseks võib ta olla mõnele sobimatu. Kolmandaks on see ikka megakallis ka, iga kuu 100€. Pole kõigile kättesaadav.
Ja no maovähenduse soovitamine on ka muidugi hea. Oled süvenenud, mida see tähendab, millised on ohud ja milline on tõenäosus, et sellest kasu on? Uuri nati.
Ja, mis sinu soovitus sellele inimesele on? Minu arust on väga pahatahtlik soovitada sellisele inimesele lihtsalt toitumist jälgida või jätkata edasi tegelemist sellega, mis seni ei ole mingeid tulemusi andnud.

Ülekaaluline millegipärast hirmsasti solvub nende peale, kes kaasa mõtlevad ja soovitusi annavad, aga sinusugusele demotiveerivale inimesele noogutab kaasa.
Temale ei soovita ma midagi, sest ta ei küsinud soovitusi, kuidas kaalust alla saada. Sina seda millegipärast ei mõista. Teema on ju ilmselgelt ventileerimisteema, aga tarkpead kukuvad kohe targutama ja nõu andma.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 00:59
Guest kirjutas: 26 Mai 2025 20:07
Kuule, tarkpea-1500 kcal ongi allavõtuks sobilik kaloraaz. Päevas on soovituslik defitsiit 300-500 kcal. Äkki lõpetad põhjuste leidmise ning tõded, et tegu on nõrga enesedistsipliiniga ja kogu lugu. Ükski inimene pole paks, kui ta liigub ning kulutab oma sissesöödud kalorid. Ükski mees ei jäta maha naist, kes näeb tõesti vaeva, küll aga inimese, kes haliseb, aga kombeid ei muuda.
Ei, 1500 on ellujäämise kaloraaž liikumatult lamades. Tervislik allavõtmise kaloraaž on kõrgem, 1700-1800 normaalse elutegevuse juures.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 01:04
Guest kirjutas: 25 Mai 2025 21:40 Ozempic pole mingi imerohi. See ei mõju kõigile, esiteks, teiseks võib ta olla mõnele sobimatu. Kolmandaks on see ikka megakallis ka, iga kuu 100€. Pole kõigile kättesaadav.

Temale ei soovita ma midagi, sest ta ei küsinud soovitusi, kuidas kaalust alla saada. Sina seda millegipärast ei mõista. Teema on ju ilmselgelt ventileerimisteema, aga tarkpead kukuvad kohe targutama ja nõu andma.
Ja, kes oled sina otsustamaks, kuhu suunas teema tohib liikuda ja et kas ja kes tohib teistele nõu anda?
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 01:09
Guest kirjutas: 27 Mai 2025 01:04

Ja, kes oled sina otsustamaks, kuhu suunas teema tohib liikuda ja et kas ja kes tohib teistele nõu anda?
Ma ei ole midagi otsustanud ega kuidagi sind sundinud. Ise sa küsisid, mida ma soovitaksin. Vastasin su küsimusele.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 01:21
Guest kirjutas: 27 Mai 2025 01:04 Temale ei soovita ma midagi, sest ta ei küsinud soovitusi, kuidas kaalust alla saada. Sina seda millegipärast ei mõista. Teema on ju ilmselgelt ventileerimisteema, aga tarkpead kukuvad kohe targutama ja nõu andma.
Ma ei ole midagi otsustanud ega kuidagi sind sundinud. Ise sa küsisid, mida ma soovitaksin. Vastasin su küsimusele.
Sina ju praegu otsustasid, et see on ju ainult ventileerimisteema ja igasugune nõu andmine ei kuulu siia teemasse.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 01:24
Guest kirjutas: 27 Mai 2025 01:21
Sina ju praegu otsustasid, et see on ju ainult ventileerimisteema ja igasugune nõu andmine ei kuulu siia teemasse.
No selle loogikaga sina just otsustasid, et mina otsustan siin teemas asju. Niisiis, kuna mina otsustan - marss magama!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Triibu ja 6 külalist