Ema ärkas vara ja hakkas toimetama
-
Külaline
Meil näiteks oli maakodu, kus pidi käima, lisaks oma pere, pesud, koristamine, saun laupäeval. Emal ei olnud võimalik nii kaua magada!
-
Külaline
Ei ole kunagi mingit kolistamist olnud, ema on alati võimalikult vaikselt toimetanud ning kõik kõigiga arvestanud. Ei meenu ka see, et just hommikul mingi kraamimine oleks käinud, koristamine toimus ikkagi päeva peale või õhtul. Lapsed hoidsid ka enda järelt puhtust muidugi, ei olnud nii, et ainult ema tegi kõik.
Küll aga meenub, kui elasime ajutiselt koos eksi ämmaga vanuses ~19-20 (+ veel tema kaks last). Tema oli küll seda tüüpi, kel oli täiesti kama kaks, kas tema tegevus kedagi äratab või mitte. Tundus, et pani lausa vunki juurde seetõttu, et pidi n-ö üksi tegutsema. Ta oli ka seda masti, kes oma lastel eriti midagi teha ei käskinud, pärast on natuke hilja oma passiivagressiivsust välja näidata seetõttu, et nood end ise appi ei paku. Minult julges küll abi küsida, aga et paneks lapsi koristama või kutsuks appi süüa tegema, seda naljalt ei olnud
Küll aga meenub, kui elasime ajutiselt koos eksi ämmaga vanuses ~19-20 (+ veel tema kaks last). Tema oli küll seda tüüpi, kel oli täiesti kama kaks, kas tema tegevus kedagi äratab või mitte. Tundus, et pani lausa vunki juurde seetõttu, et pidi n-ö üksi tegutsema. Ta oli ka seda masti, kes oma lastel eriti midagi teha ei käskinud, pärast on natuke hilja oma passiivagressiivsust välja näidata seetõttu, et nood end ise appi ei paku. Minult julges küll abi küsida, aga et paneks lapsi koristama või kutsuks appi süüa tegema, seda naljalt ei olnud
-
Külaline
Siin pole ju passiiv-agressiivsus, vaid pesuehtne agressiivsus. Ise kolid teise pere juurde sisse ja siis ei liiguta lillegi. Ja loomulikult on ämm süüdi, et segas ka veel oma koristamisega, kujutad ette. Ja kohe meelega kolistas, et noored ei saaks kella üheni magada.Küll aga meenub, kui elasime ajutiselt koos eksi ämmaga vanuses ~19-20 (+ veel tema kaks last). Tema oli küll seda tüüpi, kel oli täiesti kama kaks, kas tema tegevus kedagi äratab või mitte. Tundus, et pani lausa vunki juurde seetõttu, et pidi n-ö üksi tegutsema. Ta oli ka seda masti, kes oma lastel eriti midagi teha ei käskinud, pärast on natuke hilja oma passiivagressiivsust välja näidata seetõttu, et nood end ise appi ei paku. Minult julges küll abi küsida, aga et paneks lapsi koristama või kutsuks appi süüa tegema, seda naljalt ei olnud
-
Külaline
Meie ostsime abielludes endale oma kodu, kus ämm aeg-ajalt nädalalõppudel reedest pühapäevani külas käis. Ja siis hakkas tema meil ka pühapäeva hommikuti kl 6 jubedalt kolistama ning ajas terve pere üles. Eriti hull oli, kui lapsed olid väiksed ja öösel sai nendega üleval oldud - siis oleks nii mina kui lapsed küll igatsenud magada vähemalt 8-ni.Guest kirjutas: ↑24 Mai 2025 08:24Siin pole ju passiiv-agressiivsus, vaid pesuehtne agressiivsus. Ise kolid teise pere juurde sisse ja siis ei liiguta lillegi. Ja loomulikult on ämm süüdi, et segas ka veel oma koristamisega, kujutad ette. Ja kohe meelega kolistas, et noored ei saaks kella üheni magada.Küll aga meenub, kui elasime ajutiselt koos eksi ämmaga vanuses ~19-20 (+ veel tema kaks last). Tema oli küll seda tüüpi, kel oli täiesti kama kaks, kas tema tegevus kedagi äratab või mitte. Tundus, et pani lausa vunki juurde seetõttu, et pidi n-ö üksi tegutsema. Ta oli ka seda masti, kes oma lastel eriti midagi teha ei käskinud, pärast on natuke hilja oma passiivagressiivsust välja näidata seetõttu, et nood end ise appi ei paku. Minult julges küll abi küsida, aga et paneks lapsi koristama või kutsuks appi süüa tegema, seda naljalt ei olnud
-
Külaline
Ma veel konkreetselt ütlen, et aitasin teda, mida sa lahmid? Oma asjad tegime niikuinii ise, pesu pesemine ja kuivatamine, söök, enda järelt koristamine jne. Pole mitte kunagi kella üheni maganud, vastupidi, eluaeg olnud uneprobleemidega. Seepärast mind ka häirivad inimesed, kes ei suuda teistega arvestada. Tema puhul paistis passiivagressiivne käitumine väga hästi välja, see polnud mingi tavaolek. Arvan, et tean inimest, kellega olen koos elanud, vähe paremini kui sina siin.Guest kirjutas: ↑24 Mai 2025 08:24Siin pole ju passiiv-agressiivsus, vaid pesuehtne agressiivsus. Ise kolid teise pere juurde sisse ja siis ei liiguta lillegi. Ja loomulikult on ämm süüdi, et segas ka veel oma koristamisega, kujutad ette. Ja kohe meelega kolistas, et noored ei saaks kella üheni magada.Küll aga meenub, kui elasime ajutiselt koos eksi ämmaga vanuses ~19-20 (+ veel tema kaks last). Tema oli küll seda tüüpi, kel oli täiesti kama kaks, kas tema tegevus kedagi äratab või mitte. Tundus, et pani lausa vunki juurde seetõttu, et pidi n-ö üksi tegutsema. Ta oli ka seda masti, kes oma lastel eriti midagi teha ei käskinud, pärast on natuke hilja oma passiivagressiivsust välja näidata seetõttu, et nood end ise appi ei paku. Minult julges küll abi küsida, aga et paneks lapsi koristama või kutsuks appi süüa tegema, seda naljalt ei olnud
-
Külaline
Parim ema on väljapuhanud ema. Koristatakse siis, kui selleks vaba hetk on, mitte ema (või kellegi teise) uneaja arvelt.Guest kirjutas: ↑23 Mai 2025 11:00 Ma olen nii teinud, tahtes olla hea ema. Koristan vara ära, et saaks hiljem perega minna kuhugi.
Kui ma ei koristaks, teeks, siis ega tagasi tulles kuskilt, keegi enam koristada jõua ega viitsi.
Kui me magaks kauem ja koristaks koos, jääks minemine hilja peale.
Kui me võtaks koristaja, siis kulub see summa arvelt, mille eest saaks midagi teha koos.
-
Külaline
See on tavaline, et ämm oma poja lastest hoiab suuremat distantsi. See on peaaegu igas peres nii, et oma tütre lastega on lähedasemad suhted ja juletakse ka õpetada, kuidas lapsi kasvatada jne, suheldakse nagu oma lastega. Aga oma poja ehk minia lastest (sest lastega tegelevad emad rohkem) hoitakse suuremat distantsi, ei juleta kamandada.Guest kirjutas: ↑23 Mai 2025 23:39 Ei ole kunagi mingit kolistamist olnud, ema on alati võimalikult vaikselt toimetanud ning kõik kõigiga arvestanud. Ei meenu ka see, et just hommikul mingi kraamimine oleks käinud, koristamine toimus ikkagi päeva peale või õhtul. Lapsed hoidsid ka enda järelt puhtust muidugi, ei olnud nii, et ainult ema tegi kõik.
-
Külaline
Sa üldse ei saa aru, mida sa loed. Jutt on ju ämma lastest, ehk siis selle naisterahva peika õdedest-vendadest. Naisterahvas oli lihtsalt ühe perepoja pruut, kes kolis ämma juurde sisse ja kukkus kritiseerima. Ämm kiusas, sest hakkas liiga vara koristama. Ja loomulikult oli ämm veel nii loll ka, et oma lapsi ei kamandanud, aga hoopis palus vaese poja pruudi käest abi, kes tundis ennast sellest väga solvatuna. Mida veel ämm ei taha, täielik passiiv-agressiivne käitumine.Guest kirjutas: ↑24 Mai 2025 12:58See on tavaline, et ämm oma poja lastest hoiab suuremat distantsi. See on peaaegu igas peres nii, et oma tütre lastega on lähedasemad suhted ja juletakse ka õpetada, kuidas lapsi kasvatada jne, suheldakse nagu oma lastega. Aga oma poja ehk minia lastest (sest lastega tegelevad emad rohkem) hoitakse suuremat distantsi, ei juleta kamandada.Guest kirjutas: ↑23 Mai 2025 23:39 Ei ole kunagi mingit kolistamist olnud, ema on alati võimalikult vaikselt toimetanud ning kõik kõigiga arvestanud. Ei meenu ka see, et just hommikul mingi kraamimine oleks käinud, koristamine toimus ikkagi päeva peale või õhtul. Lapsed hoidsid ka enda järelt puhtust muidugi, ei olnud nii, et ainult ema tegi kõik.
-
Külaline
Wow, kui kibestunud proua!Külaline kirjutas: ↑24 Mai 2025 13:13Sa üldse ei saa aru, mida sa loed. Jutt on ju ämma lastest, ehk siis selle naisterahva peika õdedest-vendadest. Naisterahvas oli lihtsalt ühe perepoja pruut, kes kolis ämma juurde sisse ja kukkus kritiseerima. Ämm kiusas, sest hakkas liiga vara koristama. Ja loomulikult oli ämm veel nii loll ka, et oma lapsi ei kamandanud, aga hoopis palus vaese poja pruudi käest abi, kes tundis ennast sellest väga solvatuna. Mida veel ämm ei taha, täielik passiiv-agressiivne käitumine
Ma ei kritiseerinud kedagi ja polnud seal ka mingit solvumist, ära kujuta asju ette omale.
Ämm oma tütre pani küll tööle, tütar elas ka mõne aja seal koos oma peikaga. Poistest ei saanud võib-olla jagu ja andis selles osas alla, et need midagi tegema hakkaks.
-
Külaline
Tõesti või? Passiiv-agressiivseks nimetamine ja arvamine, et ämm kohe meelega koristamises vunki juurde pani, et teie magamist härida, see on puhas heatahtlikkus või?Ma ei kritiseerinud kedagi ja polnud seal ka mingit solvumist, ära kujuta asju ette omale.
-
Külaline
No nädsa siis. Sa ju puhta kangelane. Kolid ämma elamisse ja, kujuta ette, pesid ja kuivatasid oma pesu, valmistasid endale sööki ja isegi koristasid enda järelt.Külaline kirjutas: ↑24 Mai 2025 08:57Ma veel konkreetselt ütlen, et aitasin teda, mida sa lahmid? Oma asjad tegime niikuinii ise, pesu pesemine ja kuivatamine, söök, enda järelt koristamine jne. Pole mitte kunagi kella üheni maganud, vastupidi, eluaeg olnud uneprobleemidega. Seepärast mind ka häirivad inimesed, kes ei suuda teistega arvestada. Tema puhul paistis passiivagressiivne käitumine väga hästi välja, see polnud mingi tavaolek. Arvan, et tean inimest, kellega olen koos elanud, vähe paremini kui sina siin
Isegi kui ämm teid ise enda juurde kutsus, ei tähenda, et see (ajutine) elumuutus talle kerge oleks olnud, ikkagi tema kodu ja reeglid.
-
Külaline
Aga keda see ema oma toimetamistega kiusab ja häirib, äkki pakute, et ise koristate ja toimetate? Siis ei saa ju ema teid segada.
Vati sees kasvanud ja ega nad oska kah.Külaline kirjutas: ↑24 Mai 2025 14:49 Aga keda see ema oma toimetamistega kiusab ja häirib, äkki pakute, et ise koristate ja toimetate? Siis ei saa ju ema teid segada.
-
Külaline
On ikka tõesti häbematu ämm. Sina ju lausa koristasid enda järelt ja puha, aga ikka küsiti veel mingit abi ka. Õudne inimene.Minult julges küll abi küsida
-
Külaline
See on arusaadav. Oma lapsed on nii laisad, neid on võimatu paluda midagi tegema. Aga võõras " laps" ei julge keelduda. Või tuleb perest, kus pidi midagi tegema ja ta peabki seda normaalseks.Guest kirjutas: ↑24 Mai 2025 14:56On ikka tõesti häbematu ämm. Sina ju lausa koristasid enda järelt ja puha, aga ikka küsiti veel mingit abi ka. Õudne inimene.Minult julges küll abi küsida
Nt minu lapse sõber tegi meil kodus palju rohkem kodutöid, kui mu lapsed. Osalt seepärast, et mitte tunda end puugina. Teisalt tema arust oli see normaalne. Aga minu lapsed ise ei viitsinud midagi teha.
-
Külaline
Laps? See "laps" ei tulnud korraks külla, vaid kolis "mehe" juurde sisse. Ja siis veel kirub ämma ka, et see tahab mingit abi. Koristagu ise ja olgu vait, kui noored magavad.Guest kirjutas: ↑24 Mai 2025 15:03See on arusaadav. Oma lapsed on nii laisad, neid on võimatu paluda midagi tegema. Aga võõras " laps" ei julge keelduda. Või tuleb perest, kus pidi midagi tegema ja ta peabki seda normaalseks.Guest kirjutas: ↑24 Mai 2025 14:56On ikka tõesti häbematu ämm. Sina ju lausa koristasid enda järelt ja puha, aga ikka küsiti veel mingit abi ka. Õudne inimene.Minult julges küll abi küsida
Nt minu lapse sõber tegi meil kodus palju rohkem kodutöid, kui mu lapsed. Osalt seepärast, et mitte tunda end puugina. Teisalt tema arust oli see normaalne. Aga minu lapsed ise ei viitsinud midagi teha.
-
Külaline
Miks ei või kogu pere enne välja magada ja seejärel koristada? Miks üldse peab kellegi uneajal seda tegema? Meie peres nt on nii, et mina jagan tööülesanded laiali ja ütlen, mis ajaks midagi tehtud peab olema. Igaüks siis ise vaatab, millal teeb. Kõiki töid saab reeglina planeerida, mitte nii, et viska kõik nurka, millega parajasti tegelesid ja kuku tegema seda, mida mina tahan.Guest kirjutas: ↑24 Mai 2025 14:49 Aga keda see ema oma toimetamistega kiusab ja häirib, äkki pakute, et ise koristate ja toimetate? Siis ei saa ju ema teid segada.
-
Külaline
Mul on ka nii, sest minu pereliikmed koristavad minuga koos ja ise tahan ka magada, mitte ma ei tõuse aovalges ja ei kuku üksi nühkima. Kõik peavad tegema. Ma kujutan ette, et kui nendel toimetajatel oleks ka nii, siis nad ei hakkakski ise varavalges seal kolistama. Ilmselt on kogu majapidamine nende najal ja sellepärast peabki hommikul vara pihta hakkama, muidu ei jõuagi õhtuks valmis. Kui kõik teeks, siis ei peaks nii meeleheitlikult ju toimetama. Nagu see sissekolinud pruut siin räägib, et nemad koos perepojaga ei teinudki midagi, ainult koristasid enda järelt.Guest kirjutas: ↑24 Mai 2025 16:57Miks ei või kogu pere enne välja magada ja seejärel koristada? Miks üldse peab kellegi uneajal seda tegema? Meie peres nt on nii, et mina jagan tööülesanded laiali ja ütlen, mis ajaks midagi tehtud peab olema. Igaüks siis ise vaatab, millal teeb. Kõiki töid saab reeglina planeerida, mitte nii, et viska kõik nurka, millega parajasti tegelesid ja kuku tegema seda, mida mina tahan.Guest kirjutas: ↑24 Mai 2025 14:49 Aga keda see ema oma toimetamistega kiusab ja häirib, äkki pakute, et ise koristate ja toimetate? Siis ei saa ju ema teid segada.
-
Külaline
Siin sõltub kõik ikkagi sellest, mis kellani siis ka tegelikult see öörahu aeg kestab? On ikka väga suur vaks vahet sees, kas koristama hakatakse pühapäeva hommikul kl 6.30 või kl 13.00. Aga kui teismelised leiavad, et on okei magada kella üheni lõunal? Seega peab mingi konkreetse mõistliku aja paika panema, nii et hundid söönud ja lambad terved. Ma ise paneksin pühapäeva hommikul ärkamise ajaks umbes kl 10. Et siis oleks kokkulepe, et kuni kella 10-ni on majas vaikus ja rahu, pärast seda võib töödega pihta hakata.Guest kirjutas: ↑24 Mai 2025 16:57Miks ei või kogu pere enne välja magada ja seejärel koristada? Miks üldse peab kellegi uneajal seda tegema? Meie peres nt on nii, et mina jagan tööülesanded laiali ja ütlen, mis ajaks midagi tehtud peab olema. Igaüks siis ise vaatab, millal teeb. Kõiki töid saab reeglina planeerida, mitte nii, et viska kõik nurka, millega parajasti tegelesid ja kuku tegema seda, mida mina tahan.Guest kirjutas: ↑24 Mai 2025 14:49 Aga keda see ema oma toimetamistega kiusab ja häirib, äkki pakute, et ise koristate ja toimetate? Siis ei saa ju ema teid segada.
-
Külaline
Mina magan ise ka vahel lõunani, see ma ei näe selles midagi halba. Miks üldse peab hommikul koristama? Koristage õhtul. Teismelised võivad ka siis koristada, kui päeval koolist koju jõuavad ja mind veel pole. Ma ei saa üldse aru, miks seda nädalavahetusel peab tegema või kõik koos. Nädalavahetusel tahavad kõik puhata. Ja magada nii kaua, kuni und on.Guest kirjutas: ↑24 Mai 2025 17:54 Siin sõltub kõik ikkagi sellest, mis kellani siis ka tegelikult see öörahu aeg kestab? On ikka väga suur vaks vahet sees, kas koristama hakatakse pühapäeva hommikul kl 6.30 või kl 13.00. Aga kui teismelised leiavad, et on okei magada kella üheni lõunal? Seega peab mingi konkreetse mõistliku aja paika panema, nii et hundid söönud ja lambad terved. Ma ise paneksin pühapäeva hommikul ärkamise ajaks umbes kl 10. Et siis oleks kokkulepe, et kuni kella 10-ni on majas vaikus ja rahu, pärast seda võib töödega pihta hakata.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Google [Bot] ja 2 külalist