Kuidas teile Rendini reklaam meeldib

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Rendin üritab välja sõeluda üürnike hulgast neid kõige korralikumaid. Aga üldiselt korralikud ja maksejõulised inimesed ei üüri. Üürib tudeng mõned aastad või siis põhjakiht, kellele pank ei anna kodulaenu.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2025 08:24 Mulle meeldib. Mul on vildakas huumorisoon tänapäeva mõistes.
Tegelikult tänapäevase suhtumise puhul, kus ei tohiks kedagi solvata, ega tundeid riivata, siis on see reklaam sobimatu.
Mulle ka meeldib. Teisalt pole see ka niivõrd haiguse üle nalja viskamine, kuivõrd tõsiasi, kui su elu on keeruline, siis Rendin tegeleb sel ajal sinu üürikinnisvaraga. Nt kui Roosalu viibis vaimse tervise keskuses, siis oleks ju hea olnud, kui üürikinnisvaraga sel ajal tegeleb Rendin.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2025 13:15 Rendin üritab välja sõeluda üürnike hulgast neid kõige korralikumaid. Aga üldiselt korralikud ja maksejõulised inimesed ei üüri. Üürib tudeng mõned aastad või siis põhjakiht, kellele pank ei anna kodulaenu.
Võib ka korralik ja maksejõuline üürida. Põhjuseid üürimiseks on ju erinevaid. Meie pere üüris näiteks selle pärast, et oli vaja teatud kuupäevaks kolida teise linna, aga ei leidnud sobivad kinnisvara, mida osta.
Rendin on siiski üürniku jaoks väga nõme platvorm - tagatisraha saan vähemalt tagasi kui endast korraliku pinna maha jätan, Rendin tasu maksad nagu surnud hobust. Nagunii kahju pead pärast ka veel kinni maksma, ega see sinna makstud tasu sisse ei lähe.

Mis reklaami puudutab, siis maitsetu ja nõme.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2025 13:15 Aga üldiselt korralikud ja maksejõulised inimesed ei üüri. Üürib tudeng mõned aastad või siis põhjakiht, kellele pank ei anna kodulaenu.
Päris loll jutt. Kus see põhjakiht seda pappi saab?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2025 10:35
Guest kirjutas: 20 Mai 2025 08:31 Reklaamiteoorias on sihuke idee, et kõikse tähtsam asi reklaami juures pidavat olema selle Märkamine! Kohati jätavad need reklaamiteoreetikud juba mulje, et Märkamine on kõige alus ja Märkamine tähendab automaatselt tohutut käibe kasvu ja vägevat edu. Ja sestap püütaksegi pongestada reklaamid iga hinna eest võimalikult provotseerivaks - noh, et ikka Märgataks!

Ja teine samasugune reklaamiteooria lahe idee on Tuttavlikkus. Noh, need reklaamigurud oletavad, et kui mingi asi tundub Tuttav, siis inimesed järelikult tormavad ostma seda asja või kasutama seda teenust. Paljalt sellepärast, et on Tuttav. Ja seetõttu loobitakse terve linn täis mingit sisutut pahna, hardas lootuses, et vot kui asja Märgatakse, ja kui see asi pika Märkamisega ja sellest rääkimise kaudu on muutunud Tuttavaks - vot siis saabub firmale kuldne ajastu, kus kõik tormavad just sellele firmale tormi.

Tutkit. Ma just rentisin oma sugulasest jäänud korteri välja - ega kasutanud tolle ettevõtte teenust, ehkki olin toda nn reklaami juba näinud. Teadlikult. Teooria on üks asi, ent praktikas peavad mingi asja tarbimiseks olema siiski ka mingid positiivsed emotsioonid. Mitte halvustamine ja minu hulluks tembeldamine, kui ma nende ettevõtte teenust kasutada otsustaksin.

Ja kõige tagatipuks võidakse vaimsete häiretega inimeselt, kes istub kinni hullaris, võtta ära teovõime. Ehk siis tühistatakse ka kõik tema viimase aja tehingud ja too ettevõte jääb pika ninaga. Ühesõnaga - kasutu reklaam.
Üks loll jutt teise otsa. Esiteks räägib reklaam sellest, et nad üürivad su korteri välja, kui sa üürnike süül oled hullarisse jõudnud, mitte hull, kuna nende teenust kasutad.
Teiseks ei tühista keegi tehinguid, mis toimusid ENNE teovõimetuks tunnistamist.
Reklaamtekst on ju selline: "Rendin. aitab korteri välja üürida, kui sind pannakse hullarisse."

Kuskohas on siin kirjas, et üürnikud sinu hullarisse panekus kuidagi süüdi on? Seda pole ju kuskil mainitud?
Ning ka su viimase lausega on nii ja naa... Jällegi ütleb tekst seda, et nii rendileping kui inimese hullarisse panek toimuvad ühel ja samal ajal. Ehk siis inimene sõlmib mingi ettevõttega lepingu sel hetkel, mil ta teovõimetuks tunnistatakse. Seda, et siin võib teovõime äravõtmisega pistmist olla, vihjab reklaamtekstis kasutatud väljend "pannakse hullarisse". St, mitte inimene ise vabatahtlikult ei lähe sinna, vaid ta pannakse sinna tahtevastaselt. Juhul kui selle ettevõttega sel teovõimest ilmajäetud inimesel edaspidigi mingit pistmist on, siis on tema otsused igal juhul kehtetud.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2025 15:00
Guest kirjutas: 20 Mai 2025 08:31 Reklaamiteoorias on sihuke idee, et kõikse tähtsam asi reklaami juures pidavat olema selle Märkamine! Kohati jätavad need reklaamiteoreetikud juba mulje, et Märkamine on kõige alus ja Märkamine tähendab automaatselt tohutut käibe kasvu ja vägevat edu. Ja sestap püütaksegi pongestada reklaamid iga hinna eest võimalikult provotseerivaks - noh, et ikka Märgataks!

Ja teine samasugune reklaamiteooria lahe idee on Tuttavlikkus. Noh, need reklaamigurud oletavad, et kui mingi asi tundub Tuttav, siis inimesed järelikult tormavad ostma seda asja või kasutama seda teenust. Paljalt sellepärast, et on Tuttav. Ja seetõttu loobitakse terve linn täis mingit sisutut pahna, hardas lootuses, et vot kui asja Märgatakse, ja kui see asi pika Märkamisega ja sellest rääkimise kaudu on muutunud Tuttavaks - vot siis saabub firmale kuldne ajastu, kus kõik tormavad just sellele firmale tormi.

Tutkit. Ma just rentisin oma sugulasest jäänud korteri välja - ega kasutanud tolle ettevõtte teenust, ehkki olin toda nn reklaami juba näinud. Teadlikult. Teooria on üks asi, ent praktikas peavad mingi asja tarbimiseks olema siiski ka mingid positiivsed emotsioonid. Mitte halvustamine ja minu hulluks tembeldamine, kui ma nende ettevõtte teenust kasutada otsustaksin.

Ja kõige tagatipuks võidakse vaimsete häiretega inimeselt, kes istub kinni hullaris, võtta ära teovõime. Ehk siis tühistatakse ka kõik tema viimase aja tehingud ja too ettevõte jääb pika ninaga. Ühesõnaga - kasutu reklaam.
Üks loll jutt teise otsa. Esiteks räägib reklaam sellest, et nad üürivad su korteri välja, kui sa üürnike süül oled hullarisse jõudnud, mitte hull, kuna nende teenust kasutad.
Teiseks ei tühista keegi tehinguid, mis toimusid ENNE teovõimetuks tunnistamist.
Reklaamtekst on ju selline: "Rendin. aitab korteri välja üürida, kui sind pannakse hullarisse."

Kuskohas on siin kirjas, et üürnikud sinu hullarisse panekus kuidagi süüdi on? Seda pole ju kuskil mainitud?
Ning ka su viimase lausega on nii ja naa... Jällegi ütleb tekst seda, et nii rendileping kui inimese hullarisse panek toimuvad ühel ja samal ajal. Ehk siis inimene sõlmib mingi ettevõttega lepingu sel hetkel, mil ta teovõimetuks tunnistatakse. Seda, et siin võib teovõime äravõtmisega pistmist olla, vihjab reklaamtekstis kasutatud väljend "pannakse hullarisse". St, mitte inimene ise vabatahtlikult ei lähe sinna, vaid ta pannakse sinna tahtevastaselt. Juhul kui selle ettevõttega sel teovõimest ilmajäetud inimesel edaspidigi mingit pistmist on, siis on tema otsused igal juhul kehtetud.
Sa oled lihtsalt nii loll, et ei mõista allteksti.
Külaline

Mina ütlen nii, et oleks see reklaam ükskõik kus mujal Tallinnas, siis oleks ta lihtsalt nali ning hullar oleks lihtsalt mingi üldmõiste. Kuna see reklaam aga on Seewaldi juures, siis muutub kõik. Seal on lisaks psühhoneuroloogiahaiglale mitmed erivajadustega inimeste kodud ning see reklaam muutub nagu konkreetselt nende kõigi vastu suunatuks - nagu näpuga näitaks, et vaata, kui sind siia pannakse, siis ...
Külaline

Sotsiopaadi looming.
https://buduaar.tv3.ee/suhted-ja-seks/1 ... tsiopaati/
Külaline

Mind häiris hoopis täna Pelgulinnas reklaamplakatil nähtud Burger Kingi reklaam.
https://www.instagram.com/p/DJ13Q53KwyH ... Azc2djczZv

Et tase ongi meil nüüd selline, et matas 3 välja pigistamine on tähistamist väärt sündmus? Suht hale. Katsu sa sellise kontingendiga mingit riiki arendada või midagi.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2025 17:47 Mind häiris hoopis täna Pelgulinnas reklaamplakatil nähtud Burger Kingi reklaam.

Et tase ongi meil nüüd selline, et matas 3 välja pigistamine on tähistamist väärt sündmus? Suht hale. Katsu sa sellise kontingendiga mingit riiki arendada või midagi.
See on ikka tõesti tase. Ma imestasin oma tuttava üle, kes pani uhkusega FB-sse üles tütre tunnistuse, kus lapsel oli teises klassis suurem osa kolmed ja paar kahte. Mõtlesin, et äkki erivajadusega õpilane, aga inimene oligi uhke lapse üle, sest endal olevat olnud koolis veel hullemad hinded. Mina mõtlesin, et püha jumal, see laps on õpiraskusega.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mai 2025 17:47 Mind häiris hoopis täna Pelgulinnas reklaamplakatil nähtud Burger Kingi reklaam.

Jah, nõme reklaam. Õnneks ma nagunii nende toitu ei tarbi.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2025 14:23
Guest kirjutas: 20 Mai 2025 13:15 Rendin üritab välja sõeluda üürnike hulgast neid kõige korralikumaid. Aga üldiselt korralikud ja maksejõulised inimesed ei üüri. Üürib tudeng mõned aastad või siis põhjakiht, kellele pank ei anna kodulaenu.
Võib ka korralik ja maksejõuline üürida. Põhjuseid üürimiseks on ju erinevaid. Meie pere üüris näiteks selle pärast, et oli vaja teatud kuupäevaks kolida teise linna, aga ei leidnud sobivad kinnisvara, mida osta.
Rendin on siiski üürniku jaoks väga nõme platvorm - tagatisraha saan vähemalt tagasi kui endast korraliku pinna maha jätan, Rendin tasu maksad nagu surnud hobust. Nagunii kahju pead pärast ka veel kinni maksma, ega see sinna makstud tasu sisse ei lähe.

Selline lühiajaline üür nagu teie perel, ei muuda kindlasti üldpilti. Lühiajalised üürimised on nii väike protsent üürimiste koguarvust. Üürivad pigem sellised:
https://www.ohtuleht.ee/1130699/muinsus ... isse-elama
https://www.ohtuleht.ee/1127320/veeauto ... haigustega
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Mai 2025 01:40
Guest kirjutas: 20 Mai 2025 14:23

Selline lühiajaline üür nagu teie perel, ei muuda kindlasti üldpilti. Lühiajalised üürimised on nii väike protsent üürimiste koguarvust. Üürivad pigem sellised:
https://www.ohtuleht.ee/1130699/muinsus ... isse-elama
https://www.ohtuleht.ee/1127320/veeauto ... haigustega
No sa paned ikka täiesti nõmedaid linke. Milleks?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2025 15:19
Guest kirjutas: 20 Mai 2025 15:00

Sa oled lihtsalt nii loll, et ei mõista allteksti.
Loll oled sa ise. Ma olen reklaamiteooriat ülikooli tasemel ikka omajagu õppinud, et osata piisavalt lugeda nii üla- kui alltekste. Sina oma peakujuga võid "alltekstiks" mõelda mida iganes - aga see on vaid puhtalt sinu tõlgendus. Ka kõne all oleva reklaami "allteksti" võib tõlgendada sajal ja kümnel erineval moel - siit võib soovi korral leida vihjeid klassidevahelisele ebavõrdsusele, homokultuurile, feminismile, kolmandale maailmasõjale ja sajanditagusele arhitektuurile. Sajad tõlgendused kõrvale jättes jään selle juurde, et hea reklaam on selline, mis otsese lause abil ei halvusta ega sildista. Ja selleks otseseks lauseks on siin: "Rendin. aitab korteri välja üürida, kui sind pannakse hullarisse."
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mai 2025 09:52 Loll oled sa ise. Ma olen reklaamiteooriat ülikooli tasemel ikka omajagu õppinud
Kas teile seda ei õpetatud, et üks asi on, mida reklaami tegija oma reklaamiga mõtleb, kuid hoopis erinev võib olla, kuidas vaataja seda sõltuvalt omaenda elukogemustest tajub? Just see viimane osa on selle reklaami tegijal puusse läinud.
Väga nõme, muide, niimoodi oma mingit läbitud haridusetappi rõhutada. Kas sa arvad, et oled siin ainus ülikoolis käinu? Eriti kui jutt sinna juurde eriti arukas ei ole.
Külaline

Nõme reklaam. Kuulsin seda täna raadiost. Isegi kui hullumaja kõrval ei olnud, ikka oli nõme.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Mai 2025 09:52Loll oled sa ise. Ma olen reklaamiteooriat ülikooli tasemel ikka omajagu õppinud, et osata piisavalt lugeda nii üla- kui alltekste. Sina oma peakujuga võid "alltekstiks" mõelda mida iganes - aga see on vaid puhtalt sinu tõlgendus. Ka kõne all oleva reklaami "allteksti" võib tõlgendada sajal ja kümnel erineval moel - siit võib soovi korral leida vihjeid klassidevahelisele ebavõrdsusele, homokultuurile, feminismile, kolmandale maailmasõjale ja sajanditagusele arhitektuurile. Sajad tõlgendused kõrvale jättes jään selle juurde, et hea reklaam on selline, mis otsese lause abil ei halvusta ega sildista. Ja selleks otseseks lauseks on siin: "Rendin. aitab korteri välja üürida, kui sind pannakse hullarisse."
Kas oled sama klounike, kes Eurovisiooni teemas ennast suureks muusikaspetsiks kiitis?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 9 külalist