Lapse pikkus ja üritusele sissepääs

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 04 Mai 2025 01:04
Külaline kirjutas: 03 Mai 2025 23:17Ma ei saa aru, miks peab üldse laadale sisse pääsemise eest maksma? Milleks? Mine turule, saad tasuta osta samu asju.
No ega laat pole siiski tavaline turg. Laatadel on ikka palju rohkem tootjaid erinevate toodetega - seinast seina. Toidukraam, taimed, riided, keraamika, joogid, mööbel, köögitarbed, ehted, mis iganes nii meilt kui ka lähiriikidest. Lisaks tavaliselt ka programm esinejatega.
Nt Paunvere või Hauka laat - ega ma ei lähe sinna perele vaid süüa ostma 😃
Selge, laat on maainimese jaoks nagu meelelahutus või kontser koos söögi ja muu tavaari ostmisegat. Ma olen linnainimene ja käin teatris ja kontserdil linnas. Kui toitu vaja osta, siis lähen poodi või turule linnas. Kui vaja riideid, siis riidepood jne. Maainimene saab selle kätte kõik laadalt, makstes sissepääsu eest. Muidugi ei saa välistada, et ka mingi kogus linnas elavaid inimesi käib laatadel. Ma ise käisin viimati vanematega mingil laadal vene ajal.
Külaline

Ma kunagi käisin ka laatadel, aga enam mitte. Maksad sissepääsu eest, et samu asju kallimalt osta, mis igal pool mujalgi müügil on. Viimati oli Türi lillelaat selline ja siis veel mingi maasikalaat. Hingehinnaga saad oma taimi ja maasikaid osta, mis on igal pool mujal odavamalt müügil.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mai 2025 10:32
Külaline kirjutas: 03 Mai 2025 23:17Ma ei saa aru, miks peab üldse laadale sisse pääsemise eest maksma? Milleks? Mine turule, saad tasuta osta samu asju.
No ega laat pole siiski tavaline turg. Laatadel on ikka palju rohkem tootjaid erinevate toodetega - seinast seina. Toidukraam, taimed, riided, keraamika, joogid, mööbel, köögitarbed, ehted, mis iganes nii meilt kui ka lähiriikidest. Lisaks tavaliselt ka programm esinejatega.
Selge, laat on maainimese jaoks nagu meelelahutus või kontser koos söögi ja muu tavaari ostmisegat. Ma olen linnainimene ja käin teatris ja kontserdil linnas. Kui toitu vaja osta, siis lähen poodi või turule linnas. Kui vaja riideid, siis riidepood jne. Maainimene saab selle kätte kõik laadalt, makstes sissepääsu eest. Muidugi ei saa välistada, et ka mingi kogus linnas elavaid inimesi käib laatadel. Ma ise käisin viimati vanematega mingil laadal vene ajal.
Kas sa maakas üldse tead kus Vanamõisa on? :lol: :lol: :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mai 2025 11:49
Kas sa mõnest komast ka oled kuulnud oma elus?
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mai 2025 11:50
Guest kirjutas: 04 Mai 2025 11:49

Kas sa mõnest komast ka oled kuulnud oma elus?
võta siit ja pane kus sul vaja on: :lol:
,,,,,,,,,,,,,,
Külaline

Guest kirjutas: 03 Mai 2025 13:12 Lõbustusparkides on ka vist nii, Helsinki Linnanmäel aastaid tagasi küll oli. Pigem oli seal sedapidi, et atraktsioonile ei pääse, kui oled etalonist lühem. Mingis mõttes on seal loogiline, vb kukud istmest välja vms, kui liiga väike oled. Oleneb, mis üritusest sina räägid, kui lihtslalt mingi teater või pidu, siis arvatavasti on korraldaja oma elu lihtsustamiseks nii teinud. Eks võid proovida uksel veenda neid, et see on ebaõiglane.
Lõbustusparkides, seiklus- ja veeparkides jne on see loogiline, laps peab ulatuma nt köiest kinni võtma või astuma ronimisrajal. Muus ko has (no teatris ei ole küll näinud sellist asja). Ja midugi on lapsed erineva pikkusega, vabalt võik pikakaksvuliste vanemate laps olla pikem juba 4-5a vanemast väikseskasvulisest lapsest. pigem ikka vanuse järgi (aga pikkust on vast lihtsam kontorollida, kui dokumenti kaasas pole jne).
Külaline

Ma väga suur laatadel käija pole seega ei teadnudki, et osad laadad külalistele maksulised on 🥲. Müüjad muidugi oma platsi eest maksma peavad.
Viimati külastasin paar aastat tagasi Mihkli laata. See oli küll tasuta.
Külaline

Miks teemaalgataja ei ütle, mis üritusega siis tegu on?

Praegu kõik hoolega oletavad, et kas on lõbustuspark või spaa või laat... Ei jõua sellise oletusega kuhugi ju.
Külaline

Vastasin, et tegu oli Vanamõisa laadaga.
Külaline

Mõni on alles 14-15aastaselt 140 pikk. Et meie kui pikkade laste vanemad siis pigem loobumegi sellistest üritustest. Las siis jupatsid saavad seal 14 aastat tasuta käia, kui pikkade vanemate lapsi diskrimineeritakse ja peavad juba 5-7aastasele pileteid ostma.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 8 külalist