Lapse pikkus ja üritusele sissepääs
-
Külaline
Lapse pikkus ja üritusele sissepääs
Mis arvate sellest, et lapse pikkusest oleneb, kas pääseb üritusele sisse tasuta või peab pileti ostma. Toon näite, minul äsja seitsmeseks saanud poeg, kes läheb sügisel kooli on 140 pikk, vennal on laps 10 aastane ja on 135 pikk. Üritusele pääseb alla 140cm pikkusega laps tasuta. Mina pean ostma pileti oma eelkooliealisele lapsele aga vend oma kolmandas klassis käivale lapsele piletit ostma ei pea. Kuidagi ebaaus tundub selline korraldus.
-
Külaline
Mis imelik üritus see selline on. Võib-olla mingid kohad on, kus väiksem võtab vähem ruumi vms, aga üldiselt tundub küll kummaline.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2025 12:37 Mis arvate sellest, et lapse pikkusest oleneb, kas pääseb üritusele sisse tasuta või peab pileti ostma. Toon näite, minul äsja seitsmeseks saanud poeg, kes läheb sügisel kooli on 140 pikk, vennal on laps 10 aastane ja on 135 pikk. Üritusele pääseb alla 140cm pikkusega laps tasuta. Mina pean ostma pileti oma eelkooliealisele lapsele aga vend oma kolmandas klassis käivale lapsele piletit ostma ei pea. Kuidagi ebaaus tundub selline korraldus.
-
Külaline
Miks kummaline? Nt Põhjamaades on paljudes suusakuurortides mingist pikkusest allapoole soodsam või isegi tasuta tõstukikasutus. Tasuta siis pigem madalatel lastemägedel. Kuigi vaevalt teemaalgatajal praegu see juhtum on, sest maikuus ei suusatata tavaliselt isegi enam Lapimaal.Külaline kirjutas: ↑03 Mai 2025 12:51
Mis imelik üritus see selline on. Võib-olla mingid kohad on, kus väiksem võtab vähem ruumi vms, aga üldiselt tundub küll kummaline.
Lihtsalt häirib, et kui mõni ei suuda oma kogemusest kaugemale näha ja see kogemus on veel piiratud ka, siis tembeldatakse kohe imelikuks.
-
Külaline
Lõbustusparkides on ka vist nii, Helsinki Linnanmäel aastaid tagasi küll oli. Pigem oli seal sedapidi, et atraktsioonile ei pääse, kui oled etalonist lühem. Mingis mõttes on seal loogiline, vb kukud istmest välja vms, kui liiga väike oled. Oleneb, mis üritusest sina räägid, kui lihtslalt mingi teater või pidu, siis arvatavasti on korraldaja oma elu lihtsustamiseks nii teinud. Eks võid proovida uksel veenda neid, et see on ebaõiglane.
-
Külaline
Jutt oli üritusest. Atraktsioonide puhul võib olla loogiline, ütlesingi ju seda. Aga on vaja hakata kohe tuututama. Kui nii konfliktse suhtlemisstiiliga päriselus ka oled, siis pole ime, kui pole sõpru, tööl ei edutata, sugulased ei suhtle jne.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2025 13:06Miks kummaline? Nt Põhjamaades on paljudes suusakuurortides mingist pikkusest allapoole soodsam või isegi tasuta tõstukikasutus. Tasuta siis pigem madalatel lastemägedel. Kuigi vaevalt teemaalgatajal praegu see juhtum on, sest maikuus ei suusatata tavaliselt isegi enam Lapimaal.Külaline kirjutas: ↑03 Mai 2025 12:51
Mis imelik üritus see selline on. Võib-olla mingid kohad on, kus väiksem võtab vähem ruumi vms, aga üldiselt tundub küll kummaline.
Lihtsalt häirib, et kui mõni ei suuda oma kogemusest kaugemale näha ja see kogemus on veel piiratud ka, siis tembeldatakse kohe imelikuks.
-
Külaline
Ise hakkab tuututama ja siis süüdistab selles teisi.Külaline kirjutas: ↑03 Mai 2025 13:18Jutt oli üritusest. Atraktsioonide puhul võib olla loogiline, ütlesingi ju seda. Aga on vaja hakata kohe tuututama. Kui nii konfliktse suhtlemisstiiliga päriselus ka oled, siis pole ime, kui pole sõpru, tööl ei edutata, sugulased ei suhtle jne.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2025 13:06
-
Külaline
Atraktsioonide puhul peal pikkuse nõuet loogiliseks, see on puhas ohutus.
Ürituste puhul pikkuse nõuet ei mõista, vanus ja esitatava mõistmine ei sõltu inimese pikkusest. Lisaks on mu kogemus 175cm pika 11-aastasega. peast teine täotsa laps aga kasvu korraliku täiskasvanu jagu.
Ürituste puhul pikkuse nõuet ei mõista, vanus ja esitatava mõistmine ei sõltu inimese pikkusest. Lisaks on mu kogemus 175cm pika 11-aastasega. peast teine täotsa laps aga kasvu korraliku täiskasvanu jagu.
-
Külaline
Võib-olla toimubki see üritus kusagil, kus on ka atraktsioonid, kus pikkus on oluline?
-
Külaline
Jah, võib ka nii olla. Näiteks et on palju atraktsioone, kuhu alla 140 cm pikkusi ei lubata, siis saavadki need lapsed rahata sisse, sest sees nad ei saa suuremat osa lõbustustest kasutada. Siis on väga loogiline. Kui lihtsalt üritus, siis pole loogiline. Ühte sellist üritust olen näinud, seal pakuti ka buffeelauda ja siis eeldati, et need pisemad söövad ka vähem ja pilet oli odavam. Siis ka on nagu põhjendus olemas.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2025 13:50 Võib-olla toimubki see üritus kusagil, kus on ka atraktsioonid, kus pikkus on oluline?
-
Külaline
Tõesti, mis imelik üritus see on, et pikkuse järgi sissepääs on?
Ma olen 36aastane ja 160 cm. Kui täiskasvanute üritustel oleks ka mingi pikkuse mõõdupuu, ma ilmselt ei saaks sissegi või siis vastupidi, saaksin tasuta lapse mõõdu järgi

Ma olen 36aastane ja 160 cm. Kui täiskasvanute üritustel oleks ka mingi pikkuse mõõdupuu, ma ilmselt ei saaks sissegi või siis vastupidi, saaksin tasuta lapse mõõdu järgi
-
Külaline
140 cm on küll väga kummaline piir. Täiesti tavaline on üritustel, et "allameetrimehed" saavad tasuta. Kontserdid, laadad, rallid jms.
-
Külaline
Ma ei pea seda kummaliseks. Küllap on võetud mingi ligikaudne vanusepiir, millest nooremad saavad tasuta, kuna aga tüütu ja tülikas on hakata kohapeal mingeid vanuseid kontrollima (eeldab dokumente jne), siis on pandud pikkuse piir. Olen üsna kindel, et see pole sugugi jäik piir ja kui on ikka näha, et on selgelt noorem laps kui keskmised selle pikkusega lapsed, siis lastakse sisse ikka. See peab ju olema mingi rahvalikum üritus, seal pole need reeglid nii jäigad.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2025 14:55 140 cm on küll väga kummaline piir. Täiesti tavaline on üritustel, et "allameetrimehed" saavad tasuta. Kontserdid, laadad, rallid jms.
-
Külaline
Vanamõisa suur kevadlaat näiteks on selline üritus kus alla 140 pikad saavad sisse tasuta.
-
Külaline
Usun paljud inimesed jätavad sellise ebaõiglase kohtlemise pärast laadale minemata. Noo ei tundu aus, et üks ei pea oma 10-12 aastase lapse pileti eest ka tasuma ja teine peab juba oma 6-7 aastase lapse pileti eest maksma. Mulle tundub, et selline piletisüsteem väga ebaõiglane.
-
Külaline
Kõik on su mõtlemises kinni - kas piirang on vanuse või pikkuse järgi, piirang on ta ju ikka. Miks peaks piirangu panemisel tingimata just vabusest lähtuma ja kindlasti mitte pikkusest? Oleks sinu laps vanem kui venna oma ja sa pileti eest maksma peaksid, kiruksid ilmselt ikka.
-
Külaline
Mulle tundub et parem ongi kui sa ei tule.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2025 22:02 Usun paljud inimesed jätavad sellise ebaõiglase kohtlemise pärast laadale minemata. Noo ei tundu aus, et üks ei pea oma 10-12 aastase lapse pileti eest ka tasuma ja teine peab juba oma 6-7 aastase lapse pileti eest maksma. Mulle tundub, et selline piletisüsteem väga ebaõiglane.
-
Külaline
Svingerite üritusele pääseb tasuta sisse, kui "see" on üle 20 cm. Kikkis olekus ma mõtlen.Külaline kirjutas: ↑03 Mai 2025 14:16Tõesti, mis imelik üritus see on, et pikkuse järgi sissepääs on?
-
Külaline
Ma ei saa aru, miks peab üldse laadale sisse pääsemise eest maksma? Milleks? Mine turule, saad tasuta osta samu asju.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2025 22:02 Usun paljud inimesed jätavad sellise ebaõiglase kohtlemise pärast laadale minemata. Noo ei tundu aus, et üks ei pea oma 10-12 aastase lapse pileti eest ka tasuma ja teine peab juba oma 6-7 aastase lapse pileti eest maksma. Mulle tundub, et selline piletisüsteem väga ebaõiglane.
-
Külaline
No ega laat pole siiski tavaline turg. Laatadel on ikka palju rohkem tootjaid erinevate toodetega - seinast seina. Toidukraam, taimed, riided, keraamika, joogid, mööbel, köögitarbed, ehted, mis iganes nii meilt kui ka lähiriikidest. Lisaks tavaliselt ka programm esinejatega.Külaline kirjutas: ↑03 Mai 2025 23:17Ma ei saa aru, miks peab üldse laadale sisse pääsemise eest maksma? Milleks? Mine turule, saad tasuta osta samu asju.
Nt Paunvere või Hauka laat - ega ma ei lähe sinna perele vaid süüa ostma
-
Külaline
Ei peagi. Laadale tulek ei ole kohustuslik.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2025 23:17Ma ei saa aru, miks peab üldse laadale sisse pääsemise eest maksma? Milleks? Mine turule, saad tasuta osta samu asju.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2025 22:02 Usun paljud inimesed jätavad sellise ebaõiglase kohtlemise pärast laadale minemata. Noo ei tundu aus, et üks ei pea oma 10-12 aastase lapse pileti eest ka tasuma ja teine peab juba oma 6-7 aastase lapse pileti eest maksma. Mulle tundub, et selline piletisüsteem väga ebaõiglane.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 8 külalist