Kuulun elitaarse 2,1% hulka Eestis
-
Külaline
Oled doonor?Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 21:24Head pakkumised, aga ei. See viimane küll peaaegu. Haige olen olnud, aga harva, võib-olla nii kord 5 aasta tagant.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2025 21:15 1) oled talisupleja
2) elad Saue vallas
3) oled taimetoitlane
4) ei ole viimase 20 aasta jooksul kordagi haige olnud
-
Külaline
Jaa oledki.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 22:04Oled doonor?Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 21:24Head pakkumised, aga ei. See viimane küll peaaegu. Haige olen olnud, aga harva, võib-olla nii kord 5 aasta tagant.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2025 21:15 1) oled talisupleja
2) elad Saue vallas
3) oled taimetoitlane
4) ei ole viimase 20 aasta jooksul kordagi haige olnud
-
Külaline
Doonor oligi siis õige vastus? Kas see just elitaarne on, aga olgu 
-
Külaline
Jah, olen veredoonor. Vereülekannet vajab elu jooksul ca 1/3 inimestest, aga doonoreid on ainult 2,1%. Seega, kel tervis korras, võiks tõsiselt kaaluda doonoriks hakkamist. See muidugi ei tähenda, et ainult korra mitme aasta jooksul haige tohib olla. Mul on selle koha pealt lihtsalt vedanud - ptüi, ptüi.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2025 22:10 Doonor oligi siis õige vastus? Kas see just elitaarne on, aga olgu![]()
Just praegu on mitme veregrupi varud kas madalad või suisa otsakorral. Vaadake ise: http://www.verekeskus.ee
-
Külaline
Mina olen ka doonor. Ei pea see tervis ka päris korras olema, hirmutad selle nõudega inimesed ära. Nõuded, millele peab vastama, on samal kodulehel kirjas. Minul on päris mitu häda kallal, mis ei takista doonorlust - liigeste hädad, natuke kõrge vererõhk, on veel asju.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 22:27Jah, olen veredoonor. Vereülekannet vajab elu jooksul ca 1/3 inimestest, aga doonoreid on ainult 2,1%. Seega, kel tervis korras, võiks tõsiselt kaaluda doonoriks hakkamist. See muidugi ei tähenda, et ainult korra mitme aasta jooksul haige tohib olla. Mul on selle koha pealt lihtsalt vedanud - ptüi, ptüi.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2025 22:10 Doonor oligi siis õige vastus? Kas see just elitaarne on, aga olgu![]()
Just praegu on mitme veregrupi varud kas madalad või suisa otsakorral. Vaadake ise: http://www.verekeskus.ee
Ja teate - verekeskuses käimine on alati väga positiivne kogemus. Seal majas kõik kogu aeg tänavad sind, väga siiralt ja naeratades. Tunned end alati nagu sind oleks väga oodatud - aga eks nii ongi.
Muide - iga kord kaotad ka hoobilt pool kilo kehakaalu
-
Külaline
Ma olen korra käinud end pakkumas. Suht ebameeldiv kogemus - nimel on mul nohuravim Flixonase. Töötajatel läks veerand tundi, et välja uurida, et see olla hormonaalne ravim ja minu verd ei taheta. Ja siis imestati, et kuidas ma ise seda ei tea ja neid niimoodi tüütama tulen ometi. (No sellest on tänaseks küll aastaid möödas, võibolla tänaseks on kõik kenad ja viisakad.)
-
Külaline
Ka mind, teemaalgatajat, on vähemalt ühel korral minema saadetud. Madala hemoglobiini tõttu. Aga selles mõttes oli see kogemus jälle positiivne, et hakkasin hoolsamalt vaatama, et vitamiinid-mineraalid oleks olemas. Viimati oli hemoglobiininäit 141, mis on väga hea. See ongi veel üks positiivne faktor doonorluse juures, et iga kord saad oma põhinäitajatest ülevaate.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2025 22:41 Ma olen korra käinud end pakkumas. Suht ebameeldiv kogemus - nimel on mul nohuravim Flixonase. Töötajatel läks veerand tundi, et välja uurida, et see olla hormonaalne ravim ja minu verd ei taheta. Ja siis imestati, et kuidas ma ise seda ei tea ja neid niimoodi tüütama tulen ometi. (No sellest on tänaseks küll aastaid möödas, võibolla tänaseks on kõik kenad ja viisakad.)
-
Külaline
Ei ole siis või, kui ainult nii väike protsent inimesi osaleb ja kõik ei kvalifitseeru ka?Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2025 22:58 Mille poolest see elitaarne on?
-
Külaline
No pole jah. Rakvere elanikke on veel väiksem protsent ja kaugeltki kõik ei kvalifitseeru. Aga eliit nad pole, tavalised mõttetud sitakotid.
-
Külaline
Miljonäre on Eestis 1%, see on palju elitaarsem.
-
Külaline
Ja isegi nemad saavad verd sellelt 2,1 protsendilt doonoritelt, kui neil seda vaja peaks minema.
-
Külaline
Ma ka pole kunagi arvanud, et see elitaarne võiks olla. Abikaasa oli aastaid doonor, algul tavaline hiljem trombotsüütide doonor. Kui tavalise doonorlusega vaatasid ise, millal piisav ajavahemik möödas, siis trombotsüüte kutsuti loovutama siis kui just tema omad sobisid ja siis oli tavaliselt kohe vaja. Mõnikord maksti ka taksosõit verekeskusesse kinni. Samas kui sa kohe ei saanud, siis oldi üsna tõredad. Sellest hoolimata käis ta alati kui vähegi võimalik oli, kuigi talle see nüüd kohe on vaja stiil eriti ei meeldinud.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 22:58 Mille poolest see elitaarne on?
Käisin ka algul koos temaga verd andmas, aga mul ilmselt pole vereloovutamiseks sobivad veenid, igatahes peale paari korda öeldi mulle, et ärge enam tulge, viiman kord ei saanudki seda kotikest täis. Täitsa mitteelitaarne om halbade veenidega.
-
Külaline
No küllap teemaalgataja selle "elitaarse" sõna sinna vaid tähelepanu tõmbamiseks lisas. Ei mõtle keegi, et vereandjad mingi eliit oleks. Aga tublid inimesed on küll. Tubli saab olla aga ka teisiti.
-
Külaline
Mina tahaks väga veredoonoriks minna aga ei saa. Noorena ei olnud kaalunõue täidetud aga nüüd vanemana on aga ei sobi enam ühe autoimmuunhaiguse pärast.
Aga ma olen ennast märkinud elundidoonoriks. Ma loodan, et vaatamata aih midagi nad kasutada ikka saavad.
Aga ma olen ennast märkinud elundidoonoriks. Ma loodan, et vaatamata aih midagi nad kasutada ikka saavad.
Mina veredoonoriks minna ei taha, torgivad ja veel enam, mul on haruldane veregrupp, hakkavad veel öösel koju helistama ja voodist välja ajama, on's seda siis vaja. Igal ööl lähen magama mõttega, et aga kui... Ei, tänan, pole vaja. O grupp oli vist see, mis nagunii kõigile sobis, las võtavad sealt.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], elke, xqwerty ja 3 külalist