Mingit kohustust sünnitada ei ole.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 09:58Väga naljakas on hüpata mingi kohustusega, mida pole aastakümneid olnud. Kus sa sõdimas oled käinud siis? Praegune sõjavägi on rohkem nagu spordilaager, ega sinnagi ei pea minema, kui ei taha. Mis suur kohustus see nüüd on siis? Naised sünnitavad lapsi, kasvatavaid neid ja istuvad nendega kodus. See on kümme korda suurem kohustus.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 07:29Jajah, pisendad ja vingerdad, kuid on fakt, et meeste kohustused on sünnist saati suuremad, oled sunnitud seda möönma.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 22:24 Jah, tõesti, see kohustus meestel on. Ajateenistust ma siin muidugi välja tooks, sinna läheb suurem osa poisse heameelega ning kes ei soovi, saab alati asendusteenistuse valida, samuti on muid viise kõrvale hoidmiseks, keegi sõjaväepolitseiga sind koju kinni võtma ei tule. Nime poolest kohustus, tegelikult mitte nii väga. Kohustus sõjaolukorras võitlema minna on aga tõsine asi, kuid natuke naljakas on välja tuua sõdimiskohustust, kui sõjaolukorda tegelikult pole olnud üle 50 aasta. Jah, hetkel on teisiti, oht on suurem, aga eriolukordades me küll ei peaks võrdlema, kellel on mis kohustus. Ühesõnaga tahan ma öelda, et jah, meestel on teoreetiliselt küll siin suurem kohustus kui naistel, aga sellest ei peaks me rääkima, kui teemaks on laiem meeste ja naiste kohustuste tasakaal. Igapäevaelus on kõigil meil ühepalju kohustusi.
Kuni naiste kohustused ühiskonnas on väiksemad ja meeste omad suuremad, ei ole ka kõik jutud võrdsusest päris tõsiseltvõetavad.
Naine ja mees tööturul
-
Külaline
-
Külaline
Jah võiks tõesti teha nii, et kellel naistest 40 aastaselt pole vähemalt 2 last ette näidata, marss sõjaväkke! Eesliinile surema vabariigi eestGuest kirjutas: ↑01 Mai 2025 10:08Mingit kohustust sünnitada ei ole.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 09:58Väga naljakas on hüpata mingi kohustusega, mida pole aastakümneid olnud. Kus sa sõdimas oled käinud siis? Praegune sõjavägi on rohkem nagu spordilaager, ega sinnagi ei pea minema, kui ei taha. Mis suur kohustus see nüüd on siis? Naised sünnitavad lapsi, kasvatavaid neid ja istuvad nendega kodus. See on kümme korda suurem kohustus.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 07:29
Jajah, pisendad ja vingerdad, kuid on fakt, et meeste kohustused on sünnist saati suuremad, oled sunnitud seda möönma.
Kuni naiste kohustused ühiskonnas on väiksemad ja meeste omad suuremad, ei ole ka kõik jutud võrdsusest päris tõsiseltvõetavad.
-
Külaline
Kõigepealt käi seal eesliinil ise ära, siis tule sellega hüppama, teeme nii. Ja teeks nii ka siis, et mehed, kes oma lapsi pole ise kasvatanud, ka kõik sinna müstilisele eesliinile, on neist midagigi kasu.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 10:15Jah võiks tõesti teha nii, et kellel naistest 40 aastaselt pole vähemalt 2 last ette näidata, marss sõjaväkke! Eesliinile surema vabariigi eestGuest kirjutas: ↑01 Mai 2025 10:08Mingit kohustust sünnitada ei ole.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 09:58
Väga naljakas on hüpata mingi kohustusega, mida pole aastakümneid olnud. Kus sa sõdimas oled käinud siis? Praegune sõjavägi on rohkem nagu spordilaager, ega sinnagi ei pea minema, kui ei taha. Mis suur kohustus see nüüd on siis? Naised sünnitavad lapsi, kasvatavaid neid ja istuvad nendega kodus. See on kümme korda suurem kohustus.![]()
![]()
Vähemalt mingigi kasu
![]()
-
Külaline
Tõsi. Aga ma hakkasin mõtlema, et miks mehed sellist asja ei märka ja neid ei huvita? Ja muuhulgas paljusid muid asju kodus. Kas sellepärast äkki, et naised jõuavad juba enne kõik ära küürida?Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 18:58Näiteks meie kodus on see nii seepärast, et meest ei huvita, et aknad puhtad oleks. No kolme aasta pärast ehk huvitab. See on tähtsusetu pisiasi tema jaoks. Aga tema jällegi on ainus, kes maja hooldab, märkab niiskuskashjustusi kuskil nurgas, uuendab värvi aknalaual jne. Need ei tule jällegi mulle pähe. Ma arvan, et suur osa naiste süüdistustest meeste suunas tulebki prioriteetidest - kahjuks ei suuda paljud naised ette kujutada, et teistel ehk polegi samad eelistused ja valikud kui neil. Mehed ehk ei suuda ka, ma ei tea, aga nemad vist ei räägi sellest nii palju. Aga räägivad muidugi vahepeal ka, nagu siingi foorumis näha.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 18:50 Täna hommikul raadios küsis naissaatejuht meestelt, mitu tundi nad aknapesu jaoks on kulutanud. Vastus oli 0. Sest aknaid pesevad neil elukaaslased, ehk nende naised. Muidugi nad kiitsid ja tänasid neid, et selline töö kogu aeg nende teha on olnud, aga ikkagi. See on eriti vastik töö tegelt. Ja see on läbi aastate ikka naiste teha. Miks?
Samas mul on üks tuttav abielupaar, kus just mees peseb aknad ja kasvatab toataimi. Aga tal on muud halvad küljed.
-
Külaline
Ajaloolised põhjused on see, et naistel pole kombeks snuukrit mängida. Seda on peetud meeste alaks, mehed mängisid piljardit juba 19. sajandil, äkki varemgi, naised alustasid sellega 20. sajandi keskel ja väga tasahilju. Palun nimeta, millist trenni tuleb teha või milliseid andeid arendada, et kõrtsis käia või relva omada? Äkki tood mõne asjakohase näite parem.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 07:23Mis need salapärased "ajaloolised põhjused" on? Ma ei saa hästi aru? Kui me oletame, et ajalooliselt kunagi naistele keelati snookerit mängida ( tegelikult ei keelatud), siis see keeld ju ei kehti enam põlvkondi kindlasti! Ja kui mulle oleks mingi asi olnud keelatud, siis ma läheks kohe seda proovima, kui jälle saab! Et miks keelatud ja tahaks ka proovida.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 00:14Vale järeldus. Naisi jõuab veerandfinaali vähe samal põhjusel, mis eespool male kohta välja toodi - sest naissoost üritajaid on kümneid, kui mitte sadu kordi vähem kui mehi. Loomulikult on siis ka tippe vähe. Jällegi ajaloolised põhjused. Erinevust naiste ja meeste vaimsetes võimetes pole teaduslikult küll tuvastatud.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 23:04 Mäng snuuker. Tipptasemel lubatakse ka naised mängima, kui nad saavad eelvoorudest edasi. Ma pole paar aastat täpsemalt jälginud, aga lõppturniiridele on pääsenud mõned korrad vaid naiste maailmameister. Tundub, et no mis seal siis on, ajada kuulikesi auku. Aga see on nii pagana keeruline mäng tegelikult, et see käeosavus on üliväike osa vaid (see võib meestel ja naistel tõesti sarnane olla), loeb hoopis mitmeid käike ette mõtlemine, kuhu oma kuulid juhtida. Ja mis teha, naised ei suuda meestega võistelda. Kuigi neil on võimalus olemas võrdsetel alustel võistelda, ei jõua naised veerandfinaali.
Praegune üldine vabandus "ajaloolistel põhjustel" ei päde. Neegritel ei lubatud ajalooliselt USAs kõrtsis käia ja relva omada. Mis sa arvad, kas neegrid käivad täna "ajaloolistel põhjustel" vähem kõrtsis ja omavad vähem relvi? Hoopis rohkem.
Kas just oma viga, ühiskondlikel normidel on ikka ajast aega väga suur võim olnud. Võimed my ass.Täitsa oma viga kui neid vähem on. Ilmselt võimed ei võimalda.
Võrdselt mängijaid ... see on nagu panna NBA ja Baškiiria koondis mängima ja siis järeldada, et baškiiridel on järelikult nõrgemad võimed. Saad aru, kui NBA valib mängijaid üle maailma, nende kasvulava on miljonid mängijad, siis Baskiiria valib mängijaid ehk mõnest tuhandest (täiesti umbes ütlen, aga saad aru põhimõttest). Kellel on suurem valik ja suurem tõenäosus leida tippmängijad? Täpselt sama on naiste ja meeste males ja snuukris. Maailmatuurile pääsevad palju kõrgema tasemega mehed kui naised - ja mitte seepärast, et mehed üldiselt on paremad, vaid seepärast, et naisi ei huvita snuuker ning valik on väiksem.Kui teaksid tänapäeva snuukrist rohkem, siis sa nii ei väidaks.
Ja üks väga suur näitaja on 147 punkti (maksimumi) saavutamine. Mida mehed teevad pidevalt, naistel on õnnestunud ca 45 aasta jooksul vist vaid üks kord. Kuigi mängijaid on maailmatuuridel võrdselt meestega. Ja kõik naised, keda see mäng huvitab, on ammuilma omakeskis tegijad ja kuulsad, ammu juba on neil võrdsed võimalused meestega võistelda.
-
Külaline
Eks ta ilmselt varsti tehaksegi.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 10:08Aga kui see pole nii hull asi, siis miks mitte teha see kohustuslikuks kõigile?Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 09:58Väga naljakas on hüpata mingi kohustusega, mida pole aastakümneid olnud. Kus sa sõdimas oled käinud siis? Praegune sõjavägi on rohkem nagu spordilaager, ega sinnagi ei pea minema, kui ei taha. Mis suur kohustus see nüüd on siis? Naised sünnitavad lapsi, kasvatavaid neid ja istuvad nendega kodus. See on kümme korda suurem kohustus.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 07:29
Jajah, pisendad ja vingerdad, kuid on fakt, et meeste kohustused on sünnist saati suuremad, oled sunnitud seda möönma.
-
Külaline
No miks ükski naine ei märka, et katlamajas toru higistab, autol rattalaager vilistab või geneka rihm libiseb? Elementaarne asi ju.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 20:34Tõsi. Aga ma hakkasin mõtlema, et miks mehed sellist asja ei märka ja neid ei huvita? Ja muuhulgas paljusid muid asju kodus. Kas sellepärast äkki, et naised jõuavad juba enne kõik ära küürida?Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 18:58Näiteks meie kodus on see nii seepärast, et meest ei huvita, et aknad puhtad oleks. No kolme aasta pärast ehk huvitab. See on tähtsusetu pisiasi tema jaoks. Aga tema jällegi on ainus, kes maja hooldab, märkab niiskuskashjustusi kuskil nurgas, uuendab värvi aknalaual jne. Need ei tule jällegi mulle pähe. Ma arvan, et suur osa naiste süüdistustest meeste suunas tulebki prioriteetidest - kahjuks ei suuda paljud naised ette kujutada, et teistel ehk polegi samad eelistused ja valikud kui neil. Mehed ehk ei suuda ka, ma ei tea, aga nemad vist ei räägi sellest nii palju. Aga räägivad muidugi vahepeal ka, nagu siingi foorumis näha.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 18:50 Täna hommikul raadios küsis naissaatejuht meestelt, mitu tundi nad aknapesu jaoks on kulutanud. Vastus oli 0. Sest aknaid pesevad neil elukaaslased, ehk nende naised. Muidugi nad kiitsid ja tänasid neid, et selline töö kogu aeg nende teha on olnud, aga ikkagi. See on eriti vastik töö tegelt. Ja see on läbi aastate ikka naiste teha. Miks?
Samas mul on üks tuttav abielupaar, kus just mees peseb aknad ja kasvatab toataimi. Aga tal on muud halvad küljed.
-
Külaline
Ei päde. Male, snuuker või lennumudelism on naistele olnud sama kaua kättesaadav kui meestelegi. Naeruväärne rääkida, et "sada aastat tagasi oli nii või naa".Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 21:06Ajaloolised põhjused on see, et naistel pole kombeks snuukrit mängida. Seda on peetud meeste alaks, mehed mängisid piljardit juba 19. sajandil, äkki varemgi, naised alustasid sellega 20. sajandi keskel ja väga tasahilju. Palun nimeta, millist trenni tuleb teha või milliseid andeid arendada, et kõrtsis käia või relva omada? Äkki tood mõne asjakohase näite parem.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 07:23Mis need salapärased "ajaloolised põhjused" on? Ma ei saa hästi aru? Kui me oletame, et ajalooliselt kunagi naistele keelati snookerit mängida ( tegelikult ei keelatud), siis see keeld ju ei kehti enam põlvkondi kindlasti! Ja kui mulle oleks mingi asi olnud keelatud, siis ma läheks kohe seda proovima, kui jälle saab! Et miks keelatud ja tahaks ka proovida.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 00:14 Vale järeldus. Naisi jõuab veerandfinaali vähe samal põhjusel, mis eespool male kohta välja toodi - sest naissoost üritajaid on kümneid, kui mitte sadu kordi vähem kui mehi. Loomulikult on siis ka tippe vähe. Jällegi ajaloolised põhjused. Erinevust naiste ja meeste vaimsetes võimetes pole teaduslikult küll tuvastatud.
Praegune üldine vabandus "ajaloolistel põhjustel" ei päde. Neegritel ei lubatud ajalooliselt USAs kõrtsis käia ja relva omada. Mis sa arvad, kas neegrid käivad täna "ajaloolistel põhjustel" vähem kõrtsis ja omavad vähem relvi? Hoopis rohkem.Kas just oma viga, ühiskondlikel normidel on ikka ajast aega väga suur võim olnud. Võimed my ass.Täitsa oma viga kui neid vähem on. Ilmselt võimed ei võimalda.Võrdselt mängijaid ... see on nagu panna NBA ja Baškiiria koondis mängima ja siis järeldada, et baškiiridel on järelikult nõrgemad võimed. Saad aru, kui NBA valib mängijaid üle maailma, nende kasvulava on miljonid mängijad, siis Baskiiria valib mängijaid ehk mõnest tuhandest (täiesti umbes ütlen, aga saad aru põhimõttest). Kellel on suurem valik ja suurem tõenäosus leida tippmängijad? Täpselt sama on naiste ja meeste males ja snuukris. Maailmatuurile pääsevad palju kõrgema tasemega mehed kui naised - ja mitte seepärast, et mehed üldiselt on paremad, vaid seepärast, et naisi ei huvita snuuker ning valik on väiksem.Kui teaksid tänapäeva snuukrist rohkem, siis sa nii ei väidaks.
Ja üks väga suur näitaja on 147 punkti (maksimumi) saavutamine. Mida mehed teevad pidevalt, naistel on õnnestunud ca 45 aasta jooksul vist vaid üks kord. Kuigi mängijaid on maailmatuuridel võrdselt meestega. Ja kõik naised, keda see mäng huvitab, on ammuilma omakeskis tegijad ja kuulsad, ammu juba on neil võrdsed võimalused meestega võistelda.
Ettevõtlus on Eestis olnud kõigile kättesaadav 35 aastat. Kus on naisettevõtjad ja nende firmad? Leiutised? Miljonärid?
Pole millestki rääkida. Nul. Nihil.
-
Külaline
Ükski naine ei märka?Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 21:26No miks ükski naine ei märka, et katlamajas toru higistab, autol rattalaager vilistab või geneka rihm libiseb? Elementaarne asi ju.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 20:34Tõsi. Aga ma hakkasin mõtlema, et miks mehed sellist asja ei märka ja neid ei huvita? Ja muuhulgas paljusid muid asju kodus. Kas sellepärast äkki, et naised jõuavad juba enne kõik ära küürida?Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 18:58 Näiteks meie kodus on see nii seepärast, et meest ei huvita, et aknad puhtad oleks. No kolme aasta pärast ehk huvitab. See on tähtsusetu pisiasi tema jaoks. Aga tema jällegi on ainus, kes maja hooldab, märkab niiskuskashjustusi kuskil nurgas, uuendab värvi aknalaual jne. Need ei tule jällegi mulle pähe. Ma arvan, et suur osa naiste süüdistustest meeste suunas tulebki prioriteetidest - kahjuks ei suuda paljud naised ette kujutada, et teistel ehk polegi samad eelistused ja valikud kui neil. Mehed ehk ei suuda ka, ma ei tea, aga nemad vist ei räägi sellest nii palju. Aga räägivad muidugi vahepeal ka, nagu siingi foorumis näha.
-
Külaline
See on küll puhas jama, mida kirjutad.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2025 21:31Täpselt sama on naiste ja meeste males ja snuukris. Maailmatuurile pääsevad palju kõrgema tasemega mehed kui naised - ja mitte seepärast, et mehed üldiselt on paremad, vaid seepärast, et naisi ei huvita snuuker ning valik on väiksem.
Ja soovitan mõelda ikkagi maksimumi saavutamisele - kõik need naised, keda huvitab snuuker ja kes harjutavad ja treenivad ja mängivad varasest noorusest saadik, on kõvad tegijad, mitmekordsed maailmameistrid - ei suuda saavutada 147 punkti.
Ma ei halvusta üldse naisi. Olen ise naine. Aga meie ajud ongi erinevad meeste ajudest.
Ja hea ongi!
-
Külaline
Mis mõttes on male, snuuker ja lennumudelism olnud naistele sama kaua kättesaadav? Miks sa demagoogitsed? Mehed tegelesid nendega (no välja arvatud lennumudelismiga) juba sajandeid. Naisi lasti sinu arust meestega klubisse malet või piljardit mängima? Nalja teed? Heal juhul kodus sõbralik papa õpetas. Sa ei tee küll praegu meessoole au, miks mina saan loogikast, et suurest valimist tuleb parem tulemus kui väikesest valimist, paremini aru kui sina, väga loogiline mees? Loe seda linki eespool, seal kus male jutuks oli.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 21:31 Ei päde. Male, snuuker või lennumudelism on naistele olnud sama kaua kättesaadav kui meestelegi. Naeruväärne rääkida, et "sada aastat tagasi oli nii või naa".
Ettevõtlus on Eestis olnud kõigile kättesaadav 35 aastat. Kus on naisettevõtjad ja nende firmad? Leiutised? Miljonärid?
Ja miks on naiste valim väiksem - kujutle nüüd olukorda, kus isegi praeguses Eestis läheb tüdruk oma vanemate juurde ja ütleb - emps, iss, ma tahan snuukeritrenni minna! No ikka vähemalt pooled vanemad hakkavad seepeale balletti või kergejõustikku pakkuma. Sama lugu naisettevõtjatega - otsustab noor naine oma firma teha, mis arvad, kuidas tema mees sellesse suhtub? Ah missa, ajad meid pankrotti, kes siis lastega tegeleb, nalja teed või? Aga kui nii ütleb mees, mis arvad, kuidas naine reageerib? Kindlasti mitte selliselt, tõrjuvalt. Või et sinu arust on kõik tingimused võrdsed
Kust pärineb muidu su info, nagu Eesti naisettevõtjaid poleks? Eesti kohta ei saa sa väita, et 35 on ettevõtlus kõigile kättesaadav olnud. 35 aastat tagasi oli Eestis ikka VÄGA selge arusaam, et Vaba Eesti tähendab, et naine on vabana kodus lastega ja mees on vabana tööl. See oli selge norm, ära tule vaidlema minuga, ma olen sel ajal elanud ja mäletan väga hästi. Kõik ajakirjad olid täis pereemade pilte, ma arvan, et ühiskondlik ettekujutus oli, et nüüd tuleb selle Eesti vabariigiga edasi minna täpselt selle koha pealt, kust katki jäi - 30-ndate Eestist, kus mudel oli põllekesega pereema + tööl käiv mees, soovitatavalt lipsuga, aga peaasi, et kogu palka maha ei joo.
-
Külaline
Ajude erinevus ei selgita küll seda suurt lõhet. Ajude erinevusel on oma roll, kuid kindlasti mitte nii määrav. Jah, 147 punkti minu loogika ei seleta, kuid mina ei mõista, miks sa arvad, et see tuleb just vaimsest erinevusest, mingist planeerimisoskusest? Male osas on otsitud erinevust naiste ja meeste ajudes, ei ole leitud. Snuukeriga on sama. Aga muud füüsilised erinevused? Juba käte pikkus on meestel erinev, samuti jõud, õlad on laiemad, lihaste paiknemine veidi erinev. Ühesõnaga snuuker pole minu arust üldse mingi paralleel malele.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 22:12See on küll puhas jama, mida kirjutad.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2025 21:31Täpselt sama on naiste ja meeste males ja snuukris. Maailmatuurile pääsevad palju kõrgema tasemega mehed kui naised - ja mitte seepärast, et mehed üldiselt on paremad, vaid seepärast, et naisi ei huvita snuuker ning valik on väiksem.
Ja soovitan mõelda ikkagi maksimumi saavutamisele - kõik need naised, keda huvitab snuuker ja kes harjutavad ja treenivad ja mängivad varasest noorusest saadik, on kõvad tegijad, mitmekordsed maailmameistrid - ei suuda saavutada 147 punkti.
Ma ei halvusta üldse naisi. Olen ise naine. Aga meie ajud ongi erinevad meeste ajudest.
Ja hea ongi!
-
Külaline
Sa nagu arvad, et poisi puhul oleks asi teistsugune või? Miks? Poiss viidaks vabalt snuukerit õppima, aga tüdruk mitte?Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2025 22:26Ja miks on naiste valim väiksem - kujutle nüüd olukorda, kus isegi praeguses Eestis läheb tüdruk oma vanemate juurde ja ütleb - emps, iss, ma tahan snuukeritrenni minna! No ikka vähemalt pooled vanemad hakkavad seepeale balletti või kergejõustikku pakkuma.
Naiste turniiridega alustati eelmise sajandi algupoolel juba. Mängijaid oli palju. On praegugi. Aga kahjuks naiste turniirid polnud kunagi nii huvitavad, et raha sisse tooksid.
Praegu on neil tipptasemel mängijaid ka väga palju, toimub palju võistlusi, aga no kahjuks ei suuda nad teha asja nii huvitavaks, et ka muu maailm neid vaadata tahaks. Pole nii head ja põnevat mängu, suuri skoore, huvitavaid lööke. Pea sajand on naised mänginud ja võistelnud.
Treenivad lapsest saati tugevate treenerite käe all põlvkondade kaupa.
Ära aja oma ajaloo juttu mingi ühe artikli põhjal. See ei kehti igal spordialal.
-
Külaline
Ah, jälle otsitud põhjendused ja kogutud vabandused.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 22:26Mis mõttes on male, snuuker ja lennumudelism olnud naistele sama kaua kättesaadav? Miks sa demagoogitsed? Mehed tegelesid nendega (no välja arvatud lennumudelismiga) juba sajandeid. Naisi lasti sinu arust meestega klubisse malet või piljardit mängima? Nalja teed? Heal juhul kodus sõbralik papa õpetas. Sa ei tee küll praegu meessoole au, miks mina saan loogikast, et suurest valimist tuleb parem tulemus kui väikesest valimist, paremini aru kui sina, väga loogiline mees? Loe seda linki eespool, seal kus male jutuks oli.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 21:31 Ei päde. Male, snuuker või lennumudelism on naistele olnud sama kaua kättesaadav kui meestelegi. Naeruväärne rääkida, et "sada aastat tagasi oli nii või naa".
Ja miks on naiste valim väiksem - kujutle nüüd olukorda, kus isegi praeguses Eestis läheb tüdruk oma vanemate juurde ja ütleb - emps, iss, ma tahan snuukeritrenni minna! No ikka vähemalt pooled vanemad hakkavad seepeale balletti või kergejõustikku pakkuma. Sama lugu naisettevõtjatega - otsustab noor naine oma firma teha, mis arvad, kuidas tema mees sellesse suhtub? Ah missa, ajad meid pankrotti, kes siis lastega tegeleb, nalja teed või? Aga kui nii ütleb mees, mis arvad, kuidas naine reageerib? Kindlasti mitte selliselt, tõrjuvalt. Või et sinu arust on kõik tingimused võrdsed.
Kust pärineb muidu su info, nagu Eesti naisettevõtjaid poleks? Eesti kohta ei saa sa väita, et 35 on ettevõtlus kõigile kättesaadav olnud. 35 aastat tagasi oli Eestis ikka VÄGA selge arusaam, et Vaba Eesti tähendab, et naine on vabana kodus lastega ja mees on vabana tööl. See oli selge norm, ära tule vaidlema minuga, ma olen sel ajal elanud ja mäletan väga hästi. Kõik ajakirjad olid täis pereemade pilte, ma arvan, et ühiskondlik ettekujutus oli, et nüüd tuleb selle Eesti vabariigiga edasi minna täpselt selle koha pealt, kust katki jäi - 30-ndate Eestist, kus mudel oli põllekesega pereema + tööl käiv mees, soovitatavalt lipsuga, aga peaasi, et kogu palka maha ei joo.
Mis tähendab "mehed on tegelenud aastasadu"? Ega need samad mehed pole olnud, edu saavutavad inimesed 30 eluaastaks ja seal pole küll ühelgi naisel mingeid takistusi olnud. Mis vahet on sellel mis oli 100 aastat tagasi või kuidas see spetsiifiliselt tänapäeva mehi aitab?
-
Külaline
See just täpselt sellest tulenebki.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2025 22:31Jah, 147 punkti minu loogika ei seleta, kuid mina ei mõista, miks sa arvad, et see tuleb just vaimsest erinevusest, mingist planeerimisoskusest?
Lihased ja õlad ei puutu kuidagi asjasse, lühemad käed samuti mitte. Ka mehi on väga erinevas pikkuses.
Alati saab kasutada abivahendeid, seda teevad ka mehed. Füüsilist jõudu pole ju vaja, pigem rihtimist ja õrnade löökide täpsust. Aga sellest kirjutasin juba ennegi - löökide osavus võib nii meestel kui naistel olla täiesti võrdne, loeb just see, kus keegi oma kuulide asendit näeb juba mitmeid lööke ette. Ja sellest sõltub ka 147 punkti saavutamine.
-
Külaline
Terves maailmas ei ole ühtegi silmapaistvat naisettevõtja loodud firmat. Mina küll ei tea. Kas teie teate? Midagi Tesla või facebooki või Apple'i kõrvale panna? Ok, isegi mingi riigi tasemel oluline ja tegija firma, mis oleks naise asutatud ja tippu viidud?
Mingi startup viimasest ajast, kui 2/3 üliõpilastest läänemaailmas on naised?
-
Külaline
Pokkeris sama lugu. Naised ei võida, sest puudub fantaasia, teatud fabuleerimisoskus.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 23:01See just täpselt sellest tulenebki.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2025 22:31Jah, 147 punkti minu loogika ei seleta, kuid mina ei mõista, miks sa arvad, et see tuleb just vaimsest erinevusest, mingist planeerimisoskusest?
Lihased ja õlad ei puutu kuidagi asjasse, lühemad käed samuti mitte. Ka mehi on väga erinevas pikkuses.
Alati saab kasutada abivahendeid, seda teevad ka mehed. Füüsilist jõudu pole ju vaja, pigem rihtimist ja õrnade löökide täpsust. Aga sellest kirjutasin juba ennegi - löökide osavus võib nii meestel kui naistel olla täiesti võrdne, loeb just see, kus keegi oma kuulide asendit näeb juba mitmeid lööke ette. Ja sellest sõltub ka 147 punkti saavutamine.
Ettevõtluses aitab ka see visadus ja avantürism.
-
Külaline
Ma ei viitsi sinuga vaielda. Googelda natuke. Nett on täis sedasama küsimust - ja neidsamu vastuseid, mida sulle andsin. Seda, et snuukris naisi pikkus, kehaehitus, sealhulgas rindade olemasolu segavad, kohtad igal pool. Ja malega ka sama. Ei ole asi selles, et naine ei oskaks planeerida ega käike ette mõelda. See on ikka hoopis muudest asjadest sõltuv. Kui oleks nii, nagu sina väidad, et naised ei oska planeerida, siis tuleks see välja kuskilt teaduslikest uuringutest. Aga ei tule. Või sul on teised andmed?
Aitab nii, et naistel on palju vähem initsiatiivi, motivatsiooni ja huvi selle alaga tegeleda. Ega ma uuesti kogu juttu küll kirjutama ei hakka. Mis sa arvad, miks Inglismaal ja Brasiilias paremad jalgpallurid on kui Eestis? Lihtsalt kohe on andekamad ja väledamad ja muidu ka tublimad need inglased ja brasiillased, mis? Ei ole. Täpselt sama põhjus, mis naiste male ja snuukeriga - Eestis polnud kogu nõukaaja mingit jalgpalli, see hakkas arenema alles 90-ndatel, samal ajal kui Inglismaal mängiti jalkat juba 19. sajandil ja Brasiilia on maailma tipus eelmise sajandi 50-ndatest. Täpselt kõik sama, mis naiste ja meeste erinevusega mõnedel aladel.Mis tähendab "mehed on tegelenud aastasadu"? Ega need samad mehed pole olnud, edu saavutavad inimesed 30 eluaastaks ja seal pole küll ühelgi naisel mingeid takistusi olnud. Mis vahet on sellel mis oli 100 aastat tagasi või kuidas see spetsiifiliselt tänapäeva mehi aitab?
-
Külaline
Sulle endale ei meeldi googeldada? Näiteks Euroopa tegijad naised: https://www.eu-startups.com/2025/03/top ... l-space-4/Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 23:20 Terves maailmas ei ole ühtegi silmapaistvat naisettevõtja loodud firmat. Mina küll ei tea. Kas teie teate? Midagi Tesla või facebooki või Apple'i kõrvale panna? Ok, isegi mingi riigi tasemel oluline ja tegija firma, mis oleks naise asutatud ja tippu viidud?
Jah, Teslat ega Apple'it pole, nende firmade loomise ajal oli naise koht ikka kodus köögis veel, Apple'i loomise ajal rohkem, Tesla ajal vähem. Aga küllap 10-20 aasta pärast on juba rohkem selliseid firmasid.
-
Külaline
No vot, Mart Poom ja Ragnar Klavan ei mängi kehvemini kui kes tahes maailma tipus. Kuidagi ei saa öelda, et Eesti on kehvem. Alati on lootus ja võimalus.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 23:27 Ma ei viitsi sinuga vaielda. Googelda natuke. Nett on täis sedasama küsimust - ja neidsamu vastuseid, mida sulle andsin. Seda, et snuukris naisi pikkus, kehaehitus, sealhulgas rindade olemasolu segavad, kohtad igal pool. Ja malega ka sama. Ei ole asi selles, et naine ei oskaks planeerida ega käike ette mõelda. See on ikka hoopis muudest asjadest sõltuv. Kui oleks nii, nagu sina väidad, et naised ei oska planeerida, siis tuleks see välja kuskilt teaduslikest uuringutest. Aga ei tule. Või sul on teised andmed?Aitab nii, et naistel on palju vähem initsiatiivi, motivatsiooni ja huvi selle alaga tegeleda. Ega ma uuesti kogu juttu küll kirjutama ei hakka. Mis sa arvad, miks Inglismaal ja Brasiilias paremad jalgpallurid on kui Eestis? Lihtsalt kohe on andekamad ja väledamad ja muidu ka tublimad need inglased ja brasiillased, mis? Ei ole. Täpselt sama põhjus, mis naiste male ja snuukeriga - Eestis polnud kogu nõukaaja mingit jalgpalli, see hakkas arenema alles 90-ndatel, samal ajal kui Inglismaal mängiti jalkat juba 19. sajandil ja Brasiilia on maailma tipus eelmise sajandi 50-ndatest. Täpselt kõik sama, mis naiste ja meeste erinevusega mõnedel aladel.Mis tähendab "mehed on tegelenud aastasadu"? Ega need samad mehed pole olnud, edu saavutavad inimesed 30 eluaastaks ja seal pole küll ühelgi naisel mingeid takistusi olnud. Mis vahet on sellel mis oli 100 aastat tagasi või kuidas see spetsiifiliselt tänapäeva mehi aitab?
Natuke vale näide selles mõttes, et Eestist on tulnud meie aus osa häid mängijaid.
Aga küsime siis nii, et millisel inimtegevuse alal on sinu hinnangul naistel initsiatiivi, motivatsiooni ja tulemusi, et viia edasi progressi, arengut ja inimkonna üldist edenemist? Milles naised on juhid ja kaptenid? Mille üle nad on uhked ja arengus pikalt ees? Midagi peab ju olema, ikkagi üle poole inimkonnast!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 8 külalist