6. „Sa oled ilus“
-
Külaline
6. „Sa oled ilus“
Jälle üks artiklike pastakast välja imetud.
https://perejakodu.delfi.ee/artikkel/12 ... oort-naist
Ok, teised 5, on nii ja naa.
Aga mina tundsin küll veel täiskasvanunagi kurbust, et mille kodus kunagi ei öeldud, et ma ilus olin.
https://perejakodu.delfi.ee/artikkel/12 ... oort-naist
Ok, teised 5, on nii ja naa.
Aga mina tundsin küll veel täiskasvanunagi kurbust, et mille kodus kunagi ei öeldud, et ma ilus olin.
-
Külaline
Jah, kui omad vanemadki last ilusana ei näe, kes siis veel.
-
Külaline
No neid mittemidagiütlevaid tõlkeartikleid ilmub nii- ja naasuguseid lihtsalt lehe täiteks, kes neid viitsib lugeda. Veel vähem neist juhinduda oma laste kasvatamisel.
-
Külaline
Ilu on üldiselt päritav. Kui peres on kõik ilusad, siis pole see midagi erilist, mida esile tõsta. Ka see artikkel räägib pigem välimuse esiletõstmise kahjulikkusest. Minu sugulaste seas käib just nimelt välimuse rõhutamine. Küll sa oled ilus! küll too on sale või kole! Aga üks sugulane, keda ma polnud mitu aastat näinud, ütles: varem sa olid nagu saledam.... 10 aastat hiljem oli tal endal anorektiline tütar haiglas. Ei imesta.
-
Külaline
Lisan -see oli üldse esimene asi, mis ta mulle pärast tere ütles. Vastik on suhelda inimestega, kelle jaoks välimus on kõige tähtsam.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 01:04 Ilu on üldiselt päritav. Kui peres on kõik ilusad, siis pole see midagi erilist, mida esile tõsta. Ka see artikkel räägib pigem välimuse esiletõstmise kahjulikkusest. Minu sugulaste seas käib just nimelt välimuse rõhutamine. Küll sa oled ilus! küll too on sale või kole! Aga üks sugulane, keda ma polnud mitu aastat näinud, ütles: varem sa olid nagu saledam.... 10 aastat hiljem oli tal endal anorektiline tütar haiglas. Ei imesta.
-
Külaline
Lisan - minu kaalutõus oli maksimaalselt 5 kg. Aga sellistel inimestel on kullipilk ka kõige väiksemale kaalutõusuleGuest kirjutas: ↑01 Mai 2025 01:13Lisan -see oli üldse esimene asi, mis ta mulle pärast tere ütles. Vastik on suhelda inimestega, kelle jaoks välimus on kõige tähtsam.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 01:04 Ilu on üldiselt päritav. Kui peres on kõik ilusad, siis pole see midagi erilist, mida esile tõsta. Ka see artikkel räägib pigem välimuse esiletõstmise kahjulikkusest. Minu sugulaste seas käib just nimelt välimuse rõhutamine. Küll sa oled ilus! küll too on sale või kole! Aga üks sugulane, keda ma polnud mitu aastat näinud, ütles: varem sa olid nagu saledam.... 10 aastat hiljem oli tal endal anorektiline tütar haiglas. Ei imesta.
-
Külaline
Selle loo valguses tekib küsimus, kas on sobilik öelda, kui teine on end sättinud kuhugi minekuks, et sa oled ilus või midagi sarnast. Ilus olen vaid siis, kui olen meigitud?
-
Külaline
Selles ilu viimases lauses öeldakse, et kiita tuleb saavutusi ja pingutust ja iseloomu.
Eelmistes punktides aga hoiatakse, selle eest et ei kasvaks lapsed, kes tahavad teistele meeldida. Kui saavutuste ja pingutuste eest kiita, kas siis polegi see et tunneb end väärtuslikuna ainult läbi selle et on pingutanud ja teinud midagi? Nt mina. Ma ei tunne end hästi, ma pole endaga rahul kui pole midagi teinud. Või kas peakski? Teised teisteks. Aga ma ei meeldi ega pole rahul ka ise endaga, kui ma ei ole midagi teinud.
Eelmistes punktides aga hoiatakse, selle eest et ei kasvaks lapsed, kes tahavad teistele meeldida. Kui saavutuste ja pingutuste eest kiita, kas siis polegi see et tunneb end väärtuslikuna ainult läbi selle et on pingutanud ja teinud midagi? Nt mina. Ma ei tunne end hästi, ma pole endaga rahul kui pole midagi teinud. Või kas peakski? Teised teisteks. Aga ma ei meeldi ega pole rahul ka ise endaga, kui ma ei ole midagi teinud.
-
Külaline
Ma arvan sama.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2025 07:44 Kui saavutuste ja pingutuste eest kiita, kas siis polegi see et tunneb end väärtuslikuna ainult läbi selle et on pingutanud ja teinud midagi?
Aga kui sa pole midagi teinud, siis on hästi.
Ei peagi midagi koguaeg tegema. Puhkamine on ka vajalik, isegi tähtis asi. Puhkamine on ka tegevus.
-
Külaline
Sa oled niisama ka ilus.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2025 07:26 Ilus olen vaid siis, kui olen meigitud?
-
Külaline
Ka koolis kiidetakse seda, kui õpilane pusib ja vaeva näeb, mitte seda, kui kiirelt ja kergelt kellelgi mingi asi välja tuleb (järelikult oli ülesanne liiga lihtne). Selle aluseks on võimekususkumuste teooria: https://www.tlu.ee/opmat/HTI/opiobjekt_ ... eviis.htmlGuest kirjutas: ↑01 Mai 2025 07:44 Selles ilu viimases lauses öeldakse, et kiita tuleb saavutusi ja pingutust ja iseloomu.
Sinul on see kala kuskil mujal. Võib-olla pälvisid vanemate või mõne muu sugulase tähelepanu/kiitust ainult siis, kui midagi tegid; samas said ise kriitikat, passiivagressiivse või eirava suhtumise osaliseks kui ei teinud piisavalt või kuulsid pealt hukkamõistu nende suhtes, kes olid "laisad". Võib-olla väljendus see hoopis mingis muus suhtes või situatsioonis, kus sinu väärtus väljendus ainult siis, kui sa kasulik olid. Mõtle enda jaoks läbi, kust sa selle mõtteviisi üles oled korjanud ja kellele sa meeldida oled üritanud, sageli tuleb selline asi ikkagi lapsepõlvest. See võib olla paljude täiskasvanute jaoks käivitav jõud, kus nad saavutavad oma elus väga palju, aga seal taga võib olla hoopis vana haav olla näiteks isale märgatav või tema armastus välja teenida. Enamik ei saa ise sellest arugi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 9 külalist