Poiss või tüdruk- üritus

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 26 Apr 2025 12:54
Guest kirjutas: 26 Apr 2025 01:15
Külaline kirjutas: 25 Apr 2025 23:53Ise ka saad aru mida kirjutasid? Peale vanemate ei anna ükski arst informatsiooni teistele inimestele lapse kohta. Kui sa teemat ei tunne, ära hakka fantaseerima.
No kui neil on plaanis selline avalikustamise pidu, siis võivad need vanemad paluda arstil see sugu kirjutada kuskile paberile ja sulgeda ümbrikku, mis siis antakse vanemate poolt üle peo korraldajale ja selle sisu nende enda jaoks selgubki hiljem peol.
Ah jäta nüüd, isiklikke terviseandmeid ei ole õigust ühelgi arstil jagada.
Ehk et ikkagi erivajadus?
Külaline

Guest kirjutas: 26 Apr 2025 13:41
Guest kirjutas: 26 Apr 2025 12:54
Guest kirjutas: 26 Apr 2025 01:15 No kui neil on plaanis selline avalikustamise pidu, siis võivad need vanemad paluda arstil see sugu kirjutada kuskile paberile ja sulgeda ümbrikku, mis siis antakse vanemate poolt üle peo korraldajale ja selle sisu nende enda jaoks selgubki hiljem peol.
Ah jäta nüüd, isiklikke terviseandmeid ei ole õigust ühelgi arstil jagada.
Ehk et ikkagi erivajadus?
Omapäi muidugi ei ole arstil mingeid andmeid õigust jagada, aga patsiendi soovil võib ta jagada neid kellele iganes.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Apr 2025 18:21
Guest kirjutas: 25 Apr 2025 18:19 No ma olen näinud neid videosid ainult lastega. Aga kes selle üllatuse siis teeb, mees naisele või naine mehele? Naine peaks ometi sugu teadma?
Tavapäraselt kumbki ei tea sugu, see lastakse arstil öelda ainult korraldajale.
Ausalt öeldes... kujutan ette, kuidas lähen IT Keskhaiglas naistenõuandlasse ja küsin registratuuritöötajalt: "Palun öelge, kes on mu sõbranna Mari arst!" Registratuuritöötaja vaatab arvutist järele ja ulatab mulle lipiku tolle arsti nimega. Lähen siis arsti juurde, olles enne oodanud tunnikese ukse taga, sest numbrit mul pole, ja uurin, et kas mu sõbranna Mari ootab poissi või tüdrukut? Selle peale edastab Mari naistearst mulle ülisalajase info, mida ta ultraheli tehes isegi Mari ja tema mehe eest varjas, keerates UH ekraani teisele poole. Mina lippan suure uudisega rõõmsalt koju, helistan karjale sõbrannadele, kes siis aitavad mul valmistada vastavat värvi tordi ja õhupallid jne. Hmm... Mida andmekaitse sihukese "traditsiooni" peale kostaks ka?
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Apr 2025 20:14
Guest kirjutas: 25 Apr 2025 18:19 No ma olen näinud neid videosid ainult lastega. Aga kes selle üllatuse siis teeb, mees naisele või naine mehele? Naine peaks ometi sugu teadma?
Ausalt öeldes... kujutan ette, kuidas lähen IT Keskhaiglas naistenõuandlasse ja küsin registratuuritöötajalt: "Palun öelge, kes on mu sõbranna Mari arst!" Registratuuritöötaja vaatab arvutist järele ja ulatab mulle lipiku tolle arsti nimega. Lähen siis arsti juurde, olles enne oodanud tunnikese ukse taga, sest numbrit mul pole, ja uurin, et kas mu sõbranna Mari ootab poissi või tüdrukut? Selle peale edastab Mari naistearst mulle ülisalajase info, mida ta ultraheli tehes isegi Mari ja tema mehe eest varjas, keerates UH ekraani teisele poole. Mina lippan suure uudisega rõõmsalt koju, helistan karjale sõbrannadele, kes siis aitavad mul valmistada vastavat värvi tordi ja õhupallid jne. Hmm... Mida andmekaitse sihukese "traditsiooni" peale kostaks ka?
Ära fantaseeri. Loe eelmisi vastuseid.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Apr 2025 20:14
No jummel küll. Mängid rumalat või oledki?
Külaline

Mis sellest teadasaamisest, juba lasteaias teatab, et tema on otto-triinu vikerkaare värviline.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Apr 2025 20:14
Väga lihtne- kes sellist lollakat oma tutvuskonda sooviks? Mittekeegi? Õige!
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Apr 2025 22:08
Külaline kirjutas: 25 Apr 2025 18:21Tavapäraselt kumbki ei tea sugu, see lastakse arstil öelda ainult korraldajale.
Nii on ainult Ameerika rikkuritel. Meil Eestis küll sellist jama ei saa teha, et naine ise ei teagi, kes tal sünnib. Külaliste jaoks tehakse meil seda tralli.
Meil on need väga armsad peod olnud, mille parimad sõbrad korraldavad tulevastele lapsevanematele. Olen kolme pidu aidanud korraldada vanaemana, kusjuures lapse sugu olen ühel korral enne teadnud.
Tahetaksegi vanematele veidi pidulikumalt ja sõprade/sugulaste seas teada anda, mis soost laps tulemas on, mitte et suvaline võõras UH-tegija ütleks seda möödaminnes töö käigus.
Loomulikult, kui ema-isa seda ka ise soovivad.
Tore koosolemine, mis kõigile meelde jääb, mitte mingi kummaline trall, mida TA Tik-Tokist näinud on.
Külaline

Puhas ameeriklaste komme ja juba nii sujuvalt saanud ka eesti kombeks, et isegi tite bubuškad rullitavad silmi- mis selles imelikku, ilus istumine oli.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Apr 2025 23:53 Puhas ameeriklaste komme ja juba nii sujuvalt saanud ka eesti kombeks, et isegi tite bubuškad rullitavad silmi- mis selles imelikku, ilus istumine oli.
Ja mis siis sellest halba on, kui mõned asjad üle võetakse? Väga hea on ju tulevastele vanematele midagi toredat korraldada.
Leiad mingi põhjuse, miks mitte, kui kõigile meeldib ja vanemad soovivad just nii oma lapse sugu teada saada?
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Apr 2025 23:53 Puhas ameeriklaste komme ja juba nii sujuvalt saanud ka eesti kombeks, et isegi tite bubuškad rullitavad silmi- mis selles imelikku, ilus istumine oli.
Just nii. Kui on põhjust sõpradel ja sugulastel kokku tulla, on alati tore. Eestlastel endil ongi neid kokkutulemise põhjuseid liiga vähe.
Külaline

No ameeriklased võtsid selle üle ikka vanadelt eurooplastelt. Egiptlastelt ja kreeklastelt pärinevad esimesed teadmised neist tähistamistest.
Beebipidu on peetud läbi ajaloo. Kombed on muutunud, eesmärk on muutunud, aga beebipidusid on Euroopas tähistatud väga ammusest ajast.
https://babyboxfamily.com/en/blogs/maga ... lessingway
Külaline

Eestlane ei julge millegi üle ette rõõmustada. Kas teile ka tundub nii, et meil on nii suur ebausk. Muidu küll usuleige rahvas, aga ebausk on suur. Ehk nooremad nüüd juba on võtmas uusi kombeid välismaalt üle ja julgevad.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Apr 2025 01:14
No ameeriklased võtsid selle üle ikka vanadelt eurooplastelt. Egiptlastelt ja kreeklastelt pärinevad esimesed teadmised neist tähistamistest.
Beebipidu on peetud läbi ajaloo. Kombed on muutunud, eesmärk on muutunud, aga beebipidusid on Euroopas tähistatud väga ammusest ajast.
Ajaloos on beebipeod enne beebi sündi olnud siiski pigem haruldased. Seda põhjusel, et raseduste katkemine, nurisünnitused ja vastsündinu surm olid tolleaegse meditsiini tingimustes tavalised. Juhtus tihti, et naise kümnest sünnitusest jäi ellu ja kasvas suureks kaks last. Väga paljudes maades eksisteeris isegi komme mitte lõigata lapse juukseid või panna lapsele nime enne teatud vanust (nt 3 või 5 aastat).
Külaline

Guest kirjutas: 27 Apr 2025 01:14 No ameeriklased võtsid selle üle ikka vanadelt eurooplastelt. Egiptlastelt ja kreeklastelt pärinevad esimesed teadmised neist tähistamistest.
Jah, juba vanad egiplased ei tahtnud uHs ise lapse sugu teada, vaid et arst selle sõbrannale teada annaks... Inimkonna ajaloo jooksul miinus viimased 50a on lapse sugu kindlalt teada saadud alles sünnitusel. Sellises jaburas võtmes beebipeod (kuhu külalised nänni tassivad, enne kui laps üldse saadud on, mitte segi ajada katsikutega, mis on vana euroopa komme pühitseda lapse sündi, kui laps ikka juba olemas (vara hõisata- kes ütleb, et sünnitusega midagi valesti ei lähe)) ja soo avaldamise peod jms on ameerika komme.
Külaline

Läbi ajaloo on kardetud pigem " kurja silma" tundub mulle.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Apr 2025 08:56Jah, juba vanad egiplased ei tahtnud uHs ise lapse sugu teada, vaid et arst selle sõbrannale teada annaks... Inimkonna ajaloo jooksul miinus viimased 50a on lapse sugu kindlalt teada saadud alles sünnitusel. Sellises jaburas võtmes beebipeod (kuhu külalised nänni tassivad, enne kui laps üldse saadud on, mitte segi ajada katsikutega, mis on vana euroopa komme pühitseda lapse sündi, kui laps ikka juba olemas (vara hõisata- kes ütleb, et sünnitusega midagi valesti ei lähe)) ja soo avaldamise peod jms on ameerika komme.
Jah, vanad egiptlased panid ultrahelianduri rasedale kõhul peale ja siis korraldasid vanematele vastava ürituse. Eks sealt see komme tulnud ongi.
Aga kui tõsiselt, siis on ämeeriklastel veel selline komme ka, et kui see titt sünnib surnult, siis korraldatakse samamoodi pidustused, kogu suguvõsa voolab haiglapalatisse, võetakse käe- ja jalajälgi, tehakse fotosid ja videoid, muudkui kallistatakse ja nutetakse üksteise kaenlas, surnu on kenasti riidesse pandud, sitsid-satsid jne (isegi kui ta on nt 16-nädalane poolläbipaistev tombuke), surnu käib käest kätte ja sülest sülle. Eestlased selliseid jõledusi pole veel tegema hakanud.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Apr 2025 09:09
Külaline kirjutas: 27 Apr 2025 08:56Jah, juba vanad egiplased ei tahtnud uHs ise lapse sugu teada, vaid et arst selle sõbrannale teada annaks... Inimkonna ajaloo jooksul miinus viimased 50a on lapse sugu kindlalt teada saadud alles sünnitusel. Sellises jaburas võtmes beebipeod (kuhu külalised nänni tassivad, enne kui laps üldse saadud on, mitte segi ajada katsikutega, mis on vana euroopa komme pühitseda lapse sündi, kui laps ikka juba olemas (vara hõisata- kes ütleb, et sünnitusega midagi valesti ei lähe)) ja soo avaldamise peod jms on ameerika komme.
Jah, vanad egiptlased panid ultrahelianduri rasedale kõhul peale ja siis korraldasid vanematele vastava ürituse. Eks sealt see komme tulnud ongi.
Aga kui tõsiselt, siis on ämeeriklastel veel selline komme ka, et kui see titt sünnib surnult, siis korraldatakse samamoodi pidustused, kogu suguvõsa voolab haiglapalatisse, võetakse käe- ja jalajälgi, tehakse fotosid ja videoid, muudkui kallistatakse ja nutetakse üksteise kaenlas, surnu on kenasti riidesse pandud, sitsid-satsid jne (isegi kui ta on nt 16-nädalane poolläbipaistev tombuke), surnu käib käest kätte ja sülest sülle. Eestlased selliseid jõledusi pole veel tegema hakanud.
Huvitav, miks sul on igas teemas vaja mingeid oma väljamõeldisi eksponeerida. Oled väga rumal inimene, aga seda ei pea niimoodi igal pool demonstreerima. Äkki hakkate Tolmulapiga sõbrustama, olete ühesugused.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Apr 2025 10:45
Guest kirjutas: 27 Apr 2025 09:09
Huvitav, miks sul on igas teemas vaja mingeid oma väljamõeldisi eksponeerida. Oled väga rumal inimene, aga seda ei pea niimoodi igal pool demonstreerima. Äkki hakkate Tolmulapiga sõbrustama, olete ühesugused.
Miks Tolmukübet oli vaja lambist solvata? Mulle ta küll pahatahtlikkusega silma pole jäänud. See kommentaator siin on lihtsalt ebameeldiv ning jaurab ja jaurab, saamata isegi asjadest aru.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Apr 2025 10:45Huvitav, miks sul on igas teemas vaja mingeid oma väljamõeldisi eksponeerida. Oled väga rumal inimene, aga seda ei pea niimoodi igal pool demonstreerima. Äkki hakkate Tolmulapiga sõbrustama, olete ühesugused.
See pole mingi jama, just nii asi käibki. Esimene ettejuhtunud video, ei viitisigi rohkem otsida. YT neid täis.
https://www.youtube.com/watch?v=2W3QW2D ... bnbmiller3
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 8 külalist