Lõuna tööl

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 15:07
Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 14:48 Ärge söögist kultust tehke.
Mis kultust. Loomulikult on see kahjulik, kui vahid samal ajal arvutit, istud nutikas vms. Nii ei keskendu sa söömisele ja signaal sellest, et kõht on täis, ei jõua õigel ajal ajju ja sööd rohkem. Seedimine algab suust ja toidu alla kugistamine võib põhjustada puhitust ja seedeprobleeme. Lisaks võiks söögipaus olla lõõgastav hetk päevas, kus võtad stiimulid maha ja lõdvestud, naudid söömist, aga kui teed seda muu suva jama kõrvalt, siis seda hetke pole. Lõuna ajal võiks tööst puhata, siis suudad peale lõunat erksamana edasi töötada, mitte lihtsalt midagi alla neelata, et nälga ei oleks. Selle kohta on ju palju uuringuid tehtud, miks sellist nutika kõrval toidu sisse kühveldamist tervislikuks ei peeta.
Ei tea, miks ma seda toitu lausa kugistama peaksin, kui arvutis olen? Nii nagu tööl, on ka kodus kindel ports, mille söön, mille olen endale valmistanud. Söön selle ära ja kogu lugu. Tööst ei pea ma puhkama, töö on mõnus ning ei väsita. Söön nii tööl kui kodus arvutis lugedes, täielik nauding.
Teine lugu on väljas söömas käies, kus paarilisega lobiseme ja võtame õlut või veini kõrvale ning istume tunni-kaks.
Külaline

Mis ühtäkki avastatakse et taldrik tühi.....
Taldrik peabki olema tühi lõpuks. Toit peab otsa saama takdrikult.
Külaline

Ei tea midagi. Kes kugistab see kugistab. Mind häirib ka oma laste puhul et kui nad söövad, siis koos telefoniga. Halb komme. Nad unustavad end sinna nii ära, söövad nii aeglaselt,. Kõht saab ennem täis, kui söök taldrikust otsa. Kas telefonis olemine just ei aeglusta söömise protsessi.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 20:00 Ei tea midagi. Kes kugistab see kugistab. Mind häirib ka oma laste puhul et kui nad söövad, siis koos telefoniga. Halb komme. Nad unustavad end sinna nii ära, söövad nii aeglaselt,. Kõht saab ennem täis, kui söök taldrikust otsa. Kas telefonis olemine just ei aeglusta söömise protsessi.
Mul täpselt sama - kui ma söömise kõrvale lahendan ristsõna või mängin Wordle't, siis söömine läheb nii aeglaselt, et kolmandik veel taldrikus, aga aju ütleb, et kõht täis.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2025 20:31 Kas te eelistate süüa tööl lõunat koos koleegiga rääkides või olles oma telefonis?
Üksi söövad luuserid. Nad jäävad mitteformaalsest suhtlusest välja ja seetõttu on nende osa neid endid puudutavates otsustes väiksem. Samuti väheneb nende kontroll oma maine üle.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 08:26
Külaline kirjutas: 15 Apr 2025 20:31 Kas te eelistate süüa tööl lõunat koos koleegiga rääkides või olles oma telefonis?
Üksi söövad luuserid. Nad jäävad mitteformaalsest suhtlusest välja ja seetõttu on nende osa neid endid puudutavates otsustes väiksem. Samuti väheneb nende kontroll oma maine üle.
:lol: Mulle piisab tööpäeva kestel olevast mitteformaalsest suhtlusest. Süüa soovin nii, et keegi minuga ei vestleks. Keskendun rahus uudistele või muule maailmas toimuvale.
Külaline

Võibolla kuskil keskkooli sööklas kehtivad sellised reeglid tõesti. Täiskasvanud normaalsed inimesed peaksid olema võimelised sööma rahulikult ilma fomo-ta.
Külaline

Miks suhtlemine tööl lõunapausi ajal, peetakse paremaks, kui suhtlemist telefonis oma sõpradega? Äkki polegi oma töökaaslestega eriti millestki rääkida. Eestlane ei taha ka niisama lobiseda. Mujal vast osatakse viisakusest ja sunnist üksteisega paremini seda kunsti ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 09:48 Miks suhtlemine tööl lõunapausi ajal, peetakse paremaks, kui suhtlemist telefonis oma sõpradega? Äkki polegi oma töökaaslestega eriti millestki rääkida. Eestlane ei taha ka niisama lobiseda. Mujal vast osatakse viisakusest ja sunnist üksteisega paremini seda kunsti ka.
1) Telefonis suhtlemine pole "päris" suhtlemine. Siit saabki alguse igasugune sotsiaalne ärevus, kui peab päris inimest nägema.
2) Hästi kasvatatud ja suhtlema õpetatud inimene leiab alati midagi, millest rääkida. Inimene on sotsiaalne olend.
3) Eestlane lobiseb, nii et vähe pole, kui talle võimalus anda.

Mina nõustun väitega, et koos teiste inimestega lõunalauas istuv inimene, kes telefonis passib, on sotsiaalne hälvik või lihtsalt kehva kasvatusega.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 11:27
Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 09:48 Miks suhtlemine tööl lõunapausi ajal, peetakse paremaks, kui suhtlemist telefonis oma sõpradega? Äkki polegi oma töökaaslestega eriti millestki rääkida. Eestlane ei taha ka niisama lobiseda. Mujal vast osatakse viisakusest ja sunnist üksteisega paremini seda kunsti ka.
1) Telefonis suhtlemine pole "päris" suhtlemine. Siit saabki alguse igasugune sotsiaalne ärevus, kui peab päris inimest nägema.
2) Hästi kasvatatud ja suhtlema õpetatud inimene leiab alati midagi, millest rääkida. Inimene on sotsiaalne olend.

Mina nõustun väitega, et koos teiste inimestega lõunalauas istuv inimene, kes telefonis passib, on sotsiaalne hälvik või lihtsalt kehva kasvatusega.
Söömise ajal ollakse vait, mitte ei pläkutata. Kus su kasvatus on?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 08:33
:lol: Mulle piisab tööpäeva kestel olevast mitteformaalsest suhtlusest. Süüa soovin nii, et keegi minuga ei vestleks. Keskendun rahus uudistele või muule maailmas toimuvale.
Loed kroonikat ja Elu24
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 11:57

Söömise ajal ollakse vait, mitte ei pläkutata. Kus su kasvatus on?
Ilmselgelt on meil kasvatusest erinevad arusaamad.
Külaline

Minu jaoks on need pläkutajad tohutult ebameeldivad. Ise nad muidugi arvavad, et on jube sotsiaalsed ja kõik tahavad nendega jubedalt rääkida oma puhkehetkel aga ausalt, see ei ole nii. Enamus lihtsalt ei julge öelda, et kuule, ole vait. Mingi vaikne arutelu paari kolleegiga ühiskondlikel teemadel, tööga-erialaga seotult vm võib olla okei aga uskuge mind, mitte keegi ei viitsi kuulata teise kolleegi mingeid eraelulisi asju oma puhkehetkel. Selliseid, kes viitsivad, on vähemalt minu erialal vähe ja tavaliselt nad leiavad üksteist ja pläkutavad siis omaette kuskil.
Külaline

Mina olen lõunalauas telefonis sellepärast, et näidata tüütule kolleegile, et mind absoluutselt ei huvita tema jutt sajaviiekümnendaet korda tema erinevatest haigustest. Kahjuks see teda kuigivõrd ei takista.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 14:27 mitte keegi ei viitsi kuulata teise kolleegi mingeid eraelulisi asju oma puhkehetkel
Kui töötad karjalaudas lüpsjana, siis ilmselt nii ongi, kaua seda laudanaiste pläkutamist ikka kuulad :D Aga on ka muid töökohti ja erudeeritud kolleegiga vestlemine lõunalauas võib sind suisa targemaks teha.
Külaline

Pool lõunapausist söön ja ajan kolleegidega juttu. Teise poole veedan oma patareisid laadides: silmad kinni ja puhkan, käin tiiru majast väljas, vaatan telefoni. Olen muidu ekstravert ja võin tunde ja päevi juttu ajada, aga lõunapaus olgu kõigile püha.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 15:18
Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 14:27 mitte keegi ei viitsi kuulata teise kolleegi mingeid eraelulisi asju oma puhkehetkel
Kui töötad karjalaudas lüpsjana, siis ilmselt nii ongi, kaua seda laudanaiste pläkutamist ikka kuulad :D Aga on ka muid töökohti ja erudeeritud kolleegiga vestlemine lõunalauas võib sind suisa targemaks teha.
Eks ikka need pläkutajad peavad ennast väga erudeeriduks, pole kahtlustki :D
Külaline

Meil on suur ettevõte, majas sees asub söögikoht töötajatele. Millegipärast need "erudeeritud lobisejad" on alati madalamate kohtade esindajad (klienditeenindus, laotöö, transport). Juhtkonnast või spetsialistidest ei näe seal mitte kunagi kedagi suure suuga jutustamas ja naermas.
Külaline

Söömise ajal eelistna vait olla üldsegi. Miks peaks jutustama täis suuga? Ja kolleegiga ammugi ei viitsiks jutustada. Mingi hetk võiks korraks tööst puhata ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 15:20
Eks ikka need pläkutajad peavad ennast väga erudeeriduks, pole kahtlustki :D
Muide, on olemas ka sellised kategooriad nagu viisakus ja (vana nimega) peenetundelisus. Antiikvanakesed ongi öelnud, et viisakusreeglid on nende jaoks, kel puudub loomupärane peenetundelisus. See tähendab ka seda, et kui näed, et lauakaaslane vestelda ei soovi, jätad ta rahule. Mõnusasti ja ilma nägusid tegemata.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 8 külalist