Lõuna tööl
-
Külaline
-
Külaline
Kuidas kunagi, nii ühte kui teist. Meil on suur ühine söögiala, kus ka kõuk muu inventar ja kui satud seal kellegagi kokku, kes tuttavam, siis ikka räägid ju. Aga keegi ei keela ka omaette olla. Pool kordadest söön üldse oma töölaua ääres ja samal ajal teen tööasju, kuigi soisitud selline tegevus meil just pole.
-
Külaline
Eelistan süüa omaette ja käin kodus söömas. Elan kontorist 5-minutilise autosõidu kaugusel.
-
Külaline
Kolleegidega lobisedes. See on parim osa tööl käimise juures üldse.
-
Külaline
Üksi, väljas, mitte ühtegi sõna kolleegidega ei taha rääkida.
Mõelda omi mõtteid.
Mõelda omi mõtteid.
-
Külaline
Meil on töö juures nö kinnine söökla. Seal käin enamuse ajast söömas ja siis tavaliselt suhtlen laua taga mõne kolleegiga. Vahel kui inimesi vähem, siis võin ka üksi süüa. Mõnikord harva käin ka majast väljas söömas, mõnikord üksi, mõnikord mõne kolleegiga. Telefonis ma söögilauas ei istu, seda igal pool. See on rphkem noorte inimeste teema.
-
Külaline
Kui pikk see lõunapaus on et 10 min sõidule kulutada? Enda senistel töökohtadel ikka vaid pool tundi ette nähtud, isegi samas majas süües kulub see aeg suht kiirelt. Kui veel riideid ka vaja vahetada, no tunniga juba oleks mõtet ehk. Aga muidu olen nõus et omaette kõige mõnusam, viimasel töökohal suisa ajas närvi see ühes ruumis sunnitult koos söömine. Eriti kui keegi matsutab, kugistab, luristab kiiruga omale kohvi sisse rääkimise vahepeale jne. Viimasel positsioonil polnud oma lõunat ka kuidagi võimalik nihutada, siis oli küll sihuke tunne et pigem jätaks söömata üldse. Aga ma keskmisest tundlikum ja introvertsem kaKülaline kirjutas: ↑15 Apr 2025 21:18 Eelistan süüa omaette ja käin kodus söömas. Elan kontorist 5-minutilise autosõidu kaugusel.
-
Külaline
Meil ei ole kindlat aega. Tavaliselt umbes 30-45 minutit lõuna, nii kuidas keegi jõuab. Praegusel ajal tarvis ainult jakk peale visata minnes seega tegelikult saab üsna kiiresti käidud.Külaline kirjutas: ↑15 Apr 2025 22:44Kui pikk see lõunapaus on et 10 min sõidule kulutada? Enda senistel töökohtadel ikka vaid pool tundi ette nähtud, isegi samas majas süües kulub see aeg suht kiirelt. Kui veel riideid ka vaja vahetada, no tunniga juba oleks mõtet ehk. Aga muidu olen nõus et omaette kõige mõnusam, viimasel töökohal suisa ajas närvi see ühes ruumis sunnitult koos söömine. Eriti kui keegi matsutab, kugistab, luristab kiiruga omale kohvi sisse rääkimise vahepeale jne. Viimasel positsioonil polnud oma lõunat ka kuidagi võimalik nihutada, siis oli küll sihuke tunne et pigem jätaks söömata üldse. Aga ma keskmisest tundlikum ja introvertsem kaKülaline kirjutas: ↑15 Apr 2025 21:18 Eelistan süüa omaette ja käin kodus söömas. Elan kontorist 5-minutilise autosõidu kaugusel.![]()
-
Külaline
Söömise ajal vaatan toitu, mitte ekraani. Minu meelest taldriku asemel ekraani vaatamine ehk siis nägupidi ekraanis sööki suhu panna on imelik.
Kui olen söögiruumis üksi siis kõigepelt söön, siis tõusen püsti, pesen nõud ja panen kuivama. Seejärel istun, võtan telefoni ja vaatan.
Kui söögiruumis juhtub teisi inimesi ka olema samal ajal, siis tavaliselt räägitakse millestki. Kõige ebamugavam on siis, kui satub kaks inimest, aga kumbki ei oska midagi rääkida. Siis küll sööks parema meelega üksi, ausalt öeldes. Või siis hea, kui siseneb kolmas inimene, kes hakkab lobisema ja kaotab vaikuse.
Kui olen söögiruumis üksi siis kõigepelt söön, siis tõusen püsti, pesen nõud ja panen kuivama. Seejärel istun, võtan telefoni ja vaatan.
Kui söögiruumis juhtub teisi inimesi ka olema samal ajal, siis tavaliselt räägitakse millestki. Kõige ebamugavam on siis, kui satub kaks inimest, aga kumbki ei oska midagi rääkida. Siis küll sööks parema meelega üksi, ausalt öeldes. Või siis hea, kui siseneb kolmas inimene, kes hakkab lobisema ja kaotab vaikuse.
-
Külaline
Miks ma peaks söögi ajal telefonis olema. Ma keskendun ikka söömisele ja eelistan teha seda omaette.Külaline kirjutas: ↑15 Apr 2025 20:31 Kas te eelistate süüa tööl lõunat koos koleegiga rääkides või olles oma telefonis?
-
Külaline
Mitte kumbagi. Söömise ajal tuleb keskenduda söömisele.
Neid inimesi, kes samal ajal on telefonis, ei ole ma iialgi mõistnud. Kuidas seda üldse teha saab söömise ajal?
Neid inimesi, kes samal ajal on telefonis, ei ole ma iialgi mõistnud. Kuidas seda üldse teha saab söömise ajal?
-
Külaline
Söön töö ajal, loen samal ajal midagi arvutist. Mingit lisatundi küll tööpäevale lisaks ei soovi.
-
Külaline
Nii huvitav. Ma söögi ajal alati loen midagi, vaatan telekat. Või sööklas tahan istuda akna all, et vaadata välja. Ma kunagi ei söö vist nii et ma keskendun söögile. Ma ei kujutagi ette, kuidas see söögile keskendumine käiks. Kuidas käib?Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 11:23 Mitte kumbagi. Söömise ajal tuleb keskenduda söömisele.
-
Külaline
Ma söön koduski samal ajal arvutis olles, palju lõbusam.
-
Külaline
Mis kultust. Loomulikult on see kahjulik, kui vahid samal ajal arvutit, istud nutikas vms. Nii ei keskendu sa söömisele ja signaal sellest, et kõht on täis, ei jõua õigel ajal ajju ja sööd rohkem. Seedimine algab suust ja toidu alla kugistamine võib põhjustada puhitust ja seedeprobleeme. Lisaks võiks söögipaus olla lõõgastav hetk päevas, kus võtad stiimulid maha ja lõdvestud, naudid söömist, aga kui teed seda muu suva jama kõrvalt, siis seda hetke pole. Lõuna ajal võiks tööst puhata, siis suudad peale lõunat erksamana edasi töötada, mitte lihtsalt midagi alla neelata, et nälga ei oleks. Selle kohta on ju palju uuringuid tehtud, miks sellist nutika kõrval toidu sisse kühveldamist tervislikuks ei peeta.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 14:48 Ärge söögist kultust tehke.
-
Külaline
Mis mõttesei tunne, kui kõht täis saab? Te siis ei tunne tõesti, kui rohkem ei taha ja muudkui sööte? Seda küll olla ei saa.
Samas on just eriti hea, eriti tervisliku söögi puhul vaadata telekat või arvutit. Sest eriti tervislik söök ei ole alati eriti hea.
Samas on just eriti hea, eriti tervisliku söögi puhul vaadata telekat või arvutit. Sest eriti tervislik söök ei ole alati eriti hea.
-
Külaline
Söömise ajal tuleb keskenduda söömisele. Igasuguseid kõrvaltegevusi ei ole mõistlik söögi ajal teha. Sest just nimelt, aju ei registreeri kõrvaltegevuse juures ära, kui palju sööd. Ja niimoodi võid märkamatult süüa rohkem kui vaja. Lisaks väheneb toidust saadav nauding ja maitseelamus, sest mõte on mingi muu tegevuse juures.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 17:11 Mis mõttesei tunne, kui kõht täis saab? Te siis ei tunne tõesti, kui rohkem ei taha ja muudkui sööte? Seda küll olla ei saa.
Mul töökaaslane on mitu korda tööd tehes, pilguga arvutisse naelutatuna, söönud mitu korda ära niimoodi terve kotitäie pähkleid. Ühel hetkel avastab, et pakk on tühi, aga ise ei märganudki, et midagi sõi. Maitseelamus, milleks ta need ostis, jäi saamata.
-
Külaline
Täpselt nii. Aju ja mao vahel nagunii signaalide liikumine võtab aega. Ja kui aju on muu asjaga hõivatud, viibib see signaal veelgi.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 18:25Söömise ajal tuleb keskenduda söömisele. Igasuguseid kõrvaltegevusi ei ole mõistlik söögi ajal teha. Sest just nimelt, aju ei registreeri kõrvaltegevuse juures ära, kui palju sööd. Ja niimoodi võid märkamatult süüa rohkem kui vaja. Lisaks väheneb toidust saadav nauding ja maitseelamus, sest mõte on mingi muu tegevuse juures.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 17:11 Mis mõttesei tunne, kui kõht täis saab? Te siis ei tunne tõesti, kui rohkem ei taha ja muudkui sööte? Seda küll olla ei saa.
Mul töökaaslane on mitu korda tööd tehes, pilguga arvutisse naelutatuna, söönud mitu korda ära niimoodi terve kotitäie pähkleid. Ühel hetkel avastab, et pakk on tühi, aga ise ei märganudki, et midagi sõi. Maitseelamus, milleks ta need ostis, jäi saamata.
Eksperdid soovitavad süüa rahulikus tempos ja normaalselt toitu närida. Sest signaalide liikumine võtab veidi arga ja siis saad õigeargselt aru, millal kõht normaalselt täis.
Need, kes kiirelt, ilma korralikult närimata, toidu kiirelt sisse kühveldavad, varsti ägisevad ülesöömisest.
Ja samamoodi on ülesöömise oht siis, kui aju keskendub muule tegevusele. Näiteks ekraani jõllitamisele.
Osasid inimesi jaa see ei mõjuta aga on päris palju neid, keda muu tegevus söömise ajal ajab endale märkamatult üle sööma. Ühtäkki avastatakse, et taldrik tühi, tõstetakse pilk ekraanilt a peale seda tuleb äkki ka see liiga täis kõhu tunne, kui aju lõpuks maole teate hilinemisega saadab.
-
Külaline
Ma pole küll see, kellelt küsid, aga mina näiteks omast kogemusest tean, et nii võib olla küll. Eriti nooremana oli juhuseid, kui sõin üle, sest ei tundnud, kui kõht sai täis ja muudkui vohmisin edasi süüa. Võisin süüa kolm- neli pulgajäätist üksteise otsa, kui ema mind poleks takistanud. Ülekaaluline ma sellegipoolest polnud.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 17:11 Mis mõttesei tunne, kui kõht täis saab? Te siis ei tunne tõesti, kui rohkem ei taha ja muudkui sööte? Seda küll olla ei saa.
See on küllaltki tavaline ATH ja muude neuropsühiaatriliste diagnooside omanike seas, et nad söövad üle või ahmivad näljaga sisse mida iganes, sest neil piltlikult öeldes on täiskõhutunnet reguleeriv pidur ajus pisut häiritud. Mina olen oma ülesöömise-ohust teadlik ja enam niimoodi ei ahmi, aga tean, et see oht on alati olemas.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 8 külalist