DNA test

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 10:58
Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 10:41
Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 10:02

Et suhtes on usaldus kadunud või kadumas ning usaldus teatavasti on suhte üks alustala. Pikemas perspektiivis kui usaldamatus kandub igapäeva, siis suure tõenäosusega selline suhe laguneb. Minu jaoks oleks ohumärk ka see, kui minul või minu kaaslasel tekib soov üksteise käike kontrollida, nutiseadmetes sorida vms. Kui suhe oleks nagunii ebastabiilne ning üks või mõlemad osapooled ebakindlad, mitteusaldavad ja ehk ka ebaausad üksteise suhtes, siis on sellised teemad vast tavalised ning sellistes suhetes on see ehk normaalsus. Mina isiklikult olen sellises suhtes, kus meil ongi 100% austus ja usaldus ehk siis kui minu mees paluks lastele dna testi, siis kindlasti oleks see suur red flag, et meie suhtes on kuskil midagi väga valesti läinud.
Kumbal juhul see usaldus kiiremini kaob:
1. Kui test ära teha, veenduda et kõik on parimas korras
2. Kui solvunut mängida ja vastu puigelda?
Kui suhtes on sellised küsimused, siis see usaldus juba ongi ju kadunud ja see on probleem.
Probleem kindlasti on ja sellega peab tegelema. Soovitavalt seda mitte suurendades.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 16 Apr 2025 10:55 Kunagi lugesin kuskilt, vist ajakirjast, et mees tegi DNA testi siin Eestis, arsti käest sai vastuse teada ja see valetas sihilikult, et laps on mehe oma. Et kuidas ta naisele ikka nii teeb, vms, oli vist põhjuseks. Ei tea, kuidas see DNA test praegu toimib, kas valetamise võimalus on endiselt olemas. Siis pole mõtet ju tehagi, inimene maksab raha, aga õiget vastust ei saagi.
Siin on siiski lausa kaksinimest kellele valetatakse: mees ja laps. Mees meheks, see on lihtsalt mingi võõras jorss,aga milleks oma lapsele seda teha?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 11:34
Tolmukübe kirjutas: 16 Apr 2025 10:55 Kunagi lugesin kuskilt, vist ajakirjast, et mees tegi DNA testi siin Eestis, arsti käest sai vastuse teada ja see valetas sihilikult, et laps on mehe oma. Et kuidas ta naisele ikka nii teeb, vms, oli vist põhjuseks. Ei tea, kuidas see DNA test praegu toimib, kas valetamise võimalus on endiselt olemas. Siis pole mõtet ju tehagi, inimene maksab raha, aga õiget vastust ei saagi.
Siin on siiski lausa kaksinimest kellele valetatakse: mees ja laps. Mees meheks, see on lihtsalt mingi võõras jorss,aga milleks oma lapsele seda teha?
Võõras jorss?? Tean ka juhuseid. 2 tk. Eestist. Naised läksid kohtusse elatisraha summat suurendama. Mehed jäeti maha. Mehed maksid miinimumi. Mõlemad nõudsid DNA testi. Mõlemad polnud bioloogilised isad. Tõenäoliselt annavad asja kohtusse ebaõiglaselt makstud elatise tagasinõudeks.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 11:42
Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 11:34
Võõras jorss?? Tean ka juhuseid. 2 tk. Eestist. Naised läksid kohtusse elatisraha summat suurendama. Mehed jäeti maha. Mehed maksid miinimumi. Mõlemad nõudsid DNA testi. Mõlemad polnud bioloogilised isad. Tõenäoliselt annavad asja kohtusse ebaõiglaselt makstud elatise tagasinõudeks.
Võivad anda, aga käesoleva seadustiku raames vaevalt saavad. Õiglane oleks muidugi kogu tehtud kahju sisse nõuda. Makstud raha pluss moraalne kahju, lisaks naisele karistus ulatusliku kelmuse eest paar aastat kinnimaja, esialgu tingimisi.
Kaoks kohe ära sellised pettused.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 11:22
Põhjuseks võib olla, et naine jääb valetamisega vahele. Mees soovib lihtsalt olla kindel, et talle kõige tähtsamas asjas pole valetatud.
Aga kui ei jää valetamisega vahele ja ei ole valetanud, kas siis on põhjust olla solvunud alusetu süüdistuse peale?

Siin on mingil mehel juba sissejuurdunud arusaamine, et kõik naised valetavad. Üllatus, see pole kaugeltki nii.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 11:57
Põhjuseks võib olla, et naine jääb valetamisega vahele. Mees soovib lihtsalt olla kindel, et talle kõige tähtsamas asjas pole valetatud.
Aga kui ei jää valetamisega vahele ja ei ole valetanud, kas siis on põhjust olla solvunud alusetu süüdistuse peale?

Siin on mingil mehel juba sissejuurdunud arusaamine, et kõik naised valetavad. Üllatus, see pole kaugeltki nii.
Kõik ei valeta, aga paljud teevad seda. Kui mehel on kas endal kogemus või mõnel tema lähedasel siis mõistetav, et usaldab aga kontrollib.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 11:57

See ei ole ju süüdistus. Süüdistus on ikka midagi muud.
Ja paljud naised tõesti valetavad. Sul on liihtne tõestada, et sina ei valeta. Miks sa seda teha ei taha?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 11:31
Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 10:41
Kumbal juhul see usaldus kiiremini kaob:
1. Kui test ära teha, veenduda et kõik on parimas korras
2. Kui solvunut mängida ja vastu puigelda?
Kui suhtes on sellised küsimused, siis see usaldus juba ongi ju kadunud ja see on probleem.
Probleem kindlasti on ja sellega peab tegelema. Soovitavalt seda mitte suurendades.
Jah, muidugi ongi kõige lihtsam see test ära teha aga minu väide oli, et normaalses suhtes selliseid kahtlusi ei teki ja kui peaks mingil hetkel tekkima, siis on mingisugune sügavam probleem mujal. Ükski normaalne mees normaalses suhtes normaalse partneriga ei kahtlustaks niisama, et äkki pole lapsed tema omad. Siis võiks ju iga asjaga probleemi "vähendada", nt iga päev anda oma isiklikud esemed läbi tuhnimiseks kaaslasele, anda iga 10min järel teada kus viibid, kellega täna rääkinud oled, või üleüldse istuda isoleerituna kodus.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 13:36
Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 11:31

Jah, muidugi ongi kõige lihtsam see test ära teha aga minu väide oli, et normaalses suhtes selliseid kahtlusi ei teki ja kui peaks mingil hetkel tekkima, siis on mingisugune sügavam probleem mujal. Ükski normaalne mees normaalses suhtes normaalse partneriga ei kahtlustaks niisama, et äkki pole lapsed tema omad. Siis võiks ju iga asjaga probleemi "vähendada", nt iga päev anda oma isiklikud esemed läbi tuhnimiseks kaaslasele, anda iga 10min järel teada kus viibid, kellega täna rääkinud oled, või üleüldse istuda isoleerituna kodus.
Defineeri "normaalne suhe"! Missuguses suhtes ei ole probleeme?
Mehel on täielik õigus teada tõde ja olla selles täiesti kindel. Ja ka lastel on muide õigus. Midagi imelikku või häbiväärset selles pole.
Külaline

Tean peret kus kolmas laps ei ole selle mehe oma kellega naine elab. Mees usaldab, ei kavatsegi kontrollida.
Väga pooldaks varianti "dna test kohustuslikuks". Need valed tulevad niikuinii välja, aga hiljem on veel raskem, lastel ja mehel ka.
See usalduse pläma... antud peres keegi isegi ei kahtlusta, et naine oleks võinud nn vasakule panna. Kusjuures on teinud seda aastaid ja teeb ka praegu edasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 15:55 Tean peret kus kolmas laps ei ole selle mehe oma kellega naine elab. Mees usaldab, ei kavatsegi kontrollida.
Väga pooldaks varianti "dna test kohustuslikuks". Need valed tulevad niikuinii välja, aga hiljem on veel raskem, lastel ja mehel ka.
See usalduse pläma... antud peres keegi isegi ei kahtlusta, et naine oleks võinud nn vasakule panna. Kusjuures on teinud seda aastaid ja teeb ka praegu edasi.
Ma olen üli rahulik inimene, aga ma saaks täiesti aru mehest, kes sellise asja välja tulles lööks naise vigaseks. Täielikult välja teenitud.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 15:55Tean peret kus kolmas laps ei ole selle mehe oma kellega naine elab. Mees usaldab, ei kavatsegi kontrollida.
Nii et kõik on olukorraga rahul, välja arvatud sina?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 16:19Ma olen üli rahulik inimene, aga ma saaks täiesti aru mehest, kes sellise asja välja tulles lööks naise vigaseks. Täielikult välja teenitud.
Mõned aastad riigi kulul vanglas on ka mehel sel juhul auga "välja teenitud".
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 15:55 Tean peret kus kolmas laps ei ole selle mehe oma kellega naine elab. Mees usaldab, ei kavatsegi kontrollida.
Miks peaks riik sellisele mõttetusele nagu kohustuslik dna-test raha raiskama? Kes soovib, saab selle testi igal ajal ise ära teha. Või on riigil vaja seda mingi geneetilise andmebaasi jaoks? Eugeenikaks?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 16:28
Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 16:19Ma olen üli rahulik inimene, aga ma saaks täiesti aru mehest, kes sellise asja välja tulles lööks naise vigaseks. Täielikult välja teenitud.
Huvitav küll, aga selline pettus naise poolt on riigi seaduste kohaselt vist ok? Siin on tõesti omakohus omal kohal, kui lubate kalambuuritseda :D
Ägeda peaga vangla küll kedagi tagasi ei hoia. Suht lebo see vangla ja mõrtsukad saavad ka paari aastaga välja, kui on esimene kord ja lubad korralikult olla :D Vigaseks löömise eest ilmselt tingimisi, kui on esmakordne ja hea põhjus.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 16:30
Miks peaks riik sellisele mõttetusele nagu kohustuslik dna-test raha raiskama? Kes soovib, saab selle testi igal ajal ise ära teha. Või on riigil vaja seda mingi geneetilise andmebaasi jaoks? Eugeenikaks?
Ei segaks selline üldine andmebaas. Ma arvan et nagunii 10 aasta pärast on DNA testimine nii lihtne, et kohe on teada kõik sinust, kui korra kuskil peeretad.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 16:27
Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 15:55Tean peret kus kolmas laps ei ole selle mehe oma kellega naine elab. Mees usaldab, ei kavatsegi kontrollida.
Nii et kõik on olukorraga rahul, välja arvatud sina?
Rahul muidugi. Mees ja "isa" ei tea. Lapsed ka ei tea. Teavad ainult litsike ja tema sõbrannad.
Ja pange ennast mehe seisu. Saab teada, et kõik on vale. Väikeim kes on üldjuhul ka hoitud pesamuna ei olegi tema oma. Pange ennast pesamuna olukorda. Pange ennast teiste laste olukorda. Ei suuda. Parastajaid ja litsikese kaitsjaid paistab olevat.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 16:36
Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 16:28
Huvitav küll, aga selline pettus naise poolt on riigi seaduste kohaselt vist ok? Siin on tõesti omakohus omal kohal, kui lubate kalambuuritseda :D
Ägeda peaga vangla küll kedagi tagasi ei hoia. Suht lebo see vangla ja mõrtsukad saavad ka paari aastaga välja, kui on esimene kord ja lubad korralikult olla :D Vigaseks löömise eest ilmselt tingimisi, kui on esmakordne ja hea põhjus.
Iga kohtunik saab aru, et oli hea põhjus
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 18:02Rahul muidugi. Mees ja "isa" ei tea. Lapsed ka ei tea. Teavad ainult litsike ja tema sõbrannad.
Ja pange ennast mehe seisu. Saab teada, et kõik on vale. Väikeim kes on üldjuhul ka hoitud pesamuna ei olegi tema oma. Pange ennast pesamuna olukorda. Pange ennast teiste laste olukorda. Ei suuda. Parastajaid ja litsikese kaitsjaid paistab olevat.
Eks pead siis kohale marssima ning offitsiel-jalgehoidjana kõik elutuppa kokku ajama ja tõe välja ütlema. Kui selle käigus hambad kaotad, siis kohtunik loeb selle vasaksirge põhjendatuks ja lööjale karistust ei järgne.
Külaline

Huvitav, kuidas sina siis seda saladust siis tead? Paha tunne ei ole sõbranna saladust niimoodi siin reeta? Natuke silmakirjalik või nii...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 9 külalist