Kas petmine on pärilik
-
Külaline
Kas petmine on pärilik
Kas petmine on pärilik? Me elame ühes linnas, väikelinnas. Paljud teavad üksteist. Nende elusid. Mu tütar läks oma mehest lahku. Petmise pärast. Nüüd ämm räägib, et ega seal midagi imestada pole. Tema tunneb selle noore mehe vanaisa ja poega. Need on oma naisi petnud ja neid kannatama pannud. Et neil on see juba pärilik.
Kas petmine on pärilik? Ma ei mõtle muidugi et see oleks geenides. Aga ka ämmal võib olla õigus, et suhtumine kandub edasi ja olekski nagu päritav.
Kas petmine on pärilik? Ma ei mõtle muidugi et see oleks geenides. Aga ka ämmal võib olla õigus, et suhtumine kandub edasi ja olekski nagu päritav.
-
Külaline
See on pärilik jah. Aga litsigeen levib ema liini pidi. Nii et isa ja vanaisa ära vaata, tea kas õige isa ongi...Külaline kirjutas: ↑12 Apr 2025 20:20 Kas petmine on pärilik? Me elame ühes linnas, väikelinnas. Paljud teavad üksteist. Nende elusid. Mu tütar läks oma mehest lahku. Petmise pärast. Nüüd ämm räägib, et ega seal midagi imestada pole. Tema tunneb selle noore mehe vanaisa ja poega. Need on oma naisi petnud ja neid kannatama pannud. Et neil on see juba pärilik.
-
Külaline
Pärilik ja, sotsiaalselt pärilik- tropp isa ei suuda kasvatada head meest oma pojast. Kuidas saakski, kui eeskuju on täiesti läbikukkunud, joodik, petis jnejne. Ainult vähesed suudavad negatiivse eeskuju najal endast teistsuguse mehe kasvata, ehk siis poeg teab, missugune üks mees olla EI TOHI. Aga neid on palju vähem kui teisi, kes oma negatiivse pereelu nähtud mudelit koradama hakkavad.
-
Külaline
Milline on isa, selline ka poeg. Siinsete jobude meeste pealt näha. No milline normaalne laps sealt tulla saaks, eks.
-
Külaline
Mina arvan, et see ei ole pärilik. Isa võib olla korralik, aga üks poeg ei pruugi nii korralik olla. Teine poeg võib jälle olla korralik.Külaline kirjutas: ↑12 Apr 2025 20:20Kas petmine on pärilik?
Tänapäevases tehnogeenses industriaalühiskonnas on teadlased avastanud, et iseloomuliku õhusaaste korral võivad naised tahtmatult rasestuda kahe ainesisalduse tõttu. Seega vanaisa geenid ei mängi mingit rolli.
-
Külaline
Kasvatus käib ju läbi eeskujude. Loomulikult on pärilik, selles mõttes, et mis kodus nähtud, see saab lapsele normiks.
-
Külaline
Et kui üksikema poeg oma naist petab, siis on ema lits?Külaline kirjutas: ↑12 Apr 2025 23:10 Kasvatus käib ju läbi eeskujude. Loomulikult on pärilik, selles mõttes, et mis kodus nähtud, see saab lapsele normiks.
-
Külaline
Pärilikkus on üks veider asi. Tuleta meelde seda kuulsat munka ja tema eksperimente hernestega. Kõik herned ei tulnud täpselt samasugused.
Petmine on ikka pärilik, kui on mitu last ja üks on truudusetu ja teine mitte, no siis pole lihtsalt see pärilikkuse osa teisele üle läinud. Nii et see on loterii, selliste meeste järglasega paaris olla. Tean ka juhust, kus isal oli ainult üks naine, poeg oma pruudi kõrvalt pani ka teisi. Ehk et truudusetu võib ka ilma pärilikkuseta olla.
-
Külaline
Vilets peremudel on "pärilik" küll, nagu ka vaesus, harimatus jne- kui pole teistsugust elu näinud, on palju väiksem võimalus teistsuguseks kasvada.
-
Külaline
Vilets peremudel on nii kokku jäämine, kui ka lahku minek.
Esimene on kannatused ja tülid, teine on teistsugused kannatused.
Tülitsemine laste ees on vale. Aga ka mitte tülitsemine laste ees tundub sel juhul vale. Nad ei saa aru, millised on vanema kannatused ja millist valu see põhjustab. Kui minna lahku rahulikult, siis kannab see lapsele äkki sõnumi, et nii ongi ok?
Tülitsemine laste ees on vale. Aga ka mitte tülitsemine laste ees tundub sel juhul vale. Nad ei saa aru, millised on vanema kannatused ja millist valu see põhjustab. Kui minna lahku rahulikult, siis kannab see lapsele äkki sõnumi, et nii ongi ok?
-
Külaline
Lahkuminek või mitte minek (elataks esurmani koos teineteist vihates) ja selle mõju lastele oleneb vanemate emotsionaalsest intelligentsusest. Loe nt, kuidas Turovski oma vanemate lahutust ja lahuselamist on kirjeldanud. Üks kindel reegel- teineteist lapsele ei musta ja ei kasuta last sõjapidamisvahendina, sest tema armastab mõlemat poolt endast.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 09:25 Vilets peremudel on nii kokku jäämine, kui ka lahku minek.
-
Külaline
Mis sulle arusaamatuks küll jääda võis? Kui üksikema poeg oma naist petab, siis ei tea ta, kuidas normaalne isa käituma peab, sest tal pole ühtegi isa-eeskuju. Kuidas emad ehk naised käituma peavad, selles osas on tal mudel ees.
-
Külaline
Ehk siis ema ei õpetanud, et petta pole vaja? Või tahad öelda, et üksikvanem on kehvem vanem?Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 12:12Mis sulle arusaamatuks küll jääda võis? Kui üksikema poeg oma naist petab, siis ei tea ta, kuidas normaalne isa käituma peab, sest tal pole ühtegi isa-eeskuju. Kuidas emad ehk naised käituma peavad, selles osas on tal mudel ees.
Kui isa on liiderlik, ei siis ema õpetus aita. Ei oma tähtsust, on isa silmapiiril olnud, või mitte.
-
Külaline
Kumb siis on, kas eeskuju või geenid?
Geenid. Eeskuju ei oma tähtsust. See on sama, nagu lastekodust võtad küll imiku, kasvatad, annad eeskuju, aga geenid määravad ära, tuleb samamoodi joodik-pätt-narkar, nagu vanemad ees, kelledelt on laps ära võetud.
-
Külaline
Ei siis on ikka rongaisa süüdi, keda pole lapsele eeskujuks.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 12:36 Ehk siis ema ei õpetanud, et petta pole vaja? Või tahad öelda, et üksikvanem on kehvem vanem?
Me räägime siin meestest, isadest. Ja rääkides isadest- sinu isa ei saanud ka normaalne inimene olla, vaadates missugune jobu ta pojast sai.
-
Külaline
Mõjuvad mõlemad, nii geenid kui keskkond. Eeskuju on väga oluline. Liiderlike vanemate lapsed võivad keerata erinevat suunda, kas hakkavad ka petma või ise hoopis petmist vihkama, kuna on näinud, kui õnnetuks see teeb. Sama ka joomise ja suitsetamisega. Minu isa oli joodik ja suitsetaja, mina vihkan mõlemat rohkem kui mõni inimene, kellel pole sellist kogemust. Kui mehel on viinaviga küljes, siis lasen ruttu jalga, sest minul usku ei ole, et see asi võiks paraneda ja olen näinud, milline elu joodikuga ühe katuse all on. Endale ega oma lastele seda iialgi ei soovi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 2 külalist