Miks siis just nüüd nii palju neid hingehädalisi on?Külaline kirjutas: ↑12 Apr 2025 21:13Nüüd on psühholoogia arenenud ja jõudnud teadmisse, et et ennast tuleb kiita.
Kas te ennast tunnustate?
-
Külaline
-
Külaline
Sest nad ei leia endas midagi, mis nende usku endasse tõstaks? Tunnevad, et nad pole sama head kui kõik ennast kiita oskavad blogijad ja IG-tibid oma imeilusa eluga? Ei suuda igas päevas ühtki head asja leida ja keskenduvad pigem halvale?
Mina kiidan ennast küll. Miks mitte? Ehitasin sahvrisse riiuli. Hööveldasin, puurisin, kruvisin, lakkisin. Kogu perel kasud sees.
Ladusin 5+ ruumi puid kuuri, isegi üllatunud, et tegin poole päevaga ära. Ikka kiitsin, et nüüd saunapuud kõik kuivamas.
Tahtsin aeda ilusamaks teha, kaevasin nädalaid, kujundasin ja istutasin. Näitasin pilte, mis sellest tulevikus saab, kuidas pärast välja näeb. Ikka rääkisin perele, et need peenrad ei tekkinud muuseas ja iseenesest.
Vähesed näited vaid. Hiljem on mind samuti kõige selle eest kiidetud.
Lapsed kiidavad ennast hästi välja tulnud söögi eest või korralikult koristatud köögi eest või ülihästi läinud kontrolltöö/eksami eest, väga tore. Kiidan neid samuti.
Oma peres on normaalne, et inimesed tunnevad rõõmu selle pärast, mis nad teinud on ja mis on hästi õnnestunud.
Mees tuleb töölt ja räägib samuti, mis hästi läks, kuidas mõni raskem operatsioon kulges, kuidas hakkama sai.
Ikka tuleb enda õnnestumistest ka rääkida! Hea tagasiside tõstab samuti enesetunnet, olgu kasvõi ainult oma pere poolt.
-
Külaline
Peres muidugi. Mis kõrget kvalifikatsiooni nõudvaid töid sina siis kodus teed, mille eest ennast kiita saad? Parandad jooksva vetsupoti ära või vahetad katuse välja? Kasulikud tööd ju kõikKülaline kirjutas: ↑12 Apr 2025 23:54Postitus on kustutatud
-
Külaline
Kui midagi suurt ja head tehtud (eile lillepeenrad, kohe ilus oli vaadat, istusin õhtul ja imetlesin), siis töö kiidab ise ja rahulolu oma tööga on küllaldane. Kui veel keegi näeb ja kiidab, on boonud, aga mitte elutähtis.
-
Külaline
Kas kiitus ja tunnustus endale saab tulla vaid läbi tegemiste? Teed midagi ära, nt koristad toa ära. Saad kiita. Aga kui midagi ei tee, oled laisk. Siis ei saa end millegi eest kiita?
Sama teistega. Lapsed tahavad ka kiitust ja tunnustust. Aga kui nad ei tee ära oma töid. Ei saa kiita.
Nt ma kiidan ja tunnen heameelt enda üle, kui riisun aias lehed. Teine ütleb et mis lihttöö eest ikka kiita, see nii väike ja tühine asi. Aga kui ma pole päev otsa mitte midagi viitsinud teha peale telefoni kerimise, kas ma üldse saan olla endaga rahul? Ja nii päevi. Rahulolematus endaga aina kasvab. Kas kõigil on nii? Kas tunnustus endale saab tulla vaid läbi millegi kasuliku tegemise? Sama ka lastega. Heidavad ette et vanem neid vähe kiitnud ja tunnustanud. Vaimne probleem, mis lahendamist vajab suurena? Aga kui millegi tegemine nõudis vanema nõudmist ja tülitsemist, et vanem lasi siis lapsel mittemidagi teha kodus. Laps sai selle eest ka vähe kiitust ja on õnnetu.
Sama teistega. Lapsed tahavad ka kiitust ja tunnustust. Aga kui nad ei tee ära oma töid. Ei saa kiita.
Nt ma kiidan ja tunnen heameelt enda üle, kui riisun aias lehed. Teine ütleb et mis lihttöö eest ikka kiita, see nii väike ja tühine asi. Aga kui ma pole päev otsa mitte midagi viitsinud teha peale telefoni kerimise, kas ma üldse saan olla endaga rahul? Ja nii päevi. Rahulolematus endaga aina kasvab. Kas kõigil on nii? Kas tunnustus endale saab tulla vaid läbi millegi kasuliku tegemise? Sama ka lastega. Heidavad ette et vanem neid vähe kiitnud ja tunnustanud. Vaimne probleem, mis lahendamist vajab suurena? Aga kui millegi tegemine nõudis vanema nõudmist ja tülitsemist, et vanem lasi siis lapsel mittemidagi teha kodus. Laps sai selle eest ka vähe kiitust ja on õnnetu.
-
Külaline
üldiselt kiidan ennast materiaalselt. ostan ägedaid taimi, diori lõhna,uue kleidi. enne kõhnaks ja ilusaks hakkamist ostsin ka kalevi šokolaadi 
-
Külaline
Eks see on see eestlase tööhobuselik "enne töö, pärast lõbu" kasvatus vist.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 08:28 Kas kiitus ja tunnustus endale saab tulla vaid läbi tegemiste? Teed midagi ära, nt koristad toa ära. Saad kiita. Aga kui midagi ei tee, oled laisk. Siis ei saa end millegi eest kiita?
-
Külaline
Aga mille eest siis kiita ja ennast tunnustada on, kui mitte midagi ei tee ja oled päeva maha scrollinud (eks seda saab ka vahel teha, loomulikult on molutamine hea asi, kui üldiselt ollakse tegus)?Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 08:28 Kas kiitus ja tunnustus endale saab tulla vaid läbi tegemiste? Teed midagi ära, nt koristad toa ära. Saad kiita. Aga kui midagi ei tee, oled laisk. Siis ei saa end millegi eest kiita?
-
Külaline
Tubli, keegi vähemalt toetab meie Kalevit oma ostudega.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 08:31 üldiselt kiidan ennast materiaalselt. ostan ägedaid taimi, diori lõhna,uue kleidi. enne kõhnaks ja ilusaks hakkamist ostsin ka kalevi šokolaadi![]()
Sest nad on kadedad, eriti ju, kui kiitus asja ette läheb, inimesele ei mahu hinge, et teisel tast midagi rohkem on. Kui sa oled kellestki nö kehvem, siis vaadatakse sinu peale parema pilguga, juhul, kui et oled üle millegi poolest.Külaline kirjutas: ↑12 Apr 2025 16:48 See enese kiitus ja tunnustus on kõige õigem asi. Aga ainult nii et ise kuuled. Kui teistele enda tegusid kiidad...no see ei kõla hästi, neile see millegipärast ei meeldi. Miks küll?
-
Külaline
Ei kiida ennast ja ka teiste kiitus paneb punastama
-
Külaline
Peaks ka ennast rohkem hellitama hakkama ja natuke rohkem endale asju ostma, põhiliselt ostan lastele ja kodule... kasvõi silmailuks lilli vms väikest. Sokolaadi ei saa, kevad ju, ei saa rasva minna 
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline