Kas te ennast tunnustate?

seks, suhted ja pereteemad
Tolmukübe
Kontakt:

Kas te ennast tunnustate?

Postitus Postitas Tolmukübe »

No näiteks, et küll ma olen ilus, tubli, tark, osav jne. Või sellist asja üldse ei esine, enesekiitus pidi haisema, nagu eesti keeles juba selline ammune ütlus on olemas. Kuidas teil enesega läbisaamine on. Ja kas see enesekiitus ikka haiseb, vbl on hoopis terveks enesehinnanguks vajalik. Mina tunnustan end küll, aga võiks rohkemgi, paistab, et ikkagi kuidagi tagasihoidlikult käib see asi.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 12 Apr 2025 10:05Mina tunnustan end küll, aga võiks rohkemgi, paistab, et ikkagi kuidagi tagasihoidlikult käib see asi.
Räägi täpsemalt, nii põnev.
Külaline

Olen iseenda ja oma eluga rahul. Tunnustust ei vaja ei seest- ega väljastpoolt.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 12 Apr 2025 10:05 No näiteks, et küll ma olen ilus, tubli, tark, osav jne.
Mina arvan küll, et Sa oled ilus, tubli, tark ja osav ka. Päriselt ka.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 12 Apr 2025 11:13
Tolmukübe kirjutas: 12 Apr 2025 10:05 No näiteks, et küll ma olen ilus, tubli, tark, osav jne.
Mina arvan küll, et Sa oled ilus, tubli, tark ja osav ka. Päriselt ka.
Tänud soojade sõnade eest! Osavuse kohta ei oska kommenteerida, aga ülejäänud on olemas küll.
Külaline

Ma ei ole nii lapsik.
Külaline

Ennast kiitmast ma ei väsi
Pesen ise oma käsi
Ja ka vahel jalgu
Siis kui allapoole kaldun
Külaline

Mind õpetati küll lapsena, et enesekiitus on selline asi- kes koerasaba ikka kergitab. Et nagu kui hakkasid end kiitma, siis kohe tõmmati selle lausega see soov maha.
Ja nagu väga raske on praegu nt töövestlusel end kiita. Pole nagu viisakas või kuidagi eneseupitusena tundub.
Kas mulle tundub või oligi nii, et enda kiitmine oli sobimatu põlvkond tagasi.
Külaline

Ei tohtinud jah ennast kiita.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 12 Apr 2025 14:12 Mind õpetati küll lapsena, et enesekiitus on selline asi- kes koerasaba ikka kergitab. Et nagu kui hakkasid end kiitma, siis kohe tõmmati selle lausega see soov maha.
Ja nagu väga raske on praegu nt töövestlusel end kiita. Pole nagu viisakas või kuidagi eneseupitusena tundub.
Kas mulle tundub või oligi nii, et enda kiitmine oli sobimatu põlvkond tagasi.
Kas see sobimatu siis sõltus ajastust, või ühiskonnast? Näiteks töövestlusel ju oleks hea ausalt(!) oma plussid ritta seada. Just nimelt ausalt räägid nii, kuidas on, mitte mingi alusetu hooplemine.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 12 Apr 2025 13:42Ma ei ole nii lapsik.
Kus ta siis lapsik on. Enese tunnustamine oma heade omaduste eest, kordaminekute eest ja ka ebaõnnestumiste eest (ei ole hullu, küll teinekord läheb paremini) annab soovitatava enesehinnangu. Kes see muu koera saba tõstab, kui mitte koer ise. Ikka ise. Endasse tuleb ka austusega ja hoolivusega suhtuda, mitte ainult oodata, millal sind väljaspoolt keegi inimene armastama hakkab. Ja nii võibki sinust saada sinu parim sõber. Mis on jällegi ainult soovitatav.
Külaline

Ei ole kombeks end tunnustada ja teiste tunnustusest ka otseselt ei hooli. Puudub lihtsalt kiitusevajadus, teen sellest olenemata oma asjad niikuinii alati võimalikult hästi ära, sest ma olen perfektsionist.
Külaline

See enese kiitus ja tunnustus on kõige õigem asi. Aga ainult nii et ise kuuled. Kui teistele enda tegusid kiidad...no see ei kõla hästi, neile see millegipärast ei meeldi. Miks küll?
Külaline

See mõttetu enese analüüsimise komme tuli koos vabadusega. Mina nõukaaegsena võtan endiselt rahulikult, läks hästi-normaalne; läks sitasti-mis sitasti, see uuesti.
Külaline

Ma ennast küll kiidan teiste ees.
Endale ütlen ka. Ma saan paljude asjadega ise hakkama.
Külaline

Ei, sest polegi ilmselt ükski omadus keskmisest inimesest parem, seepärast ka töövestlustel pole olnud midagi välja tuua.
Külaline

Ei, iseennast kellelegi sõnades küll ei kiida, see on imelik. Enesekiitus haiseb ja tavaliselt kõike suuremad kiitlejad on kõige mõttetumad tüübid. Tegusid vaatan, mitte latramist.
Külaline

Nüüd on psühholoogia arenenud ja jõudnud teadmisse, et et ennast tuleb kiita. Ütledki peegli ees endale et oled ilus, tark ja tubli.
Aga. Tubli olemisega on tänapäeval küll palju segadust tekkinud. See lausa põhjustavat halba lastele. Ise vast ikka aru saad, mille eest end tubliks nimetad :).
Teine asi on mingi manifesteerimine. See on vist midagi sellist, mida kinnitad endale ja lõpuks see nii lähebki. Eestlasena aga me kardame hoopis ärasõnumist. Tunned uhkust ja rõõmu et asjad on hästi, aga välja öelda ei julge, sest nii võib ära sõnuda. Seda olen ise küll kogenud.
Külaline

Kiita ennast ju võib, hoopis suurem probleem on ennast selle kiitmise juures uskuma ka jääda.
Külaline

Enesekiitmine ja endale millegi sisendamine on minu jaoks erinevad asjad ning täidavad ka erinevat eesmärki.
Kui sa ütled endale peegli ees enne tähtsat koosolekut vm, et ma saan hakkama, ma olen tark, osav ja võimekas, siis see ei ole enese kiitmine. Ennast kiidan küll aga mingite suurte saavutatud eesmärkide puhul, mille jaoks olen vaeva näinud ning mis on korda läinud, mitte kõva häälega ja avalikult aga enda sees vaikselt küll.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist