Inimeste fantaasia on ikka piiritu, mis muidugi aitab selgitada automaatselt minu teist puudust, mis oli inimeste ja nende võimete umbusaldamine … Teema oli isklikest vigasest ja minu üks puudustest(!) on see, et kui juhuslikult, reaalses elus tekib selline olukord, kus on valida konflikti või ignoreerimise vahel, siis ma peaaegu eranditult eelistan esimest. Ma ei tekita endale neid olukordi sihilikult - näiteks minu kodune elu on pigem väga rahulik - aga vahel elus olukorrad tekivad. Ja vahel mõned inimesed siis pärast pobisevad mulle pahuralt, mis nad kõik oleks öelnud ja teinud. Aga kuna minul on piltlikult öeldes kõik juba öeldud ja tehtud, siis mina lähen oma eluga rahulikult edasi.Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 13:25Ma olen hoopis teine inimene ja kirjutan siia teemasse esimest korda, aga kas ma sain õigesti aru, et sulle meeldib tekitada konfliktsituatsioone ja siis mõnuled ja muigad selle üle, kui saad kedagi sedamoodi kiusata
Mis on teie enda vead?
-
Külaline
-
Külaline
Me näeme seda torkimist loodetava konflikti tekitamise eesmärgil siin ju pidevalt. Mis teha, vaimse tervise häireid ei saa kahjuks pelga pealevaatamisega diagnoosida ega vastu inimese tahtmist ravida.Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 13:25Ma olen hoopis teine inimene ja kirjutan siia teemasse esimest korda, aga kas ma sain õigesti aru, et sulle meeldib tekitada konfliktsituatsioone ja siis mõnuled ja muigad selle üle, kui saad kedagi sedamoodi kiusata?Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 13:03Omapärane loogika. Tegelikult on vastupidi, mul on väga pikk ja õnnelik kooselu, väga tore mees ning suur pere. Miks ma nendega peaks kuidagi halvasti läbi saama? Selle jaoks on muud inimesed.Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 12:52 Ei mulle sa närvidele ei käi. Mul on sind ümbritsevatest inimestest kahju. Kuigi tõenäoliselt oled üksik.
Kõige vastikumad tegelased on need kes tekitavad konflikti ja siis pea uhkelt püsti, käed puusas, üleolevalt muiates minema kõnnivad.
-
Külaline
Mis selle teema eesmärk peale teiste halvustamise on?
Esiteks, diagnoosimine jäägu ikka arstikraadi omavatele inimestele, mitte isehakanud ekspertidele-diletantidele. Teiseks, see, et inimesed end üldse avaks, eeldab ka lugejaid, kes on võimelised igasuguseid vastuseid aktsepteerima, ilma et tekiks tahtmine tatti pritsida ja ära panna.
Kõik need teiste peale näpuga näitajad võiks oma vead ise letti ja miinistamiseks laduda, unustamata seejuures muidugi välja tuua, et üks suur viga on teisi inimesi arvustada ja diagnoosida, aga seejuures peeglisse vaadata ei oska.
Esiteks, diagnoosimine jäägu ikka arstikraadi omavatele inimestele, mitte isehakanud ekspertidele-diletantidele. Teiseks, see, et inimesed end üldse avaks, eeldab ka lugejaid, kes on võimelised igasuguseid vastuseid aktsepteerima, ilma et tekiks tahtmine tatti pritsida ja ära panna.
Kõik need teiste peale näpuga näitajad võiks oma vead ise letti ja miinistamiseks laduda, unustamata seejuures muidugi välja tuua, et üks suur viga on teisi inimesi arvustada ja diagnoosida, aga seejuures peeglisse vaadata ei oska.
-
Külaline
Mis mõttes on minu fantaasia piiritu? Ma lihtsalt täpsustasin üle, kas ma sain sinu jutust õigesti aru. Täpsustasin, sest sa ei väljenda end just kõige selgemini. Aga noh, olgu pealegi...Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 13:43Inimeste fantaasia on ikka piiritu, mis muidugi aitab selgitada automaatselt minu teist puudust, mis oli inimeste ja nende võimete umbusaldamine … Teema oli isklikest vigasest ja minu üks puudustest(!) on see, et kui juhuslikult, reaalses elus tekib selline olukord, kus on valida konflikti või ignoreerimise vahel, siis ma peaaegu eranditult eelistan esimest. Ma ei tekita endale neid olukordi sihilikult - näiteks minu kodune elu on pigem väga rahulik - aga vahel elus olukorrad tekivad. Ja vahel mõned inimesed siis pärast pobisevad mulle pahuralt, mis nad kõik oleks öelnud ja teinud. Aga kuna minul on piltlikult öeldes kõik juba öeldud ja tehtud, siis mina lähen oma eluga rahulikult edasi.Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 13:25Ma olen hoopis teine inimene ja kirjutan siia teemasse esimest korda, aga kas ma sain õigesti aru, et sulle meeldib tekitada konfliktsituatsioone ja siis mõnuled ja muigad selle üle, kui saad kedagi sedamoodi kiusata
-
Külaline
Loen siin seda "arutelu" ja silma torkab, kuidas suurem osa üritab ennast salamisi hoopis kiita. See, et "olen liiga usaldav, ei oska ei öelda" jms on ju klassika. Ilmselgelt ei tunnista keegi ealeski, et armastab teisi taga rääkida ja ussitada, tekitab suure konflikti ja jalutab sealt minema, jättes klaarimise teiste kaela peale jne.
Huvitav on seegi, kuidas siin keegi/keegid üritavad taas konflikti käima tõmmata, hakates neid enda n-ö vigade väljatoojaid norima. Ausalt, sellises keskkonnas ei teki endal küll tahtmist teemale vastata, kommenteerin vaid seda, mida näen.
Huvitav on seegi, kuidas siin keegi/keegid üritavad taas konflikti käima tõmmata, hakates neid enda n-ö vigade väljatoojaid norima. Ausalt, sellises keskkonnas ei teki endal küll tahtmist teemale vastata, kommenteerin vaid seda, mida näen.
-
Külaline
Olen ka sellele mõelnud. Selliste küsimuste vastustena ei tooda enamasti välja oma negatiivseid omadusi, vaid hoopiski mõne(de) positiivse(te) omadus(t)e üleküllust.Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 15:02 Loen siin seda "arutelu" ja silma torkab, kuidas suurem osa üritab ennast salamisi hoopis kiita. See, et "olen liiga usaldav, ei oska ei öelda" jms on ju klassika. Ilmselgelt ei tunnista keegi ealeski, et armastab teisi taga rääkida ja ussitada, tekitab suure konflikti ja jalutab sealt minema, jättes klaarimise teiste kaela peale jne.
-
Külaline
Oleks tore kui üks siinsetest prouadest loeks seda. See proua kes igas teemas sõna võtab ja üritab üsna naeruväärselt meestele või mehele ära panna. Ei saagi nüüd täpselt aru mis tema eesmärk on.Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 14:40 Mis selle teema eesmärk peale teiste halvustamise on?
Kõik need teiste peale näpuga näitajad võiks oma vead ise letti ja miinistamiseks laduda, unustamata seejuures muidugi välja tuua, et üks suur viga on teisi inimesi arvustada ja diagnoosida, aga seejuures peeglisse vaadata ei oska.![]()
-
Külaline
Mõtlesin tükk aega, et mis need peamised vead minu juures olla võiksid, sest iseennast on raske kõrvalt näha, aga arvan, et need on:
- Oskamatus ennast algusest peale sõbralikult kehtestada ja teistes lugupidamist äratada. Mul on selline amet, mis seda oskust nõuab, ja olen õppinud, aga osades olukordades jääb ikka vajaka. Ma ei ütle inimesele näkku, et ma pole tema ettepanekuga, käitumisega, vms., nõus - sest ei taha konflikti minna, aga tegelikult ajan oma liini edasi. Osa võib mind seega ka silmakirjalikuks pidada. Just sellised konfliktsed inimesed ajavad mind pingesse.
- Laiskus ja prokastrineerimine. Mitte igas asjas, aga vahel just seal, kus oleks vaja pingutada, mina laisklen, ja vastupidi.
- Kannatamatus.
- Liigne intovertsus, oskamatus inimestega jututeemasid leida. Seda varem ei olnud, aga just keskeas on tekkinud see.
- Oskamatus ennast algusest peale sõbralikult kehtestada ja teistes lugupidamist äratada. Mul on selline amet, mis seda oskust nõuab, ja olen õppinud, aga osades olukordades jääb ikka vajaka. Ma ei ütle inimesele näkku, et ma pole tema ettepanekuga, käitumisega, vms., nõus - sest ei taha konflikti minna, aga tegelikult ajan oma liini edasi. Osa võib mind seega ka silmakirjalikuks pidada. Just sellised konfliktsed inimesed ajavad mind pingesse.
- Laiskus ja prokastrineerimine. Mitte igas asjas, aga vahel just seal, kus oleks vaja pingutada, mina laisklen, ja vastupidi.
- Kannatamatus.
- Liigne intovertsus, oskamatus inimestega jututeemasid leida. Seda varem ei olnud, aga just keskeas on tekkinud see.
-
Külaline
Too palun mõni näide, kuidas mitte "ei" ütlemine lõppeb ärakasutamisega.Külaline kirjutas: ↑10 Apr 2025 22:56 ● Elu jooksul on selgunud, et olen vahel liiga naiivne ja sinisilmne, kuigi varasemalt olen ise alati vastupidist arvanud.
● Mul on raske "ei" öelda ja seetõttu olen ennast pannud olukordadesse, kus mind on julmalt ära kasutatud.
● Vahel võin olla jube kannatamatu. See häirib nii lähedast, kui mind ennast.
"Kuidas mitte "ei" ütlemine lõppeb ärakasutamisega": teed teiste inimeste tööd vabatahtlikult, samal ajal nemad peesitavad suvilas. Kui ütled ei: ma olen sellel nädalavahetusel suvilas, siis vingutake, et krdi Ants selline!Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 18:10Too palun mõni näide, kuidas mitte "ei" ütlemine lõppeb ärakasutamisega.Külaline kirjutas: ↑10 Apr 2025 22:56 ● Elu jooksul on selgunud, et olen vahel liiga naiivne ja sinisilmne, kuigi varasemalt olen ise alati vastupidist arvanud.
● Mul on raske "ei" öelda ja seetõttu olen ennast pannud olukordadesse, kus mind on julmalt ära kasutatud.
● Vahel võin olla jube kannatamatu. See häirib nii lähedast, kui mind ennast.
-
Külaline
Ma suitsetan ja joon. Joon mitte mälukasse, aga ikkagi. Muidu olen tore eit. Lapsi mitu, mees püsib ka juba 25a. Kaevan aiamaad ja teen peenraid, süüa teen hästi, kõik hoitud ja mees rahuldatud. Aga teen oma toiminguid ja veinike pidevalt ligi. Nii on. Kui juba küsiti 
-
Külaline
Ma olen üsna kindel, et neil külalistel (või siis ühel külalisel), kes postitajate vigade peale miinuseid pani, on endal tunduvalt rohkem või hullemaid vigu. Ja nendel ka, kes vastasid, et "tõsine hälvik" või "kohutav inimene oled" vms. No ükski kena, salliv ja empaatiline inimene ei kirjuta teise kohta tõsine hälvik, isegi kui ta endal neid iseloomujooni ei märka, mis teine välja tõi.
Ma tegelikult arvan, et enamus kes enda vigu üles luges, vaatas kriitiliselt enda sisse ja mõtles, mis võiks paremini olla, aga tegelikult on nad väga meeldivad inimesed oma väikeste kiiksudega. Ja see on väga tore, et nad oma puudusi suudavad analüüsida ja nendega tegeleda, ennnast veelgi paremaks muuta.
Arvustajatel ja miinustajatel on üsna kindlasti enesekriitika puudus.
Ma tegelikult arvan, et enamus kes enda vigu üles luges, vaatas kriitiliselt enda sisse ja mõtles, mis võiks paremini olla, aga tegelikult on nad väga meeldivad inimesed oma väikeste kiiksudega. Ja see on väga tore, et nad oma puudusi suudavad analüüsida ja nendega tegeleda, ennnast veelgi paremaks muuta.
Arvustajatel ja miinustajatel on üsna kindlasti enesekriitika puudus.
-
Külaline
Kas sinu proua paneb ukse varsti teiselt poolt kinni?Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 16:28Oleks tore kui üks siinsetest prouadest loeks seda. See proua kes igas teemas sõna võtab ja üritab üsna naeruväärselt meestele või mehele ära panna. Ei saagi nüüd täpselt aru mis tema eesmärk on.Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 14:40 Mis selle teema eesmärk peale teiste halvustamise on?
Kõik need teiste peale näpuga näitajad võiks oma vead ise letti ja miinistamiseks laduda, unustamata seejuures muidugi välja tuua, et üks suur viga on teisi inimesi arvustada ja diagnoosida, aga seejuures peeglisse vaadata ei oska.![]()
-
Külaline
Proua on ikka ammu lahkunud ja härra paneb veini lürpivaid nelja-viiekümpiseid päevast päeva ja naudib elu. Kahjuks lasevad need joodikmutid peale esimest korda jalga ja jälle härral ego haavatud, tema tahaks ise naised maha jätta.Külaline kirjutas: ↑12 Apr 2025 09:04Kas sinu proua paneb ukse varsti teiselt poolt kinni?Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 16:28Oleks tore kui üks siinsetest prouadest loeks seda. See proua kes igas teemas sõna võtab ja üritab üsna naeruväärselt meestele või mehele ära panna. Ei saagi nüüd täpselt aru mis tema eesmärk on.Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 14:40 Mis selle teema eesmärk peale teiste halvustamise on?
![]()
![]()
![]()
-
Külaline
Aga kuhu jääb, et üheks korraks ikka kõlbab.Külaline kirjutas: ↑12 Apr 2025 09:18 Proua on ikka ammu lahkunud ja härra paneb veini lürpivaid nelja-viiekümpiseid päevast päeva ja naudib elu. Kahjuks lasevad need joodikmutid peale esimest korda jalga ja jälle härral ego haavatud, tema tahaks ise naised maha jätta.
-
Külaline
Jah tuleb meelde, sind näidati ühes Taavi Libe saates "Märgatud Eestis"Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 20:29 Ma suitsetan ja joon. Joon mitte mälukasse, aga ikkagi. Muidu olen tore eit. Lapsi mitu, mees püsib ka juba 25a. Kaevan aiamaad ja teen peenraid, süüa teen hästi, kõik hoitud ja mees rahuldatud. Aga teen oma toiminguid ja veinike pidevalt ligi. Nii on. Kui juba küsiti![]()
AusKülaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 20:29 Ma suitsetan ja joon. Joon mitte mälukasse, aga ikkagi. Muidu olen tore eit. Lapsi mitu, mees püsib ka juba 25a. Kaevan aiamaad ja teen peenraid, süüa teen hästi, kõik hoitud ja mees rahuldatud. Aga teen oma toiminguid ja veinike pidevalt ligi. Nii on. Kui juba küsiti![]()
Mugavus, laiskus
Suhete loomisel tagasihoidlik (kuidas kunagi)
Mõningane ülekaal
Mingid kortsud lauba piirkonnas
Suhete loomisel tagasihoidlik (kuidas kunagi)
Mõningane ülekaal
Mingid kortsud lauba piirkonnas
-
Külaline
Mind häirib alati teiste seltskonnas olles, et olen kõigiga võrreldes liiga täiuslik.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Panda ja 6 külalist