Kas kardate vananemist?
-
Külaline
Nagu üks eelpool kommenteerinu ütles, on mingist vanusest alates tugevalt kohale jõudnud teadmine, et igavesti noor ei ole võimalik olla ja (kui just väikse vanusenumbri juures ära ei sure), tuleb suur osa elust (võibolla isegi pool elu) elada juba vanema inimesena. Erinevalt mingist õnnetusest, mis võib juhtuda ja võib ka mitte juhtuda (ja mille puhul kartmine, vähemalt teoreetilselt, võib panna seda paremini ennetama vms.), on vananemine midagi nii 100% juhtuvat, et on tunne,et mis vahet seal on, kardad või ei karda, niikuinii ju tuleb.
Kül olen hakanud aru saama, miks lapsepõlves vanaema sõbranadega telefonitsi rääkides muudki korrutas, et tähtis on "ikka see terrrrrvis, see terrrrvis !!!" Mitte, et tervis (veel) nii halb oleks, aga tervise tähtsustamisest olen hakanud vägagi aru saama. Kortsud on köömes, ei ole ehk kõige esteetilisemad, aga nendega saab harjuda ja leppida.
Elukeerise keskel olek pole kunagi olnud oluline. Minu puhul on väiksem-vaiksem-rahulikum elu töötanud isegi paremini (pakkunud rohkem rahulolu), nii et seda ei karda. Kui saan oma valikul ja oma tempos toimetada, siis ei ole igav ega tüütu, üldiselt (tüütu on olnud vahel kohustuslike asju tehes).
Kül olen hakanud aru saama, miks lapsepõlves vanaema sõbranadega telefonitsi rääkides muudki korrutas, et tähtis on "ikka see terrrrrvis, see terrrrvis !!!" Mitte, et tervis (veel) nii halb oleks, aga tervise tähtsustamisest olen hakanud vägagi aru saama. Kortsud on köömes, ei ole ehk kõige esteetilisemad, aga nendega saab harjuda ja leppida.
Elukeerise keskel olek pole kunagi olnud oluline. Minu puhul on väiksem-vaiksem-rahulikum elu töötanud isegi paremini (pakkunud rohkem rahulolu), nii et seda ei karda. Kui saan oma valikul ja oma tempos toimetada, siis ei ole igav ega tüütu, üldiselt (tüütu on olnud vahel kohustuslike asju tehes).
-
Külaline
Mina pole küll küsitu, aga ma ei telli kunagi mingit toitu koju, miks ma peaksin? Poed on ümberringi laias valikus toiduaineid täis, osta ja tee ise või söö kohe. Mingid hiina ja india toidud pole olnud kunagi need, mille järele isu on. Pizza ka ammugi mitte.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 00:01 Kas sa koju hiinakat ei telli? Minu põhilised hiinaka, pizza ja india toidu söömised ongi koju tellituna.
-
Külaline
Samad sõnad. Tervis kõige tähtsam ja vaikne tempo sobib hästi. Kahjuks, vaiksest tempost on praegult asi kaugel. Tahaks juba pensionile, aga 10a veel aega.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 01:00 tervise tähtsustamisest olen hakanud vägagi aru saama. Kortsud on köömes, ei ole ehk kõige esteetilisemad, aga nendega saab harjuda ja leppida.
-
Külaline
Mõned väga head vastused on siin olnud. Olen 42 ja näen ka vananemise ilminguid. Nahk pole enam nii ilus, esimest korda elus pean dieeti pidama, sest minu eluaegsele kaalule on talvega 5kg juurde tulnud ja nui neljaks tahan neid maha saada. Juuksed on nii õhukesed, et peaaegu polegi neid jne.
Kui jääks nagu praegu, oleks veel enmavähem, aga see ju süveneb ja see küll hirmutab mind.
Ma olen hetkel selgelt oma elu kõrgpunktis ja on ju aru saada, et sealt edasi saab liikuda ainult ühes suunas.
Mul on veel see ka, et elasin suue osa oma elust vaesuses. Ja nüüd on mu sissetulekud päris suured ja hetkel veel tõusevad. See tundub ka kuidagi nii nõme, et kui lõpuks raha saaks nautida, pole enam vurtsu selleks.
Kui jääks nagu praegu, oleks veel enmavähem, aga see ju süveneb ja see küll hirmutab mind.
Ma olen hetkel selgelt oma elu kõrgpunktis ja on ju aru saada, et sealt edasi saab liikuda ainult ühes suunas.
Mul on veel see ka, et elasin suue osa oma elust vaesuses. Ja nüüd on mu sissetulekud päris suured ja hetkel veel tõusevad. See tundub ka kuidagi nii nõme, et kui lõpuks raha saaks nautida, pole enam vurtsu selleks.
-
Külaline
Veider. Õige koka õigete vürtsidega tehtud toit on kindlasti parem, kui iseenda hiina toidu soperdis.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 06:39Mina pole küll küsitu, aga ma ei telli kunagi mingit toitu koju, miks ma peaksin? Poed on ümberringi laias valikus toiduaineid täis, osta ja tee ise või söö kohe. Mingid hiina ja india toidud pole olnud kunagi need, mille järele isu on. Pizza ka ammugi mitte.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 00:01 Kas sa koju hiinakat ei telli? Minu põhilised hiinaka, pizza ja india toidu söömised ongi koju tellituna.
Sa siis ilmselt restoranis ka ei käi, eks, sest poed on ju ümber.
-
Külaline
Miks inimene peaks hiina toitu tegema, kui ta spetsiaalselt mainib, et ta neid ei soovi?Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 13:47Veider. Õige koka õigete vürtsidega tehtud toit on kindlasti parem, kui iseenda hiina toidu soperdis.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 06:39Mina pole küll küsitu, aga ma ei telli kunagi mingit toitu koju, miks ma peaksin? Poed on ümberringi laias valikus toiduaineid täis, osta ja tee ise või söö kohe. Mingid hiina ja india toidud pole olnud kunagi need, mille järele isu on. Pizza ka ammugi mitte.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 00:01 Kas sa koju hiinakat ei telli? Minu põhilised hiinaka, pizza ja india toidu söömised ongi koju tellituna.
-
Külaline
Mis talle üldse siis sobib? Kas ta sööb siis kartulit ja hakklihakastet?Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 13:49Miks inimene peaks hiina toitu tegema, kui ta spetsiaalselt mainib, et ta neid ei soovi?Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 13:47Veider. Õige koka õigete vürtsidega tehtud toit on kindlasti parem, kui iseenda hiina toidu soperdis.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 06:39
Mina pole küll küsitu, aga ma ei telli kunagi mingit toitu koju, miks ma peaksin? Poed on ümberringi laias valikus toiduaineid täis, osta ja tee ise või söö kohe. Mingid hiina ja india toidud pole olnud kunagi need, mille järele isu on. Pizza ka ammugi mitte.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 11:23 Mõned väga head vastused on siin olnud. Olen 42 ja näen ka vananemise ilminguid. Nahk pole enam nii ilus, esimest korda elus pean dieeti pidama, sest minu eluaegsele kaalule on talvega 5kg juurde tulnud ja nui neljaks tahan neid maha saada. Juuksed on nii õhukesed, et peaaegu polegi neid jne.
Kui lapsed on, siis neile kulub raha ära küll
Aga saan su mõttest aru.
-
Külaline
Ma pole see, kelle kallal sa õiendad, aga minu lemmiksöök on kartul ja hakklihakaste. Sul mingi probleem sellega?Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 13:51Mis talle üldse siis sobib? Kas ta sööb siis kartulit ja hakklihakastet?Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 13:49Miks inimene peaks hiina toitu tegema, kui ta spetsiaalselt mainib, et ta neid ei soovi?Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 13:47
Veider. Õige koka õigete vürtsidega tehtud toit on kindlasti parem, kui iseenda hiina toidu soperdis.
-
Külaline
Itaalia ja Kreeka toidud. Ja Vietnami supid.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 13:51Mis talle üldse siis sobib? Kas ta sööb siis kartulit ja hakklihakastet?
Kui peaks just väljamaistest rääkima.
Hiinast on üsna villand saanud juba.
-
Külaline
Ei ole.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 13:55Ma pole see, kelle kallal sa õiendad, aga minu lemmiksöök on kartul ja hakklihakaste. Sul mingi probleem sellega?
Aga kui inimesel on probleem, et ei saa linnas kõndides kõhtu täis, sest ei ole harjunud neid toite sööma, siis on ta ise end vanainimeseks teinud ja polegi midagi teha. Nagu osad 70-sed, kes ei oska arvutit käsitleda või ise netis arveid maksta.
-
Külaline
Ja miks peaks? Sa ei oska jällegi raamatuid lugeda. Tänaste 70neste supervõimeKülaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 14:01Ei ole.
Aga kui inimesel on probleem, et ei saa linnas kõndides kõhtu täis, sest ei ole harjunud neid toite sööma, siis on ta ise end vanainimeseks teinud ja polegi midagi teha. Nagu osad 70-sed, kes ei oska arvutit käsitleda või ise netis arveid maksta.
-
Külaline
Miks peaks??? Einoh, rumal olla ei keela keegi. Raamatuid loeb juba iga laps.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 14:14Ja miks peaks? Sa ei oska jällegi raamatuid lugeda. Tänaste 70neste supervõimeKülaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 14:01Ei ole.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 13:55
Ma pole see, kelle kallal sa õiendad, aga minu lemmiksöök on kartul ja hakklihakaste. Sul mingi probleem sellega?
Aga kui inimesel on probleem, et ei saa linnas kõndides kõhtu täis, sest ei ole harjunud neid toite sööma, siis on ta ise end vanainimeseks teinud ja polegi midagi teha. Nagu osad 70-sed, kes ei oska arvutit käsitleda või ise netis arveid maksta.![]()
-
Külaline
Ei loe. Ainult surfivad telefonis, tähelepanu üle 10 sekundi ei püsi. Rääkimata tunniajalisest keskendumisest.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 15:26Miks peaks??? Einoh, rumal olla ei keela keegi. Raamatuid loeb juba iga laps.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 14:14Ja miks peaks? Sa ei oska jällegi raamatuid lugeda. Tänaste 70neste supervõimeKülaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 14:01
Ei ole.
Aga kui inimesel on probleem, et ei saa linnas kõndides kõhtu täis, sest ei ole harjunud neid toite sööma, siis on ta ise end vanainimeseks teinud ja polegi midagi teha. Nagu osad 70-sed, kes ei oska arvutit käsitleda või ise netis arveid maksta.![]()
-
Külaline
Kui vana sa oled, 65-75? Tundub hirmutav.Külaline kirjutas: ↑29 Mär 2025 19:38 No mina olen juba vana valmis, aga ega see mulle ei meeldi küll! Väga häirivad igasugu vananemisega kaasnevad nähtused nagu pidev juuste värvimine, see, et ei näe enam lähedale ega kaugele, et karvad kasvavad igal pool näo peal, et vahel on üks või teine koht keres valus ja kõige rohkem see, et see niiöelda sisemine tuli on kustunud: ühtegi asja ei taha enam nii palavalt nagu noorena ja ühegi asja üle ei rõõmusta nii tugevalt nagu noorena. Kõik tundub tüütu ja kõik tunduvad lollid. Ja aina rohkem tundub, et vanasti olid mitmed asjad paremini - ilmne vanaduse tunnus, kui kaasaegse eluga kohaneda ei suuda.
-
Külaline
Kuidas ei oska? Nooremana sai neid sadu ja sadu loetud.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 14:14Ja miks peaks? Sa ei oska jällegi raamatuid lugeda. Tänaste 70neste supervõimeKülaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 14:01Ei ole.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 13:55
Ma pole see, kelle kallal sa õiendad, aga minu lemmiksöök on kartul ja hakklihakaste. Sul mingi probleem sellega?
-
Külaline
Ei. Sellega kaasnevat tervise kadumist kardan. Olen näinud hääbumist, mis on pikk, aga mitte nii pikk, et hääbuja sellega kohaneks. Kui tuleb loobuda harjumustest, aktiivsest eluviisist jmt.
-
Külaline
Ühe talvega 5 kg juurde! Selleks peab ikka kõvasti vaeva nägema, õhtused näksid, vein? Aga eks sa võta end nüüd käsile.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 11:23 sest minu eluaegsele kaalule on talvega 5kg juurde tulnud ja nui neljaks tahan neid maha saada.
-
Külaline
Huvitav on see, et foorumis leidub inimene, kellele pitsa ei maitse. Minu arvates on pealinnas palju häid kohti, kust vahel pitsat kaasa osta või kohapeal süüa. Mitte et nüüd igapäev, aga korra kaks kuus ju võiks?Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 06:39Pizza ka ammugi mitte.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 11:23 Mõned väga head vastused on siin olnud. Olen 42 ja näen ka vananemise ilminguid. Nahk pole enam nii ilus, esimest korda elus pean dieeti pidama, sest minu eluaegsele kaalule on talvega 5kg juurde tulnud ja nui neljaks tahan neid maha saada. Juuksed on nii õhukesed, et peaaegu polegi neid jne.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 9 külalist