Kas kardate vananemist?

vana hea klassika
Tolmukübe
Kontakt:

Kas kardate vananemist?

Postitus Postitas Tolmukübe »

Mina ei karda, paratamatus nagunii. Ja mis see vananemine siis on, naha vananemine mõjutab välimust, ja sisemine vananemine mõjutab tervist, nii et kumba vananemist siis õieti karta? Samas mõned eakad on ka hea tervisega, hambad suus jne. Nii vaadates võib öelda, et vananemine on suhteline mõiste.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 29 Mär 2025 15:58 Mina ei karda, paratamatus nagunii. Ja mis see vananemine siis on, naha vananemine mõjutab välimust, ja sisemine vananemine mõjutab tervist, nii et kumba vananemist siis õieti karta? Samas mõned eakad on ka hea tervisega, hambad suus jne. Nii vaadates võib öelda, et vananemine on suhteline mõiste.
Ühel päeval sa sured ära.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 29 Mär 2025 15:59
Tolmukübe kirjutas: 29 Mär 2025 15:58 Mina ei karda, paratamatus nagunii. Ja mis see vananemine siis on, naha vananemine mõjutab välimust, ja sisemine vananemine mõjutab tervist, nii et kumba vananemist siis õieti karta? Samas mõned eakad on ka hea tervisega, hambad suus jne. Nii vaadates võib öelda, et vananemine on suhteline mõiste.
Kas kahel päeval on võimalik surra?
Mis see suremine üldsegi on, meedikud? Kas meditsiinilise protseduuri käigus, kui süda seisma jäetakse ja hingamine lakkab, kas see on surm?
Ilmselt on "surm" see, kui Tolmukübe enam postitada ei saa.
Viimati muutis Ants, 29 Mär 2025 17:19, muudetud 1 kord kokku.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Ei karda aktiivselt, nii et see segaks mul normaalselt elamist, aga nüüd, keskealisena, häirib mõte vananemisest mind küll jah. Mingil hetkel 30ndate lõpus jõudis ikka üsna teravalt kohale, et vananemine, olgu see siis kasvõi kõige leebem "armsaks vanamemmeks muutumine", tabab täiesti kindlasti ka mind (kui just ootamatu surm enne ei tule, mis oleks ju veel koledam variant), et see on miski, mis mind päris kindlasti ees ootab ja pääsu ei ole. Ma lähen kortsu, mind tabab menopaus, mu luud muutuvad hapramaks, mu jaksu jääb vähemaks, mu mõttetegvus aeglustub, mu tõenäosus saada mõni vastik haigus üha suureneb, sest millessegi ju lõpuks surema peab, aga isegi kui füüsiline pool välja jätta, siis ma jään ühel hetkel eluvoo keskmest kõrvale ja maha, nii et mu ümber on uued (noored) inimesed oma uues noores maailmas, mida ma kunagi 100% mõista ei saa - ja pole midagi, mida ma saaks teha, et seda takistada. Ehk siis jah.
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

jah, ma ka ei mõtle sellele pidevalt. aga juukseid peab iga kuu värvima, kui ei taha hall rott peas ringi lipata. noorusepõlve jalustrabav talje on lahkunud parematele jahimaadele. pensionini on veel maa ja ilma aega, aga tööl käia enam kuidagi ei viitsi. kondid on ka vahest kanged ja spordisalvi kulub tonnides. aga noh, eks mõned plussid ole ka - olen palju enesekindlam, rikkam ja stabiilsem.
Külaline

No mina olen juba vana valmis, aga ega see mulle ei meeldi küll! Väga häirivad igasugu vananemisega kaasnevad nähtused nagu pidev juuste värvimine, see, et ei näe enam lähedale ega kaugele, et karvad kasvavad igal pool näo peal, et vahel on üks või teine koht keres valus ja kõige rohkem see, et see niiöelda sisemine tuli on kustunud: ühtegi asja ei taha enam nii palavalt nagu noorena ja ühegi asja üle ei rõõmusta nii tugevalt nagu noorena. Kõik tundub tüütu ja kõik tunduvad lollid. Ja aina rohkem tundub, et vanasti olid mitmed asjad paremini - ilmne vanaduse tunnus, kui kaasaegse eluga kohaneda ei suuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Mär 2025 19:38 No mina olen juba vana valmis, aga ega see mulle ei meeldi küll! Väga häirivad igasugu vananemisega kaasnevad nähtused nagu pidev juuste värvimine, see, et ei näe enam lähedale ega kaugele, et karvad kasvavad igal pool näo peal, et vahel on üks või teine koht keres valus ja kõige rohkem see, et see niiöelda sisemine tuli on kustunud: ühtegi asja ei taha enam nii palavalt nagu noorena ja ühegi asja üle ei rõõmusta nii tugevalt nagu noorena. Kõik tundub tüütu ja kõik tunduvad lollid. Ja aina rohkem tundub, et vanasti olid mitmed asjad paremini - ilmne vanaduse tunnus, kui kaasaegse eluga kohaneda ei suuda.
No missa neist värvid, keda sa petad?
Külaline

Ants kirjutas: 29 Mär 2025 16:08
Külaline kirjutas: 29 Mär 2025 15:59
Kas kahel päeval on võimalik surra?
Mis see suremine üldsegi on, meedikud? Kas meditsiinilise protseduuri käigus, kui süda seisma jäetakse ja hingamine lakkab, kas see on surm?
Ilmselt on "surm" see, kui Tolmukübe enam postitada ei saa.
Surm on see, et jääd vakka ja siis sa oledki peale seda kõikse aeg surnud ja ei mölise.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Mär 2025 19:47
Kuni tuleb tööl käia, seni tuleb ikka hoolitsetud välja näha. Nii vana ma veel ei ole, et juuksed ühtlaselt hallid oleksid ja hall pealagi ja meelekohad kaunistavad vist ainult mehi. Naiste puhul jätab pigem soraka mulje.
Külaline

kana kirjutas: 29 Mär 2025 19:15 jah, ma ka ei mõtle sellele pidevalt. aga juukseid peab iga kuu värvima, kui ei taha hall rott peas ringi lipata. noorusepõlve jalustrabav talje on lahkunud parematele jahimaadele. pensionini on veel maa ja ilma aega, aga tööl käia enam kuidagi ei viitsi. kondid on ka vahest kanged ja spordisalvi kulub tonnides. aga noh, eks mõned plussid ole ka - olen palju enesekindlam, rikkam ja stabiilsem.
Sama - tööl käia enam kuidagi ei viitsi. Vahetasin isegi ametit, et äkki tulevad ind ja huvi tagasi, aga ei midagi. Elan puhkepäevast puhkepäevani. Ainult et mul pole rikkust ka, ilmselt vehin veel pensionieaski tööd teha, kui tervis kannatab. Siis saaks koormustki vähendada, aga sinnagi on 10 aastat aega.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Kui noore naise leiaks, siis ei kardaks.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Ei ole selles vananemises midagi toredat. Mu nahk on lõtv ja kortsus, mul läheb 10 meetrit, ennem kui end tõustes sirgeks saan. Mul on kõigest suht savi, miski ei innusta mind. Ausalt öelda miski suurt ei üllata kah. Pensipõlves toimetulek teeb kah muret. Vahel mõtlen, et kes see kretiin mõtles välja väärikast vananemisest rääkimise? Vananemises pole midagi väärikat.
Külaline

Ma otseselt vananemist ei karda.
Tööl ka muidugi ammu käia ei viitsi, kahjuks 20+ aastat veel vastu pidada. Ei teagi, millest järsku selline tülpimus.
Küll aga kardan sotsiaalsete kontaktide nõrgenemist. Mu jaoks on head suhted üliolulised - proovin sõbrannadega ikka sidet hoida jne, kuid kõik nii hõivatud pereeludega, et see teeb mind murelikuks.
Suhetesse peab ikka investeerima, kokku saama, et need kestaks. Väga õudne oleks vanaduses üksi olla.
Olen mõelnud, et äkki peaks mõne uue hobi tekitama, et end tegevuses hoida ja uusi kontakte saada.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Mär 2025 19:57
Kuni tuleb tööl käia, seni tuleb ikka hoolitsetud välja näha. Nii vana ma veel ei ole, et juuksed ühtlaselt hallid oleksid ja hall pealagi ja meelekohad kaunistavad vist ainult mehi. Naiste puhul jätab pigem soraka mulje.
Kesse ütles?
Vanadus on väärtus, mis tuleb välja teenida.
MIKS hall ainult mehi kaunistab?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Mär 2025 21:55
Külaline kirjutas: 29 Mär 2025 19:57
Kesse ütles?
Vanadus on väärtus, mis tuleb välja teenida.
MIKS hall ainult mehi kaunistab?
Kuidas kaunistab? Mehed värvivad samuti.
Külaline

Ei karda. Olen veidi alla 55. Ainus, mis segab, on nägemise halvenemine, peene kirja nägemiseks pean juba paar aastat kasutama plussprille. Juukseid värvin nagunii juba 40 aastat, küll blondiks, küll triibutan. Halli peas ei ole. Töö meeldib väga, palk hea, investeeringud toodavad hästi, saaks jääda kohe koduseks, kui sooviks. Olen hästi positiivne, nalja saab palju, elu on ilus. Kui suren, siis suren. Kui surm ei võta, aga on raske ning fataalne haigus, on olemas eutanaasia. Tasub võtta iga päeva kingitusena, sest homset ei pruugi enam tulla.
Külaline

Olengi vana. Kõndisin täna linnas, kõht läks tühjaks ja sain aru, et mul ei ole kuhugi sööma minna. Aina kiirtoidu ja imelike idamaiste toitude kohad. Elu on minust mööda läinud, mina ei ole "arenenud" neid sööma.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Mär 2025 23:26 Olengi vana. Kõndisin täna linnas, kõht läks tühjaks ja sain aru, et mul ei ole kuhugi sööma minna. Aina kiirtoidu ja imelike idamaiste toitude kohad. Elu on minust mööda läinud, mina ei ole "arenenud" neid sööma.
Kas sa koju hiinakat ei telli? Minu põhilised hiinaka, pizza ja india toidu söömised ongi koju tellituna.
Külaline

Ei telli, need sisaldavad MSG-i.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Mär 2025 00:38 Ei telli, need sisaldavad MSG-i.
So?
Kui elada ei oska, ei saagi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 9 külalist