Kohvimasina puhastamine
-
Külaline
Kohvimasina puhastamine
Mul 4 aastat vana Nivona ja selle puhastamine kole tüütu. Just see sodi mis koguneb keedukambri taga olevasse auku, mille puhastamiseks tuleks see iga kord lahti kruvida. Ega ma täpselt kujuta ettegi, palju seal sisemuses mingeid jääke olla võib ja mõte sellest tundub pisut rõve. Kohvi maitse ka kord okei ja siis siuke mõru jälle (keedukambrit pesen ikka kord nädalas nagu ette nähtud). Oast ei olene, kõik läbi proovitud, enamasti siiski Paulig kasutuses. Kohvi tempetatuur keskmine, mitte max kuumus mis võiks mõruks teha. Kas peaks kuskile puhastusse viima ja mis see maksta võib? Sõbranna ütleb et tema vana Jura ei käi üldse kuskilt lahti, olevat isepuhastuv ja peseb vaid seda alust kuhu vesi ja kohvipaks koguneb.
Muig. Ei, ei ole tegu firma reklaamiga, muidugi pole.
Kui keedukambri auk ei meeldi siis joo õlut.
Kui keedukambri auk ei meeldi siis joo õlut.
-
Külaline
No hooldusprogramm ja puhastusvahendid on "isegi" Jural olemas.
Sa rasvaeemaldust teed? Võta oma masina mudel ja guugelda, mis ja kuidas.
Mille eest Jura sellist hinda küsib, on mulle muidugi ammu arusaamatu, kui teised kohvimasinad on uuenduslikumad ja paremaidki on.
Mille eest Jura sellist hinda küsib, on mulle muidugi ammu arusaamatu, kui teised kohvimasinad on uuenduslikumad ja paremaidki on.
-
Külaline
Rasvaeemaldust? Mis see veel on? Jural pole mingit sellist. Jura ei maksa üldse palju, 1300 eest saab korralik masina, mis peab kümme aastat kindlasti veatult vastu.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 10:54 No hooldusprogramm ja puhastusvahendid on "isegi" Jural olemas.
-
Külaline
Loomulikult on Jural rasvaeemaldus. Seda need puhastustabletid teevadki. Ca 180 tassi või 80 sisselülituse järel nõuab läbipesu. Lisaks filtrid, mida peab vahetama sõltuvalt vee karedusest. Meil kare vesi, suht tihti peab vahetama. Üsna kulukas hooldamine, peab ütlema.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 17:13Rasvaeemaldust? Mis see veel on? Jural pole mingit sellist. Jura ei maksa üldse palju, 1300 eest saab korralik masina, mis peab kümme aastat kindlasti veatult vastu.
-
Külaline
Aa,tore. Mul on 17 aasta jooksul juba kolmas masin, eelmised olen 7 aasta pealt ära kinkinud-katki ei lähe, aga uut tahaks. Odav pidada, mega töökindlad.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 18:07Loomulikult on Jural rasvaeemaldus. Seda need puhastustabletid teevadki. Ca 180 tassi või 80 sisselülituse järel nõuab läbipesu. Lisaks filtrid, mida peab vahetama sõltuvalt vee karedusest. Meil kare vesi, suht tihti peab vahetama. Üsna kulukas hooldamine, peab ütlema.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 17:13Rasvaeemaldust? Mis see veel on? Jural pole mingit sellist. Jura ei maksa üldse palju, 1300 eest saab korralik masina, mis peab kümme aastat kindlasti veatult vastu.
-
Külaline
Mul on mingi S tähega masin, aga hooldus ja puhastus tähendab pigem katlakivi eemaldust. Korra või viimastel aastatel paar korda aastas võtan külgpaneeli lahti ja selle sisu välja mis võtta annab, pesen ja küürin nii palju kui võimalik kraani alla puhtaks. Siis sudin selt kus kohvipakus sahtel käib ka niipalju kui võimalik lapiga puhtaks. Sealt külgpaneelist, kust eemaldatava osa ära võtsin proovin ka puhastada nii palju kui võimalik, mingi hammasratta vahelt torgin hambaorgiga sinna jäänud kohvipuru jäänuseid välja. Siiski on üsna palju kuhu ma ligi ei pääse ja kuhu 10+ aastaga on jumal teab mis kogunenud. Tegelikult võiks kodumasina hooldus olla ikka kliendile tehtav ja ligipääsetav (vastasel juhul siis märge hooldusjuhises, et iga x aja tagant viia esindusse puhastusesse). See et ma katlakivi eemaldan ei eemalda kuidagi seda kuivanud või hallitavat kohvipuru masina mitteligipääsetavate osade vahelt.
-
Külaline
Ja ükski su Juradest pole iial nõudnud filtri vahetust ega läbipesu rasva/õlieemaldamise tablettidega? Väga kummaline. Tänapäeval ikka kõik espressomasinad panevad oma ohutule põlema ja kui väga kaua seda eirad, siis lõpuks enam kohvi ei tee.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 20:58Aa,tore. Mul on 17 aasta jooksul juba kolmas masin, eelmised olen 7 aasta pealt ära kinkinud-katki ei lähe, aga uut tahaks. Odav pidada, mega töökindlad.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 18:07Loomulikult on Jural rasvaeemaldus. Seda need puhastustabletid teevadki. Ca 180 tassi või 80 sisselülituse järel nõuab läbipesu. Lisaks filtrid, mida peab vahetama sõltuvalt vee karedusest. Meil kare vesi, suht tihti peab vahetama. Üsna kulukas hooldamine, peab ütlema.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 17:13Rasvaeemaldust? Mis see veel on? Jural pole mingit sellist. Jura ei maksa üldse palju, 1300 eest saab korralik masina, mis peab kümme aastat kindlasti veatult vastu.
Ja mitte ainult Jurad.
Kuidas sa üldse suudad juua kohvi masinast, mida kunagi ei puhastata? 7 aastat või?
Jube ju, mis seal sees toimub. Kogu see kohvirasv muudkui koguneb, purujäägid lähevad hallitama. Olen korduvalt masinate sisu näinud.
-
Külaline
Mis loll jutt see veel on? Ma lihtsalt ei teadnud, et puhastustabletid teevad rasvaeemaldust. Loomulikult kasutan puhastustablette, katlakivi eemalduse tablette, piimasüsteemi puhastuse omasid, filtrid ja piimavoolikud. Midagi kulukat selles ei näe. Ma ei tea, kas üldse aasta peale 100-150 läheb või kas sedagi.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 22:15Ja ükski su Juradest pole iial nõudnud filtri vahetust ega läbipesu rasva/õlieemaldamise tablettidega? Väga kummaline. Tänapäeval ikka kõik espressomasinad panevad oma ohutule põlema ja kui väga kaua seda eirad, siis lõpuks enam kohvi ei tee.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 20:58Aa,tore. Mul on 17 aasta jooksul juba kolmas masin, eelmised olen 7 aasta pealt ära kinkinud-katki ei lähe, aga uut tahaks. Odav pidada, mega töökindlad.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 18:07
Loomulikult on Jural rasvaeemaldus. Seda need puhastustabletid teevadki. Ca 180 tassi või 80 sisselülituse järel nõuab läbipesu. Lisaks filtrid, mida peab vahetama sõltuvalt vee karedusest. Meil kare vesi, suht tihti peab vahetama. Üsna kulukas hooldamine, peab ütlema.
Ja mitte ainult Jurad.
Kuidas sa üldse suudad juua kohvi masinast, mida kunagi ei puhastata? 7 aastat või?
Jube ju, mis seal sees toimub. Kogu see kohvirasv muudkui koguneb, purujäägid lähevad hallitama. Olen korduvalt masinate sisu näinud.
-
Külaline
Nojah. Enne just väitsid, et Jural midagi seesugust vaja poleKülaline kirjutas: ↑27 Mär 2025 23:08Mis loll jutt see veel on? Ma lihtsalt ei teadnud, et puhastustabletid teevad rasvaeemaldust. Loomulikult kasutan puhastustablette, katlakivi eemalduse tablette, piimasüsteemi puhastuse omasid, filtrid ja piimavoolikud. Midagi kulukat selles ei näe. Ma ei tea, kas üldse aasta peale 100-150 läheb või kas sedagi.
Eks selle vastuse põhjal ka see "loll jutt" ja imestamine, kuidas nii ühe espressomasinaga aastaid toimetada saab.
Meil kulus eelmisel aastal tavahooldusele 190.-.
-
Külaline
Mitte ükski inimene ei räägi rasvaeemaldusest vaid masina puhastamisest. Toote nimi on samuti puhastustablett, mitte rasvaeemaldustablett. Seega tõesti-ei teadnud.Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2025 23:34Nojah. Enne just väitsid, et Jural midagi seesugust vaja poleKülaline kirjutas: ↑27 Mär 2025 23:08Mis loll jutt see veel on? Ma lihtsalt ei teadnud, et puhastustabletid teevad rasvaeemaldust. Loomulikult kasutan puhastustablette, katlakivi eemalduse tablette, piimasüsteemi puhastuse omasid, filtrid ja piimavoolikud. Midagi kulukat selles ei näe. Ma ei tea, kas üldse aasta peale 100-150 läheb või kas sedagi.
Eks selle vastuse põhjal ka see "loll jutt" ja imestamine, kuidas nii ühe espressomasinaga aastaid toimetada saab.
-
Külaline
Rasvaeemaldus ja katlakivipuhastus on erinevad asjad ja nõuavad erinevaid vahendeid. Võta oma masina kasutusjuhend lahti ja loe ise.Külaline kirjutas: ↑28 Mär 2025 09:08Mitte ükski inimene ei räägi rasvaeemaldusest vaid masina puhastamisest. Toote nimi on samuti puhastustablett, mitte rasvaeemaldustablett. Seega tõesti-ei teadnud.Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2025 23:34Nojah. Enne just väitsid, et Jural midagi seesugust vaja poleKülaline kirjutas: ↑27 Mär 2025 23:08Mis loll jutt see veel on? Ma lihtsalt ei teadnud, et puhastustabletid teevad rasvaeemaldust. Loomulikult kasutan puhastustablette, katlakivi eemalduse tablette, piimasüsteemi puhastuse omasid, filtrid ja piimavoolikud. Midagi kulukat selles ei näe. Ma ei tea, kas üldse aasta peale 100-150 läheb või kas sedagi.
-
Külaline
Kas ma ütlesin, et need on samad asjad?Külaline kirjutas: ↑28 Mär 2025 10:21Rasvaeemaldus ja katlakivipuhastus on erinevad asjad ja nõuavad erinevaid vahendeid. Võta oma masina kasutusjuhend lahti ja loe ise.Külaline kirjutas: ↑28 Mär 2025 09:08Mitte ükski inimene ei räägi rasvaeemaldusest vaid masina puhastamisest. Toote nimi on samuti puhastustablett, mitte rasvaeemaldustablett. Seega tõesti-ei teadnud.Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2025 23:34
Nojah. Enne just väitsid, et Jural midagi seesugust vaja pole
Toote nimi on puhastustablett. Sinu väljamõeldud nimi on rasvaeemaldus.
https://www.kohvisemu.ee/p/3-etapilised ... jura-6-tk/
-
Külaline
Võta parem palderjani, lõhud veel muidu väärt masina ära.Külaline kirjutas: ↑28 Mär 2025 14:46Kas ma ütlesin, et need on samad asjad?Külaline kirjutas: ↑28 Mär 2025 10:21Rasvaeemaldus ja katlakivipuhastus on erinevad asjad ja nõuavad erinevaid vahendeid. Võta oma masina kasutusjuhend lahti ja loe ise.Külaline kirjutas: ↑28 Mär 2025 09:08
Mitte ükski inimene ei räägi rasvaeemaldusest vaid masina puhastamisest. Toote nimi on samuti puhastustablett, mitte rasvaeemaldustablett. Seega tõesti-ei teadnud.
-
Külaline
Mul on kõik hästi, sina ajad mingit kelbast suust, kuidas mul 7a puhastamata masin on. Paistab, et sul endal on see masin lausa hinnalises staatuses, kõik aasta jooksul ostetud vahendid pannakse kah ilusasti kirjaKülaline kirjutas: ↑28 Mär 2025 15:45Võta parem palderjani, lõhud veel muidu väärt masina ära.Külaline kirjutas: ↑28 Mär 2025 14:46Kas ma ütlesin, et need on samad asjad?Külaline kirjutas: ↑28 Mär 2025 10:21
Rasvaeemaldus ja katlakivipuhastus on erinevad asjad ja nõuavad erinevaid vahendeid. Võta oma masina kasutusjuhend lahti ja loe ise.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: elke, Google [Bot], xqwerty ja 3 külalist