Kes olnud koolikiusaja või kiusatav
-
Külaline
Kes olnud koolikiusaja või kiusatav
Kas olete peale kooli kohtunud oma koolikiusajatega? Või olete olnud ise kiusaja? Kas olete võtnud selle jutuks? On nad kiusajad vabandanud, tunnistanud et tegid teiste elu põrguks koolis ? või olete vabandanud, kui olete olnud kiusaja?
Kohtumisi ju ikka on on. Nt kokkutulekudki.
-
Külaline
Kaks paraleelklassi tüdrukut kiusasid algklassides, lõpuks lõin vihaga vastu, seejärel ei teinud enam minust välja, hiljem kohtunud pole. Samas, see oli selline hästi titekas kiusamine, täiskasvanuna tunduks isegi kummaline seda meenutada.
Niisama togimist/riitest tirimist/teravalt ütlemist oli, seda tehti paljudega, togijateks olid nö. pätid poisid. Neid olen hiljem kohanud, nüüd, keskealiste meestena käituvad nendega, keda nad omal ajal togisid, heatahtlikult. Nagu ma aru saan, nad ise võtsid seda kõike lihtsalt nagu mingit protesti "pai laps olemise" kohustuse vastu (õppisid halvasti, ülbitsesid õpetajatega, togisid teisi lapsi), midagi isiklikku seal taga ei olnud, lihtsalt soov käituda väljakutsuvalt.
Siiski, ühe poiss-kiusatav oli teistel poistele isiklikult vastumeelne - ja see on siiani kergelt alles ja on näha, et kuigi nad kooliaegset vägivalda selle poisi kallal otseselt ei kiida (mokaotsast möönavad, et poleks pidanud), siis suhtumine selle poisi isikusse pole positiivsemaks muutunud. Too poiss ilmselt tunnetab ka, et teda endiselt ei aktsepteerita, ei suhtle klassivendadega.
Niisama togimist/riitest tirimist/teravalt ütlemist oli, seda tehti paljudega, togijateks olid nö. pätid poisid. Neid olen hiljem kohanud, nüüd, keskealiste meestena käituvad nendega, keda nad omal ajal togisid, heatahtlikult. Nagu ma aru saan, nad ise võtsid seda kõike lihtsalt nagu mingit protesti "pai laps olemise" kohustuse vastu (õppisid halvasti, ülbitsesid õpetajatega, togisid teisi lapsi), midagi isiklikku seal taga ei olnud, lihtsalt soov käituda väljakutsuvalt.
Siiski, ühe poiss-kiusatav oli teistel poistele isiklikult vastumeelne - ja see on siiani kergelt alles ja on näha, et kuigi nad kooliaegset vägivalda selle poisi kallal otseselt ei kiida (mokaotsast möönavad, et poleks pidanud), siis suhtumine selle poisi isikusse pole positiivsemaks muutunud. Too poiss ilmselt tunnetab ka, et teda endiselt ei aktsepteerita, ei suhtle klassivendadega.
-
Külaline
`Koolikius ja perevägivald on teemad mille seljas saab ratsutada pikalt. Ma tegelikult polegi saamatu ja loll. Mind hoopis koolis peksti ja siis peksis mees kahh. ma muidu olen tore ja hea inimene aga näe muudkui peksavad. Ärge siis pahandage, et ma selline olen.
-
Külaline
Sinikaid mul pole, sest mees va raibe tegi majanduslikku vägivalda.Apppiiii miks keegi kaasa ei tunne. Keegi ei mõista. Te ju ei tea, et tiba oli ka vaimset vägivalda nuuuuuuuksKülaline kirjutas: ↑23 Mär 2025 21:02 `Koolikius ja perevägivald on teemad mille seljas saab ratsutada pikalt. Ma tegelikult polegi saamatu ja loll. Mind hoopis koolis peksti ja siis peksis mees kahh. ma muidu olen tore ja hea inimene aga näe muudkui peksavad. Ärge siis pahandage, et ma selline olen.
-
Külaline
Näed, üks netikuisaja ujus kohe välja. Millal vabandama hakkad? Siis, kui suureks saad?
-
Külaline
Ja eriti räige vägivald on veel "majanduslik vägivald". Seda ma teen kogu aeg oma lastele. Ei anna neile nii palju raha, kui nad tahaksid.Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 10:19Sinikaid mul pole, sest mees va raibe tegi majanduslikku vägivalda.Apppiiii miks keegi kaasa ei tunne. Keegi ei mõista. Te ju ei tea, et tiba oli ka vaimset vägivalda nuuuuuuuksKülaline kirjutas: ↑23 Mär 2025 21:02 `Koolikius ja perevägivald on teemad mille seljas saab ratsutada pikalt. Ma tegelikult polegi saamatu ja loll. Mind hoopis koolis peksti ja siis peksis mees kahh. ma muidu olen tore ja hea inimene aga näe muudkui peksavad. Ärge siis pahandage, et ma selline olen.
-
Külaline
Oi. Netikiusaja ka veel. Mingeid vabandusi ei tule. Valesüüdistajad saavad vanglasseKülaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 10:25 Näed, üks netikuisaja ujus kohe välja. Millal vabandama hakkad? Siis, kui suureks saad?
-
Külaline
Vaimne vägivald on ka. See on see kui keegi pole nõus, et tegelikult on sul õigus.
-
Külaline
Mul oli kunagi töökius. Palju aastaid tagasi. Ma püüsin üle olla, mõtlesin et ju olen ise süüdi. Midagi ei julgenud öelda küll. Aga nüüd küll, kui seda inimest näeks, küsiks et kas ta on aru saanud, milline s...pea ta oli. Siis oli see nagu tavaline. Tavaline et olid masendunud ja hirmul ülemuse pärast. Aga võib-olla et töö kaotuse hirmus taluks sellist halvasti ütlemist ja mõnitamist ikkagi.
-
Külaline
Olen kohtunud oma kiusajaga ja iga kord on ta visanud mu suunas sellise vastiku, irvitava pilgu, et mida sa, s*tt siin teed. Viimati Järve keskuses, kus seisime mõlemad kõrvuti jooksvates järjekordades. Vaatas demonstratiivselt mu poole, seirates mind ülevalt alla ja manas ette põlastava pilgu. Mõtlesin tookord, et jah, A, ma väga loodan, et sinu lapsed ei koge kunagi midagi sellist, mida mina sinuga ühes klassis õppides kogema pidin.Külaline kirjutas: ↑23 Mär 2025 18:07 Kas olete peale kooli kohtunud oma koolikiusajatega? Või olete olnud ise kiusaja? Kas olete võtnud selle jutuks? On nad kiusajad vabandanud, tunnistanud et tegid teiste elu põrguks koolis ? või olete vabandanud, kui olete olnud kiusaja?
Naine on tal seevastu väga tore inimene, kohalikus Harjumaa alevis pilatese treener ja inimeste poolt armastatud. Mees aga on oma käitumiselt siiani kiusaja.
-
Külaline
Aga endal sul mingit süüd polnud? Et ainult üks sind ainukesena nn kiusas.Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 11:20Olen kohtunud oma kiusajaga ja iga kord on ta visanud mu suunas sellise vastiku, irvitava pilgu, et mida sa, s*tt siin teed. Viimati Järve keskuses, kus seisime mõlemad kõrvuti jooksvates järjekordades. Vaatas demonstratiivselt mu poole, seirates mind ülevalt alla ja manas ette põlastava pilgu. Mõtlesin tookord, et jah, A, ma väga loodan, et sinu lapsed ei koge kunagi midagi sellist, mida mina sinuga ühes klassis õppides kogema pidin.Külaline kirjutas: ↑23 Mär 2025 18:07 Kas olete peale kooli kohtunud oma koolikiusajatega? Või olete olnud ise kiusaja? Kas olete võtnud selle jutuks? On nad kiusajad vabandanud, tunnistanud et tegid teiste elu põrguks koolis ? või olete vabandanud, kui olete olnud kiusaja?
Naine on tal seevastu väga tore inimene, kohalikus Harjumaa alevis pilatese treener ja inimeste poolt armastatud. Mees aga on oma käitumiselt siiani kiusaja.
-
Külaline
Mina arvan,et see inimene ei mäletagi sind ja mõtleb hoopis, et miks sa teda põrnitsed. Sa oled sellise suhtumisega võtnud endale ohvri rolli ja mõtled ise välja teise reaktsioone.Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 11:20Olen kohtunud oma kiusajaga ja iga kord on ta visanud mu suunas sellise vastiku, irvitava pilgu, et mida sa, s*tt siin teed. Viimati Järve keskuses, kus seisime mõlemad kõrvuti jooksvates järjekordades. Vaatas demonstratiivselt mu poole, seirates mind ülevalt alla ja manas ette põlastava pilgu. Mõtlesin tookord, et jah, A, ma väga loodan, et sinu lapsed ei koge kunagi midagi sellist, mida mina sinuga ühes klassis õppides kogema pidin.Külaline kirjutas: ↑23 Mär 2025 18:07 Kas olete peale kooli kohtunud oma koolikiusajatega? Või olete olnud ise kiusaja? Kas olete võtnud selle jutuks? On nad kiusajad vabandanud, tunnistanud et tegid teiste elu põrguks koolis ? või olete vabandanud, kui olete olnud kiusaja?
-
Külaline
Milline see tema süü oli? Et ta oli olemas ja teda sai kiusata?Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 11:26Aga endal sul mingit süüd polnud? Et ainult üks sind ainukesena nn kiusas.Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 11:20Olen kohtunud oma kiusajaga ja iga kord on ta visanud mu suunas sellise vastiku, irvitava pilgu, et mida sa, s*tt siin teed. Viimati Järve keskuses, kus seisime mõlemad kõrvuti jooksvates järjekordades. Vaatas demonstratiivselt mu poole, seirates mind ülevalt alla ja manas ette põlastava pilgu. Mõtlesin tookord, et jah, A, ma väga loodan, et sinu lapsed ei koge kunagi midagi sellist, mida mina sinuga ühes klassis õppides kogema pidin.Külaline kirjutas: ↑23 Mär 2025 18:07 Kas olete peale kooli kohtunud oma koolikiusajatega? Või olete olnud ise kiusaja? Kas olete võtnud selle jutuks? On nad kiusajad vabandanud, tunnistanud et tegid teiste elu põrguks koolis ? või olete vabandanud, kui olete olnud kiusaja?
-
Külaline
Mind kiusati põhikoolis ühe tüdrukutekamba poolt - olin kellegi poiss-sõbrale silma jäänud ja sellest piisas, et 1-2 aastat minu kallal nõmetseda. Kiusamine lõppes koolivahetusega. Juba siis tundsin rõõmu, et sain teise ja palju paremasse gümnaasiumisse sisse, aga kiusajad jäid samasse kooli edasi. Ei ole käinud ühelgi klassi- ega koolikokkutulekul, kellegagi sealt koolist ühendust ei hoidnud. Vabandused ei muudaks enam midagi. Pean tõdema, et olen üsna rahul sellega, et mina suutsin täiskasvanueas kõrge lennu teha ja olen tänaseks edukas inimene, aga kiusajad on sotsiaalses ja rahalises mõttes madalamale positsioonile pidama jäänud.
-
Külaline
Mõnigi kuulsaks saanud. Mõnigi nn kogemusnõustaja suurt pappi kokku ajab. Iga järgmise esinemise ajal läheb sellistel kogemus hullemaks urwKülaline kirjutas: ↑23 Mär 2025 21:02 `Koolikius ja perevägivald on teemad mille seljas saab ratsutada pikalt. Ma tegelikult polegi saamatu ja loll. Mind hoopis koolis peksti ja siis peksis mees kahh. ma muidu olen tore ja hea inimene aga näe muudkui peksavad. Ärge siis pahandage, et ma selline olen.
-
Külaline
Kiusas ka paari teist tüdrukut. Süstemaatiliselt.Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 11:26 Aga endal sul mingit süüd polnud? Et ainult üks sind ainukesena nn kiusas.
-
Külaline
Mäletab ja kuidas veel. Samuti teab ta, et mu pereliige käib tema naise trennis.Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 12:35 Mina arvan,et see inimene ei mäletagi sind ja mõtleb hoopis, et miks sa teda põrnitsed. Sa oled sellise suhtumisega võtnud endale ohvri rolli ja mõtled ise välja teise reaktsioone.
Mul ei ole mingit viha ta suhtes. Kui üldse, siis ehk põlgus, aga teisalt ei näe ma mingit põhjust oma energiat tema peale raisata.
-
Külaline
Tundub, et tegelikult ikka raiskad küll. Lihtsalt ei taha seda endale tunnistada. Valus on. Ja vastik. See jääbki piinama, ma tean. Eriti, kui veel näete pidevalt.Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 17:31aga teisalt ei näe ma mingit põhjust oma energiat tema peale raisata.
Ei teagi, mida sulle soovitada. Ise ma ikka omaette unistan, kuidas ma astun oma kiusaja juurde ja ütlen talle kõik näkku. Et ta oli/on täielik mölakas ja vastik kuju ja mingu tal elus kõik sitasti. Et ma olin noor häbelik neiu, keda ta oma vastiku kiusamisega pani tihti väga valusasse olukorda ja nutma. Vana igavene tropp ja oss.
Aga ma ei julge talle seda näkku öelda. Kuigi nii tahaks. Kardan, et ta ütleb mulle midagi veel uuesti vastikut vastu ja see jääb mind jälle piinama. Nii õudne ja valus ja alandav.
-
Külaline
...ja siis oled hämmingus, kui saad retsilt haiget?Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 10:19Sinikaid mul pole, sest mees va raibe tegi majanduslikku vägivalda.Apppiiii miks keegi kaasa ei tunne. Keegi ei mõista. Te ju ei tea, et tiba oli ka vaimset vägivalda nuuuuuuuksKülaline kirjutas: ↑23 Mär 2025 21:02 `Koolikius ja perevägivald on teemad mille seljas saab ratsutada pikalt. Ma tegelikult polegi saamatu ja loll. Mind hoopis koolis peksti ja siis peksis mees kahh. ma muidu olen tore ja hea inimene aga näe muudkui peksavad. Ärge siis pahandage, et ma selline olen.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline