Kuidas veedate vaba aega?

vana hea klassika
Vasta
Tolmukübe
Kontakt:

Kuidas veedate vaba aega?

Postitus Postitas Tolmukübe »

Mida teete, et aega surnuks lüüa? Või kas teil üldse on vaba aega, millega midagi ette võtta? Mina vaatan telekat, loen raamatut, lahendan ristsõnu jne.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 03 Mär 2025 12:04 Mida teete, et aega surnuks lüüa? Või kas teil üldse on vaba aega, millega midagi ette võtta? Mina vaatan telekat, loen raamatut, lahendan ristsõnu jne.
Unustasid foorumisse teemade treimise. Vaevalt sul sellest palju vaba aega alles jääb.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2025 15:52
Tolmukübe kirjutas: 03 Mär 2025 12:04 Mida teete, et aega surnuks lüüa? Või kas teil üldse on vaba aega, millega midagi ette võtta? Mina vaatan telekat, loen raamatut, lahendan ristsõnu jne.
Unustasid foorumisse teemade treimise. Vaevalt sul sellest palju vaba aega alles jääb.
Äkki tal see tähtis tegevus ehk teemade treimine on palgatöö, mitte vaba aeg. Vabal ajal siis vaatab telekat, loeb raamatuid ja lahendab ristsõnu, saamaks ideid uuteks vägitegudeks töörindel (foorumis).
Külaline

kaevan aias, teen uusi peenraid, istutan taimi (ümber), kolan metsas, pildistan loomi, loen, joonistan, vildin, ujun, käin kaltsukas, kohvitan lastega, reisin. hm - kolmel päeval nädalas käin tööl, et kõike seda vaba aega finantseerida :)
Külaline

Aja surnuks löömiseks istun internetis, loen läbi uudised, vaatan FB uuemaid postitusi, mängin mingit online mängu no ja kui sellest ka veel aega üle jääb siis loen mingit blogi.
Aga muidu vabal ajal teen ka kasulikke asju: teen aiatöid, käin vanematega poes, kuulan nende mälestusi, koristan, käin matkamas, teen maakodus ehitustöid, kohtun sõpradega, niidan muru, riisun lehti, rohin peemraid, korjan marju, käin rattaga sõitmas ja ujumas, teen sporti jne. Seda ma ei pea aja surnuks löömiseks, see on kasulikult või vajalikult kulutatud aeg.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2025 22:02 Aja surnuks löömiseks istun internetis, loen läbi uudised, vaatan FB uuemaid postitusi, mängin mingit online mängu no ja kui sellest ka veel aega üle jääb siis loen mingit blogi.
Aga muidu vabal ajal teen ka kasulikke asju: teen aiatöid, käin vanematega poes, kuulan nende mälestusi, koristan, käin matkamas, teen maakodus ehitustöid, kohtun sõpradega, niidan muru, riisun lehti, rohin peemraid, korjan marju, käin rattaga sõitmas ja ujumas, teen sporti jne. Seda ma ei pea aja surnuks löömiseks, see on kasulikult või vajalikult kulutatud aeg.
Sulle võivad need tegevused ju kasulikud ja vajalikud tunduda, kõrvalt vaadates on samasugune aja surnuks löömine.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 04 Mär 2025 22:02 Aja surnuks löömiseks istun internetis, loen läbi uudised, vaatan FB uuemaid postitusi, mängin mingit online mängu no ja kui sellest ka veel aega üle jääb siis loen mingit blogi.
Hea idee, kasulikult veedetud aeg ja aja surnuks löömise aeg. Mina saan ka vahest aru. Töö tegemine, trenn ja suhtlemine on kasulikud tegevused, aga internetis olemine jms on aja surnuks löömine. Katsun oma tegemisi ka nii sättida, et kasulikke asju rohkem sisse tuleks. Ennem olid nad kõik mul ühes pajas, aga nüüd näen, et on vahe. Ja nt ristsõnade tegemine on ka kasulik tegevus, pidi mälu parandama ja aju treenima.
Külaline

Tolmu pühkides :lol:
Külaline

Telekat ei vaata?
Külaline

Just eile lugesin mingit artiklit vaba aja veetmisest.

Järeldus oli, et vaba aeg täielikult maha molutada on väga halb, s.t. ainult Netflix, telo, lihtsalt magada. Samas, peaaegu sama halb on ka kogu vaba aeg ära planeerida nii, et ei jää üldse aega enda elu üle mõtlemiseks ja tulevikuplaanide tegemiseks. Tean ise mitmeid inimesi, kes niimoodi pidevalt oravana rattas keerlevad, ega oska aega maha võtta.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mär 2025 13:03
Külaline kirjutas: 05 Mär 2025 12:36 Just eile lugesin mingit artiklit vaba aja veetmisest.

Järeldus oli, et vaba aeg täielikult maha molutada on väga halb, s.t. ainult Netflix, telo, lihtsalt magada. Samas, peaaegu sama halb on ka kogu vaba aeg ära planeerida nii, et ei jää üldse aega enda elu üle mõtlemiseks ja tulevikuplaanide tegemiseks. Tean ise mitmeid inimesi, kes niimoodi pidevalt oravana rattas keerlevad, ega oska aega maha võtta.
Postitus on kustutatud
Seda loomulikult.

Tead, ma vist kunagi tundsin sind päriselus. Oled ikka sama rõve, kui siis. Ilmselt ka stabiilne geenius, lihtsalt natuke teistsorti.
Külaline

Kui nüüd mõelda, siis väikeste laste kõrvalt väga "vaba aega" ei jäägi. Minu jaoks minu vaba aeg on siis, kui nad ööunne lähevad. Siis ma küll võtan vahel aja maha ja lebotan teleka ees kassid kaisus ja vaatan mõne saate järelvaatamisest.
Aga tuleb ette ka see, et koristan mõnda asja/kohta põhjalikumalt. Näiteks kööki või vannituba. See on minu jaoks pigem teraapiline tegevus. Päeval selleks väga aega ei jää. Eks jooksvalt ikka käin lapiga üle, et viisakas enamvähem oleks. Väiksem on selles eas, kes ripub jala küljes palju.

Vanasti lugesin raamatuid ja lahendasin ristsõnu palju. Nüüd energiat selleks pole.
Päeval oleme palju õues.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], xqwerty ja 2 külalist