Ise oled nõukaajast. Mina külmetan märja peaga märkimisväärselt kergemini. Ka talisuplejad hoiavad mütsi peas.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 11:14See tittedele mütsi toppimine on pigem nõuka ajast, mitte mingist vanast ajast.Barbara kirjutas: ↑24 Veebr 2025 10:02 Kaitses soengut ka tuule, vihma eest ja vilditud villasest eriti paremat mütsimaterjali ei olnud (talve karvamütsidest vist siinkohal ei räägi, külma kaitseks on müts elementaarne ja lastele tambiti iga ilmaga, et mütsi tuleb kanda, muidu jäävad kõrvad haigeks, tittedest rääkimata, need mütsistati isegi peale vanni![]()
Miks vanasti
-
Külaline
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 11:14See tittedele mütsi toppimine on pigem nõuka ajast, mitte mingist vanast ajast.Barbara kirjutas: ↑24 Veebr 2025 10:02 Kaitses soengut ka tuule, vihma eest ja vilditud villasest eriti paremat mütsimaterjali ei olnud (talve karvamütsidest vist siinkohal ei räägi, külma kaitseks on müts elementaarne ja lastele tambiti iga ilmaga, et mütsi tuleb kanda, muidu jäävad kõrvad haigeks, tittedest rääkimata, need mütsistati isegi peale vanni![]()
Imikule peale vanni mütsi pähe panek on igati õigustatud. Neil nimelt keha temperatuuri regulatsioon on veel välja arenemata. Võib tekkida kiirelt alajahtuvus peale vanni. Paari kuusena see juba toimib. Siis pole müts peale vanni vajalik.
-
Külaline
Hale on vaadata talvel palja peaga väljas värisevaid naisi. Mehed enamasti kannavad talvel ikka midagi peas.
-
Külaline
Meestel on enamasti ikka vähem juukseid kah. Mina olen ka palju aastaid paljapäi käinud, hädavajaduseks oli jopel kapuuts, ainult 20-kraadiste päevadega panin mütsi pähe, muidu polnud häda midagi. Nüüd aga olen harjunud mütse kandma ja ilma hakkab kohe külm, harjumuse asi ka.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 12:33 Hale on vaadata talvel palja peaga väljas värisevaid naisi. Mehed enamasti kannavad talvel ikka midagi peas.
-
Külaline
Mul alati kapuuts. Müts ajab otsaesise kihelema ja kõrvad ka. Erinevaid mütse olen proovinud, ikka ebamugav. Kapuutsiga mõnus ja juuksed ei lähe ka ludusse.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 8 külalist