Õnneks endal (sündinud 1970-te lõpus) sellist probleemi pole, et toidud tunduksid maitsetud. Siimaani võin süüa näit. tavalist valget koorejäätist ja niiiiii hea on (lihtsalt, tervise huvides pole soovitav lõputult jäätist pugida). Keedetud (oma kasvavatud) kartulile võid ja soola peale panna ja otsat hammustada - minu meelest on maitsev, ei ole võrreldes lapsepõlvega maitsetumaks muutund.Külaline kirjutas: ↑22 Veebr 2025 16:26 Ma arvan, et nõukaajal ei oldud lihtsalt heast-paremast kurguauguni täis söödud ja siis tunduski kõik väga maitsev. Ma mäletan, kui väga hea oli kartulisalat loomalihasardelli ja natukese sinepiga. Või kui hästi maitses sünnipäevadel pakutav jäätis maasikakompotiga. Tänapäeval pane lauale mida tahes, ikka mekutatakse ühte ja teist, mõni asi maitsebki paremini, aga sellist kaifi peolaua toidust, kui nõukaajal, ei saa vist enam keegi. Tegelikult kahju.
Kehtib muidugi ka: "õues liikumine on kõige parem kokk" ehk siis kui enne on õues midagi tehtud (eriti, kui on jahedam/tuulisem ilm) , siis tunduvad pärast toidud eriti head. See oli lapsepõlves nii, on ka praegu nii.