Lilleampel
-
Külaline
Lilleampel
Kas lilleamplit on raske ise teha? Ostes on need mu meelest nii kallid. Mõtlesin, et prooviks sel aastal ise teha. Näiteks lobeelia ampli.
Kunagi, aastaid tagasi tegin, aga siis ei õnnestunud üldse. Kui keegi viitsib kirjeldada, kuidas ampli tegemine käib, oleks tänulik.
Kunagi, aastaid tagasi tegin, aga siis ei õnnestunud üldse. Kui keegi viitsib kirjeldada, kuidas ampli tegemine käib, oleks tänulik.
-
Külaline
Mis mõttes teha? Tahad ise taimed ette kasvatada või pead silmas, et ostad noortaimed, istutad amplisse ja hooldad?
-
Külaline
Tahan ise kõik ette kasvatada.
Aga juba googeldasin. Ja leidsin vist isegi mingid õpetavad videod.
Aga juba googeldasin. Ja leidsin vist isegi mingid õpetavad videod.
-
Külaline
Pead siis varsti pihta hakkama. Aknalaual ei saa, ei ole piisavalt valgust, venivad välja.
-
Külaline
No näiteks petuuniaamplit ise seemnest kasvatades minu kogemuse järgi nii uhket ei saa, kui need kaupluses on. Lihtsalt sa ei leia poest nii vägevate taimede seemneid. Beebitaimedega on rohkem lootust. Kui ennem pole amplit teinud, siis ma pigem kulutaks beebitaimedele - amplisse läheb 3 taime, pole nii hullusti kallis. (Tegelikult ma eelmine aasta ostsin valmis ampli, maksis vist 15 eurot, mis minu jaoks polnud ka teab mis hullusti kallis.)
-
Külaline
Minu arust on amplite hind 30 eurot. Päris kallis. Eriti, kui tahaks mitu amplit.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 21:14 No näiteks petuuniaamplit ise seemnest kasvatades minu kogemuse järgi nii uhket ei saa, kui need kaupluses on. Lihtsalt sa ei leia poest nii vägevate taimede seemneid. Beebitaimedega on rohkem lootust. Kui ennem pole amplit teinud, siis ma pigem kulutaks beebitaimedele - amplisse läheb 3 taime, pole nii hullusti kallis. (Tegelikult ma eelmine aasta ostsin valmis ampli, maksis vist 15 eurot, mis minu jaoks polnud ka teab mis hullusti kallis.)
-
Külaline
Väetis, väetis, väetis teeb poeamplid uhkeks ja lopsakaks.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 21:14 No näiteks petuuniaamplit ise seemnest kasvatades minu kogemuse järgi nii uhket ei saa, kui need kaupluses on. Lihtsalt sa ei leia poest nii vägevate taimede seemneid. Beebitaimedega on rohkem lootust. Kui ennem pole amplit teinud, siis ma pigem kulutaks beebitaimedele - amplisse läheb 3 taime, pole nii hullusti kallis. (Tegelikult ma eelmine aasta ostsin valmis ampli, maksis vist 15 eurot, mis minu jaoks polnud ka teab mis hullusti kallis.)
-
Külaline
olen proovinud, ja no ei tulnud samasugune ilus külluslik ampel mul välja... Pole eriline rohenäpp ka.
Aga väiketaimedest on kindlasti lihtsam amplit teha, korralik substraat, kastmisgraanulid ja väetis sisse.
Aga väiketaimedest on kindlasti lihtsam amplit teha, korralik substraat, kastmisgraanulid ja väetis sisse.
-
Külaline
Näiteks lobeeliate külvamiseks on juba suht viimane aeg, petuuniad tahavad ka pikka ettekasvatamist, aga aknalaual on kevadel valgust vähe ja venivad lihtsalt välja. PAnustaks ka siis beebitaimedele ja korralikule väetamisele.
Taimede sort loeb ikka ka, mõnda taime väeta palju tahad, ikka sellist õitemerd ei saa, nagu tahaks.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 22:22Väetis, väetis, väetis teeb poeamplid uhkeks ja lopsakaks.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 21:14 No näiteks petuuniaamplit ise seemnest kasvatades minu kogemuse järgi nii uhket ei saa, kui need kaupluses on. Lihtsalt sa ei leia poest nii vägevate taimede seemneid. Beebitaimedega on rohkem lootust. Kui ennem pole amplit teinud, siis ma pigem kulutaks beebitaimedele - amplisse läheb 3 taime, pole nii hullusti kallis. (Tegelikult ma eelmine aasta ostsin valmis ampli, maksis vist 15 eurot, mis minu jaoks polnud ka teab mis hullusti kallis.)
-
Külaline
Minu arust on need suured uhked amplid mujalt sisse toodud, kus on soojust ja valgust, õhuniiskus suur, lisaks meeletu väetamine. Meil on pime, 20 kraadi, õhuniiskus 20 protsenti, sellega ei tule mingit uhket amplit mitte kuskilt. Taimed jäävad algusest peale nõrgaks.
-
Külaline
Ma selles importimises veidi kahtlen. Meil on täiesti tasemel puukoolid ja taimede kasvandused.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 20:09 Minu arust on need suured uhked amplid mujalt sisse toodud, kus on soojust ja valgust, õhuniiskus suur, lisaks meeletu väetamine. Meil on pime, 20 kraadi, õhuniiskus 20 protsenti, sellega ei tule mingit uhket amplit mitte kuskilt. Taimed jäävad algusest peale nõrgaks.
Mulle kingiti üsna noor ampel mai lõpus, leidsin sellele piisavalt päikesepaistelise koha, kastsin ja väetasin pidevalt ja korralikult. Läks üha võimsamaks ja pidas vastu septembri lõpuni.
Ise olen istutanud igal kevadel mitmeid kaste ja ämbreid noori taimi täis, piisava väetamisega olen saanud alati uhke puhma terveks suveks.
Lobeeliaid on päris palju olnud. Kui mingil hetkel tundus, et kustusid ära, lõikasin puhma ülemise osa maha, väetasin. Nädala pärast õitsesid jälle.
-
Külaline
ei ole, ikka ise teevad aiandid ja müüjad. Nõmme turul on mitu lillemüüjat, kelle amplid on eriliselt ilusad ja rikkalikud - ning peavad kogu suve vastu kui hoolitseda. Kastmine, väetamine, äraõitsenud õite eemaldamine on hädavajalikud.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 20:09 Minu arust on need suured uhked amplid mujalt sisse toodud, kus on soojust ja valgust, õhuniiskus suur, lisaks meeletu väetamine. Meil on pime, 20 kraadi, õhuniiskus 20 protsenti, sellega ei tule mingit uhket amplit mitte kuskilt. Taimed jäävad algusest peale nõrgaks.
-
Külaline
tunnen isiklikult ühte kohalikku kasvatajat, teisi tean, kõik kasvatavad ise. Igavesti palju tööd tehakse selle nimel.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 20:09 Minu arust on need suured uhked amplid mujalt sisse toodud, kus on soojust ja valgust, õhuniiskus suur, lisaks meeletu väetamine. Meil on pime, 20 kraadi, õhuniiskus 20 protsenti, sellega ei tule mingit uhket amplit mitte kuskilt. Taimed jäävad algusest peale nõrgaks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline