Ma ei oska ega julge nalja teha

vana hea klassika
Külaline

Ma ei oska ega julge nalja teha

Postitus Postitas Külaline »

Nii et keegi ei solvuks. St ma enam ei teegi mingit nalja, kardan, et keegi solvub.
Kuidas teil? Ma võrdleks seda alko tarvitamisega. Alkoga on elu lõbusam. Samas see on kahjulik. Seega enam ei tarvita, aga lõbus enam pole.
Kas te teete nalja? Tooge palun üks oma nalja näide. Mõtlete, et äkki te nali solvab?
Külaline

Iseenda üle saab alati nalja teha, ilma et keegi solvuks. Kui sa oskad ainult nalja teha kellegi teise kulul, siis jah, on parem mitte.
Külaline

Iseenda üle nalja tehes ei julge keegi naerda. See on nagu naermine teise üle
Külaline

Inimene, kes küsib näidet mõnest naljast, ei oska tõenäoliselt tõesti nalja teha. Sel juhul on kindlasti mõistlikum end talitseda. Arvatavasti maailmas mingi ringkond inimesi siiski tunneb sind nii hästi, et mõistab ka su nalju - seal naljatagi. Mujal hoia suu lukus.
Ei, mina ei karda, et mu nali solvab, välja arvatud vahel harva ja siis ma seda piiripealset nalja ei tee. Lähedaste ringis tean piire täpselt ja ei tee solvavaid nalju.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

https://www.facebook.com/TuriVaino/vide ... 556472295/
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Veebr 2025 10:25 Inimene, kes küsib näidet mõnest naljast, ei oska tõenäoliselt tõesti nalja teha. Sel juhul on kindlasti mõistlikum end talitseda. Arvatavasti maailmas mingi ringkond inimesi siiski tunneb sind nii hästi, et mõistab ka su nalju - seal naljatagi. Mujal hoia suu lukus.
Ei, mina ei karda, et mu nali solvab, välja arvatud vahel harva ja siis ma seda piiripealset nalja ei tee. Lähedaste ringis tean piire täpselt ja ei tee solvavaid nalju.
Ei pruugi nii olla. Nt mu töökaaslased ei mõtle tõesti, mis nalja nad teevad . need on sageli solvavad. A nad ise arvavad, et neil on hea huumorisoon ja see kes solvub, on liiga tundlik ega mõista nalja. Ma selline olla ei tahaks. Seepärast küsin, et tooge nalja näide, et oskaks võrrelda seda, mis nalju mujal tehakse ja kas need on head või saab solvuda.
Külaline

Võhivõõraga (kellest sul pole aimugi) on normaalne olla ettevaatlikum. Ega võhivõõraga ei peagi kohe hoogsalt naljatama kukkuma.
Enne ikka jälgi, kuidas ta ise käitub, mida räägib, kas ta ise nalja teeb ja mis nalju. Paljud teevad seda jälgimist, kuidas inimene räägib ja mis nalju teeb, vaistlikult. Ja hakkavad samalaadeid nalju tegama, näiteks (ilma, et nad ise sellele mõtleks).

Tuttavate puhul ei peaks nii suurt ohtu olema. Nende puhul juba teada, kui palju huumorimeelt on või ei ole ja mis on nende jaoks naljakas ja mis ei ole.
Külaline

Ma loodan, et sa saad naljast vähemalt aru. Kõige hirmutavam on töötada koos huumorit mitte mõistvate inimestega. Minu praeguses väikeses meeskonnas kasutame sageli ka musta huumorit (ei ole meditsiin), aga meie alluvuses olevate meeskondade ja eriti nende juhtide hulgas on täiesti surmtõsiseid inimesi. Nendega on ka töiseid asju väga keeruline ajada - valin alati sõnu ja kardan eksida. Iga kõnelus on pingutus - vabamat suhtlust, naljast rääkimata ei saa töökohale vägisi vedada. Huumor on koosolijad, situtatsioon, olukord, miimika jne kokku.

Küsid näidet - oma meeskondades olen mina hommikuste ajalehtede lappaja - mul on enim tööalaselt vaja. Vahel on lehesaba lõpus anekdoot kohe päriselt naljakas - kas tabav päeva vms suhtes - siis loen selle ette ja kõik saavad hetkeks suunurgad ülespoole. Alguse sai see nii, et kord puksatasin lehte lugedes tahtmatult naerma ja teised küsisid, milles asi. Aga ära ka anekdooti palun päris tühjalt kohalt ette lugema asu. Naljaga saab kergesti muutuda labaseks-ilkuvaks onuheinoks ja seda sa ju ka ei taha.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Paaride järgi on aru saada sellist asja. Kui naine ei naera enam mehe naljade peale, siis ei saa ta voodis orgasme.
Külaline

WD40 kirjutas: 14 Veebr 2025 12:29 Paaride järgi on aru saada sellist asja. Kui naine ei naera enam mehe naljade peale, siis ei saa ta voodis orgasme.
Kui naine ei naera, siis ei oska mees järelikult nalja teha. Orgasmidega pole siin mingit pistmist, kust selline lollus?
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 14 Veebr 2025 12:31
WD40 kirjutas: 14 Veebr 2025 12:29 Paaride järgi on aru saada sellist asja. Kui naine ei naera enam mehe naljade peale, siis ei saa ta voodis orgasme.
Kui naine ei naera, siis ei oska mees järelikult nalja teha. Orgasmidega pole siin mingit pistmist, kust selline lollus?
Enne naerab, pärast tehakse keppi.
Külaline

WD40 kirjutas: 14 Veebr 2025 12:32
Tüüpiline mittenaljakas "nali" sobimatus kohas, mis inimestes piinlikkust tekitab.
Külaline

Lubrikant on nagu n***näljas naksitrall, absoluutselt iga teema suudab sinna viia. Haige.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Veebr 2025 11:53 Ma loodan, et sa saad naljast vähemalt aru. Kõige hirmutavam on töötada koos huumorit mitte mõistvate inimestega.
Olen tähele pannud, et kui lapsed kasvavad perekondades, kus kõike võetakse väga tõsiselt, mitte midagi ei ole tobe või naljakas, vaid alati on kõik kurvastust tekitav, muretsema panev jne., siis see haakub ka lastesse. Nad võivad kasvada muidu vinks/vonks, aga surmtõsisteks ja tobeda olukorra (mis ei ole väga ohtlik ega midagi) puhul masendusse kalduvateks inimesteks. Kes siis, kui keegi üritab pinget naljaga leevendada, ehmuvad/saavad pahaseks.
Külaline

Julgen ainult eakaaslastega, noortega mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Veebr 2025 13:05 Julgen ainult eakaaslastega, noortega mitte.
Mul vastupidi, alles ise keskealisena olen vanema põlvkonnaga naljatamisse vabamalt suhtuma hakanud. Noorena eakaaslaste ja noortematega julgesin, vanemate inimestega mitte. Ei söandanud naljale reageerida, rääkimata sellest, et ise oleks algatanud. Esimene ülemus (eakas) sattus kimbatusse sellest, et ega midagi valesti pole ?
Külaline

WD40 kirjutas: 14 Veebr 2025 12:32
Labaste matsidega nagu sina, keegi vaevalt tasuta keppi teeb :D
Külaline

Minu arust naljad sõltuvad alati situatsioonist, ei ole mingit universaalset nalja, et saaks näiteid tuua. Tavaliselt seltskonnas keegi ütleb midagi, teine vastab tabavalt, kolmas kommenteerib omalt poolt ja kõik naeravad. See "tooge näiteid" paneb tõesti mõtlema, et ega inimene vist suurem naljategija ega naljast aru saaja ei ole.
Külaline

Ma ei tea, mul on vanusega pigem lisanud selline hoiak, et kas peab ikka kogu aeg nalja tegema. Mulle ausalt öeldes meeldivad üha vähem sellised seltskonnad, kus käib pidev lõõp: üks viskab mingi naljaka kommentaari, teine aasib vastu, ühesõnaga selline tögav suhtlemisstiil. Minu meelest tapab see juba eos võimaluse sügavamaks ja tähendusrikkamaks vestluseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Veebr 2025 17:52 Ma ei tea, mul on vanusega pigem lisanud selline hoiak, et kas peab ikka kogu aeg nalja tegema. Mulle ausalt öeldes meeldivad üha vähem sellised seltskonnad, kus käib pidev lõõp: üks viskab mingi naljaka kommentaari, teine aasib vastu, ühesõnaga selline tögav suhtlemisstiil. Minu meelest tapab see juba eos võimaluse sügavamaks ja tähendusrikkamaks vestluseks.
KOGU aeg ei pea, on aeg ja koht irvhammaste lõõbiks ja on aeg ja koht südamest südamesse jutuks ja tõsisteks filosofeerimisteks. Seltskonnad selleks on erinevad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist