Tüdrukud enne

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Minu arust tänapäeval just ju juurutatakse nii koolides kui ka lasteaias seda võrdõiguslikkust ja lausa sootust. Et tualetiuksele ei tohi ka enam viiteid panna poiss või tüdruk.

Aga no elementaarne viisakus ikka võiks säilida olenemata soost.
Mina ikka lasen inimesed uksest välja enne, kui sisse trügin. Olgu väljujaks mis tahes soost või vanuses isik.
Samuti pakun istet vanemale/nõrgemake inimesele, karkudega või silmnähtavalt vajavale inimesele.
Kui inimesel on käed hõivatud(või pole üldse neid) siis avan naisterahvana meeleldi ukse. Mitte ei puhise, et ma ise naine ja avage hoopis mulle, sest vanati oli nii kombeks.

Vanasti oli kombeks see nii, sest naist peeti õrnemaks sooks. Aga vot siis oli üleüldse ka nuud asjad sellega seoses teistmoodi.
Külaline

Mina tõmban ukse lahti ja minu taga tahab ka siseneda teine naine. Kas minna esimesena või lubada teine enne sisse, e avada talle uks?
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 19:32 Mina tõmban ukse lahti ja minu taga tahab ka siseneda teine naine. Kas minna esimesena või lubada teine enne sisse, e avada talle uks?
Lähed ees ja hoiad järgmisele ust lahti, olgu see mees või naine.
Külaline

Kas praegu ka? Siis on kõik korras, maailm on ikka saama fucking kahepalgeline nagu alati: "võrdõiguslikkus"
Külaline

Avan ukse või istet pakun ainult vanuritele, invaliididele ja rasedatele naistele. Teised saavad ise hakkama.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 11:48 Et ei kasvaks mehed, kes pole kunagi kuulnud, et naine lastakse uksest enne sisse jne. Aga pole seda isiklikult kusagil näinud, viisakust nõutakse lasteasutuses kõigilt ühtemoodi. Mõnes mõttes on see "naised ja lapsed enne" ju vananeud tänases nonbinary maailmas, aga siiski kehtiv teatud olukordades, et kasvõi ohuolukorras mehed lastest üle ei jookseks.
See tundub üsna mõistlik mõte, et õpetatakse tugevamaid nõrgemaid ette laskma (imelik lause tekkis, aga mõte on vast arusaadav). Mehed on üldiselt tugevamad kui naised, lapsed ja vanurid. Samas naised peaksid ka lapsed ja vanurid ette laskma. Seega pigem võiks õpetada, et nõrgemad enne (ja need ei pruugi alati tüdrukud olla), rühmas võib ju olla kohmakaid või erivajadusega poisse.
See põhimõte nagu lennukites, et kõigepealt aita ennast, et oleksid võimeline aitama teisi, seda oleks vast ka juba koolieelikutele võimalik õpetada (pole just viisakusreegel tüdrukud enne, aga arutleda ju võiks kuidas ohuolukorras käituda).
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 19:48 Samas naised peaksid ka lapsed ja vanurid ette laskma.
No naised lasevadki. Mina küll lasen, loomulik ju, see on rohkem üldinimliku viisakuse teema kui "tüdrukud enne igal juhul!" mõttetu virina üleskiskumine. Ja viisakat käitumist ning viisakusreegleid õpetatakse lasteasutustes küll.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 18:23 Härradele tõmmatakse esimesena kott pähe. Igaüks enda eest.
Me oleme juba ammu aru saanud, et sa ei ole härra ega kavatse selleks kunagi saada. Viisakust ammugi ei õpetanud ei emme ega "lasteasutused".
Külaline

Nagu arvata oligi, kuhjade kaupa vihkamist. Mitte ühtegi põhjendust.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 21:42 Nagu arvata oligi, kuhjade kaupa vihkamist. Mitte ühtegi põhjendust.
Mida külvad, seda lõikad, ütleksin.
Kuidas küla koerale, nõnda koer külale - seda ütlen ka.
Vanarahvas vist tundis sind. Või sinusuguseid.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 16:23
Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 15:28 Mehed tavaliselt ei taha olla nõrgukesed ja väetid, aga siin mõni lausa võitleb õiguse eest olla eitmees! Ole siis, kes keelab.
Mõni naine kohe võitleb õiguse eest olla mehelik naine!
Vahet pole. Isegi kahekesi sõbraga (mõlemad mehed) pätikamba kätte jäädes on autu jätta sõber hätta ja ise argpüksina minema joosta.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 22:16
Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 16:23
Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 15:28 Mehed tavaliselt ei taha olla nõrgukesed ja väetid, aga siin mõni lausa võitleb õiguse eest olla eitmees! Ole siis, kes keelab.
Mõni naine kohe võitleb õiguse eest olla mehelik naine!
Vahet pole. Isegi kahekesi sõbraga (mõlemad mehed) pätikamba kätte jäädes on autu jätta sõber hätta ja ise argpüksina minema joosta.
Keegi sulle aitäh ei ütle kui vigaseks pekstakse.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 21:28
Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 19:48 Samas naised peaksid ka lapsed ja vanurid ette laskma.
No naised lasevadki. Mina küll lasen, loomulik ju, see on rohkem üldinimliku viisakuse teema kui "tüdrukud enne igal juhul!" mõttetu virina üleskiskumine. Ja viisakat käitumist ning viisakusreegleid õpetatakse lasteasutustes küll.
Naised on vähemalt liikluses küll ilged egoistid. Kui kõrvalteelt on vaja välja keerata, siis mitte ükski naisjuht mitte iial seisma ei jää, alati ainult mehed. Seda ma olen küll tähele pannud.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 22:53
Naised on vähemalt liikluses küll ilged egoistid. Kui kõrvalteelt on vaja välja keerata, siis mitte ükski naisjuht mitte iial seisma ei jää, alati ainult mehed. Seda ma olen küll tähele pannud.
Mina ei nõustu selle väitega. TEGELIKULT sul ei ole selles olukorras aega ega meie kliimas tihti ka võimalust vaadata, kes seal mütsi ja krae all teise auto roolis just on. Sa lihtsalt eeldad ma-ei-tea-miks, et mees on viisakam. Küllap ise oma peres oled mingit sellist mustrit märganud ja kannad selle üle kõigile. Mina annan küll teed ja ei pea seda millekski eriliseks, enamik autojuhte, kellega sõirnud olen, annavad.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 23:08
Mina ei nõustu selle väitega. TEGELIKULT sul ei ole selles olukorras aega ega meie kliimas tihti ka võimalust vaadata, kes seal mütsi ja krae all teise auto roolis just on. Sa lihtsalt eeldad ma-ei-tea-miks, et mees on viisakam. Küllap ise oma peres oled mingit sellist mustrit märganud ja kannad selle üle kõigile. Mina annan küll teed ja ei pea seda millekski eriliseks, enamik autojuhte, kellega sõirnud olen, annavad.
Autodes on tänapäeval soojendus :D
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 23:11
Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 23:08
Autodes on tänapäeval soojendus :D
Ja siis? Veider repliik. Linnasõidul ei riietu küll talvel keegi lahti. Pikemal sõidul maanteel ei anta jälle teed. Ja riietus polnud peamine point.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 19:46 Avan ukse või istet pakun ainult vanuritele, invaliididele ja rasedatele naistele. Teised saavad ise hakkama.
Aga rasedad mehed?
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 11:37
Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 11:21 See on viisakuse õpetamine. Vähemalt vanasti oli. Nüüd jah on seda raske seletada või mõista, et kas tüdrukud on nagu paremad või eelistatumad lapsed, kui poisid. Kas viisakuse õpetamine on vajalik enam sugusid eristades, võib küll küsida.
Millist "viisakust" sellega õpetatakse tüdrukutele? Et sul on alati eesõigus???
Õpetatakse mitte olema mats. See on samuti õigus - olla džentelmen. Sama, nagu oskus kanda ülikonda, käituda söögilauas, olla empaatiline...
Mehed on ja jäävad füüsiliselt tugevamaks, ses osas ei saavutata võrdsust mitte iialgi. Nii ongi nende õigus hoida nõrgemat/õrnemat poolt. Seda, kes mingil hetkel kannab elu. See on nii elementaarne, et sellest võiks aru saada ka kõige pimedam feminist.

Nii on see olnud sajandeid ja nii see jääb. Loodusseadus. Kui see seadus enam ei kehtiks, poleks meessugu üldse endam tarvis ja nad sureksid välja. Neil on ju õigus elule :) Las nad siis olla see tugevam pool, kellel on õigus nõrgemale uksi avada, neid enda ees välja lasta, neid hoida ja kaitsta.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 18:25
Eit olla on paha, eks😭
Sõltub mis soost sündinud oled. Mehena on normaalne, et ei taha eit olla, naisena on see täiesti ok, vägagi hea.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Veebr 2025 03:59
Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 11:37
Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 11:21 See on viisakuse õpetamine. Vähemalt vanasti oli. Nüüd jah on seda raske seletada või mõista, et kas tüdrukud on nagu paremad või eelistatumad lapsed, kui poisid. Kas viisakuse õpetamine on vajalik enam sugusid eristades, võib küll küsida.
Millist "viisakust" sellega õpetatakse tüdrukutele? Et sul on alati eesõigus???
Õpetatakse mitte olema mats. See on samuti õigus - olla džentelmen. Sama, nagu oskus kanda ülikonda, käituda söögilauas, olla empaatiline...
Mehed on ja jäävad füüsiliselt tugevamaks, ses osas ei saavutata võrdsust mitte iialgi. Nii ongi nende õigus hoida nõrgemat/õrnemat poolt. Seda, kes mingil hetkel kannab elu. See on nii elementaarne, et sellest võiks aru saada ka kõige pimedam feminist.

Nii on see olnud sajandeid ja nii see jääb. Loodusseadus. Kui see seadus enam ei kehtiks, poleks meessugu üldse endam tarvis ja nad sureksid välja. Neil on ju õigus elule :) Las nad siis olla see tugevam pool, kellel on õigus nõrgemale uksi avada, neid enda ees välja lasta, neid hoida ja kaitsta.
Kas sa tahad öelda, et mehed ja naised pole võrdsed?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], xqwerty ja 12 külalist