Päris nii ei ole. Korporatsioon on suurettevõte, nt paljude tütardega, võib ka kodumaine olla.
Aga jah, paljud inimesed töötavad ka Eestis välismaistes korporatsioonides.
Päris nii ei ole. Korporatsioon on suurettevõte, nt paljude tütardega, võib ka kodumaine olla.
...ja nagu siit teemast lugeda võime on keskastme juhid. Ma arvan et klassikokkutulekul ei ole häbi sellist asja mainida.Külaline kirjutas: ↑11 Veebr 2025 22:16Aga jah, paljud inimesed töötavad ka Eestis välismaistes korporatsioonides.
Ei, tõsi on hoopis see, et sa (ja mitte ainult sina) tõlgendasid minu öeldut meelevaldselt. Üha enam võib kogeda, kuidas inimesed enda kiikse teistele üle kannavad. Mulle poleks pähegi tulnud, et kellegi jaoks sõna "tuntus" võiks assotsieeruda suunamudimisega. Tuntus tähendab minu jaoks selles kontekstis oma erialaringkondades hinnatud, väärtustatud ja tsiteeritud inimene olemist. Sinu mõttekäiku võiks laiendada, et kas ma äkki mõtlesin edukate all ka kurjategijaid, ka ju tuntud tüübid? Ei, neid ka ei mõelnud.Külaline kirjutas: ↑12 Veebr 2025 09:02 kas tõsiselt kellegi jaoks on edu mõõdetav tuntusega?? Et mingid mõtetud suunamudijad on edukad inimesed?
Lisa sinna madal palk (võrreldes vandeadvokaatide või notaritega). Kes juurat õpivad, need küll kohtunikutööst ei unista ega selle nimel õpi. Kohtunik ollalse pigem missioonitundest või ka sellest, et karjäär advokaadi võu muu kõrgepalgalise juristina pole õnnestunud. Juriste on meil maa ja ilm, aga kohtunike töökohad on täitmata.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2025 23:41 Noh, praegu on näiteks saade kohtunikest - ülekoormus, lõputult laotakse töökoormust selga, millest keelduda ei saa, vaba aega ei ole, süümepiinad, kui tööarvuti on nägemisulatusest väljas, pikad päevad nädalavahetustel, magama minek kell 4 hommikul, aga ükskõik kui palju tööd sai ära tehtud, ikka kogu aeg on tunne, et töö on tegemata jne. Jah. Kõigepealt õpid hästi ja näed vaeva, et sellele töökohale tõusta - ja siis saad selle elu, mida saates kirjeldati.
Äkki ikka eluaegsed ametikohad, pension 4000 kuus, palk 6000 kuus ahvatleb. Äkki ikka kiun nagu õpetajatel. Vähe .ikka vähe. 50 % 1 astme kohtuotsustedt on praak.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2025 23:41 Noh, praegu on näiteks saade kohtunikest - ülekoormus, lõputult laotakse töökoormust selga, millest keelduda ei saa, vaba aega ei ole, süümepiinad, kui tööarvuti on nägemisulatusest väljas, pikad päevad nädalavahetustel, magama minek kell 4 hommikul, aga ükskõik kui palju tööd sai ära tehtud, ikka kogu aeg on tunne, et töö on tegemata jne. Jah. Kõigepealt õpid hästi ja näed vaeva, et sellele töökohale tõusta - ja siis saad selle elu, mida saates kirjeldati.
Aga see ongi üks näide, kuidas kellegi elu väljastpoolt näida võib (ohh, mis tal viga, tähtis ametikoht ja 6000 tuhat palka!) ja milline seestpoolt.Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2025 11:43Äkki ikka eluaegsed ametikohad, pension 4000 kuus, palk 6000 kuus ahvatleb. Äkki ikka kiun nagu õpetajatel. Vähe .ikka vähe. 50 % 1 astme kohtuotsustedt on praak.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2025 23:41 Noh, praegu on näiteks saade kohtunikest - ülekoormus, lõputult laotakse töökoormust selga, millest keelduda ei saa, vaba aega ei ole, süümepiinad, kui tööarvuti on nägemisulatusest väljas, pikad päevad nädalavahetustel, magama minek kell 4 hommikul, aga ükskõik kui palju tööd sai ära tehtud, ikka kogu aeg on tunne, et töö on tegemata jne. Jah. Kõigepealt õpid hästi ja näed vaeva, et sellele töökohale tõusta - ja siis saad selle elu, mida saates kirjeldati.
Oli just lähipäevil uudis, et üks parim kriminaalkohtunik kaotab töö, kuna kohtumaja suletakse.Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2025 11:43Äkki ikka eluaegsed ametikohad, pension 4000 kuus, palk 6000 kuus ahvatleb. Äkki ikka kiun nagu õpetajatel. Vähe .ikka vähe. 50 % 1 astme kohtuotsustedt on praak.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2025 23:41 Noh, praegu on näiteks saade kohtunikest - ülekoormus, lõputult laotakse töökoormust selga, millest keelduda ei saa, vaba aega ei ole, süümepiinad, kui tööarvuti on nägemisulatusest väljas, pikad päevad nädalavahetustel, magama minek kell 4 hommikul, aga ükskõik kui palju tööd sai ära tehtud, ikka kogu aeg on tunne, et töö on tegemata jne. Jah. Kõigepealt õpid hästi ja näed vaeva, et sellele töökohale tõusta - ja siis saad selle elu, mida saates kirjeldati.
Tahaks ka kohe tema Instat näha...Külaline kirjutas: ↑12 Veebr 2025 14:07 Meie klassi usinatest õppuritest ja medalistidest said keskpärased inimesed.
Aga ühest naisest, kes otseselt õppimisega silma ei paistnud, vot temast sai n-ö superstaar. Räägime paar korda aastas ja hoian tema tegemistel sotsiaalmeedia kaudu silma peal. Kooliajal oli ta keskpärane ja veidi laisk õpilane, aga paaris-kolmes aines üliandekas, ka alati valmis teisi aitama. Hea suhtleja, hea välimusega, nutikas, isepäine ja ambitsioonikas. Peale keskkooli põrutas välismaale ja elab siiani seal, lõpetas maineka ülikooli, ajab edukat äri ja kuulub oma elukohariigi koorekihi hulka. Elustiil on selline, nagu filmides näidatakse.
Mulle tundub küll see väga vastutusrikas ja stressirohke töö. Mis kasu sellest kõrgest pensionist, kui enne pensioni ülekoormusest infarkti saad.Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2025 11:43Äkki ikka eluaegsed ametikohad, pension 4000 kuus, palk 6000 kuus ahvatleb. Äkki ikka kiun nagu õpetajatel. Vähe .ikka vähe. 50 % 1 astme kohtuotsustedt on praak.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2025 23:41 Noh, praegu on näiteks saade kohtunikest - ülekoormus, lõputult laotakse töökoormust selga, millest keelduda ei saa, vaba aega ei ole, süümepiinad, kui tööarvuti on nägemisulatusest väljas, pikad päevad nädalavahetustel, magama minek kell 4 hommikul, aga ükskõik kui palju tööd sai ära tehtud, ikka kogu aeg on tunne, et töö on tegemata jne. Jah. Kõigepealt õpid hästi ja näed vaeva, et sellele töökohale tõusta - ja siis saad selle elu, mida saates kirjeldati.
Pluss kurikaelte ähvardused, pidev elu pahupoolega kokkupuude, töö, mis tuleb alati koju kaasa, mõni juhtum jääb eluks ajaks silme ette. Hariliku üle keskmise ettevõtte IT- või personalijuhi palk algab 4-5 tuhandest, pane siia kõrvale nüüd kohtuniku palk ja vastutus. Mina küll ei tahaks. Pealegi saab juristi palgaga nii palju muud teha, palju vähemstressirohked töövariandid toovad sama palju või rohkemgi palka.Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2025 14:54Mulle tundub küll see väga vastutusrikas ja stressirohke töö. Mis kasu sellest kõrgest pensionist, kui enne pensioni ülekoormusest infarkti saad.Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2025 11:43Äkki ikka eluaegsed ametikohad, pension 4000 kuus, palk 6000 kuus ahvatleb. Äkki ikka kiun nagu õpetajatel. Vähe .ikka vähe. 50 % 1 astme kohtuotsustedt on praak.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2025 23:41 Noh, praegu on näiteks saade kohtunikest - ülekoormus, lõputult laotakse töökoormust selga, millest keelduda ei saa, vaba aega ei ole, süümepiinad, kui tööarvuti on nägemisulatusest väljas, pikad päevad nädalavahetustel, magama minek kell 4 hommikul, aga ükskõik kui palju tööd sai ära tehtud, ikka kogu aeg on tunne, et töö on tegemata jne. Jah. Kõigepealt õpid hästi ja näed vaeva, et sellele töökohale tõusta - ja siis saad selle elu, mida saates kirjeldati.
Kas vastutus tähendab sulle tõesti vaid reaalset karistust? Minu jaoks tähendab vastutus eelkõige moraalset vastutust. Sinu otsustest ja tõlgendustest sõltuvad inimsaatused.Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2025 21:50 Milles seisneb kohtuniku vastutus? Alamaste teeb ridamisi otsuseid mis muutmisele lähevad.
Nii tundlikud inimesed ei õpigi kohtunikuks ega advokaadiks. Nagu ei lähe suur loomasõber tapamajja tööle, ei hakka inimene, kes kõigi pärast südant valutab, kohtunikuks.Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2025 21:57 Kas vastutus tähendab sulle tõesti vaid reaalset karistust? Minu jaoks tähendab vastutus eelkõige moraalset vastutust. Sinu otsustest ja tõlgendustest sõltuvad inimsaatused.
Misasja. Mis tundlik? Mis südant valutab? See on normaalne, mitte ülitundlik inimene, kellel on moraalne vastutustunne enda tegude tagajärgede osas. Sinu arust on südametunnistus mingi üksikute friikide teema? Oh taevas küll.Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2025 08:01Nii tundlikud inimesed ei õpigi kohtunikuks ega advokaadiks. Nagu ei lähe suur loomasõber tapamajja tööle, ei hakka inimene, kes kõigi pärast südant valutab, kohtunikuks.Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2025 21:57 Kas vastutus tähendab sulle tõesti vaid reaalset karistust? Minu jaoks tähendab vastutus eelkõige moraalset vastutust. Sinu otsustest ja tõlgendustest sõltuvad inimsaatused.
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist