Ei astu ju mängust välja. Selline pereelu ja laps ongi täpselt mängus sees olemine. Mitte keegi ei vanguta selle peale pead, et "kuidas nii saab", sest suur enamus just nii elabki. Ja enamuse puhul see ongi väga hästi elatud, sest nad ei olegi millekski rohkem suutelised. Ja ei peagi olema. Enamuse inimeste puhul ongi selline elu ise juba suur saavutus.Külaline kirjutas: ↑11 Veebr 2025 14:08Jah, aga samas on sellest ebamugavusest (või koguni hirmust) jääda keskpäraseks/ olla keskpärane, mitte omada erilisi saavutusi (sest nö. tavaliste saavustega sa ikkagi ei kvalifitseeru!), saanud nagu mingi kaasaja needus.Külaline kirjutas: ↑11 Veebr 2025 12:50Jah, ühest küljest olen sinuga väga nõus. Aga samas, inimeste võimed on erinevad ja on kergelt kahju küll kui kõrge potentsiaaliga inimene ei sirutu mujale kui jääbki keskpäraseks. See on kahtlemata mõnus ja turvaline. Aga ikkagi on sellest veidi kahju. Sest fakt on, et selline mõnus pereelu pole mingi eriline saavutus. See on mul endal ka, aga mina pole tõesti pooltki nii võimekas kui see tütarlaps oli. Aga ma tõesti siiralt loodan, et ta on ise õnnelik, sest nagu ma ütlesin, lisaks kõigele oli tal ka hea süda.Külaline kirjutas: ↑11 Veebr 2025 12:06
Ehe näide sellest, et mingipärast väga paljud "muretsevad" ilgelt palju selle pärast, kas keegi ikka on/ei ole piisavalt edukas, cool ja lahe, aga väga vähesed mõtlevad, et kas inimene mingil viisil elades tunneb või ei tunne ennast omas elemendis. Kuigi just see on oluline.
No näiteks, kas keegi üldse taipas sellelt lahedalt tüdrukult küsidagi, millist tulevikku ta ise tahab? Kas ta üldse tahab nö. superstaari elu (koos kõige kaasnevaga)?
On nagu mingi "seisus kohustab", et kui oled viieline, siis pead elama nii või tegema seda. Et teistel on nagu õigustatud ootused - ja me ei küsi, kas sa üldse tahad kõrgelt lennata, vaid sa justkui pead.
Kui koormav võib see olla viielisele, kes sisemas ei taha tipp-äriinimeseks, tipp-poliitikuks, tipp- arstiks või mistahes muuks tipp-tipp-tipp tegelaseks saada! Vaid tunneb ennast hästi (oma elemendis) kuidagi muul viisil elades. Aga teised ei saa sellest üldse aru. Ajavad ikka mingit tipp-tipp tegelast (kelleks tal endal polnud ambitsiooni saadagi) taga.
Ülsde on nagu asju, mis veel kvalifitseeruvad saavutuseteks, jäänud nagu aina vähemaks. "Pereelu pole saavutus, laps pole saavutus" - ja veel paljud asjad pole üldse saavutus - njah, eks seda teame kasvõi PK ja siinsest foorumist juba kõik.
Neid, kes astuvad sellest mängust välja, vaadatakse aga pead vangutades, et oi-oi, kuidas nii saab. Heh.
Aga mõned inimesed on suutelised rohkemaks. Ja kui nemad rahulduvad laiskuse/ hirmu/ juhuse/ ideepuuduse vms põhjusel sellise eluga, siis see on tõesti lati alt läbi minek.