Kelleks teie klassi tarkpead said
-
Külaline
Meie klassi kõige targem tüdruk läks õppima Mereakadeemiasse ning praegu (20 aastat hiljem) on Saksamaal ühes sadamas kõrgel ametikohal.
Poiste õppeedukus oli enam-vähem sarnane, keegi ei olnud teistest eriti palju parema tunnistusega. Üks nendest on praegu näiteks arhitekt, teine on tegutsenud suurelt ööklubi- ja restoraniäris.
Poiste õppeedukus oli enam-vähem sarnane, keegi ei olnud teistest eriti palju parema tunnistusega. Üks nendest on praegu näiteks arhitekt, teine on tegutsenud suurelt ööklubi- ja restoraniäris.
-
Külaline
Enamikest on saanud asjalikud ja enesega hakksma saavad kodanikud.
Tarkpeadest aga niipalju, et üks on tuntud mahetalunik, teine spordientusiast, kes hinge vaakuvale kogukonnale jälle elu sisse puhus, seda siis nii sportimise kui vaba aja veetmise asjus. Üks on turisminduses kõva tegija ja teine on ettevõtja.
Tarkpeadest aga niipalju, et üks on tuntud mahetalunik, teine spordientusiast, kes hinge vaakuvale kogukonnale jälle elu sisse puhus, seda siis nii sportimise kui vaba aja veetmise asjus. Üks on turisminduses kõva tegija ja teine on ettevõtja.
-
Külaline
Kes on tarkpea? Meie klassi kuldmedalist on arst, peaarst ühes kliinikus, professor.
Mina olin vabariigi tasemel tegija matemaatikas - mul on reaalala kõrgharidus ja töötan IT-maailmas.
Medaliste meil rohkem ei olnud ja mingil kitlsamal alal andkeaid ka mitte. Aga muidu tublide hulgast on veel paar arsti ja üks diplomaat.
Mina olin vabariigi tasemel tegija matemaatikas - mul on reaalala kõrgharidus ja töötan IT-maailmas.
Medaliste meil rohkem ei olnud ja mingil kitlsamal alal andkeaid ka mitte. Aga muidu tublide hulgast on veel paar arsti ja üks diplomaat.
-
Külaline
Sa tahaks ilmselt kuulda, et on poe taga jotad, töötud, kodutud, pisikesed mutrid kontorites jne? Ei saa sulle seda rõõmu tuua, meil klassi tarkadel peadel on hästi läinud, on teadlased, juhid, tuntud arstid, IT valdkonna tegijad, tippspetsialistid. Hästi on läinud ka teistel klassikaaslastel, muidugi ei tea ma detaile, aga keegi pole seni elu hammasrataste vahele jäänud. Rõõm kõigi nende pärast.
-
Külaline
Meie klassist tuli palju teadlasi, nemad on enamasti mööda maailma laiali. Viis arsti, ainult üks on Eestis. Üks kirjastaja. Paar õpetajat, kolm loomaarsti. Kõik saavad eluga kenasti hakkama.
-
Külaline
Veider, et siin kirjutab tarka juttu ainult Tõutäkk. Kuidas teist endist kedagi asjalikku ei saanud kui kaaslased puha nii kõrgele lendasid?
-
Külaline
Meie aastakäigul on paar aastat viiekümnest puudu.
Klassi parimatest õpilastest, kelleks oli kolm tüdrukut (tugevad nii reaal- kui humanitaarainetes, käisid olümpiaadidel), said: logopeed, it-töötaja, lasteaiaõpetaja.
Kahe/kolmelistest poistest said enamsti mingid ärimehed, hakkasid kas midagi ostma/müüma/vahendama või tegid ehitusfirma vms.
Klassi parimatest õpilastest, kelleks oli kolm tüdrukut (tugevad nii reaal- kui humanitaarainetes, käisid olümpiaadidel), said: logopeed, it-töötaja, lasteaiaõpetaja.
Kahe/kolmelistest poistest said enamsti mingid ärimehed, hakkasid kas midagi ostma/müüma/vahendama või tegid ehitusfirma vms.
-
Külaline
Kui sulle Tõutäkk meeldib, võta tema endaga ikka otse ühendust, ära häbene. Ta kindlasti otsib ka praegu naist. Aga noor ja sale pead olema.Külaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 18:03 Veider, et siin kirjutab tarka juttu ainult Tõutäkk. Kuidas teist endist kedagi asjalikku ei saanud kui kaaslased puha nii kõrgele lendasid?
-
Külaline
"Lohutuseks" võin öelda, et mina olen ilmselt see viimane. Lõpetasin edukalt kooli ja ülikooli, püüdsin karjääri teha, kuid selgus, et isikuomadused selleks üldse ei sobi: ei meeldi teistega konkureerida, ei meeldi ennast esile tõsta, kui aga ennast sunnin kõike seda tegama (et peab!), on tulemuseks... terviseprobleemid. Nii tõmbasingi tagasi ja jäin väikseks mutriks.Külaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 17:52 Sa tahaks ilmselt kuulda, et on poe taga jotad, töötud, kodutud, pisikesed mutrid kontorites jne?
-
Külaline
-
Külaline
Teist ametiaega juba kantsler. Aga ma käisin lapsena 4 erinevas koolis. Paljude nimesidki ei mäleta kes klassides kunagi olid.
-
Külaline
9.nda klassi tarkpea on koos abikaasaga lihatööstuse omanik ja kanafarmi pidaja. Oli saade nende tööstuses Etv-s ka. Maahommik vist äkki.
Rohkem ei teagi. Pooled on mujal maailmas laiali.
Pigem tean ma, et täiesti tavalised nö kolme/neljalised on silmapaistvaid saavutusi teinud.
Üks on hambaarst välismaal ja teine on emos ja kiirabis tööl ja õpib plikoolis õendust veel lisaks juurde.
Rohkem ei teagi. Pooled on mujal maailmas laiali.
Pigem tean ma, et täiesti tavalised nö kolme/neljalised on silmapaistvaid saavutusi teinud.
Üks on hambaarst välismaal ja teine on emos ja kiirabis tööl ja õpib plikoolis õendust veel lisaks juurde.
-
Külaline
Kõige oivikumast ei saanud midagi, kuna kahjuks hukkus noorelt. Aga üldiselt on kõik hea järje peal normaalsed inimesed.
-
Külaline
Mina arvan hoopis, et see "vaene maailmarändur" on kadestamisväärselt rikas. Küll mitte rahalises mõttes.Külaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 18:59 Kõige targem poiss on nüüd vaene maailmarändur.
-
Külaline
Ikka nii on, et kes õppis hästi ja oli tark, on nüüd kaugemale jõudnud. Kõik pole kuulsad ja rikkad, aga hästi saavad hakkama kõik. Need kahe- ja kolmemehed, kes midagi teha ei viitsinud, hakkasid varakult suitsetama ja jooma, need on nagu on. Paar tükki on surnud juba ka. Samas üks täielik puupea on ehitusmees, lasterikka pere isa, ma ütleks, et tal läheb hästi. Naine ka selline lihtne ja lapsi tuleb aina juurde, aga tundub, et neil on täitsa vahva elu.
Kuldmedalistist sai teadlane, neljaviielised on kõik endale spetsialisti tasemel töökohad leidnud. Need, kel erilisi akadeemilisi ambitsioone ei omanud on lihtöölised ja enda jutu järgi rahul. On ka paar paljulapselist ja nemadki on seda oma tahtel ning ei kurda. Poe taha jotadeks minu teada keegi meie klassist ei ole jõudnud (20 aasat möödas gümnaasiumi lõpust). Kusjuures tegemist maagümnaasiumiga.
-
Külaline
Minu ühes klassis oli ka oivik poiss, neljad ja viied olid tal küll. Läks ülikooli, õppis õigusteadust ja siis hakkas rahasid riigilt välja skeemitama. Ajalehes oli kunagi 2000 suured artiklid, terve elu keeras nässu. Kõik võeti talt võlgade katteks ära, tollel ajal ei saanud 10 aastaga võlgadest lahti ka nagu tänapäeval saab. Ei ütleks küll et kõik kes hästi õppisid, kuhugi jõudsid. Paljud tüdrukud kes ka hästi õppisid võrreldes poistega, lõpetasid ikka kusagil poes müüjana.Külaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 20:55 Ikka nii on, et kes õppis hästi ja oli tark, on nüüd kaugemale jõudnud. Kõik pole kuulsad ja rikkad, aga hästi saavad hakkama kõik. Need kahe- ja kolmemehed, kes midagi teha ei viitsinud, hakkasid varakult suitsetama ja jooma, need on nagu on. Paar tükki on surnud juba ka. Samas üks täielik puupea on ehitusmees, lasterikka pere isa, ma ütleks, et tal läheb hästi. Naine ka selline lihtne ja lapsi tuleb aina juurde, aga tundub, et neil on täitsa vahva elu.
-
Külaline
Mul täielik hämming, kuidas te üldse teate, mis teie kunagised klassikaaslased teevad või mis neist saanud on? Suhtlete endiselt edasi? Miks küll?
-
Külaline
On tulnud üks arst ja mitu inseneri erinevates valdkondades, sh ehitusinsener. Üks on ülikoolis teadur, üks on ehitiste projekteerija ja ehitusjuht. Kusjuures kõik, keda ma nimetasin, on naised. Ühe mehe kohta tean ka, kes õppis samuti inseneriteaduskonnas elektroenergeetikat ja mehhatroonikat. Teiste kohta lihtsalt (Facebookis) info puudub.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist