Mis trenni te teete?

vana hea klassika
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Mnjah, vaatan sama, et jooksmine vist on illegalne tegevus, puha miinused…
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Postitus on kustutatud
Mõni kujutatab jah ette, et liigutad moepärast natuke hantleid ja kohe kasvavad arbuusid kaenla alla. Oleks see vaid nii lihtne.

Mina käin jõusaalis just eesmärgiga lihasmassi juurde saada. See eeldab rasket tööd saalis + teadlikku toitumist, et oleks üldse, millest seda lihast ehitada.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 20:19
Postitus on kustutatud
Mõni kujutatab jah ette, et liigutad moepärast natuke hantleid ja kohe kasvavad arbuusid kaenla alla. Oleks see vaid nii lihtne.

Mina käin jõusaalis just eesmärgiga lihasmassi juurde saada. See eeldab rasket tööd saalis + teadlikku toitumist, et oleks üldse, millest seda lihast ehitada.
Inimesed on erinevad, eks. Mina jälle tegin lapse ja noorukina korralikku trenni stiilis 10x nädalas, sh jõusaal ja muu ÜKE. Lihased pole mul kuhugi kadunud, kuigi nii reljeefsed nad muidugi pole, kui siis. Siiski, nii kui natuke rohkem jõusaali saavad, olen kohe nagu mingi raskekaalus tõstja. Naine olen.
Külaline

Hetkel teen ainult igal hommikul venitusharjutusi ja jalutan mõnekilomeetrise ringi. Vanuse poolest keskealine. Kõhn, kahjuks pole seedimine päris korras (nn. ärritunud soolestik), mis ei tule lihastele /füüsilisele jõule kasuks. Seetõttu ka tõsisemat trennis käimist ei planeeri.

Mõtlen, et peaks mingit leebemat jõutrenni ka lisama. Muidu on biitseps kevadeks nii kadunud, et ei jaksa aias labidat kätte võtta :lol: Aga ilmselt tuleb ikka enne see kevad ja väljas müttamine enne kätte.
Külaline

Ma mõtlen selle 10000 sammu üle päevas. Kas need tuleks teha järjest, koos sellega kaasneva pulsi tõusuga. Mis oleks nagu trenn? Või piisab lihtsalt nende sammude ära tegemisest päeva jooksul. Mis oleks nagu lihtsalt töö või kodutöö tegemise käigus. Seda piiri on nüüd ka langetatud, et piisab ka 70000 sammust päevas. Aga ikkagi. Kas teha need õues, u 1-2 tunni jooksul. Või päeva jooksul?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 06:03 Ma mõtlen selle 10000 sammu üle päevas. Kas need tuleks teha järjest, koos sellega kaasneva pulsi tõusuga. Mis oleks nagu trenn? Või piisab lihtsalt nende sammude ära tegemisest päeva jooksul. Mis oleks nagu lihtsalt töö või kodutöö tegemise käigus. Seda piiri on nüüd ka langetatud, et piisab ka 70000 sammust päevas. Aga ikkagi. Kas teha need õues, u 1-2 tunni jooksul. Või päeva jooksul?
Soovitus kõndida päevas 10 000 sammu pärineb 1965. aasta Jaapani sammulugeja turunduskampaaniast.

https://eestiarst.ee/news/kas-vahem-kui ... v-koormus/
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 06:03 Ma mõtlen selle 10000 sammu üle päevas. Kas need tuleks teha järjest, koos sellega kaasneva pulsi tõusuga. Mis oleks nagu trenn? Või piisab lihtsalt nende sammude ära tegemisest päeva jooksul. Mis oleks nagu lihtsalt töö või kodutöö tegemise käigus. Seda piiri on nüüd ka langetatud, et piisab ka 70000 sammust päevas. Aga ikkagi. Kas teha need õues, u 1-2 tunni jooksul. Või päeva jooksul?
Liikumine 10000 sammu päevas ei ole trenn, see on normaalne aktiivsus. Piisava koormusega trenn peaks olema sellele lisaks, üldine soovitus oli vist vähemalt 150 minutit nädalas. Neid numbreid muidugi ei ole vaja nii meeleheitlikult taga ajada ja jälgida- enda enesetundest ja peegelpildist on ju näha, kas aktiivsus on piisav või mitte.
Ma samme ise kogu aga päevas ju liigun ikka ja neid lööb kokku kell. 7-10k tuleb tavalise liikumise juures nagunii ära, kuigi töö on istuv ja arvutiga.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 20:31
Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 17:07
Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 16:46 Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Ei usu. Mina olen soliidses eas, 50 ja minuvanustel on jõusaal veres. Ise alustasin 35 aastat tagasi, olen fit, aga mitte muskel.
Ma just pidin sama kirjutama. Ma olen 51 ja hakkasin jõusaalis käima juba 1989. või 1990. aastal, kui Endla tänavale mingisse keldrisse tehti Eva klubi nimeline jõusaal, mis oli mõeldud ainult naistele. :D Mingi tore tädi oli kogu aeg kohapeal, kes soovijatele harjutusi ette näitas, kui küsisid. Mulle on sealtpeale jõusaal meeldinud.
Külaline

80ndate lõpus oli ka meie väikelinnas olemas jõusaal. See oli nii meestele kui ka naistele. Ma ise siis ei käinud - tundus võõrastav, aga tean, et mõned minuealised neiud käisid.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 07:11
Soovitus kõndida päevas 10 000 sammu pärineb 1965. aasta Jaapani sammulugeja turunduskampaaniast.

https://eestiarst.ee/news/kas-vahem-kui ... v-koormus/
No ei saa nad enam sellest uskumusest üle :lol:
Külaline

Tund aega intensiivset jalutamist on juba natuke trenni moodi, aga see, kui sul lihtsalt päeva peale niisama tegevuse käigus 10 000 sammu kokku tuleb, ei ole mingi eriline trenn. No eks parem kui päev otsa diivanil istuda, seda kindlasti, aga et trenn, seda ei ütleks. Üldiselt poolest tunnist jooksmisest oleks rohkem kasu, kui paarist tunnist niisama lonkimisest. See treenib natuke südant ka. Ise vaatan, et kui ma tõesti mitte midagi ei tee, samme tuleb nii 3000 (vedelengi päev otsa diivanil), siis on päeva kalorikulu 1800, kui teen 10 000 sammu (käin tööl, teen kodus süüa jne), siis umbes 2000. Eriti suur vahe ei ole.
dmy
Kontakt:

Postitus Postitas dmy »

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 12:36
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 12:33

Ei usu. Mina olen soliidses eas, 50 ja minuvanustel on jõusaal veres. Ise alustasin 35 aastat tagasi, olen fit, aga mitte muskel.
Ma just pidin sama kirjutama. Ma olen 51 ja hakkasin jõusaalis käima juba 1989. või 1990. aastal, kui Endla tänavale mingisse keldrisse tehti Eva klubi nimeline jõusaal, mis oli mõeldud ainult naistele. :D Mingi tore tädi oli kogu aeg kohapeal, kes soovijatele harjutusi ette näitas, kui küsisid. Mulle on sealtpeale jõusaal meeldinud.
Postitus on kustutatud
Ma olin keskkoolis vahemikus 1988-1991 ja millalgi minu keskkooli ajal see jõusaal igatahes avati ja ma seal käisin. Inna Uidiga ei ole siin midagi pistmist. Kindlasti ma pole ainus, kes seda jõusaali mäletab või seal käis.
Külaline

dmy kirjutas: 09 Veebr 2025 14:59
Nõukogude ajal oli jõusaal naistele? 15 aastaselt läksid naistele mõeldud jõusaali ja käid seal siiani, oled siis nagu Inna Uit?
Jube kuidas ikka suudavad naised kõike kokku luuletada.
Ma olin keskkoolis vahemikus 1988-1991 ja millalgi minu keskkooli ajal see jõusaal igatahes avati ja ma seal käisin. Inna Uidiga ei ole siin midagi pistmist. Kindlasti ma pole ainus, kes seda jõusaali mäletab või seal käis.
Küsimus, mida sa üldse pead jõusaaliks? Ajalehe artiklis oli kirjas kuidas otsiti 170 cm naisi ja 60 kg pidi olema.
Külaline

Nõukogude ajal oli jõusaal naistele? 15 aastaselt läksid naistele mõeldud jõusaali ja käid seal siiani, oled siis nagu Inna Uit?
Jube kuidas ikka suudavad naised kõike kokku luuletada.
15 läksin jõusaali mina. See oli Kosmose kino lähedal, meeste-ja naiste oma. Indrek Otsus oli treener.
Külaline

Kas Otsus hiljem mitte Tartus ei elanud? Tegi trenni Kergejõustiku spordihallis kus oli jõusaali nurk tehtud.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 15:39

Postitus on kustutatud
Küsimus, mida sa üldse pead jõusaaliks? Ajalehe artiklis oli kirjas kuidas otsiti 170 cm naisi ja 60 kg pidi olema.
Mina ei pannud seda artiklit. Mina kirjutasin, et käisin keskkooli ajal u aastal 1990 Eva klubis. See oli nagu jõusaal ikka, ruum trenažöörideg. Või mis see teine variant on?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 17:39
Mina ei pannud seda artiklit. Mina kirjutasin, et käisin keskkooli ajal u aastal 1990 Eva klubis. See oli nagu jõusaal ikka, ruum trenažöörideg. Või mis see teine variant on?
Asi selles, et nõukogude liidus neid trenažööre eriti ei toodetud. Mingisugused olid, aga need olid nii kohmakad ja füsioloogiliselt mitte vastavad. Tavaliselt need kusagil seisid, aga trenni nendega teha ei kannatanud, sest nad olid mingid rauast kokku keevitatud jurakad. Seepärast panebki imestama kuidas te kõik juba siis jõusaalis käisite, kui välismaised treeninguvahendid hakkasid alles mingi 95 aastal tekkima.
Aga eks eneseimetlemine ongi trööst...
Külaline

Näiteks meil nõukaajal oli koolis, keldris umbes sellised jurakad nagu siin https://www.google.com/imgres?q=Soviet% ... M3oECHAQAA

Mitte üks laps neid ei kasutanud, tea kas isegi täiskasvanud suutsid midagi teha.

Selline asi oli ka meil koolis, midagi sarnast https://www.dreamstime.com/kyiv-ukraine ... e279896896

Mitte üks laps ei suutnud neid labasid isegi liigutada, see kõik oli kinni kiilunud. Teie naised muidugi tõstsite raskuseid :lol: :lol: :lol: :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 19:39
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 17:39

Asi selles, et nõukogude liidus neid trenažööre eriti ei toodetud. Mingisugused olid, aga need olid nii kohmakad ja füsioloogiliselt mitte vastavad. Tavaliselt need kusagil seisid, aga trenni nendega teha ei kannatanud, sest nad olid mingid rauast kokku keevitatud jurakad. Seepärast panebki imestama kuidas te kõik juba siis jõusaalis käisite, kui välismaised treeninguvahendid hakkasid alles mingi 95 aastal tekkima.
Aga eks eneseimetlemine ongi trööst...
Minu arust ei räägi siin keegi, et käis sügaval nõuka ajal jõusaalis. 80ndate lõpust käib jutt. Näiteks 1988-1989 puhusid juba vabaduse tuuled väga kõvasti. Tekkis putkamajandus. Tekkisid esimesed eraettevõtjad. Hakkas ka meil siin jõukamal ja peenemal rahval välismaa kodutehnikat liikuma. Ju siis mõni elitaarsem ja ettevõtlikum seltskond suutis ka korraliku instrumentaariumiga jõusaali luua.

Ei saagi aru, mille üle sa siin vaidled? Sulle on toodud lausa klubi nimi ja asukoht välja, kus sai trenni teha. Aga sina ikka vaidled.
Külaline

Toonastes kergejõustikukoondistes: Kalev, Tööjõureservid, Dünamo ja ilmselt veel paljudes muudes olid oma jõusaalid. Isegi meil koolis oli, juba aastal 1981, kui mina 1. klassi läksin. Ei ole selles küll midagi veidrat, et nõukaajal jõusasle esines. Need tõesti ei olnud nii rikkaliku sisustusega kui tänapäeval, aga ega see siis seganud treenimast.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist