Normaalse auto hind

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas:
Minu meelest see on lahe. Ja mul poleks selle vastu midagi, aga mina kahjuks mitte elu sees ei tee ise auto juures midagi. Ja mulle tundub, et uue autoga on tõenäosus, et ta katki läheb - vähemalt alguses - väiksem.
Ei tea midagi. Meil tööl just üks kurtis, kuidas oli olulisele kohtumisele kiire ja ükski auto pult (ehk moodne võti) järsku ei töötanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 22:41
Külaline kirjutas:
Minu meelest see on lahe. Ja mul poleks selle vastu midagi, aga mina kahjuks mitte elu sees ei tee ise auto juures midagi. Ja mulle tundub, et uue autoga on tõenäosus, et ta katki läheb - vähemalt alguses - väiksem.
Ei tea midagi. Meil tööl just üks kurtis, kuidas oli olulisele kohtumisele kiire ja ükski auto pult (ehk moodne võti) järsku ei töötanud.
Ei saa aru, mis moodne võti? Autosse sisenen lingitõmbest, auto sulgub, pannes näpu lingile. Auto käivitub nupust. Mingit pulti pole iial vaja.
taivopalm
Teerajaja

Postitus Postitas taivopalm »

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 12:26 Küsimus on pealkirjas. Praeguse seisu juures, kui palju maksab “normaalne” auto?
Kui viitsite arutleda, siis huvitaks ka, mis on max vanus, mis autot on üldse mõtet ostmiseks vaadata.
Algandmeid võiks olla rohkem. Palju oleneb sellest, kes selle autoga sõitma hakkab ja kui palju aastas sõidetakse. Toon kaks äärmuslikku näidet.
1. Auto pensionärist vanaisale, kes elab väikeses asulas ja sõidab aastas 3000 km. Käib nädalas korra või kaks poes, aja peale kuhugi otseselt jõudma ei pea. Talle sobib näiteks 10 aastat vana odavam auto, hinnaklass 5000-7000 näiteks.
2. Auto tööinimesele, kes käib iga päev aja peale tööl, hiljem lasteaed, pood ja muu selline. Auto peaks olema töökindel, sest auto katki minemine lööb pere logistikasüsteemi kohe augu. Talle sobib kuni 5 aastat vana auto, hinnaklass 15000-30000 olenevalt rahalistest võimalustest.

Muidugi kui raha on jalaga segada, siis mine salongi ja osta selline auto mis meeldib.
taivopalm
Teerajaja

Postitus Postitas taivopalm »

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 22:44Ei saa aru, mis moodne võti? Autosse sisenen lingitõmbest, auto sulgub, pannes näpu lingile.
Ilmselt mõeldi selle all võtit mis sul samal ajal taskus on, kui linki sikutad. Kui midagi taskus ei ole, siis jäädki linki sikutama.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 22:22
Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 22:21
Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 21:16

Mulle kõlbab 5000 eurone auto ka, aga paraku ei oska ma seda ise parandada. Ja kui ta mul mitte töötavana garaazis istub, on see 5 tuhhi kergelt maha visatud raha, ei?
Ja iga kahe nädala tagant mehhaaniku juures käia ei ole ka mitte sugugi odav lõbu
Miks sa arvad, et 5 tuhhine iga 2 nädala tagant remondis käib?

Ma see, kellel on 5 tuhhine volvo on. 3 aastat ja selle aja jooksul olen vaid korra kivi piduriketta vahelt ära käinud võtmas töökojas. Ja no jah korra olen vahetanud pagasniku luugi avamise paneeli(tegin ise seda, naisterahvas). See tüüpviga.

Eelmine auto oli 1998a vana parsa. Sõitis ka 3a ilma probleemideta. Isegi puhtalt ülevaatuselt läks läbi. Ostain 500 eest. Sest kiirelt oli vaja tööautoks midagi.
Mida kõike sa ei tee ja ei ole eks. Imelik et kogu elu foorumis veedad.
Vaheta plaati
Külaline

taivopalm kirjutas: 08 Veebr 2025 22:44
Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 12:26 Küsimus on pealkirjas. Praeguse seisu juures, kui palju maksab “normaalne” auto?
Kui viitsite arutleda, siis huvitaks ka, mis on max vanus, mis autot on üldse mõtet ostmiseks vaadata.
Algandmeid võiks olla rohkem. Palju oleneb sellest, kes selle autoga sõitma hakkab ja kui palju aastas sõidetakse. Toon kaks äärmuslikku näidet.
1. Auto pensionärist vanaisale, kes elab väikeses asulas ja sõidab aastas 3000 km. Käib nädalas korra või kaks poes, aja peale kuhugi otseselt jõudma ei pea. Talle sobib näiteks 10 aastat vana odavam auto, hinnaklass 5000-7000 näiteks.
2. Auto tööinimesele, kes käib iga päev aja peale tööl, hiljem lasteaed, pood ja muu selline. Auto peaks olema töökindel, sest auto katki minemine lööb pere logistikasüsteemi kohe augu. Talle sobib kuni 5 aastat vana auto, hinnaklass 15000-30000 olenevalt rahalistest võimalustest.

Muidugi kui raha on jalaga segada, siis mine salongi ja osta selline auto mis meeldib.
Vean palju kola ja suht suuri asju. Seda autot kasutaks pikkadeks sõitudeks. Eesti ja Euroopa. Linnaaautoks on üks väike plönn juba olemas nagunii.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 15:50
Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 15:15 Me ostsime just kasutatud pereauto, mis on täiesti tavaline ja normaalne, paar aastat vana ja mitte väga suure läbisõiduga. Hind oli 47000.
Mis auto oli? Mis aasta? Mis läbisõit?
Volvo, 2023, 27000.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist