Kui ma oleks valitsuses...

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 15:43 Reinsalu ikka Reformierakonna meelne ja ta ise on vägagi sots mis sots. Kellega Reinsalu valitsuse teeks kui tema erakond peaks valimised võitma? Ikka reformierakonna ja sotsialistidega. Aga mis siis Eestis muutuks? Mitte kui midagi, kõik jääks samaks nagu praegu. Reinsalu ehk Isamaa on klounipartei, neil pole isegi seda väärtust mis on Ekrel, ükskõik kui halvasti Ekrest ka mõelda. Isamaa on puudel.
Kas midagi sellist nagu eesti 200 klounid oravatele? Kusjuures isegi Kallas Kaja ütles kunagi, et on need helmed mis nad on, aga neil on erinevalt sotsides ja isamaast põhimõtted
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 17:18
Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 15:43 Reinsalu ikka Reformierakonna meelne ja ta ise on vägagi sots mis sots. Kellega Reinsalu valitsuse teeks kui tema erakond peaks valimised võitma? Ikka reformierakonna ja sotsialistidega. Aga mis siis Eestis muutuks? Mitte kui midagi, kõik jääks samaks nagu praegu. Reinsalu ehk Isamaa on klounipartei, neil pole isegi seda väärtust mis on Ekrel, ükskõik kui halvasti Ekrest ka mõelda. Isamaa on puudel.
No ongi. Seepärast ma ütlengi, et ainus päris jõud Eestis on Reform (kuigi see mulle üldse ei meeldi). Nemad viivad asjad ellu, jah, viimati valetasid palju, aga suhtelisel skaalal on nad ikka peajagu teistest udujutuvendadest ja räuskmartidest üle. Neil on tegijaid, kellest saab kokku asjatundliku valitsuse. Ükski teine erakond ei mehitaks ära kogu valitsust. Eriline naljanumber on siin muidug EKRE.
Yoko Alender???? Heidy Purga. Riisalo tädikene jne. Tõesti asjatundlik kamp
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 21:27
Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 17:18
No ongi. Seepärast ma ütlengi, et ainus päris jõud Eestis on Reform (kuigi see mulle üldse ei meeldi). Nemad viivad asjad ellu, jah, viimati valetasid palju, aga suhtelisel skaalal on nad ikka peajagu teistest udujutuvendadest ja räuskmartidest üle. Neil on tegijaid, kellest saab kokku asjatundliku valitsuse. Ükski teine erakond ei mehitaks ära kogu valitsust. Eriline naljanumber on siin muidug EKRE.
Yoko Alender???? Heidy Purga. Riisalo tädikene jne. Tõesti asjatundlik kamp
Riisalo on täiesti asjatundlik sotsiaalvaldkonnas ning juhib seda hiiglaslikku temaatikat vägagi ladusalt. Yokot hinnata ei oska, ta on mulle lihtsalt väga ebasümpaatne. Heidy Purgast ei tea ma piisavalt, et tema pädevust hinnata, midagi väga hullu pole silma jäänud. Sina oled loomulikult kõigi nende valdkondade spetsialist ja annad pädevaid hinnanguid kõigile kolmele? Tegelikult muidugi kahtlen.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 19:20
Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 19:05
Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 17:27

Oh, palun. Me näeme seda "asjatundlikku" valitsust siin tõesti :lol:
Tegelikult on valitsuse ja üldse juhtimise sõimamine lihtsalt moodne, kas pole? Iga valitsus saab nii et tolmab. Praegune saab eriti, sest ajad on närvilised. Ega muud polegi.
Kas teate mõnda riiki, mille valitsusega elanikud rahul oleks?
Ei tea. Aga ei tea ka ühtegi sellist riiki kus on nii ajupestud ja alandlikud orjanahad kes kõigest hingest tahavad olla ka õiged inimesed.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 22:46
Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 19:20
Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 19:05 Tegelikult on valitsuse ja üldse juhtimise sõimamine lihtsalt moodne, kas pole? Iga valitsus saab nii et tolmab. Praegune saab eriti, sest ajad on närvilised. Ega muud polegi.
Kas teate mõnda riiki, mille valitsusega elanikud rahul oleks?
Ei tea. Aga ei tea ka ühtegi sellist riiki kus on nii ajupestud ja alandlikud orjanahad kes kõigest hingest tahavad olla ka õiged inimesed.
Aga mitut riiki sa muidu üldse tead?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 08:22 Mulle tundub, et inimesed teavad alati mida tehakse me riigis valesti ja halvasti. Kritiseeritakse valitsust ja neid kes on võtavad vastu otsuseid.
Kui teil oleks võimalik olla see otsustaja, mida te teeksite ja mida muudaksite, mis otsuse vastu võtaks, et Eestis elu läheks paremaks?
Mind häirib see, et riigikokku pannakse neid inimesi, kes tegelikult ei ole pädevad otsustama. Näiteks üksvahe oli väga moes toppida riigikogusse sportlasi, aga mida teab sportlane näiteks kodututest või haridusest või sõltuvusprobleemidest või migratsioonist? St, midagi ta loomulikult teab, aga need tema teadmised on tavalise reakodaniku tasemel.

Riigikogus töötav inimene peaks olema eriliselt laia silmaringiga, erudeeritud, oskama lahendada konflikte, olema suurepärase lugemuse ja analüüsioskusega ning oskama näha suuremat pilti. Ta peaks olema eeskujuks. Kuid lugedes ajakirjandusest lõppematuid skandaale ja skandaalikesi riigikogu liikmetega seoses, ei teki küll erilist tunnet, et tegemist on autoriteetidega, kelle mõtteavaldusi tuleb kuulata müts peos püsti seistes.

Samuti on lugupidamise väljateenimisel oluline näitaja, kas rahva soovidega arvestatakse, või aetakse ainult mingit oma asja. Nt automaks, millele enamus rahvast oli vastu - ikkagi tehti ära. Nüüd üritatakse vahendeid valimata naeruvääristada ja tühistada kõiki neid, kes julgevad kahelda tuugenite massehituse idees. Rahva suhtumises riigikogusse kehtib põhimõte: nagu küla koerale, nii koer külale. Ehk siis, kui suuremat võimu omav organ tunnetab, et temast ei peeta enam piisavalt lugu, tasuks peeglisse vaadata.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 10:07Riigikogus töötav inimene peaks olema eriliselt laia silmaringiga, erudeeritud, oskama lahendada konflikte, olema suurepärase lugemuse ja analüüsioskusega ning oskama näha suuremat pilti. Ta peaks olema eeskujuks.
Selliseid inimesi kahtlemata on, aga poliitiku karjäär neid ei huvita.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 10:07
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 08:22 Mulle tundub, et inimesed teavad alati mida tehakse me riigis valesti ja halvasti. Kritiseeritakse valitsust ja neid kes on võtavad vastu otsuseid.
Kui teil oleks võimalik olla see otsustaja, mida te teeksite ja mida muudaksite, mis otsuse vastu võtaks, et Eestis elu läheks paremaks?
Mind häirib see, et riigikokku pannakse neid inimesi, kes tegelikult ei ole pädevad otsustama. Näiteks üksvahe oli väga moes toppida riigikogusse sportlasi, aga mida teab sportlane näiteks kodututest või haridusest või sõltuvusprobleemidest või migratsioonist? St, midagi ta loomulikult teab, aga need tema teadmised on tavalise reakodaniku tasemel.
Kesse neid toppis :D :D Ajuhiiglased ju ise valisid. Ja siis pahandavad - a misse Erki Nool seal teeb. Küsi nende käest, kes valisid, mis ta teeb seal.
Samuti on lugupidamise väljateenimisel oluline näitaja, kas rahva soovidega arvestatakse, või aetakse ainult mingit oma asja. Nt automaks, millele enamus rahvast oli vastu - ikkagi tehti ära. Nüüd üritatakse vahendeid valimata naeruvääristada ja tühistada kõiki neid, kes julgevad kahelda tuugenite massehituse idees. Rahva suhtumises riigikogusse kehtib põhimõte: nagu küla koerale, nii koer külale. Ehk siis, kui suuremat võimu omav organ tunnetab, et temast ei peeta enam piisavalt lugu, tasuks peeglisse vaadata.
Palun nimeta üks maks, mille vastu rahvas ei oleks? Et mida see riik siis peaks tegema, kui on raha juurde vaja? Kust leida see maks, mida rahvas rõõmuga maksma tõttaks? :D Tuugen tuugeniks, mis sa arvad, et tuumajaamaga sama ei tuleks, et "eieieieieieiei, mul on aknast niii ilus merevaade, nüüd panete sinna selle pläraka"? Rahvas on egoist ja loll. Nii on. "Ma tahan, et ma saaksin võimalikult palju riigilt, hästi palju tasuta asju ja teenuseid, aga ärge rikkuge minu isiklikku mulli, ärge ehitage minu lähedale midagi, mis raha juurde tooks, ärge tõstke mu makse, lihtsalt jätke kõik nii, nagu on 20 aastat olnud. " Nii räägib rahvas, sest teda ässitavad takka mingid teised poliitikud (ja muidugi puhtalt omakasu pärast, tahavad ka võimule saada). Mis on tõde ja mis vale, ei selgu mitte kuidagi ja siin ei saa küll ainult valitsust süüdistada mingites tegematajätmistes - ikka opositsioonil on ka väga suur roll. Ja muidugi sellel rumalal rahval. Mul on häbi rahva pärast.
Külaline

Juba meie eliit kallase siom ütled, et 75% eestlastest on lollid. Ja ei oska eliiti hinnata. Ligi jürka ütles sama riigikogu kohta. Et miks vaja arutada riigikogu lollidega eelarvet ä. Tema teab kuda asjad käivad jne. Ja kuna rahvas loll siis poliitiline eliit saab alati tagasi valitud
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 18:53
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 11:48Jätkaks sõbralike kaubandussuhete hoidmist Venemaaga, sest sealne turg on piiritu ja hinnad meie jaoks ülisoodsad. Samuti kindlustaks head suhted Venemaaga selle, et neil poleks mingit huvi meid sõjaliselt rünnata.
Äkki kirjutad avalduse, et Eesti soovib astuda sõbralikku Nõukogude Liitu, nagu 40-ndatel?
Ammu kirjutatud, ainult et ma ei tea, mis sellega edasi teha. NSV Liitu enam ju pole..ka Venemaal mitte
Külaline

Ma ei näe (vähemalt praegu) ühtegi positiivset stsenaariumi. Huviga jälgin, millal see riik pankrotti läheb. RB, kosmilised dotasioonid tuulikuärikale, jõhker armee erasektorit kägistavaid ametnikke jne. Loodust "kaitstakse" seda otsesõnu hävitades.
Enne seda tuleb arvestatav väljaränne.
Edasi ma mõtlen, kes selle riigi ära ostab. See keegi saab omale ka fosforiidi. Hiina? Sealt saaks ka odavat tööjõudu.
Mustad mõtted, aga nagu öeldud, pole näha ühtki positiivset stsenaariumi. Maksumaksja seda kõike kinni maksta ei jõua, pole vahet, kes on valitsuses. Nagu püüaks 800 eurose sissetulekuga miljonilist majalaenu maksta.

Loomulikult on ka mujal maksud, kuid on ka millest maksta, kui vaja, siis kärbitakse, asjad on tasakaalus. Meil kühveldatakse niigi vähest raha lihtsalt korstnasse.

Kujutage nüüd hüsteerilisi ja paanikas pealkirju delfis ja erris, kui selliseid otsuseid teeks ekreike :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 13:23
Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 13:13 Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Paljud küüditajad olid haritlased, kirjanikud. Põllumees kui talupoeg ei soovinud kuidagi kolhoosi minna, sest pidi oma vara andma kolhoosi tarbeks. Aga haritlastel tavaliselt mingit vara polnudki, nemad õhinal astusid kolhoosidesse ja küüditasid teisi oma eluruumi vajaduste katteks.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 11:52
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 11:48Jätkaks sõbralike kaubandussuhete hoidmist Venemaaga, sest sealne turg on piiritu ja hinnad meie jaoks ülisoodsad. Samuti kindlustaks head suhted Venemaaga selle, et neil poleks mingit huvi meid sõjaliselt rünnata.
Äkki kirjutad avalduse, et Eesti soovib astuda sõbralikku Nõukogude Liitu, nagu 40-ndatel?
Ammu kirjutatud, ainult et ma ei tea, mis sellega edasi teha. NSV Liitu enam ju pole..ka Venemaal mitte
Tead küll, mis sellega paras teha on. Võta järgmine kord kaasa, kui minek on.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 21:52

Pole kunagi Venemaal käinud, pole selleks raha . Seega ei saa kaasa võtta.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 09:07
Pidasin silmas kempsu minekut.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 09:07
Mis mõttes pole raha? Miks sa tööl ei käi?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 00:44 Postitus on kustutatud
Jälle üks vastus lasteaia vaidluse stiilis "aga sina oled loll".
Mul ei ole ei peremehi ega käsuandjaid. Puhvaikat, püssiloksu ega muutuvat värvi ka ei ole. Proovi mõista, et oma arvamus võib teinekord seisneda rahulolus oma elu ja riigiga ning juhtide tehtud otsuste mõistmises. Ei pea kogu aeg vastandudes ja sõimeldes kõigele vastanduma.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 13:13 Postitus on kustutatud
Muidugi tuleb. Trumpi taastulekuga on paljudel siiani šokiseisund ja arusaamine, et vanaviisi emam ei saa, tuleb pisut hiljem. Oleme teel tagurlikkuse ja autoritaarsuse poole.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 01:21
Mul ei ole ei peremehi ega käsuandjaid. Puhvaikat, püssiloksu ega muutuvat värvi ka ei ole. Proovi mõista, et oma arvamus võib teinekord seisneda rahulolus oma elu ja riigiga ning juhtide tehtud otsuste mõistmises. Ei pea kogu aeg vastandudes ja sõimeldes kõigele vastanduma.
Püüa aru saada, et sinutaoliste "olenkõigerahulmeileestisheaeladajameilmaailmaparimadvalitsejaz" ongi meil elu selline nagu ta on. Sinutaolised on esimesena varmad oma püha tõde kuulutama. Ise varmalt rääkides kui tolerantsed nad on.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 13:58
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 01:21
Püüa aru saada, et sinutaoliste "olenkõigerahulmeileestisheaeladajameilmaailmaparimadvalitsejaz" ongi meil elu selline nagu ta on. Sinutaolised on esimesena varmad oma püha tõde kuulutama. Ise varmalt rääkides kui tolerantsed nad on.
Ongi hea elu, väga rahul.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Kirile ja 6 külalist